Olympus OMD EM1 Mark II Φωτογραφία

Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

Ναι τα ανοίγει Βασίλη σε όσους κατεβάσουν την τελευταία έκδοση αλλά όπως δήλωσε η Adobe με ένα αστεράκι υποσημείωση δίπλα είναι preliminary version χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.. πιστευω για καλιμπράρισμα χρωμάτων και τελικό θόρυβο στα ψηλά ISO θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη έκδοση...

Τα ίδια έκανε και η Fuji και η Nintendo στο nes classic που κυκλοφόρησε.
Ειναι πάγια τακτική πια να βγαίνουν στην αρχή περιορισμένα κομμάτια του προϊόντος ώστε να δημιουργεί η εταιρεία μια πλασματικη έλλειψη ώστε να προκαλέσει ντόρο και ενδιαφέρον για το προϊόν της.

Αν εξαιρέσεις κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, οι περισσότεροι κατασκευαστές μπορούν να προβλέψουν μια χαρά πως θα κινηθεί ένα προϊόν τους ειδικά τους πρώτους μήνες, οπότε ή έγινε αυτό που αναφέρει ο Παναγιώτης ή απλά στην Olympus κοιμούνται!!!

Η μηχανή παει απο καθυστέρηση σε καθυστέρηση, δεν νομίζω ότι έγινε τίποτε πλασματικό για τις εντυπώσεις, με την υψηλή τιμή που βγήκε ισως μάλιστα να περιμέναν μικρότερη αρχική ζήτηση, απο την άλλη έχει γίνει γνωστό ότι η αρχική καθυστέρηση οφείλονταν στην ειδική παραγγελία του αισθητήρα και την καθυστερημενη παραδοση απο SONY οποτε αν καθυστερούν οι αισθητήρες καθυστερεί και η συναρμολόγηση και η παράδοση σε ρυθμούς φουλ παραγωγης.

Προσωπικά με βολευει μιας και θα τα φάμε σε σήματα τα λ7 οπότε δεν βιαζόμαστε :flipout:

Έσύ αγόρασες μην ξενοκοιτάς!

Αν επιμένεις με 2600 + τελωνείο και 60 μεταφορικά ίσως το φορέσεις τα Χριστούγεννα το παντελόνι πάντως..

http://www.ebay.com/itm/272469709239

βρε τι πάθαμε.... όχι πως είχαμε και τα 2100 βέβαια..

Καλή δε λέω μα όχι για μένα, όταν την αγοράσεις θα σου φέρω το τζινάκι μου για γάζωμα, δε θέλω να χαλάσω τη δική μου. :ernaehrung004:

Για 1η του προσπάθεια είναι πάρα πολύ καλές. Πολύ καλή ευκρίνεια. Βέβαια γράφει ότι με το tracking δεν είχε τόσο καλά αποτελέσματα, οπότε το έβγαλε και άφησε απλά caf με ομάδα σημείων και ακολουθούσε με το χέρι (και χωρίς IBIS απορώ πως μπορούσε και σκόπευε στα 600mm!)

Τόσο παραμετροποιήσιμη που είναι η μηχανή δύσκολα βγάζεις συμπεράσματα πάντως. Μια μικρή λεπτομέρεια στα settings και στον χειρισμό μπορεί να κάνει τη διαφορά προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Νίκο για το CAF+TR θα συμφωνησω μαζί του, νομίζω ότι είναι πολύ χρήσιμο για κινούμενο αντικείμενο λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος και με χαμηλότερη ταχύτητα απο πουλί , εκεί ειναι πολύ χρήσιμο και αν είναι άνθρωπος και έχεις ανοιχτό το face detection μπορείς ναχεις εξαιρετικό ποσοστό επιτυχίας. Σε πολύ γρήγορα κινουμενα αντικείμενα και ειδικά μικροϋς στόχους κανεις χρήση του κλασσικοϋ CAF και ανάλογα ποσο ευαίσθητο το θέλεις ρυθμίζεις το CAF lock.
To dpreview έφτιαξε ένα πινακακι για την χρήση του CAF ανάλογα τον στόχο: https://www.dpreview.com/reviews/olympus-om-d-e-m1-mark-ii/9

Γιατι σου φαινεται παράξενο ? Σε καμια μηχανη της δεν εχει dedicated κουμπι για ISO , μπορεις να βαλεις οποιο θελεις αφου σχεδον ολα ειναι προγραμματιζομενα ή να γυρισεις τον διακοπτη και να ειναι εναλλακτικα η μια ροδελα ή ένα απο βελάκια του σταυρού-pad κλπ.

Σε μικρότερα μοντέλα με έλλειψη κουμπιών το καταλαβαίνω, απλά στην επαγγελματική ναυαρχίδα τους φαίνεται λίγο αστείο..

Kαι μια πρώτη εντύπωση απο τον Lloyd Chambers
https://diglloyd.com/blog/2016/20161220_2056-Olympus-EM1_II-comments.html
https://diglloyd.com/blog/2016/20161220_1518-Olympus-EM1_II-firstLook-HiRes-Dolls.html
Aληθεύει αυτο;
There is no ISO button (insanity given the other less useful buttons), and while a button can be programmed for it, it’s just going to take a while to re-memorize how to do that and all sorts of other things.

Με εξαιρεση την επιπλεον ρυθμιση για το hires όπου την πάτησα και εγώ (παροτι ειχα ρυθμισμένο σε raw την μηχανη μου τράβηξε μονο jpeg αφού ηθελε μετά απο την ενεργοποιηση της hires λειτουργίας ξανά δηλωση τι αρχείο θες να τραβηξεις) όλα τα υπόλοιπα που γράφει ειναι λυμένα απλά δεν ξέρει τις ρυθμίσεις.

Θα συμφωνήσω όμως μαζί του ότι είναι μια πολϋ παραμετροποιησιμη μηχανή που θέλει ΠΑΡΑ πολύ αρχικό χρόνο για να την φέρεις στα μέτρα σου, τοχα γράψει εξαρχής ακομη και έμπειροι χρήστες της ΕΜ1 θα τα βρούν μπαστούνια με τις επιπλεον ρυθμίσεις, επιλογές, αυτο θα ήταν αρνητικό αν απευθϋνονταν η μηχανή σε αρχάριους χρήστες αλλά είναι σουπερ θετικό κατα την γνώμη μου για ψαγμένους χρήστες και ειδικά αυτοϋς που προέρχονται απο άλλα συστήματα γιατι επιτρέπει στον καθένα να την προσαρμόσει στο δικό του ιδιαίτερο τρόπο και ναχει ένα φοβερά εργονομικό σώμα.

Η μηχανή ήδη μοιράζεται σε περιορισμένα τεμάχια και εν Ελλαδι, να δοϋμε τώρα πόσο θα αντισταθούμε στον πειρασμό....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εντυπωσιακό ως παρουσιαση συνεργασίας απο την Lexar αλλά να ενημερώσω ότι έχει προκϋψει πρόβλημα με τις κάρτες τις Lexar 2000x SDXC UHS-II με χωριτικότητα 128gb που δεν αναγνωρίζονται για καποιο λόγο απο την μηχανή.