Olympus Stylus 1, νέα super zoom 28-300 με "μεγάλο" αισθητήρα

Απάντηση: Re: Olympus Stylus 1, νέα super zoom 28-300 με "μεγάλο" αισθητήρα

Στα πόσα χρήματα την βρίσκεις?

Μου αρέσει για μηχανουλα all around αλλα αν η τιμη της ειναι υψηλη πλησιαζει την αγορα της Ε-Μ5 (στην Φιλανδια πωλειται σωμα 550Ε) + μεταχειρισμενου mzd 14-150mm (250E) που ναι μεν ειναι σκοτεινος ο φακος αλλά η Ε-Μ5 εχει παρα πολλα συν (αισθητηρα κλπ.) και οι δυο μηχανες (χωρις τους φακους) ειναι στο ιδιο μεγεθος.

Για την xz-2 παω εγω, οχι την stylus 1.
Tiniake ασε γιατι κανονικα τον αλλον μηνα θα πρεπε να την παρω.. Υπερβαση κανω.
Οσες αγορες δεν εκανα τοσα χρονια μελλος στο avclub, τις εκανα τωρα μεσα στον Νοεμβρη.
Γουσταρω ομως :ADFADF1:

Για την xz-2 παω εγω, οχι την stylus 1.
Tiniake ασε γιατι κανονικα τον αλλον μηνα θα πρεπε να την παρω.. Υπερβαση κανω.
Οσες αγορες δεν εκανα τοσα χρονια μελλος στο avclub, τις εκανα τωρα μεσα στον Νοεμβρη.
Γουσταρω ομως :ADFADF1:

Είναι εργαλείο, από που θα την πάρεις;

Shooters report part I από τον Dave Pardue στο Imaging recource: http://www.imaging-resource.com/PRODS/olympus-stylus-1/olympus-stylus-1A.HTM#SR

Πολύ "τραβηχτική" μηχανή, αρκετά μεγαλύτερη από μια συνηθισμένη super zoom τσέπης αλλά καμία σχέση με bridge, δείχνει ιδανική travel camera - "astonishing" λέει ο Dave σε κάποιο σημείο, δείτε τα δείγματα και θα καταλάβετε γιατί...

Last edited:
Πολύ "τραβηχτική" μηχανή, αρκετά μεγαλύτερη από μια συνηθισμένη super zoom τσέπης αλλά καμία σχέση με bridge...

Δημήτρη είναι στο μέγεθος της Ε-Μ5 με ένα 14-150 πάνω έστω και σκοτεινό θα πάρεις καλύτερα αποτελέσματα πιστεύω...

Αυτό είναι σίγουρο, αλλά το συνολικό μέγεθος είναι μικρότερο και κυρίως βολικότερο. Η stylus μπαίνει σε (μεγάλη) τσέπη ή τσάντα με τον φακό, το άλλο "πακέτο" πρέπει να το κουβαλάς. Επίσης είναι καλή περίπτωση για δεύτερη μηχανή (ή πρώτη ως εργαλείο μάθησης).

Αυτό είναι σίγουρο, αλλά το συνολικό μέγεθος είναι μικρότερο και κυρίως βολικότερο. Η stylus μπαίνει σε (μεγάλη) τσέπη ή τσάντα με τον φακό, το άλλο "πακέτο" πρέπει να το κουβαλάς. Επίσης είναι καλή περίπτωση για δεύτερη μηχανή (ή πρώτη ως εργαλείο μάθησης).

Θα συμφωνήσω στο πρώτο, ναι ειναι μηχανη all around για καποιον που θέλει σε ενα ταξιδι να εχει ενα 10Χ φωτεινο φακο και σχετικα μικρό μεγεθος, στο δευτερο που λες δεν το βλέπω να παίζει : για δευτερη μηχανή συνήθως θέλεις κάτι να παιρνει και τα υπολοιπα φακουδακια σου κατι σαν backup αλλά σε μικροτερο μέγεθος χωρίς αισθητή απωλεια στην ποιοτητα.
Kαι η τιμούλα των 630Ευρώ δεν είναι και μικρή, σχεδόν περνεις την GM1+12-32

To review της Stylus 1 απο τον Robin Wong, χμ.. η μηχανή αποδίδει εξαιρετικά με βάση τα δείγματα που είδα, είναι και στα χέρια βέβαια ενός πολύ ικανού φωτογράφου.

Ακουσα Olympus Stylus και λεω θα ειναι κανα καινουργιο μικρο compact μηχανακι και βλεπω την γκουμουτσα.

Εχει παρει βραβειο η Olympus στην κατασκευη και σχεδιασμο αδιαφορων μηχανων.

Κώστα κατέβασα μερικές και τις είδα προσεκτικά, πολύ καλά δείγματα. Νομίζω ότι, όπως λέει και ο Wong, οι ερασιτέχνες μπορούμε πλέον να τραβάμε το 90% (και βάλε) των φωτογραφιών μας με μια καλή compact. Η συγκεκριμένη μου αρέσει πολύ, το μόνο που της λείπει, με βάση τα προσωπικά μου γούστα και ανάγκες, είναι ο φακός που ξεκινάει στα 28mm. Θα την προτιμούσα 24-250, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο mainstream...

Δημήτρη αν ειχε και 24mm/2.8 θα ειχε βαλει υποψηφιοτητα για αμεση αγορά - ειναι κατι που προσωπικα το θέλω παντα μαζί μου αν κουβαλαω μηχανη - πολυ περισσότερο απο το ζουμ.
Προσφατα σε μαγαζι εγινε ανταλλαγη Ε-5 + 12-60 με την μικρή και αναρωτήθηκα τι κανει ο ανθρωπος - ισως να είχε δεί κατι στον ύπνο του ......

Re: Απάντηση: Re: Olympus Stylus 1, νέα super zoom 28-300 με "μεγάλο" αισθητήρα

Έπεσε ένα ευρώ...
κάτω από το ψυχολογικό όριο (που λέγανε παλιά, οι χρηματιστές :smash:)των 600e

http://www.skroutz.gr/s/4052876/Olympus-Stylus-1.html

την ίδια στιγμή που έχει το OM-D E-M10 Body 629e
http://www.skroutz.gr/s/4403055/Olympus-OM-D-E-M10-Body.html

και το Olympus OM-D E-M10 Kit 729e
http://www.skroutz.gr/s/4403070/Olympus-OM-D-E-M10-Kit.html

Αν είχε gps , 60p και 150e λιγότερο ...
θα είχα καταλήξει στην επιλογή της
:coool: