Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Όχι.
Μιλάω για κατσαρίδες.
Φοβερές φωλιές, με άνεση και τέλειο καμουφλάζ.

Μια κυρια σε ενα βιντεο σε καναλι συνταγων στο youtube, εχει κανει εναν επικινδυνο ισχυρισμο κατα την αποψη μου.

Ισχυριστηκε πως αν βυθίσεις κομμενες πατατες (ή αλλο τροφιμο) σε νερο με λιγο ξυδι, αυτο μπορει να αποβαλλει ΜΕΣΑ απο την σαρκα του τροφιμου, ολα τα φυτοφαρμακα, μικροοργανισμους και μικροβια.

Θελοντας καλοπροαιρετα να της εξηγησω οτι το ξυδι εχει καθαριστικες ιδιοτητες και εν μερη απολυμαντικες σε καποια βακτηρια ΑΝ ερθει σε επαφη μαζι τους, ανταλλαξαμε καμια δεκαρια μηνυματα και καθε φορα μου ελεγε πως εχουμε και οι δυο δικιο, ή επιστημονες ειναι διχασμενοι και οι μισοι υποστηριζουν τα λεγομενα της κλπ.

Μιας και δεν υπαρχει ιχνος επιστημονικοτητας σε ολα αυτα, προσπαθουσα να της εξηγησω αλλα ματαια.
Καποια στιγμη διαπιστωσα οτι με εκανε αορατο χρηστη στους αλλους και πως μονο εγω εβλεπα τη συνομιλια μας στα σχολια του βιντεο.
Ανακαλυψα επισης οτι διεγραψε και σχολιο αλλου που της εκανε την ιδια παρατηρηση.

Μιας και δεν θελω ουτε για πλακα να σκεφτομαι τι θα συμβει αν εστω και ενας την πιστεψει και παει και καταναλωσει προσφατως ψεκασμενες με χημικα τροφες, μιας και πιστεψε οτι το ξυδονερο θα εξαυλωσει/αδρανοποιησει τα παντα μεσα στην υλη, θελω να καταγγειλω σε καποια αρχη αυτο το βιντεο, ωστε να το κατεβασουν.

Εκανα ηδη report το βιντεο στην google αλλα δεν ξερω αν αυτο αρκει.

Αν αυριο μια μανα που εχει αγνοια, δωσει μολυσμενα φρουτα και λαχανικα στην φρουτοκρεμα του μωρου της επειδη τα...εξαγνισε στο ξυδονερο, το μωρο μπορει να εχει σοβαρα προβληματα.

Απο την στιγμη που ειδα αυτον της τον ισχυρισμο, δεν μπορω να το ξεχασω και να μην κανω τιποτα. Θα νιωσω συνυπευθυνος αν συμβει κατι.

Η κυρια εδωσε προτεραιοτητα στο να μην τσαλακωσει την εικονα της, παρα να διορθωσει το βιντεο ή να το κατεβασει.
Και προκλητικα εξαφανιζει απλα στους αλλους τα μηνυματα σου. Ουτε απο τα σχολια μπορω να ενημερωσω τους υπολοιπους.
Θα ηθελα μια βοηθεια αν γνωριζει καποιος να μου υποδειξει καποια αρμοδια αρχη πρεπει να απευθυνθω για να κατεβασουν το συγκεκριμενο βιντεο.

Γενικα με εχει προβληματισει το ολο θεμα.
Δεν μιλαμε για μια λαθος συμβουλη στο youtube που θα σου χαλασει τον ηχο ή την tv, αλλα για την υγεια.

Σε αλλο καναλι (πιο επωνυμης κυριας) πριν απο καιρο, ειχα επεμβει και παλι, επειδη ελεγε πως μπορουμε ανετα να αγορασουμε γυαλια ηλιου απο το περιπτερο χωρις φιλτρα UV.
Μια χαρα κανουν τη δουλεια τους και μπορουμε να παρουμε αρκετα ζευγαρια και φθηνα , για εμας και τα παιδια μας.

Στην εκει επεμβαση μου εξηγωντας οτι τα ματια θα παθουν μεγαλυτερη ζημια με γυαλια χωρις uv block παρα να μην φοραμε καθολου γυαλια (επειδη με τα σκουροχρωμα περιπτερου θα κανουν την ιριδα να ανοιξει και να δεχτει περισσοτερη UV) η κυρια δεν εσβησε το σχολιο μου, το ειδαν πολλοι και υπερθεματισαν και πανω σε αυτο.

Γενικα σε τοποθετησεις και ισχυρισμους που απτονται της υγειας και της σωματικης ακεραιοτητας, θα επρεπε να ειναι πιο προσεκτικοι, οταν μεσω των Media σε ακουν/βλεπουν/διαβαζουν πολλοι.

Δεν ξερω γιατι μου κολλησε τωρα η συγκεκριμενη φαση με το ξυδονερο, για καποιο λογο δεν μπορω να το βγαλω απο το μυαλο μου. Αν δεν κατεβει το βιντεο της, δεν θα ησυχασω.

Το κάνεις report ως "Harmful/Dangerous acts".
Το ξύδι από όσο ξέρω είναι λάθος γενικά.
Αυτό που μπορεί να κάνει κάτι είναι το πράσινο σαπούνι, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, αν ο άλλος είναι ασυνείδητος και δεν ακολουθεί τις οδηγίες των φαρμάκων ότι και να κάνεις...
Επίσης, τα φυτοφάρμακα δεν είναι φτιαγμένα για να διαπερνάνε τη φλούδα των φρούτων. Αυτό θα τα καθιστούσε άχρηστα. Αλλά το κακό είναι ότι αν η φλούδα έχει αρπάξει φυτοφάρμακο, αν δεν την πλύνεις καλά πριν την καθαρίσεις θα πάει στο χέρι σου και φυσικά στο υπόλοιπο φρούτο όταν θα το φας.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Το κάνεις report ως "Harmful/Dangerous acts".
Το ξύδι από όσο ξέρω είναι λάθος γενικά.
Αυτό που μπορεί να κάνει κάτι είναι το πράσινο σαπούνι, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, αν ο άλλος είναι ασυνείδητος και δεν ακολουθεί τις οδηγίες των φαρμάκων ότι και να κάνεις...
Επίσης, τα φυτοφάρμακα δεν είναι φτιαγμένα για να διαπερνάνε τη φλούδα των φρούτων. Αυτό θα τα καθιστούσε άχρηστα. Αλλά το κακό είναι ότι αν η φλούδα έχει αρπάξει φυτοφάρμακο, αν δεν την πλύνεις καλά πριν την καθαρίσεις θα πάει στο χέρι σου και φυσικά στο υπόλοιπο φρούτο όταν θα το φας.

Μιχαλη υπαρχουν φυτοφαρμακα οπου επικαθονται εξω και φυτοφαρμακα οπου απορροφωνται απο το φυτο. Αναλογως για το αν θες να καταπολεμησεις καποιο ζιζανιο ή ασθενεια φυτου κλπ.
Η κυρια δεν ισχυριστηκε οτι το ξυδι καθαριζει ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ μονο τις φλουδες.
Ισχυριζεται οτι αν βαλεις μια τεμαχισμενη τροφη μεσα σε νεροξυδο (πατατες, μηλα, μελιτζανες , οτιδηποτε) τοτε το ξυδι μπορει να τραβηξει ΕΞΩ απο το τροφιμο/μαζα ολα τα φυτοφαρμακα, λιπασματα, μικροοργανισμους κλπ.
Αρα οταν χυσεις το νερο απο τη λεκανη, θα εχεις χθσει και ολα αυτα τα χημικα και το τροφιμο σου θα εχει εξαγνιστει.

Εκανα report και εξηγησα οτι αυτος ο ισχυρισμος ειναι παραπληροφορηση, ή οποια μπορει δυνητικα να οδηγησει καποιον στο να σκεφτει να φαει ψεκασμενες τροφες με φαρμακα, αρκει πρωτα να τις βαλει για 5 λεπτα σε νερο με μια κουταλια ξυδι.

Ο μονος τροπος να μην αρωστησεις απο τα φυτοφαρμακα, ειναι ο καρπος να εχει κοπει αφου εχει παρελθει ενα ευλογο χρονικο διαστημα και το φυτοφαρμακο εχει αδρανοποιηθει/εξαφανιστει πλεον.

Αν καποιος πιστεψει οτι μπορει να φαει χωρις παρενεργειες ενα προσφατα ψεκασμενο προιον χωρις παρενεργειες επειδη του εβαλε ξυδακι, την πατησε. Και αυτο ειναι που προσπαθω να αποτρεψω.

Δεν ξερω αν το google απο μονο του κατεβασει το βιντεο επειδη και εγω ισχυριζομαι οτι στερειται επιστημονικης βασης ο ισχυρισμος της.
Αν το ξυδι ειχες τετοιες ιδιοτητες, λες και δεν θα το ηξερε ολος ο πλανητης να ριχνει τα παντα ολα ωμα μεσα σε ξυδονερο.

Η κυρια καπου διαβασε καποιο αρθρο που προφανως ελεγε οτι αντιο να πλενεις εξωτερικα τις φλουδες με απορρυπαντικο πιατων ειναι καλυτερα να τις πλενεις με ενα φυσικο καθαριστικο, το ξυδι. Εχει και καποιες απολυμαντικες ιδιοτητες σε ορισμενα βακτηρια, οπου ή τα σκοτωνει ή καθυστερει την αναπτυξη τους.

Αλλα αυτα αφορουν αλλες χρησεις του ξυδιου (καθαρισμο απολυμασνη πατωματων/μπανιου, καθαρισμο τριχας σκυλου κλπ)

Πηρε λοιπον την καθαριστικη (ξεβρωμιστικη) ιδιοτητα του ξυδιου, καθως και την ιδιοτητα να σκοτωνει Μερικα βακτηρια οπου ομως πρεπει να ερθει σε επαφη μαζι τους ...και μετετρεψε το ξυδι σε ενα μαγικο προιον, οπου δεν εχει σημασια αν βαλεις τεμαχισμενη τροφη σε μεγεθος αυγου μεσα στο ξυδονερο.
Το ξυδι, μαγικα θα αφαιρεσει ΟΛΕΣ τις χημικες ουσιες απο τη μαζα, θα τις βγαλει εξω και εσυ θα απολαυσεις τροφη απαλλαγμενη απο τα παντα.

Ενταξει κυρια μου δεν εισαι χημικος, καποιος σου λεει οτι κανεις λαθος και ο ισχυρισμος αυτος μπορει να κοστισει την υγεια καποιου.
Αντι να κατεβασει το βιντεο και να κανει ενα απλο edit και να το ξανα ανεβασει, προτιμησε να εξαφανιζει τα σχολια που της λενε οτι δεν ισχυει αυτο που λεει.
Προφανως τα κερδη απο τα Views ειναι προτιμητεα και δεν συμφερει να κατεβει το βιντεο και να ξανα ανεβει.
Ομως βρε παιδι μου...καμια ευαισθησια. πως μπορουν καποιοι και κοιμουνται το βραδυ οταν ξερουν οτι μπορουν να προκαλεσουν ζημια στον αλλον και δεν κανουν τιποτα για αυτο.

Τα διασυστηματικά δεν τα ψεκάζουν από πάνω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.
Η "κυρία" πιθανόν να πιστεύει ότι έχει απόλυτο δίκιο και εσύ δεν ξέρεις.
Put some windex on it φάση.
Αλλά όταν κάποιος ενημερώνεται για θέματα υγείας από το facebook και το youtube, είναι θέμα φυσικής επιλογής το αν θα ψοφήσει για αυτό το λόγο.
Δεν πειράζει. Λιγότεροι να μας λένε ότι το άτμισμα είναι χειρότερο από το κάπνισμα. :nounder:

Τα διασυστηματικά δεν τα ψεκάζουν από πάνω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.
Η "κυρία" πιθανόν να πιστεύει ότι έχει απόλυτο δίκιο και εσύ δεν ξέρεις.
Put some windex on it φάση.
Αλλά όταν κάποιος ενημερώνεται για θέματα υγείας από το facebook και το youtube, είναι θέμα φυσικής επιλογής το αν θα ψοφήσει για αυτό το λόγο.
Δεν πειράζει. Λιγότεροι να μας λένε ότι το άτμισμα είναι χειρότερο από το κάπνισμα. :nounder:

Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι εξαιρετικά κακό το να "πληροφορεί" έτσι τον ένα και τον άλλο.

Στο κάτω κάτω, στο youtube μπαίνουν και παιδάκια.

Κοπάνημα στο κεφάλι θέλει η μανδάμ για να σταματήσει τις μλκίες.

Έχουν αντιστραφεί τα πράγματα: το να πεις ξεκάθαρα ότι κάτι είναι μπούρδα και επικίνδυνο κοντεύει να χαρακτηρίζεται αντικοινωνικό και ενάντιο στην ελευθερία της έκφρασης.

Ε δεν είναι το να λέμε τα πράγματα όπως είναι και να τα αντιμετωπίζουμε ανάλογα, τελικά είναι το πιο ηθικό και υποχρέωση μας.

Με τις ανοχές μας γιγαντώθηκαν οι @@ριές των antivaxxers (χρειάζονται πολύ κλωτσοπατινάδα), των ομοιοπαθητικών (άλλη @@ρια ολκής), των flat earth έξυπνων και πάει λέγοντας.

Τίποτε χρειάζεται ΚΑΙ άγριο κράξιμο ΚΑΙ αναφορά, για να μπουν οι ηλίθιοι πίσω στις τρύπες τους.

Αναφορά της έκανα και εγώ.
Κράξιμο και να ρίξεις, θα σου κλείσει τα μηνύματα.
Καλύτερα χωρίς να γράψεις τίποτα να μην ξέρει από που της ήρθε και να κοιτάζει πίσω από την πλάτη της συνέχεια

Η κυρια (στο βιντεο) .... ειναι αυτο που υποθετετε.
"Στου κουφου την πορτα, παρε την πορτα και φυγε" ...
Χαρα στο κουραγιο του Werewolf .... !!!

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δώστε βρε το λινκ να το δούμε και εμείς...

2:33 εως 2:57 η επιστημονικη αναλυση τυπου νερου του καματερου.
Πραγματικα ευχομαι να μην το ακουσει κανενας αδαης,ή ευκολοπιστος, γιατι θα τον παρει στο λαιμο του.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η κυρια (στο βιντεο) .... ειναι αυτο που υποθετετε.
"Στου κουφου την πορτα, παρε την πορτα και φυγε" ...
Χαρα στο κουραγιο του Werewolf .... !!!

Κουραγιο. ?
Της εβαζα κατι σεντονια (ξερεις) που της εξηγουσα για να καταλαβει.
Και μου απαντουσε πως:

" Έχετε δίκιο σε όλα αυτά που μου λέτε , αλλά δυστυχώς οι απόψεις διίστανται.Οι μισοί επιστήμονες υποστηρίζουν αυτό που λέτε εσείς και οι άλλοι μισοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ξίδι κάνει στα ωμά τρόφιμα κυρίως λαχανικά ένα πλήρης καθαρισμα εξωτερικο και εσωτερικο"

Καταλαβατε κυριοι. ?
Η επιστημονικη κοινοτητα διχαστηκε !!!

Καλά βρε, εδώ στο MasterChef που το βλέπει η μισή Ελλάδα φτιάχνουν κάθε φορά μαγιονέζες με ωμά αβγά. Που καλά κάνουν μεν, αλλά θα'πρεπε να εξηγούν κάθε φορά ότι χρησιμοποιούν παστεριωμένα κλπ.

Έτσι για να σας αγχώσω και λίγο.
Αν τα αυγά έχουν σαλμονέλα, αυτή είναι στο τσόφλι.
Αν λοιπόν πιάνετε αυγά με γυμνό χέρι, αν αυτό έχει σαλμονέλα, την μεταδίδετε από εδώ και από εκεί.

Το ωραίο είναι ο τρόπος που μιλάει, συλλαβιζει λες και απεύθυνεται σε 2 χρονα.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Status
Not open for further replies.