Olympus E450

Προσωπικά πάντως θα έπαιρνα τον καινούριο, παρά το ότι αν κράταγα τον παλιό που μου έδωσαν για δοκιμή, θα μου στοίχιζε 130 , μικρή διαφορά...

Προσωπικά πάντως θα έπαιρνα τον καινούριο, παρά το ότι αν κράταγα τον παλιό που μου έδωσαν για δοκιμή, θα μου στοίχιζε 130 , μικρή διαφορά...

Τη διαφορά την κάνει η ποιότητα...
Ο "νέος" είναι made in China
Ο "παλιός" είναι Made in Japan και δένει καλύτερα με τα μεγάλα σώματα (Ε-3/30/5χχ) παρά τα μικρά (4χχ/620/Pen)
Και άλλο το 3.5-4.5, άλλο το 4.0-5.6-bye-

Ό παλιός που είχα στα χέρια μου ήταν made in China, όπως και όλες οι m4/3 και δεν μου φάνηκε κατασκευαστικά κάτι το ιδιαίτερο - ούτε και έχω τέτοιες απαιτήσεις από φακούς σε αυτά τα χρήματα. Για την φωτεινότητα συμφωνώ, αλλά οι συγκρίσεις που έκανα ήταν με διαφράγματα 5,6 και 6,3. Τέλος αυτό που γράφω πιό πάνω, είναι ότι δεν είδα διαφορά στην ε450 και την EP-1, στην Ε5 μπορεί και να έχει...

Last edited:
Κι εμένα... λέτε να τα μπέρδεψα? Δυστυχώς ο φακός επεστράφη, οπότε δεν μπορώ να το τσεκάρω...

Μετά από ενδελεχή μελέτη, ψώνισα και τον 70-300/f4-5.6... Το SLRgear.com τον δίνει ως εξαιρετικό έως τα 150mm και καλό έως τα 200mm. Φυσικά καμία σχέση με τον 50-200/f2.8-3.5, αλλά η τιμή είναι τετραπλάσια και η χρήση που θα έχει είναι περιστασιακή, οπότε τα 200 που έδωσα (μεταχειρισμένος με 6μηνη εγγύηση) πιστεύω ότι είναι καλά. Η επόμενη αγορά αγορά θα είναι κάτω των 28mm (14mm σε 4/3) που φθάνουν οι κιτ φακοί μου.

Μετά από ενδελεχή μελέτη, ψώνισα και τον 70-300/f4-5.6... Το SLRgear.com τον δίνει ως εξαιρετικό έως τα 150mm και καλό έως τα 200mm. Φυσικά καμία σχέση με τον 50-200/f2.8-3.5, αλλά η τιμή είναι τετραπλάσια και η χρήση που θα έχει είναι περιστασιακή, οπότε τα 200 που έδωσα (μεταχειρισμένος με 6μηνη εγγύηση) πιστεύω ότι είναι καλά. Η επόμενη αγορά αγορά θα είναι κάτω των 28mm (14mm σε 4/3) που φθάνουν οι κιτ φακοί μου.

O M12/2?

Θα εξαρτηθεί από την τιμή... πάντως κάτι τέτοιο σκέπτομαι, ή τον Panasonic 12/2.5...

Edit: γράψε λάθος... 14άρης είναι, απορρίπτεται. Ο 9-18 είναι λίγο γκουμούτσα, θα δόυμε όταν έρθει η ώρα.

Last edited:
Στο 43rumors λένε πως ο m12/2 θα κυμανθεί στα 800-850$
Αν δεν ισχύσει η ισοτιμία 1:1, αλλά η πραγματική, τα 530 ευρώ δεν θα είναι άσχημη τιμή.

ο 9-18 για τα μ4/2 γιατι δεν κανει???
η ακομα καλυτερα ο 7-14 της πανασονικ:))

Και οι δύο κάνουν, απλά θα προτιμούσα έναν σχετικά φωτεινό 24άρη... βέβαια έχω ακούσει τα καλύτερα για τον 9-18.

Παρασκευή παράγγειλα τον 70-300 στον Ρεπέλα, Δευτέρα μεσημέρι ήρθε, συσκευασμένος άψογα με γραπτή εξάμηνη εγγύηση. Άριστη κατάσταση, πρόλαβα να τραβήξω 2-3 κλικ με τις δυο μηχανές, με την e450 γρήγορος, στην EP-1 καθυστερεί λίγο. Λόγω μεγέθους δείχνει κάπως παράταιρος και στις δύο... Περισσότερα όταν προλάβω να τραβήξω μερικές "κανονικές" φωτό.

Παρασκευή παράγγειλα τον 70-300 στον Ρεπέλα, Δευτέρα μεσημέρι ήρθε, συσκευασμένος άψογα με γραπτή εξάμηνη εγγύηση. Άριστη κατάσταση, πρόλαβα να τραβήξω 2-3 κλικ με τις δυο μηχανές, με την e450 γρήγορος, στην EP-1 καθυστερεί λίγο. Λόγω μεγέθους δείχνει κάπως παράταιρος και στις δύο... Περισσότερα όταν προλάβω να τραβήξω μερικές "κανονικές" φωτό.

Για τα χρήματά του είναι αξιοπρεπέστατος, αν τον δουλεύεις πάνω από τα 200mm φρόντισε να το κάνεις με διαφράγματα 8-11 όπου και αποδίδει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Δες και από κάτω να καταλάβεις τι εννοώ-bye-
http://lenstip.com/230.4-Lens_revie..._ED_70-300_mm_f_4.0-5.6_Image_resolution.html