Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Πολυ ακριβοι οι φακοι....

Προσωπικά μου φαίνεται πιο ακριβό το σώμα της EP3 (σχεδόν όσο μια CANON 7D!!!!) παρά οι φακοί.

Φυσικά δεν πρόκειται για φακούς που θα αγοράσουν όλοι οι χρήστες του συστήματος. Ειδικά όταν υπάρχει ο Μ9-18 με μεταβλητό διάφραγμα, ο 12/2 σίγουρα παίζει αλλού και σίγουρα εκείνος ο φακός που "σβήνει" από το χάρτη είναι ο Heliar 12 /5.6.

Αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχει μια μικρή αγορά αλλά υπαρκτή χρηστών που έχουν σκουπίσει τους φακούς από τις τηλεμετρικές , όχι μόνο τους LEICA που είναι ακριβοί, αλλά και τους CONTAX και τος νέους φακούς της COSINA. Επομένως η OLYMPUS θα ήταν χαζή αν δεν εκμεταλλευόταν την ευκαιρία.

Αλλά μεταξύ μας Γιαννη δεν θα ήθελες να υπήρχε η ίδια ποικιλία φακών για το σύστημα της ΝΕΧ, ακόμη και σε τέτοιες τιμές; Γιατί το σύστημα είναι πολύ καλό αλλά δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στους φακούς άλλων κατασκευαστών.

Φτηνά δεν είναι σίγουρα... Σκεφθείτε ότι το καλοκαίρι του 2009, πήρα το double kit (EP-1, 14-42, 17 και optical vf) με 850 . Και αντικειμενικά μιλώντας, υπάρχουν λύσεις που σε ποιότητα φωτογραφίας δίνουν περισσότερα με λιγότερα χρήματα. Οι φακοί είναι άλλο θέμα βέβαια, αποτελούν επένδυση, φωτογραφικά αλλά και οικονομικά...

Το Amazon.de δέχεται προπαραγγελίες... H ΕP-3 με τον 14-42 στα 999 (ούτε κάν 1000, τρέξτε!), ο 12/f2,00 στα 799 ... Χρόνος παράδοσης, εεε μην τα θέλετε όλα δικά σας!

...και ο 45/1.8 στα 399 δολάρια..... Ούτε πολλά ούτε λίγα, αλλά αν ξυρίζει (που θα ξυρίζει) και έχει καλή ποιότητα (που θα έχει), τότε γιατί όχι; Mε 14-42, 17αρη, 40-150 και 45αρη μια χαρά θα είμαι (για ευρυγώνιο χρησιμοποιώ τον "μεγάλο" 9-18 γιατί δεν μου περισσεύουν τα φράγκα για τον micro)

To σώμα θα ρίξει τιμή σχετικά σύντομα, σίγουρα πολύ πιο σύντομα απ'ότι οι φακοί.

Με ταυτόχρονη παρουσίαση 3 σωμάτων PEN δεν είναι απαραίτητο να επιλέξει κάποιος το πιο ακριβό μοντέλο. Είμαι σίγουρος οτι πολλοί θα προτιμήσουν την σπαστή οθόνη της Ε-PL3 από το flash της E-P3.

Οι φακοί είναι που θα κρατήσουν τιμή και είναι τσιμπημένοι όχι μόνο γιατί τώρα παρουσιάστηκαν αλλά γιατί είναι φακοί που παραδοσιακά "έλειπαν" από το line-up της Olympus από τότε που παρουσίασε το 4/3.

Προσωπικά μου φαίνεται πιο ακριβό το σώμα της EP3 (σχεδόν όσο μια CANON 7D!!!!) παρά οι φακοί.

Φυσικά δεν πρόκειται για φακούς που θα αγοράσουν όλοι οι χρήστες του συστήματος. Ειδικά όταν υπάρχει ο Μ9-18 με μεταβλητό διάφραγμα, ο 12/2 σίγουρα παίζει αλλού και σίγουρα εκείνος ο φακός που "σβήνει" από το χάρτη είναι ο Heliar 12 /5.6.

Αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχει μια μικρή αγορά αλλά υπαρκτή χρηστών που έχουν σκουπίσει τους φακούς από τις τηλεμετρικές , όχι μόνο τους LEICA που είναι ακριβοί, αλλά και τους CONTAX και τος νέους φακούς της COSINA. Επομένως η OLYMPUS θα ήταν χαζή αν δεν εκμεταλλευόταν την ευκαιρία.

Αλλά μεταξύ μας Γιαννη δεν θα ήθελες να υπήρχε η ίδια ποικιλία φακών για το σύστημα της ΝΕΧ, ακόμη και σε τέτοιες τιμές; Γιατί το σύστημα είναι πολύ καλό αλλά δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στους φακούς άλλων κατασκευαστών.

Θα το ηθελα φυσικα, αλλα δε θα μπορουσα να τους αποκτησω.

