Olympus OMD EM10 III & EM10 ΙV

Re: Olympus EM10 III

Τρίχες Update, έχει τόσα θέματα η μηχανή που λύνονται άνετα με Update άλλα σιγά μην ασχοληθεί η Olympus, μόνο με τις em1 ασχολείται...

Απάντηση: Re: Olympus EM10 III

Μπα ένα σοβαρό firmware για την EM1 mkii περιμένω εδώ και δυο χρόνια και ακόμη στο περίμενε είμαι.... και δεν μιλώ για επιδιόρθωση bug ή λειτουργιών που έπρεπε εξαρχής να δουλεύουν έτσι αλλά για βελτιώσεις απλες και ουσιαστικές που μπορούν να γίνουν όπως αυτές που έδωσε στην mki με το firmware v4.

Re: Απάντηση: Re: Olympus EM10 III

Μπα ένα σοβαρό firmware για την EM1 mkii περιμένω εδώ και δυο χρόνια και ακόμη στο περίμενε είμαι.... και δεν μιλώ για επιδιόρθωση bug ή λειτουργιών που έπρεπε εξαρχής να δουλεύουν έτσι αλλά για βελτιώσεις απλες και ουσιαστικές που μπορούν να γίνουν όπως αυτές που έδωσε στην mki με το firmware v4.

Ναι Κώστα άλλα η em1II δεν έχει τίποτα σοβαρά θέματα και γενικά έχει δώσει και κάποια updates, εδώ όμως στην em10III έχει πολλά θέματα και δεν διορθώνει τίποτα. Να θυμίσω ότι είχα και την em10II για πολύ καιρό και εκει επίσης δεν είχε δώσει τίποτα με update, αν και αυτή δεν είχε τόσα θέματα όπως η em10III.

Y.Γ. Πάντως συμφωνώ η em1 έχει πάρει ίσως τα καλύτερα και ουσιαστικότερα updates

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Olympus EM10 III

ποτε δεν εδινε σε ερασιτεχνικά σώματα κάτι παραπάνω δηλ. σε απλες Πεν και OMD, δεν θα το κανει τωρα. Παντως η 10ΙΙΙ λόγω τη γκρινιας που επεσε αρχικά διόρθωσαν το θεμα με τα ασυρματα φλας που δεν ηταν συμαβατή. Αντίθετα παντα οι βελτιωσεις έπεφταν στα semi pro και pro μοντελο π.χ η EM5II πήρε προσφατα το αυτόματο stacking των ΕΜ1

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Olympus EM10 III

ποτε δεν εδινε σε ερασιτεχνικά σώματα κάτι παραπάνω δηλ. σε απλες Πεν και OMD, δεν θα το κανει τωρα. Παντως η 10ΙΙΙ λόγω τη γκρινιας που επεσε αρχικά διόρθωσαν το θεμα με τα ασυρματα φλας που δεν ηταν συμαβατή. Αντίθετα παντα οι βελτιωσεις έπεφταν στα semi pro και pro μοντελο π.χ η EM5II πήρε προσφατα το αυτόματο stacking των ΕΜ1

Ετσι είναι Κώστα, άλλα η em10III, είχε πολλές χοντράδες, π.χ. δεν μπορείς να προγραμματίσεις τα πλήκτρα στον σταυρό κάτι που το κάνει και η πρώτη em10 ή δεν μπορείς να επιλέξεις ηλεκτρονικό κλείστρο παρά μόνο μέσω συγκεκριμένου scene mode και διάφορα άλλα ''κουλά''....τέλοςπάντων, ας ελπίσουμε η επόμενη em10IV να είναι πραγματικός διάδοχος της em10II....

Έπιασα εχτές λίγο την em10ΙΙΙ, δεν την δούλεψα πολύ άλλα πραγματικά τι απογοήτευση. Το σώμα δεν το είχα παρατηρήσει εξαρχής άλλα είναι εντελώς πλαστικό (μόνο κάποιες ροδέλες είναι μεταλλικές), η em10II είχε μεταλλικές πάνω και κάτω πλακέτες....βγάζει αρκετή πλαστικούρα δυστυχώς. Το μενού που ασχολήθηκα λιγάκι έπαθα σοκ με το πόσα πράγματα λείπουν σε σχέση ακόμα και με την em10II, τι να πιάσεις και τι να αφήσεις πραγματικά. Χοντρικά πέρα από το 4Κ βίντεο που έχει (με άθλια βέβαια εστίαση σε βίντεο όπως και η em10II κλπ.) Και το λίγο καλύτερο grip (βέβαια δεν παίρνει έχτρα όπως η em10II) δεν έχει τίποτα καλύτερο από την em10ii, Και θεωρώ συνολικά καλύτερη μηχανή την em10II....βασικά είναι ντροπή και μόνο να ονομάζεται omd η em10III...συνολικά θα έλεγα ότι η Olympus ''κατέβασε'' την σειρά των μηχανών της, η em10III είναι μια νέα πιο Light σειρά από ότι ήταν η em10II Και η em5III είναι ότι έπρεπε να είναι η Em10IV αν έβγαινε σωστά η em10III.......
Παρακάτω έτσι πρόχειρα που το έψαξα εχτές διαφορές ανάμεσα στην em10II και την em10III.
https://mirrorlesscomparison.com/olympus-vs-olympus/omd-em10-ii-vs-em10-iii/

Y.Γ. Για όσους ίσως τους ενδιαφέρει η μηχανή θα έλεγα απλά μακρυά. Καλύτερα η em10II και ακόμα καλύτερα μια em5II ή Panasonic gx80/gx9.....ελπίζω να επανορθώσει η Olympus με την em10IV, άλλα βλέποντας τι έκανε με την em5III δεν έχω πολλές ελπίδες.

Απάντηση: Olympus EM10 III

Πολύ τραγικά τα γράφεις Νίκο.
Με αυτά που διαβάζω στα λεφτά που ζητάει δεν αξίζει καθόλου ειδικά στις τιμές που παίζει ο ανταγωνισμός.
Κρίμα πάντως για την Olympus να πετάει λευκή πετσέτα.

Και λίγα λέω Παναγιώτη, επειδή την em10II την είχα για γεμάτο ένα χρόνο με αρκετές χιλιάδες clicks, την ήξερα αρκετά έως πολύ καλά, και η em10III είναι ξεκάθαρα σαν πακέτο χειρότερη από την em10II, είναι κάτι πρωτάκουστο που δεν το έχω ξαναδεί πουθενά, το μοντέλο που αντικαθιστά να είναι καλύτερο από το νέο μοντέλο!!!
Η Olympus μάλλον προσπάθησε να βγάλει μια εύκολη στην χρήση μηχανή για τις μάζες απλά απέτυχε. Δεν είναι τυχαίο ότι η Em10II ήταν από τα Best seller Μοντέλα της και αυτό που κράτησε τις πωλήσεις ψηλά ενώ η em10III μόνο που δεν στην χαρίζουν πλέον...
Παρόλαυτα για κάποιον που θέλει κάτι απλό σε χρήση και αν το πάρεις σε χαμηλή τιμή (όχι πάνω από 300 ευρώ το σώμα) αξίζει, άλλα μέχρι εκει.
Βασικά με τις κινήσεις που κάνει ή δεν κάνει η Olympus τα τελευταία 2 χρόνια νομίζω ότι το έχει χάσει το παιχνίδι, είναι λες και το κάνει επίτηδες για να αποτύχει....πραγματικά δεν ξέρω τι να πω.

Νίκο αν γυρίσεις στην αρχή του νηματος θα δείς λίγο πολύ ότι τα έχω γράψει από όταν πρωτοκυκλοφόρησε η μηχανή. Οι χρήστες της Olympus εχουν μάθει τα μενού και τις ηλεκτρονικές ευκολίες που τους δινει τόσα χρόνια η εταιρία, δεν δέχονται και δεν θέλουν φωτογραφικές μηχανές που απευθύνονται στην κατηγορία των ερασιτεχνων που αναβαθίζονται απο κινητό. Γιαυτό και απέρριψαν την συγκεκριμένη μηχανη εξαρχής ως update ειδικά στην αρχική τιμή της και μάλιστα τα καταστήματα άρχισαν να την στοκάρουν με μεγάλη δυσκολία πρόσφατα και μονο όταν η ΕΜ10ΙΙ τελείωσε. Σε κανένα γνωστό μου που ψαχτηκε δεν την έχω προτείνει.

