Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Εγώ πάλι δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ακούω ένα βιβλίο...

Πώς φαίνεται ότι δεν είσαι παιδί του ραδιοφώνου...
...Ανασύρω από νεανική μνήμη :

ώρα 23:00μμ Δεύτερο πρόγραμμα του ΕΙΡ (ακούγεται το κόγκ...) : Δεύτερον Πρόγραμμα "Η Ραδοιφωνική Βιβλιοθήκη" :
Η Ελένη Χαλκούση διαβάζει την συνέχεια της "Λοξάνδρας" της....Μαρίας Ιορδανίδου.
(Πολίτισσα η Χαλκούση έδινε ένα ελκυστικότατο ανάγνωσμα...).
κλπ κλπ κλπ,,,,,

Εγώ άκουγα θέατρο με το ραδιοφωνάκι κάτω από το μαξιλάρι.
Είχα κολλήσει περισσότερο με τα αστυνομικά όμως, με τις πόρτες να ανοιγοκλείνουν και τα βήματα κτλ, και μάλλον από εκεί έφαγα την πετριά με τα νουαρ μετά :music-smiley-005:

@chris73, μια απ' τα ίδια. Θυμάμαι αρχές της δεκαετίας του 80 τη Μαριτίνα Πάσσαρη στο δεύτερο πρόγραμμα σε μεταμεσονύκτιες εκπομπές να διαβάζει διηγήματα κι ένα κύριο (δεν θυμάμαι το όνομά του πια) σε άλλη εκπομπή να διαβάζει Ασίμωφ. Πόσο ρομαντικά μου φαίνονται τώρα αυτά τα χρόνια. ..

...@chris73
Τώρα με πάς στίς "Περιπέτειες του Τζών Γκρήκ", αστυνομική σειρά, που το μουσικό κομμάτι της είναι ένα αξέχαστο μπλούζ του Λες Πωλ:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

...αργότερα χρησιμοποιήθηκε σε διαφήμιση γιά τις κάλτσες Μπερκσάϊρ....

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εγώ άκουγα θέατρο με το ραδιοφωνάκι κάτω από το μαξιλάρι...

Τί είπες τωρα... Πω πω... Πόσο πίσω με πήγες.
Όταν ακόμα πίναμε tam-tam και sinalco

Eγω .... ραδιοφωνακι ...... ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ με Cacey Kasom - Top 40 ......
(απο την πρωινη κυριακατικη εκπομπη του αμερικανικου σταθμου στην Μακρη)

Μετα Εβενης, μετα Πετριδης ..... και μετα .... τιποτα :nounder:

¨Οταν ήμουν φαντάρος το μακρινό 1999/2000 για ένα διάστημα είχα συνεχώς το ίδιο νουμερο σκοπιά. πετύχαινα λοιπόν συνεχώς δραματοποιημένα θεατρικά στο Γ' Πρόγραμμα, και δε θα ξεχάσω ποτέ το "Αυγό" του Φελισιέν Μαρσώ στην αφήγηση του Δημήτρη Χορν. Απίστευτο. Ο άνθρωπος δημιουργούσε μόνος του ολοκληρη σκηνή, μονο με τη φωνή του.

..Μιάς και πιάσαμε το Χόρν, ας θυμηθούμε μιά 5λεπτη καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του τα "Καθημερινά του καθημερινού", όπως έχει αποτυπωθεί στην ταινία "Η Αθήνα τη νύχτα" γύρω στο 1960 :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

...καθημερινή εκπομπή επίσης του 2ου Προγράμματος (αν θυμάμαι καλά ~9:00 το βράδυ)

ώρα 23:00μμ Δεύτερο πρόγραμμα του ΕΙΡ (ακούγεται το κόγκ...) : Δεύτερον Πρόγραμμα "Η Ραδοιφωνική Βιβλιοθήκη" :
Η Ελένη Χαλκούση διαβάζει την συνέχεια της "Λοξάνδρας" της....Μαρίας Ιορδανίδου.
κλπ κλπ κλπ,,,,,

Πως δεν είμαι αγαπητέ, μέχρι και δικό μου σταθμό είχα το 88-89... Ως φοιτητής το πρώτο έτος που δεν είχα τιβι την έβγαλα με Πετρίδιη, Μυλωνά και Μουσική Περιπολία...

