Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Τώρα πολύ απλά οι χώρες που θα είναι αυστηρές στην εφαρμογή των μέτρων θα τη σκαπουλάρουν, και αυτές που θα κάνουν ο,τι τους κατεβαίνει θα συνεχίσουν να μετρούν νεκρούς για πολλούς μήνες ακόμα. Δυστυχώς η δική μας χώρα δεν έχω άποψη ακόμα για το ποια λογική θα ακολουθήσει. Μέχρι τώρα τα πήγε εξαιρετικά, αλλά από όσα βλέπω να συμβαίνουν στις πλατείες, τις εκκλησίες, και σήμερα και στα εγκαίνια της Ομόνοιας, μάλλον τη σοβαρότητα ακόμα την ψάχνουμε.

Kαι μεσα σε ολα αυτα... μια ακομα ενδειξη της ΕΕικης αποτελεσματικοτητας...

Οπως ισως ξερετε η ΕΕ αποφασισε να ανταπεξελθει στην διεθνη κριση του κορωναϊου, να σηκωσει τα μανικια της, να πιασει τον ταυρο απο τα κερατα και να δειξει σε ολους "τι ξερει να κανει". Ετσι με τις συνηθεις φαμφαρες και τυμπανοκρουσιες λανσαρει το Μαρτη μηνα, συγκεκριμενα στις 22, το προγραμμα (με το βαρυγδουπο ονομα) Discovery.

Σκοπος ; Η ερευνα και η ανακαλυψη θεραπειας κατα του κορωναιου σε ατομα σε βεβαρημενο σταδιο. Το πρωτοκολο απαιτει 3100 ασθενεις μινιμουμ, απο τουλαχιστον 7 χωρες, και πανω στους οποιους θα δοκιμαστουν διαφορετικες θεραπειες που θα βασιζονται πανω σε 4 διφορετικες μοριακες συνθεσεις, ουτως ειπειν...hydroxychloroquine, remdesivir, lopinavir et ritonavir. Τα αποτελεσματα αναμενονταν για ενα πρωτο απολογισμο αρχες με μεσα Απριλιου, με στοχο συμπερασματα και επιλογη θεραπειας στις 4 Μαϊου... Δυστυχως, το μονο αποτελεσμα της ερευνας αυτης μεχρι στιγμης ειναι η πληρης αναποτελεσματικοτητα της.
Στις 4 ΜΑϊου οχι μονο δεν υπηρχε κανενα καταληκτικο αποτελεσμα αλλα ο ιδιος ο Μακρον "επενεβη" για να δωσει μια προθεσμια μεχρι τις δεκατεσσερις Μαϊου. Φευ που λενε και στο χωριο μου...τα αποτελεσματα μετατεθηκαν παλι και "για αργοτερα" και πρωτα ο θεος. Στις Ελληνικες καλενδες.
Ο βασικος λογος ; Δεν καταφεραν να συγκεντρωσουν παρα καμμια 700ρια ασθενεις. Και οχι απο 7 χωρες οπως ηθελε το πρωτοκολο αλλα ολοι ηταν απο Γαλλια (συν ενας Λουξεμβουργιανος). Ουτε 150 ατομα ανα μοριακη συνθεση. Και ακομα δε βρισκουν...λενε ... γιατι ; Γιατι σε διαχειριστικο και γραφειοκρατικο επιπεδο ειναι δυσκολο ωστε να δωθουν ασθενης απο χωρες, αλλα γιατι επισης ασθενεις προτιμησαν να μη συμμετασχουν σε αυτο το προγραμμα !!!
Επιπλεον σε αυτο το σταδιο η επιδημια "φουσκωνει" με πολυ πιο αργο ρυθμο και δεν βρισκουν ασθενεις...
\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Η αλλιως πως η Discovery μετατρεπεται σε Fiascovery.

Γελασα με τη καρδια μου ( αν και λιγο πικρα )
Στις 13 το καναλι ειδησεων CNN ανηγγειλε μια συζητηση για τις 8 το βραδυ της 14ης, με θεμα Κορωναϊος γεγονοτα και φοβοι με ενα πανελ ειδικων...

Ειδικα ενας απο τους "ειδικους" βλεπουμε οτι αφου τελειωσε το διδακτορικο του σε περιβαντολογια κλιματολογια και επιστημες της φυσης μαλλον απεκτησε και στην επιδημιολογια !!! Ο tempora (το αλλο το αφηνω) !

Eλπιζω να γελασατε και σεις λιγο. Ειναι αναγκαιο τετοιους καιρους. Kαι οχι δεν ειναι meme η κολαζ.

EX5kebaWoAE64gK

Καλά για τη Γκρέτα ασχολίαστο, αλλά οι άλλοι δυο μιλάνε ως former CDC Director and former HHS secretary. Δε νομίζω να βρεις πιο κατάλληλους ανθρώπους για τέτοια συζήτηση, ειδικά όταν αυτοί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τέτοιες θέσεις έχουν μπλοκαριστεί από τηλεοπτικές εμφανίσεις για προφανείς λόγους.

Καλά για τη Γκρέτα ασχολίαστο, αλλά οι άλλοι δυο μιλάνε ως former CDC Director and former HHS secretary. Δε νομίζω να βρεις πιο κατάλληλους ανθρώπους για τέτοια συζήτηση, ειδικά όταν αυτοί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τέτοιες θέσεις έχουν μπλοκαριστεί από τηλεοπτικές εμφανίσεις για προφανείς λόγους.

Aκριβως επειδη οι δυο αλλοι δεν ειναι τυχαιοι, γιαυτο ειναι ακομα περισσοτερο φαιδρο και ευτραπελο.
Αν ειχαν καλεσει διπλα στην ακτιβιστρια και τον περιπτερα της συνοικιας και κανα ειδημονα καφενειου η κανα επαγγελματια ακτιβιστη δε θα ηταν καθολου αστειο.
Επειδη την καλεσαν αναμεσα σε αυτους ειναι το πιο αστειο, εκτος αν δεν ειναι αστειο αλλα κατι αλλο...

Στις επτα Μαϊου, η κατασταση ηταν περιπου αυτη οσον αφορα την θνησιμοτητα ανα εκκατομυριο.

Στον πρωτο πινακα αναφερονται οι "Μεγαλες χωρες"...

Στον δευτερο η πολυ αξιολογη περιπτωση των χωρων της Κεντρικης Ευρωπης.

Μεσα στα θαυματα ευτυχεις εξαιρεσεις σε ολες τις αναφορες που ειδα αναφερεται και η Ελλαδα για την οποια οποια εχω ακουσει να γινεται μνεια πολυ συχνα οπως και για τον ενορχηστρωτη της αντμετωπισης καθηγητη Τσιδρα.

Οι λογοι για τα αποτελεσματα απ'οτι καταλαβα ειναι δυνητικα πολλοι και προσθετικοι.
Nombre morts par million.JPG

Nombre morts par million E.C.JPG

Απο τις ευτυχεις εξαιρεσεις η πιο μεγαλη και τιτανοτεραστεια ειναι αυτη ολης της Αφρικης... πραγμα που εξηγει την φυσικη επιλογη.

Αλλα επιτυχη τετοια θεματα ειναι η Κεντρικη Ευρωπη πραγμα που επιβεβαιωνει καποια αλλα πραγματα.

Επισης το Ισραηλ και η Κοστα Ρικα για επισης ιδιαιτερους λογους. Ολα αυτα το καθενα ξεχωριστα και ολα σε μια δεσμη δινουν καποιες πρωτες και ευκρινεις εξηγησεις που τις εχουμε ηδη συζητησει επι μακραν σε προηγουμενα ποστ και νηματα.

Τώρα πολύ απλά οι χώρες που θα είναι αυστηρές στην εφαρμογή των μέτρων θα τη σκαπουλάρουν, και αυτές που θα κάνουν ο,τι τους κατεβαίνει θα συνεχίσουν να μετρούν νεκρούς για πολλούς μήνες ακόμα. Δυστυχώς η δική μας χώρα δεν έχω άποψη ακόμα για το ποια λογική θα ακολουθήσει. Μέχρι τώρα τα πήγε εξαιρετικά, αλλά από όσα βλέπω να συμβαίνουν στις πλατείες, τις εκκλησίες, και σήμερα και στα εγκαίνια της Ομόνοιας, μάλλον τη σοβαρότητα ακόμα την ψάχνουμε.

Ειμαστε στην αρχη ενος πειραματος νομιζω.

Απο την στιγμη που οντως τσακισανε την εκθετικη αυξηση με μεγαλη επιτυχια τωρα δοκιμαζουν να την ...αυξησουν με το μερικο ανοιγμα των σχολειων και της υπολοιπης ζωης πονταροντας στις υψηλες θερμοκρασιες για να δουν πως θα παει και βλεπουμε.....Οι ΜΕΘ ειναι αδειες σχεδον οποτε μας παιρνει .

Ειμαστε στην αρχη ενος πειραματος νομιζω.

Απο την στιγμη που οντως τσακισανε την εκθετικη αυξηση με μεγαλη επιτυχια τωρα δοκιμαζουν να την ...αυξησουν με το μερικο ανοιγμα των σχολειων και της υπολοιπης ζωης πονταροντας στις υψηλες θερμοκρασιες για να δουν πως θα παει και βλεπουμε.....Οι ΜΕΘ ειναι αδειες σχεδον οποτε μας παιρνει .

Εκ των πραγμάτων δε γίνεται να κρυβόμαστε για πάντα. Η συνταγή των επιδημιολόγων ήταν ανέκαθεν αυτή: σταματάς την αρχική επίθεση, οργανώνεις τα νοσοκομεία σου όσο καλύτερα μπορείς, και μετά ανοίγεις συντηρητικά, βήμα-βήμα και είσαι έτοιμος να ξανακλείσεις αν χρειαστεί και για όσο χρειαστεί.

Το θέμα είναι ότι αφενός πρέπει να υπάρχει και ο σχετικός βούρδουλας, αφετέρου πρέπει να φορά και όλους, όχι μόνο όσους βολεύει.

Eδω παντως σε γενικες γραμμες τηρηθηκε το "κλεισιμο"

Τωρα να δουμε τα αποτελεσματα του "ανοιγματος" : Σε 20 ημερες απο την δευτερα .

υγ

Λογω παιδιων στο σχολειο ειχαμε τρομακτικους προβληματισμους.

Αρχες της εβδομαδας ειχα ενημερωθει απο τον γυμνασιαρχη οτι στο τμημα του μεγαλου μου (κανονικα συνολο 21 παιδιων) ειχαν εκδηλωσει επιθυμια να πανε σχολειο 18 παιδια ( 9 και 9 εναλλαξ θα πηγαιναν )

Μεχρι την πεμπτη που ειχα νεωτερα η συμμετοχη επεσε στα 6 και 7 εναλλαξ.

Βαζω στοιχημα οτι αν πανε τελικα 5 και 5 θαναι αθλος.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά όσον αφορά την χώρα μας. Το ταμείο είναι απελπιστικά μείον και για αυτό αρων αρων τα ανοίγουν όλα. Κόπηκαν κάθε είδους βοήθεια, επιδόματα κτλ και πλέον το θέμα είναι να εισπράξει το κράτος όσα μπορεί περισσότερα..
Ας μην κοροϊδευόμαστε οποίος έχει κυκλοφορήσει έστω και λίγο έξω στην συντριπτική πλειοψηφία δεν τηρούνται μέτρα. Ο καθένας προσέχει για τον εαυτό του πλέον
Παραδείγματα.. Ανοικτά τεράστια κλειστού τύπου mall όχι όμως ανοικτες παιδικές χαρές. 100% πληρότητα στα αεροπλάνα, 50% στα υπόλοιπα.
Τώρα το τι θα γίνει θα δείξει.. και με τα καραβάνια τουριστών που σιγά μην δεν αφήσουν να έρθουν

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Eδω παντως σε γενικες γραμμες τηρηθηκε το "κλεισιμο"

Τωρα να δουμε τα αποτελεσματα του "ανοιγματος" : Σε 20 ημερες απο την δευτερα .

υγ

Λογω παιδιων στο σχολειο ειχαμε τρομακτικους προβληματισμους.

Αρχες της εβδομαδας ειχα ενημερωθει απο τον γυμνασιαρχη οτι στο τμημα του μεγαλου μου (κανονικα συνολο 21 παιδιων) ειχαν εκδηλωσει επιθυμια να πανε σχολειο 18 παιδια ( 9 και 9 εναλλαξ θα πηγαιναν )

Μεχρι την πεμπτη που ειχα νεωτερα η συμμετοχη επεσε στα 6 και 7 εναλλαξ.

Βαζω στοιχημα οτι αν πανε τελικα 5 και 5 θαναι αθλος.

Νομιζω μεχρι 15 γινεται ενα τμημα

Πάντως, αν έχει βάση αυτή η μαρτυρία, υπάρχει αρκετή σοβαρότητα αν μη τι άλλο στις εισαγωγές. Όχι ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι αεροστεγής, προφανώς (άλλωστε δεν υπάρχει τέτοια), αλλά αν μη τι άλλο φαίνεται πως έχει πέσει μια άλφα σκέψη και οργάνωση, και τα δυο σχετικά ευχάριστες εκπλήξεις για τη χώρα μας.

