OLYMPUS E3 Εκκωφαντική πτώση τιμών....

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
3
Θεσσαλονίκη
Άνοιξε στην Ελλάδα με 1700 ευρώ το σώμα και 2400 ευρώ με τον εξαιρετικό φακό 12-60 2.8-4.0. Σήμερα είδα ότι η Photoagora δίνει το σώμα 900 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και με τον 12-60 1700 ευρώ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και η Photoagora δεν κάνει παραεισαγωγή. Δίνει εγγύηση Photomatic άρα τέτοιες τιμές θα δούμε παντού.

Συγνώμη, αλλά μια τέτοια πτωση τιμών, αλλάζει πολλά πράγματα στη μεσαία κατηγορία.

Δείτε και μόνοι σας www.photoagora.gr.

Βλάση να σε ρωτήσω που είμαι και ψιλοασχετος....αν πάρω το σώμα θα μπορέσω να την δουλέψω με τους 58αρηδες που είδη έχω από την E500?

νομίζω ότι στην Ε3 έχουν μεγαλύτερη διάμετρο οι φακοί...η κάνω λάθος?

Αν πρόκειται για φακούς με μοντούρα για το σύστημα 4/3 της Olympus/Panasonic/Leica τότε θα δουλέψουν κανονικά. Η μηχανή είναι εξαιρετική για τα λεφτά που δίνεται πλέον. Γράψε καλύτερα ποιούς φακούς έχεις για να σιγουρευτούμε.

Αν πρόκειται για φακούς με μοντούρα για το σύστημα 4/3 της Olympus/Panasonic/Leica τότε θα δουλέψουν κανονικά. Η μηχανή είναι εξαιρετική για τα λεφτά που δίνεται πλέον. Γράψε καλύτερα ποιούς φακούς έχεις για να σιγουρευτούμε.

ναι στο σύστημα 4/3 είναι.....είναι η προηγούμενη από την Ε510 που βγήκε πρόσφατα...οπότε να υποθέσω ότι κάνουν...όντως η προσφορά του συγκεκριμένου καταστήματος είναι φοβερή...

το δύσκολο είναι να πείσουμε την σύζυγο..:flipout::flipout:

Εν όψη της κυκλοφορίας της Ε-30 διαπιστώνω ότι η Ε-3 πωλείται σαν σώμα στα 600 και με τον 12-60 στα 1400 (σε διάφορα καταστήματα όπως π.χ. στον παπαδάκη με ελληνική εγγύηση) και με δώρο το flash. Τί λέτε αξίζει η αγορά της ή να περιμένουμε για εκπλήξεις στις τιμές στο επόμενο διάστημα.
Οι κάτοχοι της μηχανής είναι ικανοποιημένοι από τις φωτογραφίσεις τους;
Ευχαριστώ.

Εν όψη της κυκλοφορίας της Ε-30 διαπιστώνω ότι η Ε-3 πωλείται σαν σώμα στα 600 και με τον 12-60 στα 1400 (σε διάφορα καταστήματα όπως π.χ. στον παπαδάκη με ελληνική εγγύηση) και με δώρο το flash. Τί λέτε αξίζει η αγορά της ή να περιμένουμε για εκπλήξεις στις τιμές στο επόμενο διάστημα.
Ευχαριστώ.

τωρα κολαζεσαι η δεν κολαζεσαι ?:devil-smiley-029:

Ευχαριστώ.

Προσωπικά μου φαίνεται εξαιρετική περίπτωση σε αυτά τα χρήματα. Δεν την έχω δουλέψει όμως.

τωρα κολαζεσαι η δεν κολαζεσαι ?:devil-smiley-029:

Συγκρατήσου, τέκνον μου. Βαθείες εισπονοές. Είναι ο εξαποδώ που σου προσφέρει ζουμερό καρπό, αγνόησέ τον. :flipout:

Kosh: ο άνδρας που αγαπάει όλα τα συστήματα :flipout:

γιατι το λες αυτο Τασο ?

και ας αφησουμε απ'εξω την αναλυση που υπερτερει η Ε-30.

υγ

τοσο βγαινει η τιμη Τασο απο τουλαχιστον 2 καταστηματα στο κεντρο της Αθηνας.

Γιατί η Ε-3 είναι σώμα επαγγελματικών προδιαγραφών, άρα θα μείνει. Νέα μοντέλα παρουσιάζονται κάθε τόσο, αλλά τελικά πληρώνουμε φρέσκα χαρακτηριστικά και όχι κατασκευή.

Τελικά ήταν λίγα τα κομμάτια και φύγαν στο εξωτερικό τα περισσότερα όπως είδα στο olympus talk του dpreview.com. Την Παρασκευή το μεσημέρι που κατέβηκα στο κέντρο και ρώτησα δεν υπήρχε τίποτα. Μου ήαν όμως ότι μάλλον η αντιπροσωπεία θα βγάλει κιτάκι φθηνό με τον 12-60 γύρω στα 1150 € για να χτυπήσει τον ανταγωνιζμό για τα χριστούγεννα. Τώρα βλέπω ότι το σώμα βγαίνει στα 680 € και με τον 14-54 στα 999 €.

Εάν βγει με τον 12-60 στα 1150 είναι τρομερή ευκαιρία. Και με δώρο το φλας, όπως λένε? Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο, μόνο κανέναν τέλε-ζουμ άμα θέλεις. Παίρνεις και έναν Sigma 70-200/2.8 και έχεις καθαρίσει (δεν ξέρω εάν βγαίνει ο αντίστοιχος Ταμρον για 4/3, ο Sigma πρέπει να βγαίνει)

Παραμένει όμως το μειωμένο δυναμικό εύρος σε σχέση με τον ανταγωνισμό, άν και βελτιωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα

Σωστό, αλλά και επαγγελματικών προδιαγραφών σώμα και AF σε τέτοια τιμή δεν βρίσκεται...
Ειδικώς εάν το κάνουν πιο δελεαστικό με τον 12-60 σε προσφορά όπως αυτή που προαναφέρθηκε.

βεβαια τελος μια κουβεντα....

το ενα καταστημα το απεσυρε απο την ιστοσελιδα του.
το αλλο αυξησε την τιμη στα 680 απο 599.

Πονηριες.....