Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Δύο φίλοι πήραν Ε-PL3 από εκεί. Ο ένας είναι ΟΚ αλλά ο άλλος τρέχει και δεν φτάνει (σβήνει και επανέρχεται όποτε της καυλ...)
Θα ενημερωθώ ακριβώς τι έχει συμβεί και θα επανέρθω, μάλλον κοιμάται τώρα και δεν σηκώνει τηλ:)

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Η μόνη μηχανή (κι έχω πάρει πολλές από εκεί,- 2epl-1, 2 ep-2, 1 epl-3, όπως και φακούς-9-18, 14-150, 40-150R, 14-42R, 14-42, 17/2,8) που παρουσίασε πρόβλημα από την πρώτη στιγμή, ήταν η ΧΖ-1. Την πήγα στη φωτοματίκ, την έστειλαν Πορτογαλία και η μηχανή επισκευάστηκε (αλλαγή αισθητήρα). Χωρίς καμία χρέωση ή απαίτηση από τη φωτοματίκ προς εμένα.
Επίσης 0 14-35/2, καινούριος αγορασμένος από Ελλάδα, πήγε κι αυτός 2 φορές Πορτογαλία για το ίδιο πρόβλημα. Μία επί φωτοματίκ και μία επί ινερσύς. Εντός εγγύησης αμφότερα τα ταξείδια.

Αχιλλέα έχεις το κοκαλάκι της νυχτερίδας, οπότε από δω και πέρα θα ψωνίζεις εσύ για μένα:)
H προβληματική E-PL3 που έλεγα παραπάνω είναι στην Πορτογαλία αυτή τη στιγμή και μόλις βγει το πόρισμα θα σας ενημερώσω

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Δεν ξέρω αν έχω το κοκκαλάκι της νυχτερίδας, αλλά όσες φορές αγόρασα προτίμησα αυτές τις δημοπρασίες που η επικεφαλίδα τους έγραφε "as new sealed", πχ από δημοπρασία που τρέχει για την Ε-5:

[TABLE="width: 1200"]
[TR]
[TD="class: vi-tTblS, colspan: 1"] [/TD]
[TD="class: vi-tc_0, colspan: 1"][h=1]OLYMPUS DIGITAL CAMERA E-5 DIGITAL CAMERA AS NEW SEALED[/h][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Σε όλες τις περιπτώσεις τα κουτιά ήταν σφραγισμένα και υπήρχε μέσα η διετής πανευρωπαϊκή εγγύηση Olympus.

Last edited:

Kαι εμενα η E-PL1 που αγόρασα μου έβγαλε προβλημα αλλά οχι αμέσως, περιπου 4 μήνες μετά την αγορά σταμάτησε να δουλεύει το ενσωματωμένο φλας..

Γιώργο πήγες αντιπροσωπία? Γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η εδώ αντιμετώπιση. Κι εγώ ας πούμε είχα καμένη οθόνη στην EP-1 που αγόρασα από Ελλάδα (αντιπροσωπίας), αλλά σε 13 μέρες ήταν επισκευασμένη χωρίς καμία ταλαιπωρία. Οπότε η "στραβή" μπορεί να συμβεί έτσι κι αλλοιώς, το θέμα είναι τι κάνουμε μετά. Από ότι κατάλαβα η Intersys μας καλύπτει κανονικά...

Kαι εμενα η E-PL1 που αγόρασα μου έβγαλε προβλημα αλλά οχι αμέσως, περιπου 4 μήνες μετά την αγορά σταμάτησε να δουλεύει το ενσωματωμένο φλας..

Οχι δεν εχω πάει ακόμα.. Ελπιζω να μην έχουν θεμα με το οτι η μηχανή δεν εχει αγοραστει από Ελλάδα..

ρε παιδιά πολλές βλάβες βλέπω κι όλες σε Olympus. Τί γίνεται;

Και που να δεις τι γίνεται με τις Nikon...
Ου μπλέξεις με τον ηλεκτρονικό πόλεμο που μας περιβάλλει, σήμερα η μία αύριο η άλλη μεθαύριο η παράλλη και πέρα από την πλάκα είναι λογικό να βγαίνουν στον αέρα προβλήματα νεότητας (στην ουσία μιλάμε για ένα σύστημα με ζωή τριών χρόνων και καταιγισμό μοντέλων). Και αν αγοράζοντας καινούργια περιορίζεις τον κίνδυνο να σου βγάλει πρόβλημα, τότε αγοράζοντας ανακατασκευασμένη παίρνεις πολύ μεγαλύτερο ρίσκο. Κι αν μέτρησα σωστά, οι παραπάνω περιπτώσεις αφορούν σε refurbished

Γιώργο πήγες αντιπροσωπία? Γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η εδώ αντιμετώπιση. Κι εγώ ας πούμε είχα καμένη οθόνη στην EP-1 που αγόρασα από Ελλάδα (αντιπροσωπίας), αλλά σε 13 μέρες ήταν επισκευασμένη χωρίς καμία ταλαιπωρία. Οπότε η "στραβή" μπορεί να συμβεί έτσι κι αλλοιώς, το θέμα είναι τι κάνουμε μετά. Από ότι κατάλαβα η Intersys μας καλύπτει κανονικά...