Τουλαχιστον τωρα, λογω σχεδιασης της Nex, μπορω να βαλω οτι φακο θελω πανω manaul...
Περιμενουμε ακομη τη Sony ...

Τιμές (preorders) Αγγλίας για τις "μικρές", E-Pm1 429 λίρες , E-PL3 529 λίρες, οπότε υπολογίστε 499 και 599 αντίστοιχα, με τον 14-42. Η Fotomatic συνήθως πετυχαίνει κάτι καλύτερο.
Ακριβές είναι μέν, αλλά η "μικρή" είναι 200 φθηνότερη από την GF3 και 100 από την NEX-C3...

(στοιχεία από το 4/3 Rumors)

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Για να δούμε και τις τιμές εδώ. Προσωπικά θα ήθελα την μικρή μέχρι 350 ευρώ.
Ο 12άρης ζούικος με καίει. Μπορώ να τον έχω με 680 απ' έξω, αλλά δεν είναι σίγουρη η ημερομηνία παράδοσης...

Εγώ το πήρα απόφαση ότι το καλοκαιράκι θα την βγάλω με ότι έχω, κι από Σεπτέμβριο βλέπουμε...

Παρά το ότι ο 12/f2.00 είναι κορυφαίος σύμφωνα με το πρώτο τέστ: http://translate.google.com/translate?hl=en&ie=UTF8&prev=_t&sl=auto&tl=en&twu=1&u=http://www.dslrmagazine.com/pruebas/pruebas-tecnicas/olympus-m.zuiko-digital-ed-12-mm-f-2-la-prueba.html

Ναι εντάξει, έχει περίθλαση στο f22 (δηλαδή στο f44 αντιστοιχία FF, και κάποια άλλα "ψιλά", αλλά η λέξη κλειδί είναι "διαμάντι" (gem), τα οποία δυστυχώς κοστίζουν...

Θα τον ήθελα στις διακοπές, αλλά τα 799 ευρώ είναι πολλά. Εντάξει τα 680 δεν είναι λίγα, αλλά λέω να περιμένω και τις τιμές φωτοματίκ. Φαντάζομαι πως στα 680 θα τον βρίσκω και τον Σεπτέμβρη.
Αν βγει σε κάνα κιτ, ιδίως με την Ε-ΡΜ1 (τι εύχομαι ο άτιμος!), ίσως γίνει ακόμα ελκυστικότερος...

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Θα τον ήθελα στις διακοπές, αλλά τα 799 ευρώ είναι πολλά. Εντάξει τα 680 δεν είναι λίγα, αλλά λέω να περιμένω και τις τιμές φωτοματίκ. Φαντάζομαι πως στα 680 θα τον βρίσκω και τον Σεπτέμβρη.
Αν βγει σε κάνα κιτ, ιδίως με την Ε-ΡΜ1 (τι εύχομαι ο άτιμος!), ίσως γίνει ακόμα ελκυστικότερος...

εγώ καλοβλέπω το σετ EPM1/9-18.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

εγώ καλοβλέπω το σετ EPM1/9-18.

Σούπερ θα είναι κι αυτό.
Αλλά φοβάμαι πως η olympus δεν θα διαθέσει τις μηχανές της ούτε με τον 9-18, ούτε με τον 12 ή των 45 mm ως κιτ...

Ξερει κανεις αν η νεες μηχανες θα εχουν manual ρυθμισεις στο βιντεο ?
Διαφραγμα, ταχυτητα και iso ?

Αν ειχε tiltable screen η μεγαλη και manual video , θα τη σκεφτομουνα σοβαρα !

Μας δουλεύουν ... και εγώ τουλάχιστον τόφαγα το παραμύθι για καινούργιο εξελιγμένο αισθητήρα. Περίμενα να χρησιμοποιήσουν αυτον της G3 ή τουλάχιστον την τεχνολογία του αλλά με 12Mpixel.

Η μόνη βελτίωση που έκαναν είναι ο χρονισμός σε διπλάσια ταχύτητα για το AF.

Παίξανε και με τα χρωματικά φίλτρα και τα έκαναν χειρότερα. Μεγαλύτερη επικάλυψη - λιγότερος διαχωρισμός με ενισχυμένο πράσινο και αδύναμη απόκριση σε κόκκινο-μπλέ ... ότι πρέπει για να έχεις αυξημένο θόρυβο (κυρίως χρωματικό) στις δύσκολες συνθήκες (πολύ ψυχρό ή πολύ θερμό φως).

Μόνο εσύ έχαψες το παραμύθι;
Όλοι μας το χάψαμε.
Ας ελπίσουμε (;) ότι αν ο αισθητήρας είναι νέος, τότε αυτά να είναι οι παιδικές ασθένειές του και πως η olympus θα τον εξελίξει σύντομα...