isin
Senior Member
- 19 October 2011
- 548
Κοιτα μην τρελαθουμε τελειως, κανεις δεν περιμένει να γινουν μαγικά και να δινει ο νεος αισθητηρας 2 στοπ βελτίωση στο RAW απο την προηγούμενη γενιαΣχετικά με τα δείγματα του DPReview που αναφέρθηκαν σε κάποια προηγούμενα post, να πω ότι τα κατέβασα (κάνετε και update το OM Workspace για να δει τα raw) και αρχικά είδα ότι όλες οι SOOC εικόνες που ανέβασαν είναι με STANDARD Noise Reduction που είναι αρκετά έντονο και χάνει λεπτομέρεια ειδικά στα πουλιά. Άλλαξα την ρύθμιση στο OFF και έκανα πάλι export για να δω τι παίζει.
Επίσης δεν υπάρχουν εικόνες σε 3200 και 6400 για να δούμε την βελτίωση, στα χαμηλά ISO δεν μπορώ να διακρίνω κάτι σημαντικό.
Ίσως σε άλλες σελίδες να έχει καλύτερα δείγματα.
Θεωρώ δύσκολο να λέει ψέματα η Olympus για αυτό το boost στην απόδοση διότι μέχρι τώρα είναι κάπως μαζεμένη συνολικά στις δηλώσεις της.
Πχ στο High Res στα 80mp αναφέρει ότι είναι στην πραγματικότητα 50mp ενώ και τα 80mp με καλό φως είναι φανταστικά με καλό φως και θέλουν λίγο μόνο sharpening.
Έχοντας δει τα λίγο την σελίδα της Sony για το Quad Bayer, η τεχνολογία αυτή λειτουργεί κυρίως στα υψηλά ISO για λιγότερο θόρυβο ενώ στα χαμηλά δεν λειτουργεί για να δώσει καλύτερη λεπτομέρεια.
Δείτε εδώ:
By adding of adjacent pixels in analog, loss of resolution is prevented, enabling to reduce noise in the resulting image. The result is the enhanced sensitivity in low-illuminance environments, enabling low-noise, bright images for photos and movies. Meanwhile, in high-illuminance environments, such as outdoor in daylight, the sensor can revert the pixels to the Bayer structure by advanced processing of array conversion (remosaic) to achieve the high resolution of Bayer sensors.
Δημήτρη δεν είναι θέμα ότι είναι ακριβή η μηχανή άλλα ότι σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν κυριολεκτικά άπειρες λύσεις εκει έξω με μεγαλύτερο αισθητήρα, εκει είναι το πρόβλημα. Οσοι ενδιαφέρονται κυρίως για βίντεο σε m43 θα πάνε στην νέα Gh6 και όσοι είναι της φωτογραφίας επιλέγουν συνήθως κάποια FF ή καμιά Fuji X-T4. Οπότε αυτή η μηχανή έχει δύσκολο έργο, προφανώς θα πουλήσει σε κάποιους άλλα πόσοι είναι αυτοί?? Επίσης πόσοι κάτοχοι m43 θέλουν ένα σώμα τέτοιου μεγέθους? Τι να πω μακάρι να έχεις δίκιο και να πάει τρένο η μηχανή, όλοι αυτό θέλουμε.Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα περιμένει στην ουρά πολύς κόσμος να ψωνίσει και κυρίως να παραλάβει. Μην κοιτάτε που εδώ στην ψωροκώσταινα στοιχίζει όσο τέσσερεις βασικοί μισθοί. Όλη η Ελλάδα ως πληθυσμός είναι όσο μια Δυτική μεγαλούπολη, αν μιλήσουμε δε για αγοραστική δύναμη, για παράδειγμα η ευρύτερη αστική περιοχή του Μονάχου (~2.5 μύρια), σίγουρα έχει παραπάνω.
Η μηχανή είναι "quantum leap" για το m4/3, ίσως και γενικότερα - οπότε αρκετοί που "καθόνταν στα αυγά τους" θα ανοίξουν πορτοφόλι...
To κατέβασα και εγώ το νέο Workspace στο Desktop, λίγο το δοκίμασα και έχεις δίκιο κάνει πολύ καλή δουλειά στο NR, αντίστοιχη με το Dxo, μια χαρά για τσάμπα!! Δείγμα και αυτό πόσο σοβαρά έχει πάρει η OM την δουλειά που κάνει. Το πρόγραμμα είναι βαρύ πάντως και όπως είπες αν δεν έχει κάποιος κάρτα γραφικών 4Gb τουλάχιστον δεν ξέρω αν θα δουλέψει καν ή αν θα σέρνεται.@Κώστα όντως για το αρχείο έχουμε δρόμο μέχρι να βγουν οι μετρήσεις από DXO κτλ όπως ανέφερες και εσύ. Πάντως όσο βλέπω αρχεία τόσο με πείθουν για την βελτίωση.
Όσο για το τι θα δώσει η Sony, νομίζω ότι θα την δώσει την καλύτερη ποιότητα γιατί θα την πληρώσει ο πελάτης και θα της φέρει κέρδη με τις πωλήσεις και επίσης με τα 20mp δεν μπαίνει στα χωράφια της. Δηλαδή αυτοί που θέλουν τοπ ποιότητα εικόνας θα πάνε σε περισσότερα Mp Και σε FF. Για αυτό πιστεύω έγινε και το άλμα από τα 24 στα 33mp με την Α7.4 και γενικά συνεχίζεται ο γνωστός megapixel war.
Επίσης χθες βράδυ κατέβασα και δοκίμασα το AI Noise Reduction και δηλώνω εντυπωσιασμένος. Δεν έπαιξε στο λαπτοπ, μόνο στο σταθερό που έχει 4gb κάρτα και πραγματικά μας έδωσαν ένα δωρεάν DeepPrime! Είδα τα αποτελέσματα από παλιές εικόνες με ΕΜ1.2 και κάνει πολύ ωραίο NR, λίγο πιο φυσικό/οργανικό από το DeepPrime. Έχω 24" και 27" Dell με 99.99% srgb και καλιμπρασισμένες με spyderx pro και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Θα ανεβάσω δείγματα τις επόμενες μέρες.
@Νίκο Τώρα για τον αισθητήρα, δεν είμαι πολύ σίγουρος αν θα μπει σε χαμηλές σειρές. Το πολύ να μπει στην σειρά ΕΜ5/ΟΜ5 διότι καμία εταιρεία δεν δίνει stacked bsi αισθητήρα στα οικονομικά μοντέλα. Πχ και η νέα a7.4 στα 2700 ευρώ έχει μόνο BSI και όχι stacked. Αν δεν κάνω λάθος stacked βλέπουμε μόνο σε α1, α9, z9, R3.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.