Olympus OMD EM10

Καλησπέρα σας,
Σκέφτομαι την αγορά της συγκεκριμένης μηχανής με την προσφορά του amazon για να τη χρησιμοποιήσω σε ένα road trip που έχω προγραμματίσει στην California τον σεπτέμβρη. Η μηχανή στο ταξίδι θα δουλευτεί σχεδόν αποκλειστικά σε auto και σε jpeg καθώς δεν έχω γνώσεις ούτε θα ασχοληθώ με post processing. Aργότερα σκέφτομαι να παρακολουθήσω μαθήματα για βασικές τεχνικές – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επενδύσω σε φακούς κλπ. Ψάχνω κάτι σε mirrorless για να μην κουβαλάω μεγάλο όγκο τις 18 ημέρες του ταξιδιού και έχω βάλει «ψυχολογικό» ταβάνι τα 350 ευρώ. Μου την προτείνετε ή να πάω στο νήμα για την αγορά μηχανής και να κάνω το ερώτημα από την αρχή?

Μια χαρά μηχανή είναι, αλλά... auto? Εντάξει τα jpeg της είναι πολύ καλά, αλλά βοήθα κι εσύ λιγουλάκι...

Απάντηση: Re: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

αν εισαι Αμερική για την αγορά ναι, εδω μπαινουν και φόροι στην προσφορα όπως ίσως να ξερεις, στα χρηματα αυτά δυσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο σε auto - jpeg.

Σε αναζήτηση grip για την μηχανουλα,πήρα αυτό εδώ στα 20 ευρώ απο ebay.
Πολύ καλύτερο πιάσιμο με μεγάλο φακό,λίγο περισσότερο βάρος,και με εξτρά εξάρτημα για να κάθεται η μηχανή
κάθετα στον τρίποδα.
Παρακάτω φωτογραφίες για να πάρετε μια γεύση.

Χαιρετώ.
Έχω ένα θεματάκι.
Όταν πατάω το κουμπί κλείστρου μέχρι την μέση, η οθόνη σκοτεινιάζει δυό φορές στιγμιαία (φαίνεται πιό πολύ στις γωνίες). Αυτό, δεν υπήρχε στον ένα χρόνο που έχω την μηχάνη.
Είναι κάποια ρύθμιση, ή να την πάω γιά έλεγχο;

Και κάτι άλλο.
Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως εστιάζει στο βίντεο η κάμερα με τον Panasonic 20mm.
Ξέρω ότι δεν έχει c-af αλλά έπρεπε να ετστιάζει αυτόματα στο επιλεγμένο σημείο εστίασης.
Μήπως φταίει που έχω ενεργοποιημένη την επιλογή ανίχνευση προσωπου;

Δηλαδη πατάς το κλειστρο πριν ξεκινησεις το βιντεο και δεν εστιαζει? κατα την διαρκεια του βιντεο αν δεν ειναι στο CAF δεν εστιαζει απο μονη της ... Σε SAF πατας το κουμπι εστίασης (το κλειστρο ή αυτο που εναλλακτικά έχεις βαλει και εστιάζει στο σημειο που θελεις.. Ανϊχνευση προσώπου στο βίντεο με τον 20αρι δεν εχω δοκιμάσει να σου πώ τι παϊζει...

Κατάλαβα.
Ναι μπορώ να προεστιάσω, αλλά αυτό δεν βοηθάει και πολύ αν το θέμα σου κινείται.
Με κουμπί επίσης εστιάζει αλλά κάνει πολύ δυνατό θόρυβο, ο οποίος ακούγεται ενοχλητικά κατά την αναπαραγωγή.

Αυτο ειναι λογικο γιατι έχει παλιο μηχανισμό εστίασης ακατάλληλο για βιντεο, δοκιμασε το SAF+ΜF και χειροκινητη εστίαση με το δαχτυλίδι, ειδαλως αγοραζεις φακο με αθορυβο μοτερ ειδικα για βιντεο και ακομη καλυτερα και με power zoom για ομαλό ζουμακι.

Μη φωτογραφικής φύσεως απορία, αλλά...
μου έχουν δημιουργηθεί κάποια σημαδάκια στη γωνία (ασημί) κάτω δεξιά της μηχανής.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα εξαλείψω, π.χ. με αλοιφή ή σε αρχυροχόο;

Απάντηση: Re: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Ουτε ακριβη ουτε ευκαιρία τρελή ειναι, περιπου στα 270-300 Θα την βρεις και εδω μτχ. με εγγυηση και λιγα κλικ.

Re: Απάντηση: Re: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Ουτε ακριβη ουτε ευκαιρία τρελή ειναι, περιπου στα 270-300 Θα την βρεις και εδω μτχ. με εγγυηση και λιγα κλικ.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Μάλλον άτυχος θα είμαι, γιατί 5-6 μέρες που ψάχνω στο νετ,
ελληνική αγορά (sites μαγαζιών) + μικρές αγγελίες (εδώ, ινσομνια, δπγρ κλπ)
δεν θυμάμαι να βρήκα κάτι
ίσως θα πρέπει να δω και άλλα site αγγελιών, π.χ. car, xe,
αλλά φοβάμαι σε τι θα πέσω, γιατί δεν έχω επαρκή τεχνική κατάρτιση για να κατάλαβω γρήγορα (κατά τον έλεγχο) αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα...

όσο για την εγγύηση σίγουρα θα είναι μειωμένη κατά τον χρόνο που ο άλλος είχε την μηχανή

τεσπα, και πάλι Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Δεν ειναι τόσο θεμα τύχης όσο υπομονής , μέσα σε 4-5 ημέρες δεν βρίσκεις πάντα αυτο που θέλεις οποτε πας για καινούργιο υποχρωτικά, αλλά γνωμη μου είναι ότι μπορείς να βαλεις μια αγγελία ζήτησης και βλεπεις ... αν η τιμή ειναι καλή και την πάρεις ναχει εγγυηση ακόμη και καποιο πρόβλημα ναχει που δεν θα το δεις (όχι χτυπημα - σπάσιμο κλπ) θα στο καλύψει το σέρβις μεσα σε 2 βδομάδες περίπου ...

τελικά, πήρα μια καινούργια!

προσωπικά έχω πάθει κάτι σε σόκ όταν πριν λίγο καιρό αναγκάστηκα να ανοίξω μία πεν,
αφου απαγοητεύτηκα με το τι βρήκα μέσα (ελατήρια που πιάνουν σε πλαστικά άγκιστρα, γρανάζια πλαστικά που φεύγουν από την θέση τους
κατά μήκους του άξονα και χάνεται το κομπλάρισμα κλπ)...

... όλα πλέον στηρίζονται σε ηλεκτρονικά και τα μηχανικά έχουν πάρει την κάτω βόλτα.

και για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις,
δεν πιστεύω ότι τα παραπάνω αφορούν την ολυμπους, αλλά το σύνολο των κατασκευαστών
τουλάχιστον σε αυτά τα επίπεδα τιμών!
αντίθετα, με μια ματιά σε φορουμ, βλέπεις πολλαπλάσιες βλάβες σε άλλους οίκους...

τέσπα, ήθελα όσο το δυνατόν περισσότερη εγγύηση!

kbouk, είχες αναφέρει κάποτε τις hahnel σε μπαταρίες, ελλάδα από που;
επίσης δήσιος μουλτιένεργκυ είναι οκ?
fujicell;
φαντάζομαι οθόνη δεν χαράσετε εύκολα σε om;