Ολοκληρωμένος, προ, ή κάτι άλλο?

platongr

Established Member
19 June 2006
228
Αγρίνιο
Χαιρετώ την παρέα !!

Εδώ και αρκετό καιρό, χρησιμοποιώ σαν μόνιμη πηγή ένα pc.
Την έξοδό του, την στέλνω σε ένα DEQ2496 και από εκεί στον EP1500

Τις τελευταίες ημέρες, ξεσκονίζοντας κάτι βινύλια, μου ήρθε η επιθυμία να ακούσω κάτι, αλλά το μόνο που κατάφερα για να ενισχύσω το σήμα από το πικάπ, ήταν να το περάσω μέσα από την είσοδο της κάρτας ήχου και από εκεί να ακολουθήσει την παραπάνω διαδρομή. Αυτό όμως με απογοήτευσε εντελώς.

Σκέψεις για να λύσω το συγκεκριμένο θέμα
- ένας μείκτης που θα πέσει πάνω το pc και το πικαπ και από εκεί θα πάει στο 2496 (υπάρχει μείκτης που να ενισχύει το πικάπ?)

- ένας ενισχυτής αποκλειστικά για το πικάπ ο οποίος μετά θα πηγαίνει... που, ώστε να παίζουν και οι 2 πήγες χωρίς να χρειάζεται να αλλάζω καλώδια.

- ένας ολοκληρωμένος και για τα 2 που θα καταλήγει στον ep1500 ?

Δεν ξέρω... για βοηθήστε λίγο :)

Κάτι τέτοιο έχω και εγώ υπόψιν μου, αλλά πως θα το βάλω πάνω στο 2496 μαζί με το pc ?

Θέλω κάτι που να ενισχύει το πικάπ, αλλά να έχει και μία 2η είσοδο, να κουμπώσει και το pc πάνω του, οπότε μετά να φύγει η έξοδός του πάνω στο 2496...

Προενισχυτή θέλεις. Υποθέτω οτι το DEQ το χρησιμοποιείς ως DAC και Equalizer για το ψηφιακό κομμάτι του συστήματός σου. Στη μια είσοδο του προενισχυτή θα έρθει η έξοδος του DEQ και στην άλλη η έξοδος του πικάπ(ή του phono stage, αν ο προενισχυτής δεν έχει ήδη). Η έξοδος του προενισχυτή θα πάει στον EP1500.

Προτάσεις... Ο φθηνότερος προενισχυτής με phono ειναι ο Rotel RA-06, γύρω στα 430 ευρώ. Δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί παθητικός προενισχυτής με λιγότερα χρήματα. Περίπου πόσα σκέφτεσαι να δώσεις;

Μπορώ να διαθέσω γύρω στο 500άρικο.

Σκεφτόμουν επίσης την λύση του παραπάνω μπέρυ, (PP400) μαζί με κάποιον μείκτη.
Είναι σωστό ?

παιζει μεταχειρισμενος Creek ΟΒΗ-14 προ με DAC στα 150 ευρω. Ψαξε λιγο και θα τον βρεις;)

phono παιρνεις Nad pp2 me 80 euro και καθαρισες

Μπορώ να διαθέσω γύρω στο 500άρικο.

Σκεφτόμουν επίσης την λύση του παραπάνω μπέρυ, (PP400) μαζί με κάποιον μείκτη.
Είναι σωστό ?

Σωστό είναι, αλλά δεν ξέρω τι ποιότητα ήχου θα πάρεις απο τον μείκτη. Δεν αμφιβάλλω οτι υπάρχουν και ποιοτικοί μείκτες, αλλα τα επιπλέον που προσφέρουν θα τα χρειαστείς;