Η τρίτη μου καραντίνα

Πηγή: Protagon.gr

Η μαρτυρία αυτή μπορεί να έχει βάση, αλλά έχουν βάση και οι άλλες.

Όπως έχω ξαναγράψει στην οικογένειά μας είμαστε άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Επομένως όλο το προηγούμενο διάστημα είμαστε πολύ προσεκτικοί. Και εξακολουθούμε.
Μέχρι τώρα όλα τα ψώνια τα κάναμε κατά παραγγελία, delivery. Σήμερα για πρώτη φορά σκεφτήκαμε να κάνουμε ψώνια απευθείας. Διότι χρειαζόμασταν πολύ λίγα πράγματα.

Πήγε λοιπόν η αδελφή μου τηρώντας όλες τις προφυλάξεις. Γάντια, μάσκα, προσωπίδα. Όλα τα πρωτόκολα τα έχουμε θέσει ως οικογένεια σε εφαρμογη.
Επέστρεψε άπρακτη. Χωρίς να ψωνίσει. Στο παραδοσιακό μπακάλικο της γειτονιάς επικρατούσε αδιαχώρητο. Πελάτες συγκεντρωμένοι ο ένας πλάϊ στον άλλον. Χωρίς διόλου να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας. Και χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης (μάσκες, κλπ).

Στη γειτονική Φρουτεμπορική ίδια κατάσταση.

Στο αρτοποιείο της γειτονιάς (ψωμί, γλυκά, καφέδες, σάντουϊτς) κάθονται αμέριμνοι έξω, ο ένας δίπλα στον άλλον στη λιακάδα πίνοντας καφέ, χωρίς να λαμβάνουν καμία προφύλαξη! Σαν να μη συμβαίνει τίποτα απολύτως!

Το μέτρο της απόστασης και της αραίωσης δεν τηρείται καθόλου.

Η εντύπωση που έχω είναι ότι μία πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση της κατάστασης και των κινδύνων.

Η εικόνα που δίνει η ειδησεογραφία για για τον κόσμο που συρρέει στις παραλίες είναι αντίστοιχη.

Μεγάλη ευθύνη φέρουν κατά τη γνώμη μου τα ΜΜΕ. Τα οποία υπερτονίζουν το γεγονός ότι "εμείς πάμε καλά". Παρουσιάζουν τα γεγονότα σαν να έχουμε βγεί νικητές από μία μάχη, ξεχνώντας όμως ότι μία μόνο μάχη δεν είναι ο πόλεμος. Επίσης όταν μεταδίδουν ανακοινώσεις για τα καταστήματα που θα ξανανοίξουν, συχνά αναφέρονται σε "επιστροφή στην κανονικότητα". Για ποια κανονικότητα μιλάμε, όταν ξέρουμε ότι μπορεί να ακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο κύμα;

Ασφαλώς και πρέπει σταδιακά να επανέλθουμε όσο το δυνατόν, σε μία πιο φυσιολογική λειτουργία της κοινωνίας.
Προσεκτικά και με επίγνωση των κινδύνων. Και θα έπρεπε να προετοιμάζουν τον κόσμο ακριβώς για αυτό.

Όπως όταν μετά από κάποιο ατύχημα αφαιρούμε το νάρθηκα και τον πρώτο καιρό προχωράμε σιγά-σιγά με προσεκτικές κινήσεις ώστε να μην κινδυνεύσουμε ξανά.

Κάποια στιγμή όταν ξεκινούσε όλο αυτό, αρχές Μαρτίου, είχα διαβάσει κάτι πολύ εύστοχο: "Αν τα μέτρα πιάσουν τόπο και τη γλιτώσουμε, τότε η κυβέρνηση θα'ναι υπόλογη γιατί περιόρισε τις προσωπικές μας ελευθερίες και έθεσε σε κίνδυνο την οικονομία "χωρίς λόγο". Αν τα μέτρα δεν πιάσουν τόπο και αρχίσουμε να έχουμε ανεξέλεγκτους νεκρούς, τότε η κυβέρνηση θα'ναι υπόλογη γιατί δεν πήρε πολύ αυστηρότερα μέτρα" (κι ας κράζουμε τώρα για τις προσωπικές μας ελευθερίες).

Γιατί τα λέω αυτά; Διότι, δυστυχώς, αν οι ίδιοι δεν πάρουμε χαμπάρι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο και τίποτα δεν είναι το ίδιο με χθες, τα μέτρα από μόνα τους δε θα κάνουν τίποτα.

Ωστόσο, υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στους εισαγόμενους με πτήσεις και τους πελάτες του ΣΜ, ειδικά σε μια χώρα που φαίνεται ότι έχει σταματήσει την εξάπλωση:

• Οι πρώτοι είναι σχεδόν βέβαιοι φορείς (έρχονται αφού έχουν περάσει από 2 έως 15 ώρες μέσα σε έναν κλειστό σωλήνα, σε απόσταση αναπνοής από τους δίπλα τους, και πριν απ'αυτόν ήταν σε ουρές σε αεροδρόμια δίπλα σε ανθρώπους απ'ολον τον κόσμο).
  • Οι δεύτεροι είναι σχεδόν απίθανο να είναι φορείς (βάσει της εικόνας της ασθένειας στη χώρα). Φυσικά και πρέπει να τηρούνται τα πρωτόκολλα, αφού ποτέ δεν ξερεις από που θα έρθει, αλλά σιγά σιγά πιστεύω θα στρώσουν, ειδικά αν αρχίσουν να κόβονται και λίγα πρόστιμα.

Οπότε ναι, με ανησυχεί η χαλαρότητα στα ΣΜ, αλλά αν κάπου πρέπει να πέφτει κανονικός βούρδουλας, αυτό είναι στις πτήσεις, οπότε χαίρομαι όταν βλέπω πως υπάρχει σχέδιο. Το οποίο βέβαια ελπίζω να μην ξεχαστεί λόγω τουρισμού.

Φυσικά αυτό με επηρρεάζει κι εμένα, που αν αποφασίσω να έρθω τον Ιούλιο, θα χρειαστεί να μείνω ίσως και 15 μέρες μακριά από το σπίτι μου, μαντρωμένος μόνος μου σ'ενα ξενοδοχείο, απελπιστικά κοντά στους δικούς μου. Αλλά και πάλι χαίρομαι που ισχύει αυτό.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Νομιζω μεχρι 15 γινεται ενα τμημα

ετσι ειχα ακουσει και εγω αλλα αυτην την στιγμη μιλαμε για 12 παιδια και θα διατηρηθουν κανονικα τα δυο μισα τμηματα.

Στο Γυμνάσιο όπου εργάζεται ως καθηγήτρια η αδελφή μου θα κάνουν τα περισσότερα μαθήματα έξω, στον υπαίθριο χώρο. Βοηθάει ο καλός καιρός. Αλλά παραείναι ζέστη σήμερα.

Kαλα :laugh: ...

με 33 βαθμους θα βαλεις τα θηριακια στον υπαιθριο χωρο να κανουν μαθημα ! :laugh:
ΚAΛΗ ... ΤΥΧΗ ! :flipout:

(ποιος ιθυνων νους τα συλλαμβανει ολα αυτα ? ... περασε ποτε απο απο Λυκειο/Γυμνασιο ?)

Στο Γυμνάσιο όπου εργάζεται ως καθηγήτρια η αδελφή μου θα κάνουν τα περισσότερα μαθήματα έξω, στον υπαίθριο χώρο. Βοηθάει ο καλός καιρός. Αλλά παραείναι ζέστη σήμερα.

Tαρζανιες. Δεν γινονται αυτα. Καλυτερα στην αιθουσα με ανοιχτα παραθυρα.

Το προβλημα δεν ειναι η αιθουσα (με τα λιγα παιδια πλεον) ειναι τα υπολοιπα.

Διαλλειματα, ανωριμες συμπεριφορες και διαφορετικη αντιληψη της επικινδυνοτητας κλπ.

Εμεις στο παρα πεντε καναμε πισω παντως και δεν θα συμμετεχουμε τελικα στα μαθηματα δια ζωσης.

Αντιθετα φροντιστηριο ξενης γλωσσας και ενισχυτικη διδασκαλια οπου δεν γινονται διαλλειματα θα τα κανουμε.

...Πώς τα καταφέραμε να έχουμε Ιούλη καιρό απ' τα μέσα του Μάη; γμτ....;

..μήπως πρέπει να βάλουμε γιγάντιους ανεμιστήρες πχ στο Ταίναρο, στο Τυμπάκι στη Ν. Σικελία να στέλνουν την καυτή λαύρα πίσω στην Αφρική ;

Σε σημειο που λες τι ζεστες θα φαμε φετος .Ομως αν η υψηλη θερμοκρασια μειωνει λιγο την εξαπλωση του ιου μαλλον βρηκε την καταλληλη χρονια να ερθει πολυ νωρις.

Status
Not open for further replies.