Ομαδική παραγγελία Φωτογραφικής Μηχανής (powerbuy) από Ελλάδα

Ας τοποθετηθώ με ένα μήνυμα και μετά θα σωπάσω.

Στο πρώτο μήνυμα είπα ότι ήμουν επιφυλακτικός. Αποδείχθηκε το γιατί.

1. Δεν θέλεις τη μηχανή. Ναι δεν θέλω τη συγκεκριμένη μηχανή, αλλά θέλω μια μηχανή με αυτά τα χαρακτηριστικά και όταν θα την πάρω θα τη δουλέψω για μερικούς μήνες και το κοντέρ θα γράψει 10.000-12.000 λήψεις στα γρήγορα.
2. Γιατί 750 ευρώ; Γιατί μέχρι τόσο θέλω να δώσω για τη συγκεκριμένη μηχανή. Δεν την αξιολογώ παραπάνω, όχι ως τελικό προιόν, αλά ως ένα προιόν με τις συμβάσεις της sony (μη σταθερή πολιτική τιμών, αλλαγή μοντέλων, ξαφνική κατάργηση σειρών, κλπ.).
3. Γιατί 750 ευρώ, ενώ οι τιμές είναι πολύ πιο πάνω; Πρώτα από όλα θεωρώ αδικαιολόγητα υψηλή την τιμή της σε σχέση με τις A7/3n. Εκείνες είναι πολύ καλά τοποθετημένες τιμολογιακά, όχι όμως η rx10.
4. Γιατί 750 ευρώ, ενώ τα καταστήματα δεν μπορούν να δώσουν σε τόσο χαμηλή τιμή; Ας ζητήσουν έκπτωση τόση, ή ειδική τιμή από τη sony. Δεν είμαστε ένα δυο παιδάκια, είμαστε 10-12 ίσως και περισσότερα άτομα που θα πληρώσουμε μετρητοίς, που προερχόμασττε από το μεγαλύτερο φόρουμ στην Ελλάδα για το a/v (κύριος τομέας προιόντων της sony) και θα πλημμυρίσουμε το δίκτυο με εντυπώσεις και φωτογραφίες. Μόνο το νήμα για τις nex έχει 600.000 θεάσεις. Αυτό δεν σας λέει τίποτε; Πόσο feedback έχει πάρει από τις διαφημιστικές προωθήσεις της η sony? Ίσως η πιο επιτυχημένη κίνηση ήταν να βρεθεί μια Nex στα χέρια του Γιάννη. Κι αυτό χωρίς καν να το επιδιώξει η sony.
5. Γιατί να μην την πάρουμε σε πιο υψηλή τιμή, αφού δεν μας τη δίνει τόσο η sony? Αν θέλετε εσείς να την πάρετε, να την πάρετε!! Η σκληρή τιμολογιακή πολιτική μιας αντιπροσωπείας, παγιδευμένη στις επιταγές και στις νόρμες του μάρκετινγκ της προ κρίσης εποχής, με αφήνει αδιάφορο. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι μεσούσης της κρίσης οι εταιρείες (και δεν μιλώ για τα καταστήματα) δεν "σπάνε" τις τιμές ή τις πολιτικές τους, όταν η κοινωνία και οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών αναγκάζονται με βίαιο τρόπο να αποδεχθούν οτιδήποτε. Δεν είναι δυνατόν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να εκβιάζονται από τις διαφημιστικές για να πάρουν νέες επιταγές με 40% λιγότερο ποσό σε αντικατάσταση άλλων απλήρωτων για 12 μήνες και να λένε "αμα θες αλλιώς εγώ την κάνω". Δεν είναι δυνατόν να λένε οι εξωτερικοί αξιολογητές στα ελληνικά πανεπιστήμια ότι ανεξάρτητα από το συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΔΙΠ που έχουν υπογράψει, ότι εμείς θα σας αξιολογήσουμε με τα δικά μας (προσωπικά) κριτήρια και το κύριο κριτήριο είναι το πόσα χρήματα θα φέρεις σε ένα πανεπιστήμιο, αντί για τα καθήκοντα που έχεις με βάση το νόμο. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά, κι άλλα τόσα χειρότερα, και η sony ή η όποια sony hellas να λέει ότι δεν αλλάζω την πολιτική μου ανεξάρτητα αν είστε μερικές χιλιάδες μέλη και εν δυνάμει καταναλωτές μου.
6. Γιατί τόσο μένος κατά της sony? Μένος;; όχι δά... Εχω αγοράσει προβολέα sony, φορητό η/υ, φωτογραφικές μηχανές (3), cd-rom drives, για να μην πω τα παλαιότερα καταναλωτικά ηλεκτρονικά. Από την άλλη η sony αποδείχθηκε απέναντί μου σκάρτη στις σχέσεις μου ως πελάτη. Και το χειρότερο ήταν όταν ως γενικός διαχειριστής του avforum, προγόνου του avclub στις αρχές της δεκαετίας του 2000 πήγα σε συνέντευξη τύπου του ceo sony hellas στην Αθήνα και ρώτησα πώς είναι δυνατόν ένα cd της sony music αγορασμένο επίσημα με απόδειξη, να μην μπορεί να παίξει στο cd-rom drive του ηυ μου, παρά μόνο στο sony 50es που είχα στο rack μου. Και η απάντηση ήταν αρχικά ότι δεν λέω την αλήθεια κι όταν είπα ότι έχω μαζί μου αποδεικτικό οπτικό υλικό, έβαλαν τους μπράβους να με πετάξουν στο πεζοδρόμιο. Κι αυτό αφού είχα δηλώσει ποιός ήμουν κι ότι εκπροσωπούσα το forum.

Για όλα τα παραπάνω, αν είναι να ξαναπάρω sony, και μάλιστα rx10, τη θέλω σε αυτή την τιμή. Όλα τα μαρκετίστικα που επικαλείσθε, με αφήνουν αδιάφορο.

Γιατί δεν κάνω το ίδιο για την Oly? Πολύ απλά η Oly αποδείχθηκε μέχρι στιγμής πιο "τίμια" εταιρεία. Ακόμη και το μεγάλο φάουλ με την κατάργηση της μοντούρας του 4/3 το κάλυψε με την em1. Γι αυτό.....

Από μένα μέχρι εδώ. Γράψτε κι εσείς τη δική σας άποψη, κι αν χρειαστεί ας το κλειδώσουν οι διαχειριστές, αφού προφανώς power buy δεν θα γίνει.

φιλικά
Βλάσης

Από μένα μόνο μπράβο μπορείς να ακούσεις γι αυτή σου την τοποθέτηση.
Και σου το λέω. ..
ΜΠΡΑΒΟ

Χωρίς καμία διάθεση να δείξω ασέβεια και προς τον Βλάσση που ξέρει πόσο πολύ τον εκτιμώ αλλά και προς τους υπόλοιπους φίλους, νομίζω πολύ σοβαρά το παίρνετε το θέμα...

Έπεσε η πρόταση για powerbuy που είναι μια καλή και δοκιμασμένη ιδέα, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον απο 10 άτομα, γίναν κάποιες διερευνητικές επαφές με καταστήματα και αναφέρθηκαν οι προσφορές που δώσαν οι οποίες έχουν μια απόκλιση απο την τιμή-στόχο. Συνήθως σε αυτό το σημείο, είτε αναπροσαρμόζεις τον στόχο σου σε ένα πιο ρεαλιστικό επίπεδο, ή αν υπερβαίνει αυτά που θέλεις να δώσεις, αποσύρεις το ενδιαφέρον σου.

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο αρχίζετε και τρώγεστε μεταξύ σας... Δεν βλέπω κάποια διαφωνία, ή κάποια σύγκρουση συμφερώντων ή κάτι τέλως πάντων που να δικαιολογεί την ξαφνική κλιμάκωση και τις μεγάλες τοποθετήσεις.

Απάντηση: Re: Ομαδική παραγγελία Φωτογραφικής Μηχανής (powerbuy) από Ελλάδα

Kαι εγώ νομιζω πως λιγο ξεφυγε το ολο θεμα και καπου νιωθω υπευθυνος για την αρχικη μου τοποθετηση για πιθανη αγορά της RΧ10 στα 750Ε και ζητω συγνωμη απο τα υπολοιπα μέλη αν αυτο οδήγησε σε λάθος εντυπώσεις και διενέξεις.

Προσωπικα σαν γνησιος Ελληνας καταναλωτης και παρακολουθωντας τα τελευταια χρόνια τις τεχνολογικες αλλαγες στα φωτογραφικα προιοντα και την τιμολογιακη πολιτική οπως διαμορφωνεται εχω σχηματισει τις δικες μου προσωπικες εκτιμησεις για το τι αξιζει και τι οχι την συγκεκριμένη στιγμη ως αγορά και εχω τοποθετησει ανάλογα τον πηχη κοστους σε καθε μια κατηγορία και τον αναπροσαρμόζω (χωρις να σημαινει οτι αγοραζω προιοντα απο ολες τις κατηγορίες).

π.χ. σημερα για premium compact μηχανη δεν θα δωσω πανω απο 200-250Ε αφου τα κινητα τηλ. εφτασαν πολλες απο αυτες σε χαρακτηριστικα - ποιοτητα και οι mirrorless του ενος ετους πλεον ξεκινουν απο 250Ε με φακό.
επίσης για αγορά FF (χωρις ειδικες απαιτησεις) η street price της Α7 στα 1300Ε και των D610 λιγο παραπάνω με τοποθετεί (μπακαλίστικα) σαν βαση κοστους για αυτη την κατηγορία στα 1300-1500Ε

ολες οι υπολοιπες κατηγορίες παιζουν καπου αναμεσα και καθε προιον αναλογα με τα ειδικα χαρακτηριστικα του και σε ποιον απευθυνεται έχει μια τιμη εναρξης για την εταιρία και μια τιμη συγκρισης σε σχεση με τον ανταγωνισμό για τον πελάτη.
Η RX10 οπως ηδη ξερουμε όλοι είναι μια κατηγορία μόνη της - στην ουσια δεν υπαρχει καμια αλλη μηχανη με τα χαρακτηριστικα που εχει και η Sony την τιμολογεί όσο πιστευει ότι αξιζει, αλλα κάπως πρεπει και εμεις να κρινουμε ως πελατες αν η τιμή της σε σχεση με την ευρυτερη φωτογραφικη αγορά ακολουθεί και ειναι εντος καποιων οριων που εχουν τεθει απο άλλα προιοντα (το δυσκολο εδω ειναι ότι δεν υπαρχει ακριβως ιδιο προιον).
Ετσι προσπαθησα να την τιμολογήσω με την δική μου ερασιτεχνική και άκομψη λογική.

Παρότι προσωπικα δεν αποδεχτηκα την συγκριση με την Stylus 1 (και εγραψα το γιατι στο σχετικο νημα) σχεδόν ολα τα φωτογραφικα site την συγκρινουν με αυτη, που εχει κοστος 550Ευρω, οποτε εμμεσως εχουμε μια βαση εναρξης για την τιμη, απο την αλλη υπαρχει η τιμή της FF Α7 ως άνω χρηματικό όριο και μαλιστα απο την ιδια εταιρία, το ευλογο λοιπον (όχι για την Sony) αλλα για τον οποιοδηποτε ειναι να αναζητησει την τιμή της RX10 καπου ενδιαμεσα, δηλ. στα 800-850Ε και αν προκειται για αγορά powerbuy κατι λιγοτερο - απο εκει βγηκε και η αρχικη μου τοποθετηση για τα 750Ε.
Επισης οταν αναφερθηκα σε τιμη στα 750Ε και πριν γινει καν η powerbuy προταση απο τον Παναγιωτη και αφου εκανα την δικη μου ερευνα αγορας ειπα εξαρχης ότι σημερα απο ελληνικο μαγαζι τιμη κατω απο 900Ε δεν θα δοθει - δεν ειχα αλλωστε καμια προθεση αγορας σε υψηλοτερη τιμη και συμφωνησα για ηθικους κυριως λογους σε powerbuy αγορα οταν προταθηκε.
Συνηθως ενα φωτογραφικο προιον μεσα σε ενα τριμηνο χανει 10-15% και στο εξαμηνο πολλες φορές φθανει και 20-30%, οποτε ειναι λιγο ακαιρο να ζηταμε ιδια εκπτωση με νεοεισαχθεν (OM-D Ε-Μ10).
Αυτες ειναι παντα οι δικες μου εκτιμησεις σωστες ή λάθος στα υπολοιπα με κάλυψε και ο Βλάσσης.

Last edited:
Βγαίνει προς τα έξω ότι δεν συνεννοούμαστε ή ότι και μαλώνουμε, κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει.

Στα χρόνια που έχουν περάσει έχουν γίνει επιτυχημένα powerbuy, χωρίς κανένα πρόβλημα. Πιέζονταν οι έμποροι για την απόλυτα καλύτερη τιμή, ανακοινωνόταν στους υποψήφιους αγοραστές η καλύτερη τιμή και με βάση τη λίστα των αρχικών ενδιαφερομένων ξεκινούσε μια νέα λίστα με τους τελικούς υποψήφιους αγοραστές-συμμετέχοντες στο powerbuy.

Το πρόβλημα εδώ ξεκίνησε από το γεγονός ότι δεν θέλουμε να δώσουμε παραπάνω από 750 ευρώ, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, και ταυτόχρονα είμαστε αδιάλλακτοι σ' αυτό.

Εύλογα πιστεύω βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν την πολυθέλουμε την RX10, και απλά βολιδοσκοπούμε πόσα λεφτά θα έδινε ο καθένας για να αποκτούσε μια RX10. Δεν είναι powerbuy αυτό.

Ας γίνει ένα powerbuy με μηχανή που πραγματικά να τη θέλουν αρκετοί από μας. Μια ιδέα είναι για την Olympus OM-D E-M10 + 14-42, που απ' ό,τι φαίνεται τη θέλουν αρκετοί, χωρίς να απαιτούν τρελή έκπτωση.

Αν παρόλα αυτά κάνω λάθος και υπάρχει γνήσιο και πραγματικό ενδιαφέρον για την RX10, ας είμαι ο πρώτος που δηλώνω συμμετοχή σε προοπτική powerbuy στη ρεαλιστική τιμή των 950 ευρώ με 3 χρόνια εγγύηση, που εξασφάλισε ο jpanou39. Θα πρέπει επίσης να οριστεί μια προθεσμία για εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος, ώστε να ολοκληρωθεί το powerbuy εντός Φεβρουαρίου. Αλλιώς, αν φτάσουμε Μάρτη και μειωθεί η τιμή Ευρώπης της μηχανής, θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί και η τιμή powerbuy.

RX10 - 950 ευρώ - 3 χρόνια εγγύηση - Παραλαβή εντός Φεβρουαρίου
1. _tzo_

δεν καταλαβαινω γιατι η τιμη που ζηταει ο καταναλωτης πρεπει να αντικατοπτριζει τα χαρακτηριστικα και τις δυνατοτητες του αξοπλισμου που θελει να αγορασει. Αυτό είναι το νόημα του power-buy, να ξεπερνάς αυτά τα όρια - αλλιώς να το βράσω το power και να το πω σκέτο buy.

Για μενα η τιμη που ζηταω (750 μαξιμουμ) ειναι η τιμη που επιτρεπει η μικρη τσεπη μου και τα έχω κλέψει από άλλες καταναλωτικές επιθυμίες (δεν θα τα ονομάσω ανάγκες γιατί θα είμαι ψεύτης). Αν θα γινει μεσα απο power-buy, μειωση τιμης λογω ανταγωνισμου, ξεστοκαρισμα οταν παλιωσει ή μεταχειρισμενο μοντελο...δεν με ενδιαφερει.

Άρα οταν ζητώ 750 ευρώ δεν ζητώ κάτι παράλογο. Δεν με νοιάζει να κάνω συγκριτικό με άλλες μηχανές. Με νοιάζει μόνο το όριο της τσέπης μου.

Εν κατακλείδι:
αφού η τιμή των 750 είναι ανέφικτη αυτή τη στιγμή, βγαίνω από τη λίστα μέχρι να γίνει εφικτή. Χρόνο να περιμένω έχω. βέβαια αν μέχρι τότε βγει καμία προσφορά για κάποια από τις υπόλοιπες που με ενδιαφέρουν θα αποσυρθώ από την rx10.
Τα 950 δεν τα φτάνω ακόμα. Αν ήταν να δώσω τόσα θα είχα πάρει τελικά την GH3 του Γιάννη Σπύρου.

Οφείλω να ξεκαθαρίσω κι εγώ κάτι από την πλευρά μου.Τα 950 ευρώ μετρητοίς δεν θα πήγαινα να τα δώσω αυτήν την στιγμή και εποχή.Για δικούς μου προσωπικούς και οικονομικούς λόγους.Το ομολογώ την συγκεκριμένη μηχανή την έχω ερωτευτεί μεταφορικά και κάποια στιγμή στο μέλλον θέλω να την αποκτήσω.Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος γιατί δεν ξέρω την τύφλα μου από φωτογραφία και τεχνικές αλλά έχω όρεξη για μάθηση και από εδώ μέσα από μερικά παιδιά που πραγματικά είναι έμπειροι στον τομέα αυτόν αλλά και από έξω που έτυχε να συναναστρέφομαι με κάποιους ανθρώπους του χώρου.Και έτσι είπα να πέσω αμέσως στα βαθιά αγοράζοντας μια μηχανή καλή για να μην μπώ στην διαδικασία αγοράς και ξανά αγοράς προς το καλύτερο.Τα 750 ευρώ ήταν μια super duper τιμή που άξιζε.Και ας ήταν και μετρητής.Οι δυνάμεις μου να πω την αλήθεια ήταν μέχρι εκεί και μάλιστα υπολόγιζα να δώσω αυτό το ποσό και λίγο λιγότερο όποτε έφτανε και αν η μηχανή εκεί.Τώρα επειδή έχω εμπλακεί εγώ προσωπικά και μίλησα με μερικούς ανθρώπους στα καταστήματα αυτά,και πέτυχα(λέμε τώρα πέτυχα)την προσφορά αυτή 3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση 950 ευρώ.Θά είμαι και εγώ μέσα μόνο αν δεν συμπληρωθούν τα 10 τουλάχιστον κομμάτια που συμφώνησα με τον επιχειρηματία.

Re: Απάντηση: Ομαδική παραγγελία Φωτογραφικής Μηχανής (powerbuy) από Ελλάδα

...Τώρα επειδή έχω εμπλακεί εγώ προσωπικά και μίλησα με μερικούς ανθρώπους στα καταστήματα αυτά,και πέτυχα(λέμε τώρα πέτυχα)την προσφορά αυτή 3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση 950 ευρώ.Θά είμαι και εγώ μέσα μόνο αν δεν συμπληρωθούν τα 10 τουλάχιστον κομμάτια που συμφώνησα με τον επιχειρηματία.

:worshippy:

Αλλά δεν νομίζω ότι έχεις καμία ηθική υποχρέωση να συμμετάσχεις, εφόσον δεν επιθυμείς.

Εξάλλου η λίστα ενδιαφερομένων από δω και πέρα ουσιαστικά ισχύει.

Κι ότ(αν) γίνουν 10 ενδιαφερόμενοι, τότε θα μιλάμε για powerbuy. Προς το παρόν η λίστα είναι:

RX10 - 950 ευρώ - 3 χρόνια εγγύηση - Παραλαβή εντός Φεβρουαρίου
1. _tzo_

Αν και εκδηλωσα ενδιαφερον αρχικα, να πω πως δεν συμμετεχω για 950 ευρω, εστω και με επεκταση εγγυησης.

Ο λογος ειναι πως δεδομενου οτι 1099 ειναι η τιμη της σε καταστηματα σημερα, η εμπειρια μου εκει δειξει τα παρακατω:

- "Μακη, θα μου την στρογγυλεψεις στο χιλιαρικο, να σου δωσω 400 ευρω σημερα με την παραλαβη, και 100 ευρω τον μηνα για τους επομενους 6 μηνες" ?
- "Ανετα Ντινο"

Οποτε δεν εχω κανεναν λογο να σκασω 950 ζεστα σημερα...

Σορυ για την οποια αναστατωση

Εφόσον η τελευταία λίστα είναι που ισχύει και έχει οριστεί τιμή powerbuy, δεν χρειάζεται να δηλώσει ο καθένας από τους προηγούμενους ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του και τον λόγο που το αποσύρει.

Η τρέχουσα λίστα αυτόματα ακυρώνει την προηγούμενη λίστα ενδιαφέροντος.

Όποιος θέλει στα 950 ευρώ με 3ετή εγγύηση, συμπληρώνει το όνομά του στη λίστα.

Sony RX10 - 950 ευρώ - 3 χρόνια εγγύηση - Παραλαβή εντός Φεβρουαρίου
1. _tzo_

Παιδιά έχετε υπ όψιν το εξής:

"Powerbuys (συλλογικές μαζικές αγορές) που τυχόν οργανώνονται από μέλη κατ' αρχήν δεν απαγορεύονται. Το AVClub ως συλλογικό όργανο δεν μετέχει και δεν φέρει καμμία απολύτως ευθύνη γι' αυτές.
Το AVClub όμως σε κάθε περίπτωση διατηρεί το δικαίωμα, αν τυχόν διαπιστωθεί οποιαδήποτε κατάχρηση, η θεωρηθεί ότι υφίσταται οποιοσδήποτε κίνδυνος για τα μέλη, ή για το forum ως σύνολο κατά την απόλυτη κρίση της Διαχειριστικής Ομάδας, να παρεμβαίνει και είτε να μην επιτρέπει την περαιτέρω συνέχιση της διοργάνωσης συλλογικής μαζικής αγοράς, είτε να λαμβάνει οποιοδήποτε άλλο μέτρο κρίνει απαραίτητο. (π.χ. να ζητά τα πραγματικά στοιχεία των διοργανωτών)"

Προφανώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την RX10, οπότε παγώνει το θέμα μέχρι Απρίλη, ευελπιστώντας ότι θα πέσει 20% η τιμή Ευρώπης της RX10, ώστε να επιτευχθεί και η επιθυμητή από πολλούς τιμή των 750 ευρώ από ελληνικό κατάστημα σε ενδεχόμενο powerbuy.

Ας τοποθετηθώ με ένα μήνυμα και μετά θα σωπάσω.

Στο πρώτο μήνυμα είπα ότι ήμουν επιφυλακτικός. Αποδείχθηκε το γιατί.

1. Δεν θέλεις τη μηχανή. Ναι δεν θέλω τη συγκεκριμένη μηχανή, αλλά θέλω μια μηχανή με αυτά τα χαρακτηριστικά και όταν θα την πάρω θα τη δουλέψω για μερικούς μήνες και το κοντέρ θα γράψει 10.000-12.000 λήψεις στα γρήγορα.
2. Γιατί 750 ευρώ; Γιατί μέχρι τόσο θέλω να δώσω για τη συγκεκριμένη μηχανή. Δεν την αξιολογώ παραπάνω, όχι ως τελικό προιόν, αλά ως ένα προιόν με τις συμβάσεις της sony (μη σταθερή πολιτική τιμών, αλλαγή μοντέλων, ξαφνική κατάργηση σειρών, κλπ.).
3. Γιατί 750 ευρώ, ενώ οι τιμές είναι πολύ πιο πάνω; Πρώτα από όλα θεωρώ αδικαιολόγητα υψηλή την τιμή της σε σχέση με τις A7/3n. Εκείνες είναι πολύ καλά τοποθετημένες τιμολογιακά, όχι όμως η rx10.
4. Γιατί 750 ευρώ, ενώ τα καταστήματα δεν μπορούν να δώσουν σε τόσο χαμηλή τιμή; Ας ζητήσουν έκπτωση τόση, ή ειδική τιμή από τη sony. Δεν είμαστε ένα δυο παιδάκια, είμαστε 10-12 ίσως και περισσότερα άτομα που θα πληρώσουμε μετρητοίς, που προερχόμασττε από το μεγαλύτερο φόρουμ στην Ελλάδα για το a/v (κύριος τομέας προιόντων της sony) και θα πλημμυρίσουμε το δίκτυο με εντυπώσεις και φωτογραφίες. Μόνο το νήμα για τις nex έχει 600.000 θεάσεις. Αυτό δεν σας λέει τίποτε; Πόσο feedback έχει πάρει από τις διαφημιστικές προωθήσεις της η sony? Ίσως η πιο επιτυχημένη κίνηση ήταν να βρεθεί μια Nex στα χέρια του Γιάννη. Κι αυτό χωρίς καν να το επιδιώξει η sony.
5. Γιατί να μην την πάρουμε σε πιο υψηλή τιμή, αφού δεν μας τη δίνει τόσο η sony? Αν θέλετε εσείς να την πάρετε, να την πάρετε!! Η σκληρή τιμολογιακή πολιτική μιας αντιπροσωπείας, παγιδευμένη στις επιταγές και στις νόρμες του μάρκετινγκ της προ κρίσης εποχής, με αφήνει αδιάφορο. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι μεσούσης της κρίσης οι εταιρείες (και δεν μιλώ για τα καταστήματα) δεν "σπάνε" τις τιμές ή τις πολιτικές τους, όταν η κοινωνία και οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών αναγκάζονται με βίαιο τρόπο να αποδεχθούν οτιδήποτε. Δεν είναι δυνατόν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να εκβιάζονται από τις διαφημιστικές για να πάρουν νέες επιταγές με 40% λιγότερο ποσό σε αντικατάσταση άλλων απλήρωτων για 12 μήνες και να λένε "αμα θες αλλιώς εγώ την κάνω". Δεν είναι δυνατόν να λένε οι εξωτερικοί αξιολογητές στα ελληνικά πανεπιστήμια ότι ανεξάρτητα από το συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΔΙΠ που έχουν υπογράψει, ότι εμείς θα σας αξιολογήσουμε με τα δικά μας (προσωπικά) κριτήρια και το κύριο κριτήριο είναι το πόσα χρήματα θα φέρεις σε ένα πανεπιστήμιο, αντί για τα καθήκοντα που έχεις με βάση το νόμο. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά, κι άλλα τόσα χειρότερα, και η sony ή η όποια sony hellas να λέει ότι δεν αλλάζω την πολιτική μου ανεξάρτητα αν είστε μερικές χιλιάδες μέλη και εν δυνάμει καταναλωτές μου.
6. Γιατί τόσο μένος κατά της sony? Μένος;; όχι δά... Εχω αγοράσει προβολέα sony, φορητό η/υ, φωτογραφικές μηχανές (3), cd-rom drives, για να μην πω τα παλαιότερα καταναλωτικά ηλεκτρονικά. Από την άλλη η sony αποδείχθηκε απέναντί μου σκάρτη στις σχέσεις μου ως πελάτη. Και το χειρότερο ήταν όταν ως γενικός διαχειριστής του avforum, προγόνου του avclub στις αρχές της δεκαετίας του 2000 πήγα σε συνέντευξη τύπου του ceo sony hellas στην Αθήνα και ρώτησα πώς είναι δυνατόν ένα cd της sony music αγορασμένο επίσημα με απόδειξη, να μην μπορεί να παίξει στο cd-rom drive του ηυ μου, παρά μόνο στο sony 50es που είχα στο rack μου. Και η απάντηση ήταν αρχικά ότι δεν λέω την αλήθεια κι όταν είπα ότι έχω μαζί μου αποδεικτικό οπτικό υλικό, έβαλαν τους μπράβους να με πετάξουν στο πεζοδρόμιο. Κι αυτό αφού είχα δηλώσει ποιός ήμουν κι ότι εκπροσωπούσα το forum.

