Ολοκληρωμενος,Τελικος+Subwoofer

CHRIS JENSEN

New member
15 February 2011
31
ΠΑΛΛΗΝΗ-ΑΘΗΝΑ
Εχω συνδεσει στην εξοδο pre out του ολοκληρωμενου μου ενα sub και δουλευει κανονικα!Σκοπευω να παρω και εναν τελικο ενισχυτη να τον συνδεσω επανω στον ενισχυτη,το sub θα δουλεψει η' οχι?
Και μια δευτερη ερωτηση ειναι οτι μου ειπαν οτι το ενεργο sub δουλευει μονο με το σημα που δινει ο ενισχυτης,δηλαδη εαν συνδεσω στην εξοδο pre out εναν αλλον ολοκληρωμενο θα ακουσω η' θα τα κλαιω ολα μαζι?

Συνηθως τα sub εχουν δυο εισοδους.1.Εισοδο line την οποια την παιρνεις απο pre out οπως και εσυ.2.Εισοδο υψηλης high level στην οποια δινεις σημα απο την κανονικη εξοδο του ενισχυτη ,εκει που συνδεεις και τα ηχεια,ειναι δηλαδη <<κλεφτης σηματος>>.Τωρα για την συνδεση του τελικου θα την κανεις κανονικα απο το preout του ενισχυτη που εχεις τωρα,αλλα,εαν δεν εχεις δευτερο preout θα συνδεσεις το sub με τον τροπο N02. Βεβαιως μπορεις να το συνδεσεις η στον τελικο η στον ολοκληρωμενο.Διαβασε παντως το manual του sub στο οποιο σιγουρα τα γραφει.......:ernaehrung004:

Το sub ειναι της Monitor Audio BRW10 και δεν εχει τετοια!Εχει 2υο RCA που τα εχω συνδεσει στον ενισχυτη,ενταση και συχνοτητα!Το δευτερο γινεται?Δηλαδη στο pre out να συνδεσω εναν αλλο ολοκληρωμενο!

Το sub ειναι της Monitor Audio BRW10 και δεν εχει τετοια!Εχει 2υο RCA που τα εχω συνδεσει στον ενισχυτη,ενταση και συχνοτητα!Το δευτερο γινεται?Δηλαδη στο pre out να συνδεσω εναν αλλο ολοκληρωμενο!

Αν ο δεύτερος ολοκληρωμένος έχει pre in βεβαίως και γίνεται. Αλλά εξήγησέ μου, τί θές να πετύχεις με αυτή την ένωση??

Το preout σημαινει οτι βγαζει σημα line και μπορεις να αυξομοιωσεις την φωνη,οποτε μπορεις να το στειλεις σε οποιαδηποτε συσκευη που εχει εισοδο line.To θεμα ειναι ποιος ο λογος να συνδεσεις εναν ολοκληρωμενο πανω σε εναν αλλο...... Υ.Γ Τ ο sub σου οποτε συνδεεται μονο σε εξοδο preout απο ολοκληρωμενο η απο προενισχυτη....

Last edited:
Αρα δεν γινεται γιατι ο αλλος δεν εχει pre in!O λογος ειναι καποιες φορες θελω πιο πολυ ενταση,με 2υο ενισχυτες και 4 ηχειακια θα ειναι καλυτερα!Οποτε ο τελικος ειναι μονοδρομος στην περιπτωση μου!Ευχαριστω για τις πληροφοριες!

Αρα δεν γινεται γιατι ο αλλος δεν εχει pre in!O λογος ειναι καποιες φορες θελω πιο πολυ ενταση,με 2υο ενισχυτες και 4 ηχειακια θα ειναι καλυτερα!Οποτε ο τελικος ειναι μονοδρομος στην περιπτωση μου!Ευχαριστω για τις πληροφοριες!

Κατσε γιατι κατι δεν εχεις καταλαβει καλα......Οταν συνδεσεις δυο ενισχυτες ετσι οπως λες δεν θα παιζεις πιο δυνατα απλα θα παιζουν ο ενας ως προενισχυτης και ο αλλος ως τελικος.Σε καθε περιπτωση και σε καθε συνδεσμολογια τα βατ που οδηγουν τα ηχεια ειναι τα βατ του ενισχυτη που ειναι συνδεδεμενος σε αυτα.Το τι εχεις συνδεσει πριν δεν εχει σχεση.Εκτος και ενοεις οτι το σημα line ειναι χαμηλο για καποιο λογο π.χ(πικαπ)και θελεις να το ανεβασεις.αλλα και παλι δεν γινεται ετσι....