Oι καμένες οθόνες στις Ε-Ρ1 ήταν ξεκάθαρα θέμα βραχυκυκλώματος από την κακή ποιότητα των ακίδων στις θύρες usb. Στράβωναν εύκολα αλλά ίσιωναν εξίσου εύκολα! Αφορούσε στην πρώτη παρτίδα, μετά διορθώθηκε

ρε παιδιά πολλές βλάβες βλέπω κι όλες σε Olympus. Τί γίνεται;

Είμαστε πολλοί, γι αυτό :a0210: και να πω μια λεπτομέρεια σε ότι αφορά την EP-1: την είχα "ντυμένη" με ένα leatherette για καλύτερο πιάσιμο και "μούρη", αν θυμάστε ήταν ολομεταλλική όμως και έτσι σε συνεχείς λήψεις ενδεχομένως η απαγωγή θερμότητας ήταν μειωμένη. Μπορεί να έφταιγε κι αυτό, οι άνθρωποι στο service πάντως είχαν την ευγένεια να το βγάλουν και να μου το επιστρέψουν μαζί με την μηχανή. Δεν το ξανάβαλα...

Και που να δεις τι γίνεται με τις Nikon...
Ου μπλέξεις με τον ηλεκτρονικό πόλεμο που μας περιβάλλει, σήμερα η μία αύριο η άλλη μεθαύριο η παράλλη και πέρα από την πλάκα είναι λογικό να βγαίνουν στον αέρα προβλήματα νεότητας (στην ουσία μιλάμε για ένα σύστημα με ζωή τριών χρόνων και καταιγισμό μοντέλων). Και αν αγοράζοντας καινούργια περιορίζεις τον κίνδυνο να σου βγάλει πρόβλημα, τότε αγοράζοντας ανακατασκευασμένη παίρνεις πολύ μεγαλύτερο ρίσκο. Κι αν μέτρησα σωστά, οι παραπάνω περιπτώσεις αφορούν σε refurbished

εγώ σε σώμα ΝΙΚΟΝ δεν είχα πρόβλημα, ούτε και είδα πρόβλημα στις μηχανές που γνωρίζω. Όμως έχω σοβαρό πρόβλημα με το focus του 28-70 (δεν νετάρει ούτε με mf) ενώ και ο 80-200 όταν πάει από το μακρινά στα κοντινά θέλει λίγη βοήθεια με το χέρι για να εστιάσει με το af.

απλώς ρωτώ διότι έχω ήδη αγοράσει δυο φακούς panasonic και ψάχνω να δω αν θα πάρω olympus ή panasonic .

Έχω Olympus, αλλά οι panasonic είναι μακράν πρώτες σε αξιοπιστία, βέβαια μιλάμε για γενικώς αξιόπιστα μηχανήματα, αλλά οι pany είναι "σκυλιά". Googlάρετε digital camera reliability και δείτε...

Προσωπικά Nikon δεν αγόρασα ποτέ και δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά ένα googlάρισμα αρκεί για να δεις τι γίνεται με την αξιοπιστία τους, ενώ σχετικά νήματα υπάρχουν και στο dpgr.gr μιλώντας με λεπτομέρειες για τη μορφή των προβλημάτων που παρουσιάζουν
Aν και οφ τόπικ θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη ότι ποτέ μου δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με κάποια από τις 3 Panasonic που έχουν περάσει από τα χέρια μου (2 GF1 και 1 G2)
Ούτε όμως και με Olympus 4/3 ή m4/3 πέραν της οθόνης στην Ε-Ρ1 που ανέφερα παραπάνω

να αρωτησω κατι? η E-PL1 γενικα εχει καποιο θεμα στο auto focus η ειναι θεμα φακου?..ρωταω γιατι η E-PL1 φιλου μου, εχει μεγαλο ratio χαμενων out of focus φωτο , και σε νυχτερινες ληψεις και σε δωματιο με φωτα, και ειδικα σε low light καταστασεις.. σε βαθμο απογοητευσης θα λεγα συγκριτικα με την 60d μου.. φακος ο μαμα 14-42 αν θυμαμαι καλα..