Βεβαια για νεους ασχετους χρήστες που θέλουν να πατήσουν απλά το κουμπάκι όπως σε ένα κινητό και να μην εμβαθυνουν σε φωτογραφικές ενοιες είναι μια χαρά γιατί τους δινει ετοιμα πληθώρα χαρακτηριστικών και σε πιο ανταγωνιστική τιμή πλέον. Στην πράξη η Olympus εφτιαξε με την ΕΜ10ΙΙΙ σε φιλοσοφία μια compact με εναλλάξιμους φακούς, όχι ως καποιο update υπάρχουσας. Προσωπικά δεν μου αρέσει αλλά καταλαβαινω τον λόγο.

Ετσι είναι Κώστα, απλά σήμερα με τον χαμό που γίνεται στα κινητά οι μόνοι που αγοράζουν φωτογραφικές μηχανές είναι οι ψαγμένοι και αυτοί που θέλουν να εμβαθύνουν, να ψαχτούν να παίξουν με ρυθμίσεις, δυνατότητες κλπ. οπότε ήταν εντελώς άστοχη η κυκλοφορία ενός τέτοιου μοντέλου από την Olympus ειδικά αυτή την εποχή, ίσως πριν 5-6 χρόνια να έχει νόημα, τώρα δεν έχει κανένα δυστυχώς.
Το θέμα είναι ότι η Olympus έχει αυτή την στιγμή μια τεράστια τρύπα σε μηχανές με κόστος από 600 ευρώ έως 900 ευρώ που να έχει και 4Κ βίντεο και καλή εστίαση σε CAf...μηχανή όπως η Sony A6400, η Fuji Χ-Τ30, η Panasonic G90, η Panasonic Gx9, η Nikon Z50 κλπ. Πρέπει κατά την γνώμη μου να βγει άμεσα μια Em10IV με κόστος γύρω στα 800 ευρώ με υβριδική εστίαση, τον 20αρη αισθητήρα, 4Κ, την κατασκευή και τις δυνατότητες της em10II και ας μην έχει αδιαβροχοποίηση κλπ.

Φθηνότερη πρέπει να είναι η ΕΜ10IV όταν με το καλό βγει, μιας και προβλέπω την ΕΜ5.3 να κάθεται σύντομα με προσφορές μικρής διαρκείας στο χιλιάρικο, ήδη από οτι ακούγεται η ελληνική ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ προσπαθεί να δώσει καλύτερη τιμή μιας και έχουν λάβει το μϋνημα οτι στην αρχική τιμή δεν θα περπατήσει το νέο μοντέλο για τους λόγους που έχουμε γράψει και εμείς.

Φθηνότερη πρέπει να είναι η ΕΜ10IV όταν με το καλό βγει, μιας και προβλέπω την ΕΜ5.3 να κάθεται σύντομα με προσφορές μικρής διαρκείας στο χιλιάρικο, ήδη από οτι ακούγεται η ελληνική ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ προσπαθεί να δώσει καλύτερη τιμή μιας και έχουν λάβει το μϋνημα οτι στην αρχική τιμή δεν θα περπατήσει το νέο μοντέλο για τους λόγους που έχουμε γράψει και εμείς.

Μακάρι Κώστα τι να πω...στο χιλιάρικο η em5III είναι μια χαρά, και μακάρι να βγει και η em10iv στα 500-600 ευρώ άλλα χωρίς κουτσουρέματα που έφαγε η em10ΙΙΙ.

