Θα σχολιάσω μερικά απο αυτα που γράφτηκαν γιατι ειναι και το ζουμι μετά την παρουσίαση να βλέπουμε την μεγάλη εικονα και όχι αποσπασματικά ενα προιον.
Πρωτα το ευκολο σχόλιο σχετικά με το OMW , η χρηση του πιστευω ως add on στο LR ως βημα 1 για να εξαγεις ως dng ετοιμο το χρωματικό προφιλ της Ολυ και τον καλυτερο συνδιασμο λεπτομερειας - διαχειρισης θορυβου μαλλον θα ειναι η πιο ενδεδειγμενη λυση
Στα υπολοιπα τωρα , ο Δημήτρης έδωσε το στιγμα τι συμβαινει εξω απο την γυάλα μας (Ελλάδα) , τα εχω γραψει και εγω πιο πίσω αλλά και στα νηματα που πεφτει γκρινια για τους νέους τιμοκατάλογους ολων των εταιριων
Εγω Νικο μου δεν ειμαι ο χρήστης που απευθυνεται η εταιρία με ενα τέτοιο μοντέλο. Μπορει να ειμαι φιλαθλος , να πηγαινω γήπεδο αλλά σε σουίτα δεν μπορω να πάρω διαρκείας (μεταφορικα τα λέω παιδιά μην με μπαναρετε

)
Το προιον αυτό δεν απευθυνεται σε επαγγελματίες που βγαζουν το ψωμι τους σε μυστήρια , event κλπ., οχι οτι δεν μπορει να τα υποστηρίξει αλλά δεν ειναι εκει που θα πρωταγωνιστησει αφου υπαρχουν αλλες λυσεις εκει ισως καλυτερες , ισως και φθηνότερες . Ουτε απευθυνεται σε ερασιτεχνες της τεχνολογίας που απλά τους αρεσει το συστημα, η εταιρία , το μικρο μεγεθος , η σταθεροποιηση ή δεν ξέρω τί αλλο κλπ.
Στον φωτογραφικο κόσμο υπάρχει όμως ενας ευρυς τομεας που τόσο ο ερασιτεχνης όσο και ο επαγγελματιας καταθετει πάρα πολλά χρηματα (ανεξαρτητως φωτ. συστηματος ) ειτε για το χομπυ του είτε για τη δουλεια του.
Ειναι στη φωτογραφια δρασης, αγριας ζωης, BIF , αστροφωτογραφιας κλπ. , εκει ξοδευονται απιστευτα νουμερα σε εξοπλισμο ειδικα στο εξωτερικο και κυρίως σε οπτικά.
Εδω και καιρό εχουν αποφασίσει ότι με βαση τα επιμερους δυνατα στοιχεία του συστηματος , μικρο μεγεθος εξοπλισμου ειδικα των τηλεφακων , καλη εστιαση , φοβερη αντοχή στο πακετο σε καθε συνθηκη , απουσια βοηθητικου εξοπλισμου (τριποδα, stabilazer κλπ) , καλό IQ για την αναλυση που δινει ο ανταγωνισμος στα σπορ μοντελα κλπ. οτι μπορουν να κάνουν την εκπληξη στον τομέα αυτό και να πλασαριστουν σε καλη θέση στον τερματισμό
και αυτο θα ειναι διαφήμηση για να παρουν κομματι της πιττας και απο πολυ πιο χαμηλά , αν δεν διακριθεις καπου δεν μπορεις να φτιαξεις ή να διατηρησεις ονομα και δεν θα σε αγοράζει κανενας
Επίσης μην ξεχάσω ότι η ιδιαιτερη ικανοτητα του συστηματος σε macro (λόγω DOF/auto stacking etc.) ερχεται και κουμπωνει με τις ανωθεν δραστηριότητες και στην πράξη τετοιες μηχανες σαν την ΟΜ-1 ειναι ο ελβετικός σουγιας του φωτογραφου δράσης που τα κάνει ολα (τωρα πλέον και καλο βιντεο) στο μικροτερο δυνατο πακέτο και συμφερει γιατι βγαινει τελικά και πιο οικονομικός απο τον ανταγωνισμό.
Για τον αισθητηρα την εκτιμηση του Γιαννη (
@isin) την ασπάζομαι και εγω παροτι η πολιτικη δεκαετιων εως τωρα ηταν να δινουν τον ιδιο αισθητηρα απο χαμηλα εως ψηλα σε ολα τα μοντελα ,
Καμια αλλη εταιρια δεν το εκανε και να πω την αληθεια δεν της βγηκε σε καλο γιατι αυτος που αγορaζε μια ΕΜ10 ειχε ιδιο σχεδον IQ με αυτον που αγοραζε μια ΕΜ1Χ οποτε μόνο λιγοι παλαβοι ψωνιζαν τα ακριβα μοντελα. Λιγο πολυ τα εδινε ολα απλοχερα , παρε στο φθηνό μοντελο καθαρους αισθητηρες , παρε LIveview , παρε την καλυτερη σταθεροποιηση κ.οκ., χιλιες δυο καινοτομιες που ο χρηστης μετα απο λιγο θεωρουσε υποχρεωση να τα εχει ολα και μάλιστα σε ενα πολυ φθηνό πακέτο και να του πληρωνει και τσαμπα εισητηριο για σαφαρι
Στεναχωριέμαι που το λέω αλλά μαλλον πρεπει να μαθουν να ειναι κυνικοι οπως κανουν ολες οι εταιριες αν θελουν να επιβιωσουν και τελικά να μην δωσουν τον νεο αισθητηρα σε μικρότερα μοντέλα αν οντως σε αυτον οφειλεται τετοια αποδοση σε IQ και εστιαση . Αν οφειλεται στον επεξεργαστή / υποσυστηματα παλι δυσκολα βλέπω να τα προσφερουν απλοχερα
Καθε μοντέλο πρεπει να εχει τα απαραιτητα με βαση την τιμή του και την στοχευση στο κοινό που απευθυνεται. Το τσαμπα εχει πεθανει εδω και καιρό για ολες τις εταιρίες ,
εμεις στο Ελλάδιστάν θα παρουμε ενα κυαλι (Olympus βεβαια μην χασουμε τις μετοχες

) , θα φοραμε τη σαλιάρα μας και θα τα βλέπουμε ολα μέσα απο αυτό
Ευτυχως αρκετοι απο εμας εχουμε φροντίσει να εχουμε εξοπλισμο για μια δεκαετία , η ορεξη πρεπει να μας ξαναέρθει, να ελευθερωθουν λίγο ολα γυρω μας για να μπορεσουμε να απολαυσουμε τα χομπυ μας.