Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Παρέλαβα εχθές την μπαταρία αυτή και βλέπω πως γράφει 7,4V αντί 7,2 που λέει ο πωλητής , υπάρχει περίπτωση να υπερφορτώσει το κύκλωμα της pen ?
Εντάξει τα 1800mAh και να τα χωρέσει (που δεν το πιστεύω) είναι απλά θέμα του πόσο θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη φόρτιση , αλλά τα volt είναι η τάση .

Δύσκολο, βλέπω "αληθινό" Αμερικάνο πωλητή με εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις και καλά ratings...

Αυτό με τον Αμερικάνο πωλητή (περί αυστηρής νομοθεσίας σχετικά με τα ατυχήματα , αποζημιώσεις κλπ) το έκλεψα από προηγούμενο ποστ σου :coool: .

Το Θέμα είναι πως δεν ανησυχώ για "έκρηξη" , αλλά μη συμβεί τίποτε στα ηλεκτρικά της μηχανής από τα 7,4v .

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Εάν έχεις πολύμετρο, μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις αν όντως έχει τάση 7,2V ή 7,4V, ώστε να ξεκαθαρίσεις, κατ' αρχάς, αν πρόκειται περί λάθους εκτύπωσης ή κάτι τέτοιο.

Εάν, πράγματι, έχει 7,4 είναι ένα θέμα που θέλει διερεύνηση.

Νομιζω οτι οι μπαταριες οταν ειναι φορτισμενες στο full εχουν μεγαλυτερη ταση απο την ονομαστικη.
Οποτε δεν φτανει μονο η μετρηση αλλα και η αντιπαραβολη με μια original.

Last edited:

Αυτό που λες είναι διαφορετικό από αυτό που διαπίστωσε ο kosmous αφού η μπαταρία αναγράφει 7,4V αντί 7,2V που αναφέρει ο πωλητής στην ιστοσελίδα του στο ebay.

μαζι σου, αλλα οταν την μετρησει, να ξερει τι να δει.

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Συνήθως αυτά που αναγράφουν δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που αποδίδουν, στην πράξη πάντα ειναι χαμηλότερης απόδοσης αλλά μια μέτρηση δεν βλάπτει, οι μηχανές συνήθως εχουν ενα μικρό εύρος ανοχής εκτός απο συγκεκριμένες που διαβάζουν ειδικό τσίπ πάνω στην μπαταρία (Panasonic).

Επανέρχομαι αφού την φόρτισα και την μέτρησα , μιας και αυτό που μας ενδιαφέρει , είναι η ανώτερη τάση που σίγουρα είναι μετά από πλήρη φόρτιση 8,25 V .

Φόρτισα μετά και την γνήσια ώστε να υπάρχει σωστή σύγκριση , 8,23 V , άρα έχουν την ίδια τάση .

παρέλαβα κι εγώ την pen μου.. για να δούμε τι ψάρια πιάνει η μικρή
olympusepm2_zps4e3c5b1f.jpg

olympusepm2b_zpsa1b483e7.jpg

ευχαριστώ πολύ. μου την φέρανε από Αμερική (παραγγελία από amazon.com). μπες εκεί να δεις τιμές αν θες.

Μωρέ δείγματα θα δείτε , αλλά στο email επιβεβαίωσης μου λέει μαύρη με ασημί φακό . Μάλλον στην βιασύνη μου δεν επέλεξα το ασημί βλέποντας την φωτογραφία στο site .
Γμτ , φακοί ασημί και οι τρεις , evf το ίδιο , άστα Μάκη .