Olympus OMD EM1X Φωτογραφία

Re: Olympus EM1X

Πραγματικά δεν μπορώ να τον βλέπω τον τύπο....σίχαμα!!ΧΑΧΑ

Απο εκει και πέρα δεν ξέρω με το όλο αυτό το Hype για την μηχανή περίμενα κάτι καλύτερο, ίσως επειδή έχω συνηθίσει την Olympus από παλιά να δίνει σώματα super εξοπλισμένα, ίσως επειδή πήγε σε μια εντελώς επαγγελματική κατηγορία μου αφήνει σαν πρώτη αίσθηση μια γλυκόπικρη γεύση.

Χοντρικά λίγο οι ελλείψεις στο βίντεο, λίγο το μέτριο σκόπευτρο, λίγο η πάλι μια από τα ίδια οθόνη, η έλλειψη βοηθητικής οθόνης πάνω στο σώμα, η εστίαση που δεν φαίνεται σε πρώτη φάση να είναι στο ίδιο επίπεδο με τους κορυφαίους της αγοράς, ο αισθητήρας (αναμένω να το δούμε αυτό) που δεν δείχνει να έχει τόσο μεγάλη διαφορά από της em1II και λίγο το μένου που μου φαίνεται από όσο είδα και διάβασα πάλι δαιδαλώδες και πολύπλοκο. Ολα αυτά και κάποια άλλα μικρότερης σημασίας χαλάνε κάπως την συνταγή. Τι να πω οι πωλήσεις θα δείξουν αν θα την αποδεχτούν οι επαγγελματίες.

Πιστεύεις σοβαρά ότι θα δούμε switchers από Canon/Νikon/Sony/Fujifilm μόνο και μόνο για χάρη της Ε-Μ1Χ;
Εγώ το αποκλείω.

Οι σκληροπυρηνικοί χρήστες Olympus θα την κοιτάξουν μόνο, από τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία θα περιμένει τις επόμενες εκδόσεις από τα μικρότερα μοντέλα.

δεν εχει τελικα 4k 60p η μηχανη, ουτε 10 bit ουτε καν στην εξοδο HDMI ....πολυ περιεργο, τοσο γρηγορη , θα μπορουσε πιστευω να εχει ανετα!

Φυσικά!
...όμως της ''δίνω'' το ελαφρυντικό ότι είναι reviews κομμάτια. Είναι ιδέα μου ότι δείχνει παλαιότερο σώμα με ένα L grip;

Θα αστειεύεσαι βέβαια.

Και η α6400 την πατάει άνετα.

Τώρα θα μας πρήξουν οι fans ότι τώρα είναι μόνο η αρχή, ότι οι αλγόριθμοι θα εξελιχθούν σε επόμενη αναβάθμιση λογισμικού κτλ.

Περιμένω να δω αν τήρησε την υπόσχεση της για καλύτερη εστίαση απ την α9.

Καλά αυτό ούτε καν, δεν νομίζω κανείς να περίμενε να πλησιάσει την A9, όπως είπε και ο TZO ακόμα και η Α6400 μοιάζει να είναι πολύ μπροστά όσον αφορά την εστίαση.

Πιστεύεις σοβαρά ότι θα δούμε switchers από Canon/Νikon/Sony/Fujifilm μόνο και μόνο για χάρη της Ε-Μ1Χ;
Εγώ το αποκλείω.

Οι σκληροπυρηνικοί χρήστες Olympus θα την κοιτάξουν μόνο, από τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία θα περιμένει τις επόμενες εκδόσεις από τα μικρότερα μοντέλα.

Κοίτα αν οι Canon/Nikon κλπ. δεν την πάρουν, οι Fans της Olympus περιμένουν τις Em5III κλπ. έ τότε ποιος θα την πάρει αυτή την μηχανή?? Σε ποιους απευθύνεται?

Το βλέπω δύσκολο να χτυπήσει την sony στο κομμάτι του CAF. Βεβαια ολα αυτά θα φανουν στην πράξη. Σε καμία περίπτωση η μηχανή δεν εχει προβληματικό CAF, το επίπεδο εινα πολύ υψηλό οπως και η τιμή της (και η τιμές αυτών που συγκρίνονται).
Ομως τα πιο πολλά τεστ εχουν γίνει σε sample μηχανής προ-παραγωγής.

dpreview.com:

Thanks to the Olympus E-M1X's new 'Deep Learning' autofocus, well, I didn't need to think about autofocus. I didn't need to follow the motorcyclist with a group of points, or time a half-press just right as he entered a pre-selected zone. I didn't even have to place a focus point over him and initiate tracking.

