Απάντηση: Re: Olympus OMD E-M1
Αλλη μια πρωτιά ως < Compact System Camera of the Year 2013> για την Ε-Μ1 απο το
photographyblog.com , το οποιο λέει:
“The combination of great image quality, an abundance of features, excellent auto focus, insane customisability and a robust dust-, drip- and freeze-proof body with a well-thought-out user interface do go a long way in justifying the cost...”
Το γνωστό eoshd site επιμένει για το πολύ καλό βίντεο που δίνει η μηχανή σε συνδιασμό με την εξαιρετικη σταθεροποιηση, αλλα ανακαλύπτει και ένα πρόβλημα που βρήκε όταν η μηχανή βλέπει σε φωτεινές πηγές, αναλυτικά εδώ:
http://www.eoshd.com/content/11880/olympus-phase-detect-af-strips-showing-up-in-e-m1-video
Προσωπικα τα δυο-τρια πιο σημαντικα θέματα που εχω να επισυνάψω στην μηχανή εως σημερα ειναι:
1.- η πολυ χρησιμη λειτουργία του focus peaking χαμηλωνει το frame rate του EVF απο το Normal frame rate γιαυτο ως λύση δεν το εχω ανοιχτο παντα αλλά το εχω αποθηκευμένο σε μια μνημη του περιστροφικου επιλογεα.
Με φακους χειροκινητους ομως δεν δουλευει ως ανωτερω το FP χωρίς να το καλεσεις επιλεκτικα μεσω προγραμματιζομενου πληκτρου και αυτη η αναθεση ριχνει το frame rate απο το Ηigh που το εχω πάντα στο Normal (που ειναι το default), γιαυτο ως λυση ο προγραμματισμος του πληκτρου γίνεται ταχύτατα απο το SCP της οθονης της μηχανης 1´μετά απο οταν κλειδωσω χειροκινητο φακο στην μηχανη, ενω αλλο 1'-2' σπαταλω για να δηλωσω και την εστιακη του φακου (παλι απο το SCP) για την σταθεροποιηση του.
2.- Το FP δεν δουλευει στο βιντεο - προσωπικα δεν με πολυενδιαφερει γιατι ασχολουμε ελαχιστα με το βιντεο, αλλα αφου υπαρχει η λειτουργια στην μηχανη είναι κάτι που περιμένω να προστεθεί σε firmware οπως είχε γίνει με το IS στο βίντεο με τους χειροκινητους φακους
3.- Εχω καταλήξει πως (ρυθμίσεις) και ποτε μπορω να κανω επιτυχή χρηση του πολυ βελτιωμένου C-AF στην μηχανη, με τους μεγαλους στοχους σε χαμηλή ριπη εως L= 4-6.5 Fps δεν εχω θεμα να τους ακολουθησω (την ταχεια ριπη των 10fps την χρησιμοποιει κανεις μονο με S-AF), στους πολυ μικρους και γρηγορα κινουμενους στοχους (π.χ. BIF) θα ήθελα το EVF να εχει ακομη καλυτερη αποδοση γιατι παρουσιαζει μια ελαχιστη αλλά σημαντικη καθυστερηση που δεν υπαρχει σε κανενα αλλο τροπο - συνδιασμό εστιασης.