Εχω συνδεσει στην εξοδο pre out του ολοκληρωμενου μου ενα sub και δουλευει κανονικα!Σκοπευω να παρω και εναν τελικο ενισχυτη να τον συνδεσω επανω στον ενισχυτη,το sub θα δουλεψει η' οχι?
Και μια δευτερη ερωτηση ειναι οτι μου ειπαν οτι το ενεργο sub δουλευει μονο με το σημα που δινει ο ενισχυτης,δηλαδη εαν συνδεσω στην εξοδο pre out εναν αλλον ολοκληρωμενο θα ακουσω η' θα τα κλαιω ολα μαζι?

Τελικό η ολοκληρωμένο θα συνδέσεις; Δεν είσαι σαφής. Σε ολοκληρωμένο ούτως ή άλλως το sub συνδέεται στις pre out, κι απ τις υπόλοιπες pre out δίνεις σήμα στις αντίστοιχες του τελικού ο οποίος ο μόνος λόγος ύπαρξής του είναι όταν έχει μεγαλύτερα και καλύτερα ρεύματα απ τον ολοκληρωμένο. Εννοείται ότι τα καλώδια των ηχείων σ αυτή την περίπτωση θα τα βγάλεις απ τον ολοκληρωμένο και θα πάνε στον τελικό. Τώρα να συνδέσεις έναν ολοκληρωμένο με έναν άλλον δεν νομίζω ότι γίνεται γιατί δεν έχει αντίστοιχα pre in, είναι εντελώς κουφό αυτό που λες!!!!!

...υπαρχει μια γενικοτερη συγχυση απ οτι φαινεται. Αυτα τα εγχειρηματα που περιγραφονται παραπανω ειναι gimmicks οπως λενε οι φιλοι μας οι Αγγλοι, μπακαλικες λυσεις κλπ. Αυτα τα προβληματα δεν λυνονται με μεσοβεζικες καταστασεις.

Οταν ενα συστημα δεν καλυπτει σωστα ενα χωρο, αυτο συμβαινει ειτε γιατι δεν εχει την καταλληλη ισχυ ο ενισχυτης, ειτε γιατι τα ηχεια ειναι μικρα κ ακαταλληλα για το χωρο, ειτε λογω διαμορφωσης του χωρου. Και βεβαια μπορει να ισχυουν και συνδυασμοι αυτων των τριων παραμετρων.

Η λυση του προβληματος ειναι ή αγορα του σωστου εξοπλισμου για το χωρο, ειτε αυτο αφορα ηχεια, ενισχυτικα ή και τα 2.

Ισως τα εχω εχω γραψει λιγο περιεργα γι'αυτο!Μου ειπαν οτι το sub που θα ενωσω στην εξοδο pre out ενισχυτη λειτουργει σαν σημα!Και λεω,δηλαδη εαν απο την pre out ενωσω ενα rca και το βαλω στην θεση aux ενος αλλου ενισχυτη κανονικα συνδεμενο με αλλα ηχεια θα λειτουργησει?
Ελπιζω να τα εγραψα σωστα τωρα,συστημα υπαρχει και δουλευει κανονικα απλα εχω αλλο χωρο και επειδη εχω και αλλα μηχανηματα ελεγα να τα βαλω να παιξουν ολα μαζι σαν δοκιμη!

Ισως τα εχω εχω γραψει λιγο περιεργα γι'αυτο!Μου ειπαν οτι το sub που θα ενωσω στην εξοδο pre out ενισχυτη λειτουργει σαν σημα!Και λεω,δηλαδη εαν απο την pre out ενωσω ενα rca και το βαλω στην θεση aux ενος αλλου ενισχυτη κανονικα συνδεμενο με αλλα ηχεια θα λειτουργησει?
Ελπιζω να τα εγραψα σωστα τωρα,συστημα υπαρχει και δουλευει κανονικα απλα εχω αλλο χωρο και επειδη εχω και αλλα μηχανηματα ελεγα να τα βαλω να παιξουν ολα μαζι σαν δοκιμη!

Α......ΕΝΤΑΞΕΙ ,ΒΕΒΑΙΩς ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!:a0210:

Δηλαδή ρε παιδιά άμα συνδέσω τον ολοκληρωμένο με τον τελικο.
Τα ηχεία θα συνδεθούν στον τελικό και οι πηγέs (tuner cd player)
κανονικά στον ολοκληρωμένο?

Re: Απάντηση: Ολοκληρωμενος,Τελικος+Subwoofer

Δηλαδή ρε παιδιά άμα συνδέσω τον ολοκληρωμένο με τον τελικο.
Τα ηχεία θα συνδεθούν στον τελικό και οι πηγέs (tuner cd player)
κανονικά στον ολοκληρωμένο?

σε αυτη τη συνδεση ο τελικος θα παιρνει σημα προενισχυσης απο τον ολοκληρωμενο οποτε οι πηγες θα ναι πανω στον ολοκληρωμενο. Τα ηχεια αφου θα τα οδηγεις με τον τελικο, θα ναι πανω στον τελικο.