Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Παιδιά ο φακός ήρθε ήδη. Πολύ γρήγορη παράδοση και χωρίς τελωνείο. Δείχνει απολύτως καινούριος.

Δεν έχω όμως μηχανή. Αλήθεια υπάρχει κάποιος Θεσσαλονικιός με κάποια Μ4/3 στη Θεσσαλονίκη για να δοκιμάσω το φακό στη μηχανή του και να είμαι σίγουρος ότι είναι τόσο καλός όσο οφείλει να είναι;

Mε γειες Βλάση
Απλό ταχυδρομειο ή συστημένο ; Τι σου έγραφε το κουτί επάνω τελικά ;

Τον σκέφτομαι πολύ σοβαρά για αγορά αλλά δεν ξερω αν πρέπει να ρισκάρω την διαφορά τιμής αγοράς από Αγγλία σε σχεση με Κινα

Mε γειες Βλάση
Απλό ταχυδρομειο ή συστημένο ; Τι σου έγραφε το κουτί επάνω τελικά ;

Τον σκέφτομαι πολύ σοβαρά για αγορά αλλά δεν ξερω αν πρέπει να ρισκάρω την διαφορά τιμής αγοράς από Αγγλία σε σχεση με Κινα

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

με απλό ταχυδρομείο. Το κουτί, που ήταν πολύ καλά κλεισμένο και άθικτος ο φακός, έγραφε πάνω ακριβώς αυτό που του είπα, δηλ. broken/not repaired. Η διαφορά στην τιμή με την Αγγλία ήταν σημαντική.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

με απλό ταχυδρομείο. Το κουτί, που ήταν πολύ καλά κλεισμένο και άθικτος ο φακός, έγραφε πάνω ακριβώς αυτό που του είπα, δηλ. broken/not repaired. Η διαφορά στην τιμή με την Αγγλία ήταν σημαντική.
εισαι πολυ τυχερος αλλα θα ηθελα να πω για οποιονδηποτε οτι αυτο δεν ειναι κανονας. για οτιδηποτε δεμα εκτος ε.ε εχει ονομαστικη δηλωμενη αξια πανω απο 45 ευρω (αξια +μεταφορικα) πρεπει να κανει το σταυρο του να μην αποφασισουν στο τελωνειο να ασχοληθουν και να το ανοιξουν. σε σενα μαλλον σε εσωσε αυτο που εγραψαν πανω οτι ειναι επισκευη δηλαδη. αν το ανοιγαν και εβλεπαν το φακο της κουτας και αθικτο θα πληρωνες φπα επι της αξιας που θα οριζαν αυτοι αν πιστευαν οτι δεν εχει δηλωθει η πραγματικη στα συνοδευτικα(και βασανα σου ποσο θα τον κοστολογουσαν) +τελος εκτελωνιστη....

εισαι πολυ τυχερος αλλα θα ηθελα να πω για οποιονδηποτε οτι αυτο δεν ειναι κανονας. για οτιδηποτε δεμα εκτος ε.ε εχει ονομαστικη δηλωμενη αξια πανω απο 45 ευρω (αξια +μεταφορικα) πρεπει να κανει το σταυρο του να μην αποφασισουν στο τελωνειο να ασχοληθουν και να το ανοιξουν. σε σενα μαλλον σε εσωσε αυτο που εγραψαν πανω οτι ειναι επισκευη δηλαδη. αν το ανοιγαν και εβλεπαν το φακο της κουτας και αθικτο θα πληρωνες φπα επι της αξιας που θα οριζαν αυτοι αν πιστευαν οτι δεν εχει δηλωθει η πραγματικη στα συνοδευτικα(και βασανα σου ποσο θα τον κοστολογουσαν) +τελος εκτελωνιστη....

Γνωρίζω πολύ καλά τον τελωνειακό κώδικα. Όμως ο φακός ήταν από σπασμένο κιτ και δεν είχε δικό του κουτί, ούτε εγχειρίδιο, ούτε χαρτί εγγύησης. Άρα ακόμη κι αν τον άνοιγαν δεν θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι επρόκειτο για καινούρια αγορά. Για να μην πω ότι είχαν απόδειξη από αποστολή με Γεν.Ταχ. σε Κίνα πριν 2 μήνες. Θα έψαχναν και αν είχε διπλότυπο;

Γνωρίζετε κάποιους αντάπτορες που να δουλεύουν αποδεδειγμένα χωρίς να δώσουμε μια περιουσία; Θέλω να χρησιμοποιώ τους NIKON AFD 24/2.8 και AFD 50/1.8 σε όποιο σώμα πάρω.

