Olympus E-M10 II

σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες!
η τελευταια προσπαθεια που εκανα ειχε θετικα αποτελεσματα.μεγαλωσα το σημειο εστιασης και με την βοηθεια της touch οθονης εκανα δουλεια!!τελικα καταλαβα ''επιτελους'' οτι η touch οθονη δεν ειναι απλως μια γκαντζετια ακομα αλλα μια χρησιμη λειτουργια!

φιλε dstil σε ευχαριστω για τις σημαντικες συμβουλες σου! με την πρωτη ευκαιρια θα δοκιμασω αλλα αυτη την φορα ισως δοκιμασω σε εξωτερικο χωρο λογω φωτισμου και ταχυτητας..

οσο αφορα για το κλειστο στομα,η παραπανω ηταν η μοναδικη και τυχαια.ολες οι αλλες φωτο που εβγαλα ηταν με κλειστο στομα.μπορεις να δεις και καποια δειγματα στο flickr στην υπογραφη μου και να μου πεις την γνωμη σου..

Βγήκε σήμερα το firmware 1.2 για την Ε-Μ10 II με τις εξής αλλαγές:

Macro Flash STF-8 is supported.
Electronic Flash FL-900R is supported.
Improved stability of exposure when shooting videos.

την πήρα κι εγώ σήμερα εκμεταλλευόμενος το 100ρι cashback της olympus.
Έχω πάθει πλάκα με το σκόπευτρο! (ο κύριος λόγος που την αγόρασα και προορίζω την e-pl5 για πούλημα).

Αφού διαβάσω όλο το θρεντ θα...επανέλθω με ερωτήσεις!

Στέργιο καλοκλίκωτη καί από μένα.Από πού τήν πήρες ? ενδιαφέρεται φίλος γιά άμεση αγορά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

Στέργιο καλοκλίκωτη καί από μένα.Από πού τήν πήρες ? ενδιαφέρεται φίλος γιά άμεση αγορά.

mediamarkt στα 649 με τον 14-42, κάρτα sandisk 8gb, τριποδάκι hama και τσάντοπουγκί olympus omd.

ευχαριστώ για τις ευχές σας παίδες.

Αλήθεια είναι ότι ήμουν λίγο διστακτικός στο να την πάρω παρά την προσφορά.

Αυτό γιατί σκεφτόμουν ότι θα έχω ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα με την e-pl5 που έχω με λίγα κουμπιά παραπάνω.

Τελικά δεν είναι ακριβώς έτσι, έχω πάθει πλάκα με τη σταθεροποίηση, με το evf, με την ποιότητα κατασκευής-εργονομία της μηχανής (οι ροδέλες και τα fn buttons δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν κάποιον παραπονεμένο).

Στα extra bonus το focus peaking το wifi και το time lapse!

Ερώτηση: υπάρχει περίπτωση ο 20ρης της panasonic να έχει καλύτερη ταχύτητα σε αυτή τη μηχανή ή είναι απλώς ο ενθουσιασμός μου?

Στέργιο με γειά, όπως το γράφεις πολλες φορές η καλύτερη εργονομία οδηγεϊ και σε συνολικη αναβάθμιση στην εμπειρία χρήσης της μηχανής χωρίς ναχεις στην πραξη πολύ καλύτερη μηχανή στον τομέα της εικόνας, βέβαια υπάρχει διαφορά στον νεώτερο επεξεργαστή της ΕΜ10 ΙΙ οπου αναλαμβάνει την βαριά δουλειά να δωσει καλύτερο jpeg, διορθώσεις σε CA που δεν έκανε η pl5 και όλα τα πρόσθετα ηλεκτρονικά καλουδια που ανέφερες . Το σύστημα εστίασης και το buffer της μηχανης σου είναι ενα κλικ καλύτερο επίσης και αυτό ίσως συμβάλει και στην καλύτερη αξιοποίηση αργών φακών όπως ο 20/1.7 (αν και η μηχανή που ο φακός <τα σπαει>:flipout: ειναι η ΕΜ1)

καλοριζικη και καλοκλικωτη!!
μετα απο αρκετους μηνες που την εχω,δηλωνω ακομα ευχαριστημενος!!

μπορειτε να μου προτεινετε καποιο σχετικα οικονομικο-καλο φλας?π.χ.για παιδικο παρτι κτλ..

Χρονια πολλα!:ernaehrung004:

ευχαριστω πανο!θα το εχω υποψην.

εψαχνα κατι πιο οικονομικο αλλα δεν ξερω αν αξιζει..θα εχω το νου μου και για μετ/νο..

αν ψαχνεις κάτι πολύ οικονομικό πάρε ένα Olympus FL36 μτχ (δεν ειναι ασυρματο περίπου 70-80ευρω) ή το FL36R (ασυρματο) κοντά στα 100-120ευρω.

Οικονομική λύση με TTL & HSS είναι και το Meike MK320 με κόστος κάτω από τα 70 από Ebay.

Αλλιώς εάν δεν έχεις θέμα με τις χειροκίνητες ρυθμίσεις και το μέγεθος ένα Yongnuo είναι ταμάμ

ευχαριστω για τις προτασεις σας!θα τα βαλω κατω και θα δουμε..δελεαστικη προταση ειναι το meike λογω τιμης αλλα δεν ξερω σε σχεση με τα αλλα τι γινεται.δεν εχω ασχοληθει ποτε με φλας και δεν γνωριζω σχεδον τιποτα.

Σίγουρα έχει hss το meike?

Το κοίταξα λίγο πιο προσεκτικά και όντως υπάρχει θέμα με το HSS μιας και δουλεύει μόνο σας τριγκερ για άλλα φλας "HSS available only for as optical Master to control another off camera flash, but in this set up the MK320 does not contribute to exposure; it flashes to control the other flash only"

μια γρηγορη ερωτηση , φιλη αγορασε την συγκεκριμενη και με ρωτα το εξης
στο evf δε βλεπει τις αλλαγες που γινονται στην photo οταν αλλαζει πχ το aperture , live display δλδ στο evf ..

ισχυει ?

οχι έχει ενεργή κάποια ρύθμιση όπως το LiveBoost (ας το βάλει στο OFF) ή το SOVF (προσομειωση με OVF δεν ειμαι σιγουρος ότι το έχει αυτό η ΕΜ10ΙΙ).