Ανακοινώθηκε σήμερα η νέα Olympus ΕΜ10 ΙV , μοιράζεται το νήμα με την προκάτοχο της αν και μοιάζει περισσότερο ως στήσιμο μηχανής (όχι σχεδιαστικά) με την παλιά ΕΜ10ΙΙ και ίσως με αυτή έπρεπε να την παντρέψω. Φοράει βέβαια τον 20αρη αισθητήρα και αυτή είναι η μεγαλύτερη της διαφορά με την ΙΙ και ΙΙΙ . Θα ξεκινήσει να προσφέρεται από 25 Σεπτέμβρη στα 699$ το σώμα και 799$ με τον κιτ φακό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οι διαφορές με το προηγούμενο μοντέλο σε συγκριτικό στο mirrorlessons : https://mirrorlesscomparison.com/ol...20 66 72 6f%2 06d 20 34 33 72 75 6d 6f 72 73

Μου αρέσει σε μαύρο προσωπικά πιο πολύ

Olympus-OMD-EM10-IV-product-1.jpg

Εξαιρετικό δείχνει το νέο γκιπ που της φόρεσαν. Ίσως το πιο δυνατό σημείο του νέου σώματος, έχει βελτιωθεί λίγο και η λαβή στον αντίχειρα. Συνολικά το νέο γκριπ δείχνει να βοηθά πολύ στο κράτημα της πιο ελαφριάς κατά 20γρ. ΙV. Επιτέλους βλέπω το 2020 την πρώτη Olympus ΜILC με πραγματική λειτουργία πανοράματος. :slapface: Απίστευτο το γράφω τόσα χρόνια, έχουν βαλει σχεδόν τα πάντα από συνθέτες ηλεκτρονικές λειτουργίες και έλειπε ένα mode πανοράματος εντός της μηχανής. Η μηχανή δείχνει προσανατολισμένη για να βγαζει απλά και γρήγορα φωτογραφίες οποιοσδήποτε άσχετος. Και σε αυτό βοηθάει και η tilt οθόνη αφής που σπάει προς τα κάτω ώστε να βγει και απαραίτητη selfie φωτό ή το selfie video

Olympus-OMD-EM10-IV-product-6.jpg

Bελτιώμενο CAF με τις ρουτίνες της επαγγελματικής X και φορεμενο το νέο face eye detection από την ΕΜ1.3. γράφουν, για να δούμε χωρίς PDAF πόσο καλά δουλεύουν όλα αυτά. Αν κανείς θέλει να εμβαθύνει και να κάνει πιο σοβαρά πράγματα τα έχει άμεσα όλα μέσα στα μενού με λίγο σκάλισμα ή στην επιλογή ΑP όπου είναι μαζεμενες όλες οι προηγμένες λειτουργίες, επανήλθε και το silent shutter σε ολα τα mode που το είχαν κοψει στην ΙΙΙ , επισης συνεργάζεται με τους νέους flash controllers . Τα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά αναμενόμενα π.χ. Usb charging κλπ.

edit

Αφού είδα και μελέτησα σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά της νέας μηχανής (πιστεύω σύντομα θα έρθει και σε πιό ελκυστική τιμή) αντίθετα από την προκάτοχο της τη θεωρώ ιδανική και ίσως μοναδική για δύο βασικές κατηγορίες χρηστών: για να ξεκινήσει κάποιος στον χώρο της φωτογραφίας έχοντας σχεδόν τα πάντα στη διάθεση του σε ένα μικρό πακέτο, ιδιαίτερα οι κάτοχοι κινητών που θέλουν upgrade σε μηχανή όχι τόσο για να βελτιώσουν το IQ αλλά να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στο τελικό αποτέλεσμα και επιλογή διαφόρων εστιακών σε φακούς χωρίς να χάνουν σε ποιότητα. Συνήθως η γενιά αυτή βασίζεται στους αυτοματισμους των κινητών και δεν έχει γνώση ειδικών φωτογραφικών λειτουργιών. Η μηχανή έχει πάρα πολλούς αυτοματισμούς για να τους βοηθήσει να τα κάνουν γρήγορα και απλά και αν τους ενδιαφέρει να τους εξηγήσει τι κάνει. Αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα και ίσως ενδιαφέρει μια μερίδα χρηστών.