The camera immediately drew a box around the rider's helmet and began focusing
With so much less to think about, I found myself shooting with tighter framing than I normally would. That's crucial for sports and action, because tighter framing means less cropping in 'post' and better overall image quality. And considering that I was shooting at a fairly high ISO value on a Four Thirds sensor, I wanted to maintain the best image quality I could get.

Σιγουρα περιμένουμε fixes και perofmanes improvements σε επερχόμενα firmware updates.

Last edited:

Τώρα θα μας πρήξουν οι fans ότι τώρα είναι μόνο η αρχή, ότι οι αλγόριθμοι θα εξελιχθούν σε επόμενη αναβάθμιση λογισμικού κτλ.

Κοίτα σίγουρα θα την βελτιώσει η Olympus, μαζί με την Fuji δίνουν πολλά Updates Που βελτιώνουν τις μηχανές τους. Βέβαια πάντα ισχύει και το ανάποδο, ότι δεν δίνουν ολοκληρωμένα προϊόντα και τρέχουν μετά με τα Updates να στρώσουν τις μηχανές...μάλλον κάπου στην μέση είναι η αλήθεια.

Κοίτα αν οι Canon/Nikon κλπ. δεν την πάρουν, οι Fans της Olympus περιμένουν τις Em5III κλπ. έ τότε ποιος θα την πάρει αυτή την μηχανή?? Σε ποιους απευθύνεται?

Στον 1/100 από τους fans της Olympus.

Eγώ ήμουν σοβαρός υποψήφιος, αλλά απογοητεύτηκα. Περίμενα περισσότερα.
Το μέγεθος δεν με απασχολεί, ίσα-ίσα. Με το battery grip την έχω την E-Μ1ΙΙ με τον 300/4.
Την X για αποκλειστική χρήση με τον 300/4 την προόριζα και τον 12-100, ώστε να έχω την E-M1II με τους pro primes.
Τώρα θα δούμε. Πιστεύω θα αποτύχει στην αγορά και σε κάνα χρόνο θα τη βρω κάτω από 2Κ.

plOjLYVfj

Καλά αν πουλήσει στο 1/100 των Fan της Olympus πάει το έκλεισε το μαγαζί. Προσωπικά και εγώ περίμενα περισσότερα από μια τέτοια μηχανή, άλλα ας περιμένουμε να δούμε και αναλυτικά Reviews με το τελικό προιόν. Πάντως δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δεν πάρει πολύ καλές κριτικές να την βρίσκεις ύστερα από καιρό στα 2.000 ευρώ.

Υ.Γ. Άσχετο άλλα για να λέμε και τα καλά το Joystick μοιάζει καλοσχεδιασμένο και έχει και 2 για χρήση της μηχανής κάθετα.

Γιατί, πιστεύεις ότι η αναλογία σε μερίδιο πωλήσεων σε Canon/Nikon είναι υψηλότερη από 1/100 για τις ναυαρχίδες με ενσωματωμένο γκριπ;

Στη Νίκον είναι σίγουρα. Η d850 ήταν για μήνες η δεύτερη σε πωλήσεις μετά την d3400 και μάλιστα ήταν σε έλλειψη. Αλλά δεν είναι ο κανόνας. Η 1/100 μια χαρά αναλογία είναι ειδικά για τις πωλήσεις των 2.8 τηλεφακων που δεν είναι πολλές.

Στη Νίκον είναι σίγουρα. Η d850 ήταν για μήνες η δεύτερη σε πωλήσεις μετά την d3400 και μάλιστα ήταν σε έλλειψη. Αλλά δεν είναι ο κανόνας. Η 1/100 μια χαρά αναλογία είναι ειδικά για τις πωλήσεις των 2.8 τηλεφακων που δεν είναι πολλές.

Ο Τζο αναφέρεται στις μηχανές με ενσωματωμένο grip (π.χ. Nikon D5). Σε κάθε περίπτωση δεν ξέρω δεν μου φαίνεται μεγάλο μερίδιο το 1/100. Μάλλον κάνω λάθος βέβαια.