Olympus OMD EM5 the pioneer

Απάντηση: Olympus OM

Εμένα μου αρέσει η "τηλεόραση" πάντως, αρκεί να υπάρχει και το viewfinder! :award:

Re: Olympus OM

Κι εμένα μου αρέσει, απλά είναι χρήσιμο σε μια weather sealed μηχανή να γυρνάει τούμπα η οθόνη για να προστατεύεται από ταλαιπώρια...

Απο το viewfinder θα βλέπεις καλά ή θα είναι σαν τούνελ; Μια φορά είχα δοκιμάσει Olympus και ήταν όλα..μικρά

EVF δηλαδη.

Απο εμπειρια μου με evf οσο μεγαλυτερο τοσο το καλυτερο.

Πρακτικα αυτο θα ειναι σχεδον αχρηστο μιας και για να εστιασεις ουτε συζητηση....εκτος αν εχει βοηθηματα.

Καλυτερα να απουσιαζε.

Δεν ειναι τυχαιο που στις συγχρονες καμερς ληψης τα μικροτερα evf εγκαταλειπονται για μικρα μονιτορ στην θεση τους αλλα με χοανη προσοφθαλμιου....

om-system.jpg
om-daccessories.jpg

Λειπουν μερικα κομματια αλλα ενταξει αρχη ειναι :D

Last edited:

Ως γνωστός "πυροβολημένος" με την φορητότητα, έψαξα και βρήκα:

Olympus OM-D : 122 X 89 X 43 cm, 369gr
Panasonic GH2 : 124 X 90 X 76 cm, 442gr
Olympus E450 : 130 X 91 X 53 cm, 426gr

Η νεοαφιχθείσα δεν έχει ενσωματωμένο φλας, οι άλλες δεν έχουν σταθεροποίηση...

Edit: και για να μην μείνουν παραπονεμένοι κάποιοι:

Sony NEX7 : 120 X 67 X 43 cm, 400gr με φλάς - χωρίς σταθεροποίηση, και το γνωστό θέμα με τους φακούς γκουμούτσες...

Last edited:

Πάλι καλά που θα είναι μ4/3 έχω να πω... Γιατί μπορώ ακόμα να δικαιολογήσω την επιλογή μου, όχι τπτ άλλο. Η μηχανή είναι πραγματικό αριστούργημα. Αν είναι και η ποιότητα εικόνας της αυτή που πρέπει θα κλάψει κόσμος. Με δεδομένη και την έλλειψη διαθεσιμότητας αυτήν την στιγμή στην ΝΕΧ 7, αν την βγάλουν άμεσα και με στοκ στην αγορά πιστεύω οτι το συγκεκριμένο κομμάτι των enthusiast's θα το κατακτήσουν άνετα.

Δε ξερω τι σας επιασε ξαφνικα ... εμενα δε μ αρεσει καθολου.
Μου θυμιζει εντελως παλια σχεδιαση, πολυ ρετρο για τα γουστα μου.
Το μονο που μ ενθουσιαζει ειναι ο ενσωματομενος σταθεροποιητης, που ομως , αν ειναι παρομοιος με της ΕP3 klp ,ειναι αχρηστος στο βιντεο (εχω κι εγω τη τρελα μου!!!).

Γιάννη, δείξε λίγο σεβασμό, μερικοί εδώ μέσα είμαστε κι ίδιοι ρετρό... :flipout:

...αν όμως ήταν Apple θα ήταν τέλεια! :idea:

Το μονο που μ ενθουσιαζει ειναι ο ενσωματομενος σταθεροποιητης, που ομως , αν ειναι παρομοιος με της ΕP3 klp ,ειναι αχρηστος στο βιντεο (εχω κι εγω τη τρελα μου!!!).

Ειναι που προφανως δεν ειχες σχεση με το καλυτερο συστημα σωματων κατα την εποχη του φιλμ .

Απλα υπεροχο και σπαρτιατικο.

Απάντηση: Re: Olympus OM

Ειναι που προφανως δεν ειχες σχεση με το καλυτερο συστημα σωματων κατα την εποχη του φιλμ .

Απλα υπεροχο και σπαρτιατικο.

Κόψε κάτι κι εσύ!!
Αμέσως "το καλύτερο σύστημα ...."
Τι να πει η Leica δηλαδή;
Η η Nikon με το πληρέστερο σύστημα φακών ever!!
Έχεις υπ όψιν σου τι θα πεί χαλασμένη ΟΜ και γιατί οι επαγγελματίες την απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι;
Tριήμερος αποκλεισμός για σκέψη και περισυλλογή!!!:Banane0::Banane0::Banane0::Banane0:

Kι εγω βλεπω ενα... hype (πως τα γραφω) χαριν του design (sic) εις βαρος του... quality (αφου ακομα δεν το ειδαμε, αλλα περι 4/3 μιρορλες προκειται)...

Η olympous το κραταει μυστικο ακομα?
Επισης, μικρη-φορητη-χωραει στην τσεπη- δεν τη λες...

Ρετρο... την Χ100 τι να την κανω, να την δωσω...?

Επισης, μικρη-φορητη-χωραει στην τσεπη- δεν τη λες...

Συμφωνώ, θα πρέπει να κάνει πραγματικό άλμα στην φωτογραφική ποιότητα για να με δελεάσει...

Re: Απάντηση: Re: Olympus OM

Κόψε κάτι κι εσύ!!
Αμέσως "το καλύτερο σύστημα ...."
Τι να πει η Leica δηλαδή;
Η η Nikon με το πληρέστερο σύστημα φακών ever!!
Έχεις υπ όψιν σου τι θα πεί χαλασμένη ΟΜ και γιατί οι επαγγελματίες την απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι;
Tριήμερος αποκλεισμός για σκέψη και περισυλλογή!!!:Banane0::Banane0::Banane0::Banane0:

Τιποτα δεν κοβω......:D

Ειμουν αλλωστε ακριβης.

Καλυτερο συστημα σωματων ειπα οχι καλυτερο συστημα γενικως.

Η Νικον οντως ειχε το καλυτερο συστημα φακων . Αλλα τα καλυτερα σωματα σε σχεδιαση ηταν τα ΟΜ. Η Leica οπως και η Alpa δεν μπορουν να συγκριθουν μιας και ηταν πιο περιορισμενης κλιμακας συστηματα αλλα και σε αριθμους.

Τωρα που στην ειπα παω για 3μερο :p