send
AVClub Fanatic
Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...
99 ευρώ είναι τιμή ξεφτίλα για τέτοιο φακό, δεν το συζητάμε.
99 ευρώ είναι τιμή ξεφτίλα για τέτοιο φακό, δεν το συζητάμε.
εγώ τη βλέπω ακόμη μεγαλύτερη τη διαφορά από αυτή που αναφέρεις... Ο Panny ήδη στο 2.8 ή 3.2 είναι εξαιρετικός ενώ ο 14-42 στο 14 πρέπει να φθάσει στο 5.6 για να έχει αποδεκτά αποτελέσματα. Και λέω ότι είναι εξαιρετικός σε σχέση με τον 14-42 στην οξύτητα αλλά και στο κοντράστ. Το μειωμένο κοντράστ φαίνεται ακόμη και στη λήψη που παρέθεσες που είναι φλάτ κι όχι 3d εικόνα. Το μόνο κακό του είναι η βινιέτα, αρκετά δυνατή σε αυτά τα διαφράγματα.
Θα ήθελα επίσης να θυμίσω σε όλους ότι οταν αξιολογούμε φακούς συνήθως το κάνουμε σε εσωτερικούς χώρους και μάλιστα σε αντικείμενα που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το φακό δηλ. 50 εκ. έως 1.5 μ. Όμως οι καλοί φακοί ξεχωρίζουν από τους μέτριους ή τους κακούς κυρίως στη λήψη στο άπειρο. Εκεί φαίνονται τα καλά οπτικά. Και εκεί ο μικρός Panasonic δείχνει ότι είναι πολύ καλός. Μην νομίσετε βέβαια ότι μπορεί να συγκριθεί με τους καλύτερους φακούς άλλων συστημάτων, διότι δεν μπορεί. Όμωςς σίγουρα δίνει καλύτερα αποτελέσματα σε ανοιχτά διαφράγματα (π.χ. 3.2-4.0) σε σχέση με τους βασικούς ζουμ της Oly (14-42, 12-50).
Νίκο peperr συμφωνείς;
Αληθεια , ο 14-45 πως παει απο ταχυτητα εσταισης ?
...Το πρόβλημα με τον φακό είναι να τον βρείς σε μπαλκ τιμή! Ξέρει κανείς τι παίζει εδώ;............ όχι από τον 14-45 όμως (στα 14mm και σε f:3.5-5.6)
Δηλαδή το f16 των aps-c , στο 4/3 μας δίνει το ίδιο αποτέλεσμα σε βάθος πεδίου με το f8 ?Με ήλιο θέλουμε ~1/500 με f6,3 το πολύ 7,1 (που αντιστοιχούν στο διπλάσιο σε ότι αφορά το βάθος πεδίου)
Μόλις παρέλαβα τον Sigma 19/2.8 .......
από Δευτέρα θα σας μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις μου
Κοιτα να δείς η OM-D με μερικους φακους (12-50, 14-42 κλπ.) ειναι πάρα πολύ γρήγορη, να φανταστείς ότι με το μισό πάτημα του κλείστρου πρώτα ακούγεται το ηχητικο μπίπ επιβεβαιώσης της εστίασης και μετα βλέπεις οπτικά το κουτί και το σχετικό μπιλάκι της εστιασης σταθερό, αυτο πρακτικά σημαίνει ότι η μηχανή ειναι ηδη εστιασμένη και απλά δεν πρέπει να περιμένεις αλλά να συνεχίσεις το πάτημα του κλείστρου.τον ψαχνω κι εγω τον 14-45, αξιολογος φακος .
Αληθεια , ο 14-45 πως παει απο ταχυτητα εσταισης ?

Μαλιστα,πολυ ενδιαφερον. Θεωρεις οτι ο πανυ ειναι 'καλυτερος' και αξιζει την διαφορα τιμης (περα φυσικα απο το f1.7) στα κοινα διαφραγματα; Aπο αυτα παντως που εγω ειδα ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Μια χαρα στο κεντρο, λιγο μαλακος στα ακρα τερμα ανοικτος-τιποτα κακο ομως...Τελικα ποιον θα διαλεγες;
Μαλιστα,πολυ ενδιαφερον. Θεωρεις οτι ο πανυ ειναι 'καλυτερος' και αξιζει την διαφορα τιμης (περα φυσικα απο το f1.7) στα κοινα διαφραγματα; Aπο αυτα παντως που εγω ειδα ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Μια χαρα στο κεντρο, λιγο μαλακος στα ακρα τερμα ανοικτος-τιποτα κακο ομως...Τελικα ποιον θα διαλεγες;
99 $ ο 40-150mm R, και 29.95$ μεταφορικά...
http://www.henrys.com/66852-OLYMPUS-MSC-40-150MM-4-5-6-R-SILVER-PEN.aspx
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.