Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δηλαδη :blink: ..... η Γη .... δεν ειναι επιπεδη ? :rolleyes:

Αααααααααα .... μαλιστα. :proud:

Στο φεγγαρι πηγαμε ? :smash: ... η ολα ηταν σκηνικα Kubrick ? :flute:

Το διάβασες; Αυτό κατάλαβες;

Να πω την μαυρη αληθεια ... ΔΕΝ το διαβασα.
Γιατι δεν μπορω να φανταστω οτι σε επεισε (οτι η γη ειναι επιπεδη).
Η οποιονδηποτε αλλον ...

Τωρα που το ψιλοκοιταξα, ο αρθρογραφος επιθυμει να κρατησει την γνωση του για τον κοσμο μας
σ'αυτα που αντιλαμβανεται η ανθρωπινη κλιμακα και αισθησεις. Δηλαδη, οτι τις περισσοτερς φορες (αν οχι ολες)
η γη ΕΙΝΑΙ επιπεδη. Τις περισσοτερες φορες (αν οχι ολες) ο ουρανος ΕΙΝΑΙ ενας θολος απο αστερια.
Τις περισσοτερες φορες η Γη δεν τρεχει σαν τρελλη μεσα στο διαστημικο κενο αλλα στεκεται ΑΚΙΝΗΤΗ
με εμας πανω της.

Τωρα εγω ... πανω σε ολα αυτα .... ποσο καλη προαιρεση να επιδειξω ?

Νομιζω εδω περα, εχουμε να κανουμε με εναν εμπειριολογο που δεν δεχεται τιποτε αλλο
περα απο την ΑΜΕΣΗ εμπειρια του για τον κοσμο. Τυγχανει να ειναι και ανθρωπος της Θρησκειας :flute:

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Να πω την μαυρη αληθεια ... ΔΕΝ το διαβασα.
Γιατι δεν μπορω να φανταστω οτι σε επεισε (οτι η γη ειναι επιπεδη).
Η οποιονδηποτε αλλον ...

Τωρα που το ψιλοκοιταξα, ο αρθρογραφος επιθυμει να κρατησει την γνωση του για τον κοσμο μας
σ'αυτα που αντιλαμβανεται η ανθρωπινη κλιμακα και αισθησεις. Δηλαδη, οτι τις περισσοτερς φορες (αν οχι ολες)
η γη ΕΙΝΑΙ επιπεδη. Τις περισσοτερες φορες (αν οχι ολες) ο ουρανος ΕΙΝΑΙ ενας θολος απο αστερια.
Τις περισσοτερες φορες η Γη δεν τρεχει σαν τρελλη μεσα στο διαστημικο κενο αλλα στεκεται ΑΚΙΝΗΤΗ
με εμας πανω της.

Τωρα εγω ... πανω σε ολα αυτα .... ποσο καλη προαιρεση να επιδειξω ?

Νομιζω εδω περα, εχουμε να κανουμε με εναν εμπειριολογο που δεν δεχεται τιποτε αλλο
περα απο την ΑΜΕΣΗ εμπειρια του για τον κοσμο. Τυγχανει να ειναι και ανθρωπος της Θρησκειας :flute:

Μα δε λέει ότι η Γη είναι επίπεδη. Λέει ότι (γι αυτόν τουλάχιστον) δεν είναι τόσο σημαντικό αν η Γη είναι επίπεδη. Ή καλύτερα, με το να ξέρουμε ότι η Γη δεν είναι επίπεδη, έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε πιο σημαντικά αυτά που είναι μακριά απο αυτά που είναι μπροστά στα μάτια μας. Και δεν είναι ο πρώτος που το λέει αυτό. Κάποιος άλλος, λίγο πριν απο τον Pageau έχει πει κάτι παρόμοιο. Μήπως θυμάσαι ποιος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Μα δε λέει ότι η Γη είναι επίπεδη. Λέει ότι (γι αυτόν τουλάχιστον) δεν είναι τόσο σημαντικό αν η Γη είναι επίπεδη. Ή καλύτερα, με το να ξέρουμε ότι η Γη δεν είναι επίπεδη, έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε πιο σημαντικά αυτά που είναι μακριά απο αυτά που είναι μπροστά στα μάτια μας. Και δεν είναι ο πρώτος που το λέει αυτό. Κάποιος άλλος, λίγο πριν απο τον Pageau έχει πει κάτι παρόμοιο. Μήπως θυμάσαι ποιος;

Nα θυμηθω πριν τον Pageau ? Καταρχην δεν ξερω ποιος ειναι ο Pageau.
Και δευτερον μηπως δεν ξερω καν ποιος ειχε πει κατι παρομοιο πριν τον Pageau
αφου δεν ειμαι ιστορικος ?

Παντως, ΕΓΩ που ειμαι απλος δευτεροβαθμιος, και χωρις ιδιαιτερο βαθος γνωσης
εχω ΠΕΙΣΘΕΙ οτι εχει περισσοτερη σημασια οτι η γη ΕΙΝΑΙ στρογγυλη, διοτι
αλλιως, αν δεν ειχα πειστει .... δεν θα μπαινα σε κανενα πλοιο για τον Ειρηνικο
γιατι θα επεφτα εκτος επιπεδου .... στο μαυρο το ερεβος (με τον λεβιαθαν να
εχει ανοιξει την στοματαρα του να με κατασπαραξει). Τουλαχιστον τωρα, μπορω
να κανω εκεινο το ταξιδακι στα Bora-Bora ... με σχετικη νηφαλιοτητα και σιγουρια.

Το οτι υπαρχουν σημαντικοτατα πραγματα μπροστα στα ματια μας, ΔΕΝ αναιρει
το γεγονος οτι υπαρχουν και αλλα τοσα (σημαντικα) περα απο τα ματια μας.
Καθε ενα μπαινει στην θεση και σειρα του. Δεν απεμπολιζουμε την εγρηγορση
για τις χαωδεις ανισοτητες αυτου του κοσμου, επειδη ανακαλυφθηκε ο Ψ
εξωπλανητης στον γαμο του καραγκιοζη. Ουτε αδιαφορουμε για τις αναγκες
των συνανθρωπων μας που κοιμουνται σε παγκακι επειδη το quantum entanglement
μετεδωσε πληροφορια σε αποσταση μεγαλυτερη των 260 χιλιομετρων. Το γιατι
ο αρθρογραφος νιωθει οτι αυτο ακριβως συμβαινει .... αφορα τον αρθρογραφο.
Η, τελωσπαντων, την κοινωνια η οποια του μετεδωσε μια τετοια αισθηση.

Το προβλημα με την σημερινη επιστημη ΔΕΝ ειναι η επιστημη (και πως θα μπορουσε να ειναι !)
αλλα η χρηση της απο τους φαυλους αυτου του κοσμου, που την χρησιμοποιουν ειτε για
να καταστρεψουν ειτε για να εξεφτελισουν την ανθρωπινη αξιοπρεπεια. Η επιστημη δεν ειναι
θεοτητα (οπως ισως φοβαται ο αρθρογραφος) .... ενα εργαλειο ειναι ... και τελος !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Nα θυμηθω πριν τον Pageau ? Καταρχην δεν ξερω ποιος ειναι ο Pageau.

Eίναι ο συγγραφέας του κειμένου που ανάρτησα...

Και δευτερον μηπως δεν ξερω καν ποιος ειχε πει κατι παρομοιο πριν τον Pageau
αφου δεν ειμαι ιστορικος ?

Πήγες σχολείο στην Ελλάδα, δεν άκουσες πουθενά για το Σωκράτη, που κορόιδευε όσους ασχολούνταν με τα άστρα και τα ουράνια σώματα; Γιατί, λέει, έχουν μάθει όλα τα ανθρώπινα για να ασχολούνται με τον ουρανό και τα αστέρια;

Να πω την αληθεια, ακομα και αν το διδαχθηκα στο σχολειο ... ΔΕΝ το θυμαμαι.
Και τελωσπαντων, αυτο μπορει να συνεβη 2μισυ χιλιαδες χρονια πριν.
Σημερα, οποιος ασχολειται με την επιστημη εχει παρατησει τα επιγεια ?
Με ΤΟΣΑ προβληματα στον κοσμο σημερα .... φανταζει λιγο αστηρικτο.

Τι ωραία πράγματα βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο. Εδώ μια ομιλία ενός Ορθόδοξου Ιερέα, γαλλοκαναδικης καταγωγής, του Jonathan Pageau με τον υπέροχο τίτλο Pentecost For The Zombie Apocalypse Τι συνδέει τα Ζombie, την Πύλη στην ορθόδοξη εικονογραφια της Πεντηκοστής και τον Κυνοκέφαλο Άγιο Χριστοφορο;

https://www.orthodoxartsjournal.org/pentecost-for-the-zombie-apocalypse/

Όχι, δεν είναι τρολαρισμα, το κείμενο είναι πραγματικα απολαυστικό

Όσο και τα: The Dragons that Almost Exist

Ανυπομονώ να διαβάσω το Most of The Time The Earth Is Flat.

Eξαιρετικες σελιδες !!! Και με πολυ πλουσιο περιεχομενο.
Θενκσ

Λιακαδα (απο τις 13:30 μεχρι τις 16:00) ...

και ριχνει εναν σκασμο φευγοντας απο Πασσαλιδη και Αδριανουπολεως
μεχρι τον Κρικελα (την σταση του λεωφορειου) .... εγινα ....

ocean-underwater-fish-animated-gif-picture-2.gif

Tωρα ειμαι με δυο πετσετες, μια στην πλατη, μια στο κεφαλι :nounder:

Mε το νερο ... εχω ΕΡΩΤΙΚΗ σχεση. :rolleyes:
Το κυνηγω να μπω μεσα του. :love:

Oμως, οχι την βροχη, ουτε την υγρασια :icon15:
με τις οποιες εχω παρει διαζυγιο απο παιδι. :angry:

Είναι.

Μεγάλο βήμα αλλά ταυτόχρονα μια μόνο κίνηση.

Άνοιξέ το.

Ανοιχτή είναι Χρήστο..Υπάρχει και άλλη μπαλκονόπορτα πιο δίπλα που είναι εντελώς ανοιχτή τώρα πλέον..Αλλά δεν ..Αν και έρχονται σε καθημερινή βάση για πάνω από τρία χρόνια..Το αρσενικό δεξιά φοβάται λιγότερο πάντως.

Ανοιχτή είναι Χρήστο..Υπάρχει και άλλη μπαλκονόπορτα πιο δίπλα που είναι εντελώς ανοιχτή τώρα πλέον..Αλλά δεν ..Αν και έρχονται σε καθημερινή βάση για πάνω από τρία χρόνια..Το αρσενικό δεξιά φοβάται λιγότερο πάντως.

Eσυ πως εισαι ;

"Το βημα" δεν ειναι ευολο πραγμα. Αντικατασταση δεν υφισταται. Μονο αγαπη χωρις να περιμενουμε τιποτα.

................................................................................................................................................................

Εγω θελω να βαλω λιγο νερο στο εσωτερικο της residence που ειμαι, γιατι βλεπω γατες που αρχιζουν και διψανε με την ζεστη. Και φοβαμαι οτι θα με κοπανησουν.
Φοβουνται τα κουνουπια.

Σημερα ειδα ενα θεαμα που θεωρησα θλιβερο.

Ειναι ενας γατουλης που ερχεται μεσα στο εσωτερο μερος που δεν εινα και σε πολυ χαϊ κατασταση. ισως μεγαλος σε ηλικια ισως αδεσποτος και οχι καλα θρεμενος, δεν ξερω...

Σημερα το πρωϊ ειδα λοιπον δυο κισες που τον κυνηγαγαν μεσα στο κηπο. Κανονικα...αυτος ετρεχε να βρει αμπρι και δυο Κισες ηταν πισω του και τον καταδιωκαν. Δεν ηξερα τι να κανω.
Ηρθε μια φορα και στην δικη μου αυλη και εφαγε ενα ξυλο...
Το λυπαμαι αυτο το πλασμα αλλα δεν ξερω τι να κανω.

Εντιτ. Οι Κισες ειναι τρομερα πουλια και εχουν τασεις νταβατζη. Πανε και σε σημεια τριγυρω σε υψος για να επιβλεπουν αν ολα ειναι under control... Δεν το ξερα τωρα το μαθα.

Status
Not open for further replies.