Η δεύτερη κατηγορία που απευθύνεται η μηχανή είναι ο χρήστης που έχει εξοικειωθεί με φωτογραφικούς όρους και θέλει να έχει πλήρη έλεγχο στη δημιουργία του σε ιδανικό μέγεθος βάρος και χωρίς να τσακίσει τον κουμπαρά του σπιτιού. Αυτό η προηγούμενη ΕΜ10mkiii δεν μπορούσε να το ικανοποιήσει. Κατά τη γνώμη μου ήταν πισωγύρισμα το προηγούμενο μοντέλο. Η ΕΜ10mkiV θα έπρεπε να ήταν η συνέχεια της εξαιρετικής ΕΜ10ΙΙ. Κάλιο αργά πάρα ποτέ, η Olympus άκουσε τα παράπονα των ψαγμένων χρηστών και διόρθωσε τον <χαρακτήρα> και αύξησε κατακόρυφα τη λειτουργικότητα και την ευχρηστία του εισαγωγικού της μοντέλου στο σύστημα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

20.3 Megapixel sensor
TruePic VIII image processing engine
Charges over USB
5 axis IBIS which provides 4.5 stops
Contrast only AF with a re-worked algorithm for C-AF, which makes tracking easier
121 AF points
15 FPS with electronic shutter 8.7 FPS with mechanical
1/4000 max shutter
Flip down screen for selfies and vlogging
New one-touch advanced mode for Live comp
One-touch portrait added to auto mode
New panorama mode
Silent shooting across all modes
New instant film filter
4k video
Enhanced eye and face detect
Includes Bluetooth for better connectivity with Olympus share app
Wireless Olympus flash compatible
2.36million dot EVF
Weighs 383g (0.84lbs)

Last edited:

Για entry level μηχανή, νομίζω ειναι μια αξιοπρεπέστατη επιλογή (ειδικά όταν κάποια στιγμή θα φτάσει κοντά στα 550-600 ευρώ).

Νομίζω οτι ειναι το πρώτο σημαντικό upgrade της em10 σειράς, από το 2015 και μετά, καθώς το mk III ήταν έως και υποβάθμιση σε μερικούς τομείς.

Επίσης οι αισθητικές και εργονομικές μικροαλλαγές, έχουν και πρακτικό αντίκτυπο και αυτό επίσης ειναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Έχοντας την εμπειρία της mkII και βλέποντας τα specs της ΙV πολύ άνετα θα την πρότεινα σε κάποιον που ξεκινά το ταξίδι του στην Φωτογραφία, μιας και θα του πάρει καιρό να καλύψει το "ταβάνι" που του προσφέρει αυτή η μηχανή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Olympus EM10 III

Καλημέρα, αν διαβάσεις την παράγραφο που συμπληρωσα στο αρχικό μου post με edit (αφού είδα και διάβασα προσεκτικά ολες τις λειτουργίες και τη φιλοσοφία του νέου μοντέλου) θα δεις οτι με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνα όσα γράφεις.

Η ΕΜ10ΙΙΙ ήταν έγκλημα ως upgrade της ΙΙ, πισωγύρισμα μεγάλο ως συνολική φιλοσοφία, προσπαθησαν να φτιάξουν μια εισαγωγική μηχανή για τον αρχάριο και ευνούχισαν το μοντέλο που έπρεπε να φέρει νέους χρήστες στο σύστημα. Η ΕΜ10IV όπως και η ΕΜ5 mkIII έπρεπε να είχαν βγει πριν ένα χρόνο για να κάνουν τη διαφορά. Αυτό δεν σημαίνει οτι και σήμερα δεν είναι εξαιρετικές επιλογές με μοναδικά χαρακτηριστικά αν η τιμή τους ισσοροπήσει σε λογικά επίπεδα.

Και μόνον ο 20άρης αισθητήρας, είναι σοβαρή πρόοδος (που πολλοί υποτιμούν). Γενικά βλέπω μια μηχανή που ΑΝ έγραφε mkIIΙ και είχε βγει πριν ένα χρόνο - αλλά 6 μήνες ΜΕΤΆ την ΕΜ5-ΙΙΙ, ίσως να σπάγανε ταμεία παρέα - και να μην είχαμε τον elephant in the room που αναφέρει το mirrorlessons...

Εσυ , εγώ και πολλοι άλλοι θα εκτιμήσουν ειδικά : Speaking of customisation, the E-M10 IV has one extra function button, the video REC button on top for a total of 3 versus just 2 on the older model.

Eκαναν προγραμματιζόμενο πλήκτρο και το κουμπί βίντεο, επιτέλους !

