OLYMPUSN C-5000Z σε υποβρύχια αποστολή...

Θ.Νίκος

AVClub Addicted Member
10 August 2007
2,558
Αθήνα
Αγορασμένη το 2003,εδώ και πολλά χρόνια αφημένη στο ράφι να ξεκουράζεται...
Σαν μηχανή ήταν αξιοπρεπέστατη για την εποχή της στην εκπληκτική ανάλυση των 5 mp...

8602469403_e974fd0041_z.jpg

Ψάχνοντας στο EBAY έπεσα πάνω σε αυτόν τον πωλητή απο Ολλανδία,που πουλάει αξεσουάρ για υποβρύχια φωτογραφία.
http://stores.ebay.com/divecams
Βρήκα λοιπόν housing για την κυρία που περίμενε στο ράφι...και μάλιστα καινούργιο...με τιμή 47 ευρώ με μεταφορικά...
Θυμάμαι οτι το χάζευα σε φυλλάδιο τότε της OLYMPUS,με τιμή 450-500 ευρώ...
Μου ήρθε χτες...έκανα test στεγανοποίησης σε γεμάτη μπανιέρα,και είμαι κατενθουσιασμένος,περιμένοντας την πρώτη βουτιά...

8603582288_308ea6c56c_c.jpg

8603578974_d498673c2a_c.jpg

8602472847_26f5e6c36a_c.jpg

8602465799_04543ce63b_c.jpg

8603564834_a52a803b61_c.jpg

Μεγειές! Όντως πλησιάζει ο καιρός που πρέπει να δοκιμάσω αν η RX χωράει στην σακούλα μου...

Μα τι συμπτωση...

Και εγω σημερα ελεγα να βαλω στολη και να βουτηξω, οχι με ψαροντουφεκο αλλα με την TG-1. Δυστυχως με "αποροφησαν" δουλειες στο σπιτι ... :p

Να συνεχίσω το οφ τόπικ λέγοντας ότι η κόρη μου σήμερα χάρηκε τη θάλασσα μαζί με την TG-6010 της! Και πως τώρα μπήκα στον πειρασμό να ψάξω υποβρύχια θήκη για την ΧΖ-1 μου!
Άντε και καλό καλοκαίρι μάγκες!

ΥΓ
Ntinos P ποια η γνώμη σου για την TG-1;

και εγω εχω μια C-5000 που εχω δωσει στην 7 χρονη κορη μου.
Παω να την παρω πισω .... :a0210:

Να συνεχίσω το οφ τόπικ λέγοντας ότι η κόρη μου σήμερα χάρηκε τη θάλασσα μαζί με την TG-6010 της! Και πως τώρα μπήκα στον πειρασμό να ψάξω υποβρύχια θήκη για την ΧΖ-1 μου!
Άντε και καλό καλοκαίρι μάγκες!

ΥΓ
Ntinos P ποια η γνώμη σου για την TG-1;

Η εμπειρία μου στις υποβρυχιες κάμερες περιορίζεται στην TG-1 οπότε και δεν εχω μετρό σύγκρισης.
Η αλήθεια ειναι οτι την εχω καταευχαριστηθει, ακόμα και εκτός νερού.

Πριν απο την πρώτη σου βουτιά πες μου να σου την δώσω να την δοκιμάσεις :-))

Επιστροφή απο ταξίδι,και την πρώτη δοκιμή της θήκης-μηχανης...
Μου έλειψε φως και ταχύτητα,αλλά πήρα για τα δικά μου μάτια κάποιες καλές φώτο...
Κατέβηκε μέχρι τα 23 μέτρα,χωρίς κανένα πρόβλημα.

8801179184_d1cf756df9_c.jpg

8790592805_75c65013d6_c.jpg

8801163746_97d0a0dcf2_c.jpg

8790587049_c1dbf9b97b_c.jpg

E, δεν νομιζω οτι θα χρειαστείς κατι πολύ καλύτερο για αυτό που το θες.
Μπραβο!

Ειμαι κι εγω στο διλλημα:

TG-02 ή θήκη για την XZ-2 μου;

Σταματα τα χαζά εσύ μη σε ψάχνουμε ...Δεν έχει Τάκη εκει κάτω... :p

καλησπέρα,
μόλις παρέλαβα και εγώ την θήκη για την C-5000Z και είμαι έτοιμος να κάνω την πρώτη βουτιά (στην μπανιερά για το τεστ).:2thumb22sup:
ευχαριστώ τον TS που μου άνοιξε τα μάτια.

Έχω κάποιες ερωτήσεις και θα ήθελα από όλους όσους έχουν παρομιες θήκες τα φώτα τους
  • Κάθε πότε πρέπει να βγαίνει η μηχανή από την θήκη? Μπορώ δηλαδή να την έχω μέσα στην θήκη για 2~3 μέρες (βδομάδα/μήνα/σεζόν) και απλά να την πλένω με καθαρό νερό μετά από κάθε χρήση;
  • κάθε πότε πρέπει να καθαρίζω το "λάστιχο". να το βγάζω δηλαδή από την υποδοχή του;
  • κάθε πότε πρέπει να χρησιμοποιώ το "silicone rgease"; μόνο στον καθαρισμό του λάστιχου ή ποιο συχνά;
  • Την σιλικόνη για την υγρασία την αλλάζω οπότε μουσκέψει ή ποιο συχνά;

πάντως από ότι είδα τα ανταλλακτικά είναι φτηνά και υπάρχουν στην Ελλάδα (αν αληθεύει το υπόλοιπο στα eshops). μάλλον θα πάρω ένα σετακι να υπάρχει.

τελευταία ερώτηση (ελπίζω).
Υπάρχει κάποιος γενικός κάνονας για τα settings της μηχανής ή βάζω το auto και ξενιαζω; Γιατί αν καταλαβαίνω καλά είναι δύσκολο να ρυθμίζεις την μηχανή μέσα στο νερό, παρόλο που έχει διαθέσιμα όλα τα ρυθμιστικά.

ευχαριστώ.

Καλό είναι να μη μένει πολύ η μηχανή στην θήκη, βέβαια με την σιλικόνη δύσκολο να "ιδρώσει", ειδικά αν προσέχεις λίγο (δεν την αφήνουμε ποτέ στον ήλιο). Την θήκη όπως είναι κλειστή την πλένεις καλά με νερό, την σκουπίζεις και την αφήνεις να στεγνώσει και μόνη της λίγο. Silicone grease δεν χρειάζεσαι πολύ συχνά, αρκεί μιά φορά πριν και μετά το καλοκαίρι. Η σιλικόνη αμα μουσκέψει άστα... Κατ' ουσίαν είναι μόνο για την εσωτερική υγρασία που είναι ήδη εγκλωβισμένη μέσα.

Για το μόνο που ήταν ανέκαθεν καλή η Olympus ήταν για κάτι τέτοια Gadget...! :afro:

:Banane0::Banane0:Όπως και να έχει παιδιά καλή διασκέδαση πλάκα θα έχει!:Banane0::Banane0: