Re: Νέα μηχανή Olympus Pen
Παληκάρια μου την παρέλαβα πριν από ώρες. Ισα που πρόλαβα να φορτίσω μπαταρία και άρχισα το ψαχούλεμα... Οι πρώτες εντυπώσεις:
-Compact είναι συγκριτικά με τα "γαιδούρια" τις DSLR (χωρίς παρεξήγηση), αλλά τσέπης μμμ... για μεγάλες τσέπες με τον 17άρη - με τον 14-42 ξεχάστε το! Τον κουβαλάτε χωριστά σε άλλη τσέπη και τον φοράτε όποτε χρειαστεί.
-Ποιότητα κατασκευής + εμφάνιση = τα ρέστα μου. Πιάσιμο πολύ καλό (ποτέ δεν μπόρεσα να βολευτώ με τα διάφορα ψευτογκρίπ των βασικών DSLR και των Superzoom) , γενική αίσθηση - ζύγισμα επίσης καλό.
-Η οθόνη παρότι σχετικά χαμηλής ανάλυσης καλή , με μεγάλη γωνία θέασης. Στο έντονο φώς δέν πρόλαβα να την δω.
-Νάχαμε και ενσωματωμένο έστω απλό προσοφθάλμιο... Το "φορετό" είναι συμπαθητικό , αν δουλεύετε με τον 17αρη.
-Τρώει τη θέση του φλάς αλλά προσωπικά η πρώτη μου ενστικτώδης κίνηση είναι να βγάζω off τα ενσωματωμένα - αφηρημένος έψαχνα στα μενού της να σβήσω το ανύπαρκτο...
-Τα μενού σε πρώτο επίπεδο πανεύκολα (δεν έχω ξαναδουλεψει με ψηφιακή Oly) μετά χάθηκα λίγο και έπεται διάβασμα.
-Το autofocus με τον 17αρη είναι μια χαρά - λίγο πιο αργό από την G1 με τον κιτ φακό , με τον 14-42 καθυστερεί λίγο - όχι τραγικά πράγματα εκτός αν είστε action photographer οπότε διαβάζετε λάθος thread...
-Τα χειριστήρια είναι "σίγουρα" σε αίσθηση και ικανοποιητικά σε μέγεθος , πολύ καλή εντύπωση μου έκανε ο περιστροφικός διακόπτης δεξιά , ο οποίος έχει "βήμα" και σε συνδυασμό με το πιεστικό function που παίρνει custom λειτουργίες , υποψιάζομαι ότι θα κάνουν τις αλλαγές ρυθμίσεων παιχνιδάκι...
-Βέβαια η Oly φοβούμενη ότι το παράκανε λίγο με το 50's στυλάκι και υποψιαζόμενη ότι θα πουλήσει τρελά σε διάφορους lifestyle τύπους(-ισες) κ.λ.π. προεπιλογή στο function εχει το smile detection... Έλεος!
Πολλά είπα αλλά δυστυχώς (για τo thread) και ευτυχώς (για μένα) φεύγω διακοπές οπότε φωτό και εκτενέστερες εντυπώσεις , άμα τη επιστροφή μου...
Καλό καλοκαίρι σε όλους !!!