κλπ κλπ κλπ,,,,,

Εγώ άκουγα θέατρο με το ραδιοφωνάκι κάτω από το μαξιλάρι.
Είχα κολλήσει περισσότερο με τα αστυνομικά όμως, με τις πόρτες να ανοιγοκλείνουν και τα βήματα κτλ, και μάλλον από εκεί έφαγα την πετριά με τα νουαρ μετά :music-smiley-005:

@chris73, μια απ' τα ίδια. Θυμάμαι αρχές της δεκαετίας του 80 τη Μαριτίνα Πάσσαρη στο δεύτερο πρόγραμμα σε μεταμεσονύκτιες εκπομπές να διαβάζει διηγήματα κι ένα κύριο (δεν θυμάμαι το όνομά του πια) σε άλλη εκπομπή να διαβάζει Ασίμωφ. Πόσο ρομαντικά μου φαίνονται τώρα αυτά τα χρόνια. ..

Τί είπες τωρα... Πω πω... Πόσο πίσω με πήγες.
Όταν ακόμα πίναμε tam-tam και sinalco

¨Οταν ήμουν φαντάρος το μακρινό 1999/2000 για ένα διάστημα είχα συνεχώς το ίδιο νουμερο σκοπιά. πετύχαινα λοιπόν συνεχώς δραματοποιημένα θεατρικά στο Γ' Πρόγραμμα, και δε θα ξεχάσω ποτέ το "Αυγό" του Φελισιέν Μαρσώ στην αφήγηση του Δημήτρη Χορν. Απίστευτο. Ο άνθρωπος δημιουργούσε μόνος του ολοκληρη σκηνή, μονο με τη φωνή του.
Και θα θέλατε να τα ακούστε πάλι;
Να ξαναζήσετε τις Αναμνήσεις σας;

Έχω πολύ θέατρο σε cd που έβγαζε η ραδιοτηλεόραση πριν καμιά 15 χρόνια πάντως.
Ίσως να έχει και στο αρχείο της ΕΡΤ. Δεν το είδα καθόλου.

Ναι από αυτά τα cd, έχω. Κάποια τα άκουσα όταν οδηγούσα 24ώρο...
Τώρα να παλουκωθώ και να ακούσω θα το δοκιμάσω αλλά δεν το έχω κάνει ακόμη.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Έχω εντοπίσει μία λίστα…
Τι θησαυρός αυτή η λίστα! Την άκουγα φανατικά αυτή την εκπομπή κάθε Κυριακή βράδυ. Από παιδί, ακόμα και τώρα, δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.
Χίλια ευχαριστώ !

Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, αυτή η περίοδος της καραντίνας μου αρέσει. Αν δεν υπήρχε όλη η στεναχώρια με τους νεκρούς και τα οικονομικά προβλήματα, θα ήταν εξαιρετικά.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, αυτή η περίοδος της καραντίνας μου αρέσει. Αν δεν υπήρχε όλη η στεναχώρια με τους νεκρούς και τα οικονομικά προβλήματα, θα ήταν εξαιρετικά.

Για μένα να δεις, τρία χρόνια σ αυτή τη δουλιά άδεια παίρνω μόνο μία βδομάδα το καλοκαίρι και τώρα ήδη κάθομαι 15 μέρες και μάλλον πάει για 15 Μάη πρώτα ο Θεός να ξανά πηγαίνω για δουλιά, θα μου κακοφανεί όταν θα πάω.

Για πρωτη φορα (μετα απο 5 χρονια) κοιμαμαι ΒΑΘΙΑ το βραδυ.
Νιωθω αλλος ανθρωπος.

Το μονο που μπορω να χρεωσω γιαυτην την ευλογια ...
ειναι η ΑΠΟΥΣΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗΣ ΚΟΡΝΑΣ στους δρομους.
Αυτο το αναποδραστο white noise κορναρισματος και
μαρσαρισμαντος αυτοκινητων ... απο το υπερπεραν.

Τιποτε αλλο δεν εχει αλλαξει !

Οσοι ζουν σε μικρες πολεις και χωρια, μαλλον το εχουν ξεχασει.
ΣΚΕΤΟ δηλητηριο ηρεμιας ... (και λιγα λεω).

Εγώ από την άλλη νιώθω συνεχώς κουρασμένος . Δεν κοιμάμαι καλά . Δεν κοιμάμαι όσο θέλω γιατί έχω βγει από το πρόγραμμα μου . Έχει αλλάξει το ωράριο που τρώω και νιώθω συνεχώς ότι κάτι έχω ξεχάσει να κάνω και μου δημιουργεί μια δυσφορία ...

Status
Not open for further replies.