Παιδιά προσωπικά διαφωνώ κάθετα οριζόντια και όπως αλλιώς Θέλετε όσο αφορά την Em10IV, είναι δυνατόν να βγάζεις μηχανή το 2020 με contrast μόνο εστίαση?? είμαστε σοβαροί?? Σε ποιον απευθύνεται αυτό το σώμα?? Που θα πας με contrast εστίαση?? Βίντεο το ξεχνάς, sport το ξεχνάς, παιδιά/σκυλιά που τρέχουν το ξεχνάς, eye Και Face ΑF αν σου κάτσει, την στιγμή που ο ανταγωνισμός όλος προσφέρει στα ίδια και λιγότερα χρήματα και καλύτερους μεγαλύτερους αισθητήρες και υβριδική εστίαση με εξαιρετικό Eye AF και Face ΑF. Από την Canon m50 εως την Sony A6100, την Fuji X-T200 και την Nikon Z50....και πριν αρχίσουμε πάλι την καραμέλα με το ibis, Να σας προλάβω και να πω ότι το κοινό που απευθύνεται αυτή η μηχανή με τον κιτ φακό θα μείνει που έχει μια χαρά σταθεροποίηση σε όλες τις μηχανές....δεν πας πουθενά έτσι, πλαστικό πλήρως σώμα, ενώ η em10ΙΙ είχε και μέταλλο πάνω (ναι ξέρω ξέρω λόγο βάρους!!!χαχα), 2-3 προγραματιζόμενα πλήκτρα, ενώ η em10II είχε 6, η ίδια αστεία μινιατούρα οθόνη, άθλιο μενού που δεν λένε να το φτιάξουν, το ίδιο σκόπευτρο εδώ και 5-6 χρόνια, εξαφανίσανε και το έχτρα grip της em10II, η ίδια μέτρια μπαταρία, καλά για joystick ούτε λόγος....α ναι βάλανε usb φόρτιση άλλα ακόμα και εκει τσιγκουνιά κάνανε και δεν βάλανε Usb C....δεν πάμε καθόλου καλά....η μηχανή είναι και είμαι απόλυτος σε αυτό καμένο χαρτί, δεν απευθύνεται σε κανέναν και προσβάλει την νοημοσύνη μου, ειδικά με τα λεφτά που ζητάει (αν έκανε κανένα 350αρι γιατί τόσο αξίζει με αυτά που προσφέρει το ξανασυζητάμε). Αν είχε βγει πριν 2-3 χρόνια με την ονομασία em10III στα 500 ευρώ θα ήταν μια χαρά, μέχρι εκει.
Αν κάποιος θέλει Olympus καλύτερα να δώσει κάτι παραπάνω και να πάρει την em5III ή την em1II ή με 200-300 ευρώ παίρνει μια em1, em5II, em10II, em10III Και καθάρισε....

Υ.Γ. Ναι τα live composute Και Live bulb μας μαράνε, ας βάλουνε μια εστίαση που να λειτουργεί σωστά παντού και ας τα κόβανε αυτά. Είχα την em10II, em5II Και έχω δουλέψει και την em10III, άθλιες σε εστίαση σε βίντεο, και σε οτιδήποτε είχε κίνηση της ξεχνάς, για αυτό και έμεινα με την em1.

Υ.Γ Μετά μην γκρινιάζουν που ''κλείνουν'', ''βαράνε διάλυση'' και ψάχνουν παντένετες για να κρατήσουν το φωτογραφικό τμήμα. Με τέτοιες μηχανές απλά βάζεις λουκέτο, καλύτερα να δώσει αυτά τα λεφτά ένας μέσος χρήστης και να πάρει ένα καλό κινητό π.χ. P40, Iphone 11, P30 pro, Xiaomi mi 10 κλπ. πιο πολύ θα το ευχαριστηθεί.

Y.Γ. Ακόμα και το mirrorlesscomparison το αναφέρει, πρέπει να ξανακοιτάξει η Olympus Και όχι μόνο την χαμηλή/μεσαία κατηγορία, αλλάξανε οι εποχές, πρέπει πλέον σε χαμηλές τιμές να προσφέρει πλήρη σώματα που τα κάνουνε όλα, αλλιώς ποιος ο λόγος να αποχωριστεί κάποιος το κινητό του, που τα κάνει όλα και συμφέρει.