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο ebay βρήκα αυτούς:
http://www.ebay.ie/sch/i.html?_nkw=...icro+43&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

Επίσης δες εδώ:

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1041&message=41586333&changemode=1

Όπου κάποιος έχει αυτόν τον αντάπτορα:

http://fotodioxpro.com/index.php/nikon-f-lens-to-micro-4-3-mft-system-camera-lens-mount-adapter.html

και χρησιμοποιεί τον nikon 50mm AF-D 1.8 σε μια GF-2

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Pen e-pm1 παρελήφθη , ξεπακεταρίστηκε και φορτίζει , έκπληξη ο 40-150 ο οποίος δεν είναι μαύρος τελικά αλλά ασημί σαν τον 14-42 .

Last edited:
Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Pen e-pm1 παρελήφθη , ξεπακεταρίστηκε και φορτίζει , έκπληξη ο 40-150 ο οποίος δεν είναι μαύρος τελικά αλλά ασημί σαν τον 14-42 .

Υ.Γ. Κούκλα είναι

Με καλή ΥΓΕΙΑ και καλές λήψεις.
Σε πόσες μέρες την παρέλαβες, από την ημέρα αποστολής;
Στη φωτο του amazon τη δείχνει με ασημί τον 40-150. Για τον άλλο δεν ήμουν σίγουρος,

Last edited:
Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

:drummer:

αν δεις κατω κατω στη περιγραφη στο amazon λεει ''see full product description''
οντως ειναι λιγο ποντιο οτι εκει κρυβεται η πραγματικη περιγραφη....και δεν επρεπε να την κοβει γιατι ουσιαστικα ενας στους 1000 το παρατηρει...και αν

λεει λοιπον
Box Contains
Olympus E-PM1 body Brown
M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 II R Silver
M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6 R Silver
Flash FL-LM1
BLS-1 rechargeable battery
BCS-1 battery charger
Micro Four Thirds body cap (BC-2)
Shoulder Strap
CB-USB6 USB Cable
CB-AVC3 Audio/Video cable
[ib] Image Management Software
Olympus Viewer 2 Software CD-ROM
Operating Instructions
Warranty Card

και κατι που επιασε το αετησιο ματι μου...πριν 10 μερες στον προηγουμενο κυκλο της προσφορας στις 314 λιρες εγραφε ''black'' στον 40-150:operator:

ΜΕ ΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΥΤΗ!

μεγειές, προστατευτικό οθόνης και γκριπ και βουρ στον πατσά!

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Σε πόσες μέρες την παρέλαβες, από την ημέρα αποστολής;

Από Παρασκευή σε Παρασκευή .

και κατι που επιασε το αετησιο ματι μου...πριν 10 μερες στον προηγουμενο κυκλο της προσφορας στις 314 λιρες εγραφε ''black'' στον 40-150:operator:
!

Στις 314 την παρήγγειλα , πριν 8 μέρες τότε που έγραφε Black .

μεγειές, προστατευτικό οθόνης και γκριπ και βουρ στον πατσά!

Το προστατευτικό μπήκε μόλις βγήκε από τη συσκευασία , το γκριπ το περιμένω μιας και δεν έβαλες φωτό με το δικό σου (μάλλον δεν πρόσεξες το μήνυμά μου) και δίστασα λίγο για την αγορά του .

Στον πατσά θα πέσω μόλις πάω σπίτι που θα έχει φορτίσει και η μπαταρία .

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές .

1η φθηνη λυση, 10 ευρω περιπου
http://www.ebay.co.uk/itm/Flipbac-C..._Camera_Straps_Hand_Grips&hash=item5d34fb7a96

ο πωλητης διαθετει και εκτος το μοντελο G2 που βλεπεις και αλλα 3 grips G3 G1 G4. δες τα στο μαγαζι του στο ebay. σου ποσταρα αυτο που μου αρεσει περισσοτερο:a0210:

2η ακριβη και κορυφαια λυση. το grip του richard franiec. το παραγγελνεις απο αμερικη. 30ευρω +4 ευρω μεταφορικα περιπου.
http://www.kleptography.com/rf/#camera_olympusepl

και για να σε φτιαξω περισσοτερο δες εδω το grip λιγο καλυτερα....
https://picasaweb.google.com/RichardFraniec/EPL3CustomGrip?authkey=Gv1sRgCJvopICG6Y2H1wE

Μιας και μπήκα κι εγώ στο (νέο) χορό, άρχισα να ασχολούμαι με τα πρώτα απαραίτητα συμπληρωματικά, κατά την κρίση των ειδικών, της e-pm1.