Σίφη δες αν έχει κάνει αναβάθμιση στο firmwafre 1.1 (υπάρχει και 1.2 αλλά μας είναι αδιάφορο αυτή τη στιγμή). Το 1.1 έδινε μια σημαντική βελτίωση στο AF, που γίνεται ακόμα πιο γρήγορο με έναν 14-42 τελευταίας γενιάς (ΙΙ-ΙΙR)
Βέβαια, στο χαμηλό φωτισμό μην τη συγκρίνεις με την 60D, είναι αν μη τι άλλο άδικο:)

Φιλε δε μιλαω για ποιοτητα εικονας.. Αλλα για κακο focus. Δοκιμαζαμε παραλληλα την epl1 με την 60d μου και μια canon powershot Sx230 και η διαφορα ηταν τεραστια! Μια στις 3 φωτο ηταν out of focus ενω στις αλλες ηταν μια στις 10 και αν..

Χρειάζομαι την συμβουλή σας:

είμαι κάτοχος μιας Pen E-PM1 και αποφάσισα πριν λίγο καιρό να πάρω ένα grip. Κατέληξα στου Franiec και:

1. Στις 21/09 κάνω την παραγγελία στο site του (μεσω paypal)

2. Την επόμενη μέρα μου στέλνει mail ο Franiec λέγοντας μου πως έλαβε την παραγγελία και τα χρήματα,
και θα έκανε την αποστολή του grip τέλη Σεπτέμβρη (μόλις θα ήταν έτοιμη η νεα παρτίδα)

3. Το grip τελικά το ταχυδρομεί στις 02/10 και στο mail που μου έστειλε την ίδια μέρα ανέφερε πως ο χρόνος
παράδοσης είναι συνήθως 3-10 μέρες.

4. Φτάνουμε σήμερα, 15/10, έχοντας περάσει 13 μέρες και ακόμα πουθενά το grip.

Τι κάνω λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;
Όσες φορές έχω κάνει αγορές από το εξωτερικό (ebay, amazon) όλα είχαν κυλήσει ομαλά
ενώ τώρα (μέσω του site του franiec) υπάρχουν θεματάκια.

Πως προτείνετε να το χειριστώ;
Έχεις κανείς προηγούμενη αντίστοιχη εμπειρία;

Ευχαριστώ!

Φιλε δε μιλαω για ποιοτητα εικονας.. Αλλα για κακο focus. Δοκιμαζαμε παραλληλα την epl1 με την 60d μου και μια canon powershot Sx230 και η διαφορα ηταν τεραστια! Μια στις 3 φωτο ηταν out of focus ενω στις αλλες ηταν μια στις 10 και αν..

Δεν μιλάω για ποιότητα εικόνας (μη σου πω ότι σε jpeg μπορεί η Oly να είναι και καλύτερη) αλλά για την εστίαση, που στις πρώτες Πεν υπήρχε θέμα. Όμως με το 1.1 και έναν 14-42 τελευταίας γενιάς η κατάσταση βελτιώνεται αισθητότατα. Κάντε ένα τσεκ να δείτε το εγκατεστημένο firmware, είναι πανεύκολο μέσω του μενού.

Χρειάζομαι την συμβουλή σας:

είμαι κάτοχος μιας Pen E-PM1 και αποφάσισα πριν λίγο καιρό να πάρω ένα grip. Κατέληξα στου Franiec και:

1. Στις 21/09 κάνω την παραγγελία στο site του (μεσω paypal)

2. Την επόμενη μέρα μου στέλνει mail ο Franiec λέγοντας μου πως έλαβε την παραγγελία και τα χρήματα,
και θα έκανε την αποστολή του grip τέλη Σεπτέμβρη (μόλις θα ήταν έτοιμη η νεα παρτίδα)

3. Το grip τελικά το ταχυδρομεί στις 02/10 και στο mail που μου έστειλε την ίδια μέρα ανέφερε πως ο χρόνος
παράδοσης είναι συνήθως 3-10 μέρες.

4. Φτάνουμε σήμερα, 15/10, έχοντας περάσει 13 μέρες και ακόμα πουθενά το grip.

Τι κάνω λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;
Όσες φορές έχω κάνει αγορές από το εξωτερικό (ebay, amazon) όλα είχαν κυλήσει ομαλά
ενώ τώρα (μέσω του site του franiec) υπάρχουν θεματάκια.

Πως προτείνετε να το χειριστώ;
Έχεις κανείς προηγούμενη αντίστοιχη εμπειρία;

Ευχαριστώ!

Tίποτε δεν κάνεις. θα περιμένεις. Άγνωστο γιατί υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις από το εξωτερικό στα ΕΛΤΑ αυτές τις ημέρες. Το ίδιο και οι ταχυμεταφορές. Από Κύπρο το επείγον ήλθε μετά 12 ημέρες. Περιμένω κι εγώ ένα δέμα από ΗΠΑ εδώ και 27 ημέρες κι ένα μικρό από Κίνα. Αυτό από ΗΠΑ έχει και βιβλία πανάκριβα...