Olympus OMD EM5 the pioneer

Υποτίθεται οτι ένας λόγος που βγήκαν οι mirrorless ήταν και το μειωμένο κόστος κατασκευής. Όταν λοιπόν βλέπεις να κοστίζουν περισσότερο απο τις DSLR κάτι άλλο πληρώνεις που δεν έχει να κάνει με την αξία της μηχανής, πχ η Pentax K5 κοστίζει λιγότερο απο την OM και έχει ένα σωρό καλουδια συν οπτικό σκοπευτρο με πενταπρισμα. Αλλα κάθε φορά το ίδιο ισχύει με τις νέες τεχνολογίες, υπερκοστολογουνται..

Ένα υποτίθεται είναι η ζωή μας ολάκερη. Και ο σκαραβαίος βγήκε για το λαό αλλά άντε αγόρασέ τον σήμερα. Η Ε-Μ5 έχει ήδη αποδείξει την αξία της και ποιοι είμαστε εμείς που θα την αμφισβητήσουμε. Αλλά φίλε Tio, όπως λέει και ο Αχιλλέας παραπάνω, μόνο αν την πιάσεις στα χέρια σου και βγεις στο δρόμο θα καταλάβεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Η ταχύτητα εστίασης είναι άντε γεια, μια ματιά στο διαδίκτυο είναι αρκετή για να δούμε πόσοι και πόσοι τη θεωρούν ταχύτερη από τις FF, πόσοι και πόσοι απαρνούνται τις FF για χάρη της. Η σταθεροποίηση ξεπερνά κάθε προσδοκία, είναι η πρώτη φορά που τραβάω βίντεο και το χαίρομαι. Συν τοις άλλοις, η αδιαβροχοποίηση, το σύστημα προστασίας κατά της σκόνης και η ποιότητα κατασκευής δεν δικαιολογούν τα 800 ευρώ που στοιχίζει; Και ναι, έχεις δίκιο που λες ότι εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε την εξέλιξη των εταιριών, αλλά αυτός είναι ο κανόνας της αγοράς και πως να τον αποφύγουμε; Και στο κάτω κάτω, υπάρχουν πολύ φθηνότερες λύσεις σε m4/3 για κάποιον που δεν θέλει να ξηλωθεί από τη μία και να μη συμβιβαστεί από την άλλη. Γιατί τα jpeg των Pen είναι μια κατηγορία μόνα τους. Δεν είμαστε όλοι "εξειδικευμένοι", υπάρχουν και απλοί χρήστες που θα βγάλουν φωτογραφίες μόνο στην εκδρομή τους, άντε και σε κανένα φιλικό πάρτι.

να ρωτησω κατι, το ηλεκτρονικο σκοπευτρο που διαθετει ειναι μεγαλο? Δηλαδη βλεπεις άνετα? Γιατι η εμπειρια μου απο μια Olympus που ειχα πιασει στα χερια μου παλαιοτερα ηταν οτι εβλεπες μια μικρη εικονα

Απάντηση: Re: Olympus E-M5

να ρωτησω κατι, το ηλεκτρονικο σκοπευτρο που διαθετει ειναι μεγαλο? Δηλαδη βλεπεις άνετα? Γιατι η εμπειρια μου απο μια Olympus που ειχα πιασει στα χερια μου παλαιοτερα ηταν οτι εβλεπες μια μικρη εικονα

Είναι μεγάλο και δεν έχει καμιά σχέση με τις σειρές 4χχ/5χχ/6χχ. Δεν έχεις πρόβλημα...

και τι φακο θα προτεινατε ως value for money? Θα ηθελα να ειναι ζουμ, απο ευρυγωνιος μεχρι λιγο κατω απο τα 100mm, στην αναλογικη φωτογραφια

και τι φακο θα προτεινατε ως value for money? Θα ηθελα να ειναι ζουμ, απο ευρυγωνιος μεχρι λιγο κατω απο τα 100mm, στην αναλογικη φωτογραφια

O Panasonic 14-45 OIS είναι μακράν ότι το καλύτερο ανάμεσα στους βασικούς κιτ του συστήματος
Αν όμως θέλεις αδιαβροχοποίηση, τότε ο 12-50 είναι μονόδρομος

pepper καλοριζικη και καλη χρονια !!!
ειχες δεν ειχες εκει που ελεγα να κατασταλαξω στην g5 μου εβαλες φυτιλια με την e-m5

Ευχαριστώ πολύ!

Τρεις ήταν οι βασικοί λόγοι που επέλεξα την Oly
1. Ο ενσωματωμένος σταθεροποιητής
2. Η αδιαβροχοποίηση
3. Τα jpeg της (με Πανασόνικ τραβάς μόνο raw για καλά αποτελέσματα)

πως λειτουργει ο σταθεροποιητης με manual φακους χωρις ηλεκρικες επαφες?
Απ οτι ξερω για να γινει σωστη σταθεροποιηση πρεπει η μηχανη να ξερει καποιες λεπτομερειες του φακου, οπως πχ το εστιακο μηκος.
Το ειχα παντα απορια αυτο ... στη sony A65 πχ που εχω , δε λειτουργει ο σταθεροποιητης με manual φακους (χωρις ηλεκτρικες επαφες).

Δηλώνεις τα χιλιοστά του φακού. Απορώ πάντως για όλους εσάς που λέτε για jpeg.. Πόσοι από εμάς εδώ τραβάμε σε jpeg?

Δηλώνεις τα χιλιοστά του φακού. Απορώ πάντως για όλους εσάς που λέτε για jpeg.. Πόσοι από εμάς εδώ τραβάμε σε jpeg?

Tα jpeg της Oly είναι κοντά, σε ορισμένες περιπτώσεις (Ε-3) σχεδόν ίδια με τα raw, οπότε δεν συντρέχει λόγος να φορτώνω κάρτα και PC με τεράστια αρχεία. Εννοείται ότι όταν βγαίνω για δουλειά τραβάω και στις δύο μορφές αρχείων

Προφανώς ποτέ δεν είχες ολυμπους!!!

Όχι δεν είχα.. Αλλά υποτίθεται ακόμα ένας λόγος αγοράς μιας τέτοιας μηχανής είναι το raw. Και εσείς τραβάτε σε jpeg;

Σε καμια μηχανη παντως δε συμβαινει αυτο.... το raw εχει πολυ περισσοτερη πληροφορια σε ολες τις μηχανες που εχω δοκιμασει (nikon, canon, sony , panasonic...).