Παρήγγειλα ήδη τα προστατευτικά και βρίσκομαι στη φάση της επιλογής grip.
Καταλαβαίνω ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω είναι μαύρα χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιλογής χρώματος. Στο olympusmarket έχω δει χρωματιστά αλλά στην αγορά όχι.

Υπάρχουν χρωματιστά και ειδικά braun μιας και το χρώμα της προσφοράς ήταν αυτό;

Από Παρασκευή σε Παρασκευή .

Στις 314 την παρήγγειλα , πριν 8 μέρες τότε που έγραφε Black .

Το προστατευτικό μπήκε μόλις βγήκε από τη συσκευασία , το γκριπ το περιμένω μιας και δεν έβαλες φωτό με το δικό σου (μάλλον δεν πρόσεξες το μήνυμά μου) και δίστασα λίγο για την αγορά του .

Στον πατσά θα πέσω μόλις πάω σπίτι που θα έχει φορτίσει και η μπαταρία .

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές .

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Επομένως, θα πρέπει να την περιμένω την ΠΕ, όπως έλεγε το μήνυμά τους.

Σε ότι αφορά το grip, πήρες μαύρο ή καφέ και ποιό;

Re: Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Παρήγγειλα ήδη τα προστατευτικά και βρίσκομαι στη φάση της επιλογής grip.

Grip παρήγγειλα και αναμένω του franiec (μου φάνηκε μακράν το καλύτερο και αισθητικά και σαν κράτημα, δεν ήθελα να κάνω εκπτώσεις στο grip)
Screen protector δεν έχω παραγγήλει ακόμα. Έχω δει διάφορα σε διάφορες τιμές, με φτηνότερο νομίζω αυτό http://www.ebay.com/itm/6x-screen-p...ography_Screen_Protectors&hash=item2a237c865c
Είναι οκ ή θα το βάλω και δεν θα βλέπω τίποτα;!

Ναι, δεν νομίζω να βγαίνει σε άλλο χρώμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Σε ότι αφορά το grip, πήρες μαύρο ή καφέ και ποιό;

Καφέ δεν είδα πουθενά , αλλά και να έβλεπα επειδή οι αποχρώσεις παίζουν δεν θα το τολμούσα . Φυσικά πήρα μαύρο το G4 (χωρίς δεύτερη σκέψη για να δέσει με τον μαύρο φακό 40-150 ο οποίος τελικά ήρθε ασημί) μιας και τα άλλα G1 2 3 έχουν γράμματα επάνω που δεν μου αρέσουν .

με φτηνότερο νομίζω αυτό http://www.ebay.com/itm/6x-screen-p...ography_Screen_Protectors&hash=item2a237c865c
Είναι οκ ή θα το βάλω και δεν θα βλέπω τίποτα;!

Δεν επηρεάζει την φωτεινότητα (αυτά πήρα εγώ) είναι όμως εξαιρετικά λεπτά και χωρίς δεύτερο πλαστικό από επάνω που βγαίνει μετά την τοποθέτηση με αποτέλεσμα να μην μπορείς να το τοποθετήσεις σωστά διότι λυγίζει ........άσε που στις άκρες ειδικά στα στρόγγυλα πλήκτρα ξεκολλάει .
Πάρε καλύτερα από τον ίδιο (μιλάμε σε 7-8 μέρες παρέλαβα) κάποια άλλα που έχει ακριβότερα όμως , ίσως αυτό διότι τα άλλα ξεφεύγουν .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

....άσε που στις άκρες ειδικά στα στρόγγυλα πλήκτρα ξεκολλάει .

Έχω δει και κάποια άλλα screen protector για την e-pm1 που δεν εκτείνεται η επιφανειά τους μέχρι τα πλήκτρα, είναι σκέτο ορθογώνιο για να πιάνει μόνο την οθόνη.
Ίσως να στραφώ σε τέτοια επιλογή.