Για όλα τα παραπάνω, αν είναι να ξαναπάρω sony, και μάλιστα rx10, τη θέλω σε αυτή την τιμή. Όλα τα μαρκετίστικα που επικαλείσθε, με αφήνουν αδιάφορο.

Γιατί δεν κάνω το ίδιο για την Oly? Πολύ απλά η Oly αποδείχθηκε μέχρι στιγμής πιο "τίμια" εταιρεία. Ακόμη και το μεγάλο φάουλ με την κατάργηση της μοντούρας του 4/3 το κάλυψε με την em1. Γι αυτό.....

Από μένα μέχρι εδώ. Γράψτε κι εσείς τη δική σας άποψη, κι αν χρειαστεί ας το κλειδώσουν οι διαχειριστές, αφού προφανώς power buy δεν θα γίνει.

φιλικά
Βλάσης

Ετσι.

Αυτά και επισης η Sony είναι ''μαγκας'' και μας δινει 1 χρονο εγγυηση

Αυτά τα ''εκδικείσαι'' με τη ψήφο σου (μακροπρόθεσμα) και με την τσέπη σου / αγορές σου (άμεσα).

Γι αυτό κι εγω προσπαθω να αποφεύγω τη Sony (όσο μπορώ).

Δυστυχώς για εμάς η Sony, πάντα είναι ένα βήμα μπροστά. Ποιός θα ξεχάσει τις NEX, την απόλυτη επανάσταση στις mirorless, όλοι όσοι ξέρω που ασχολούνται με το άθλημα έχουν τουλάχιστον μία. Μετά ήρθε η Α7, παράλληλα η RX 10, τώρα έρχεται η Α6000.... πάντα έχουν συνολικά το καλύτερο value for money. Το να λέμε θέλω ένα προιόν σε μια τιμή που επιλέγω εγώ αυθαίρετα σύμφωνα με τις ανάγκες μου, εμένα μου φαίνεται κάπως ανόητο.

Ας πούμε η NEX5N κόστιζε αρχικά 900 ευρώ, έπεσε στα 500 καινούργια και τώρα τι βρίσκει κάποιος μεταχειρισμένη με 250. Μόνο και μόνο οι απίστευτες δυνατότητες που έδινε και δίνει ακόμα αυτή η μηχανή δεν είναι μια χαρά η τιμολογιακή της πορεία;

Φυσικά αν μαζευόμασταν 50 και 100 άτομα και κάναμε παράπονα στη Sony για τις τιμές της, ίσως καταφέρναμε να μειώσει λιγάκι τις τιμές. Από την άλλη βλέπει την απίστευτη ζήτηση που εκφράζεται από τα παράπονα και γιατί να την μειώσει;

Θα γινόταν αυτή ολόκληρη η συζήτηση αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση;

Είναι τόσα πολλά που παίζουν ρόλο. Ερχόμενος από την άλλη πλευρά, δεν θα ήθελα με τίποτα να μου καθορίζει κάποιος την τιμή της εργασίας μου ή την τιμή του προιόντος μου αυθαίρετα.

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα αν μετρήσουν τις περισσότερες φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν τραβήξει θα είναι από μηχανές σονυ.... οπότε πάντα υπάρχει μια σχέση αγάπης μίσους με τα μηχανήματα της. Είδαμε τι "τράβηξε" και κάποιος με την ΝΙΚΟΝ εδω μέσα.

Ας υποθέσουμε ότι έδινε τα μοντέλα της σε τιμή κόστους και ότι είναι ακριβώς οι μισές τιμές. Θα έβγαινε νόημα; Δεν θα λέγαμε όλοι σίγουρα έχει χειροτερέψει κάτι δεν θα αισθανόμασταν ότι κάτι δεν πάει καλά; Αυτή τη στιγμη μιλάνε για 600 δολάρια για την Α6000 πιστεύω θα είναι τελικά παραπάνω. Μα αφου αυτή τη στιγμή πουλάει περισσότερο από τις άλλες με τις παρούσες τιμές....