Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Γιατί να μην είναι νόμιμο; Όσο υπάρχει ζήτηση υπάρχει και προσφορά. Απλά πράγματα είναι αυτά. Αν υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν 20 ευρώ (ή και 15, ή και 10) την ομπρέλα, θα υπάρχουν και (σαφώς πιο έξυπνοι) που θα κονομάνε.

Μπορει να υπαρχει κανα πλαφον ρε συ. Δεν ειναι ολα παντου ελευθερα .

Βρε κατάλαβα πως το εννοείς, αυτό που λέω εγώ είναι ότι δε θα'πρεπε να υπάρχει πλαφόν, παρά μόνο έλεγχος για το αν τηρείται ο νόμος (παραστατικά, ασφάλιση, και εσχάτως τα μέτρα της πανδημίας). Από κει και πέρα, αν κάποιος θέλει να σκάσει 1000 ευρώ για να φάει ένα club sandwich, με γειά του με χαρά του, και με χαρά ας εισπράξει το κράτος αυτό που του αναλογεί.

Για την ιστορία, πρώτη και τελευταία φορά πλήρωσα για ξαπλώστρα ήταν λόγω peer pressure ως πρωτοετής, πίσω τότε στην εποχή της αστακομακαρονάδας. Από κει και πέρα, αν προσφέρει το μαγαζί τσάμπα, μετά χαράς, αλλιώς, απλά πάω παραπέρα.

Παρεπιπτόντως...

... το συνολικό κόστος για 'σαλόνι' παραλίας (2 πτυσσόμενες καρεκλοξαπλώστρες, καλή σταθερή ομπρέλα και ψάθα) δεν ξεπερνάει τα 50 ευρώ για αγορά. Και το κρατάς και για 3-4 καλοκαίρια. Από προσωπική εμπειρία πέρσι (για την αγορά τουλάχιστον, το πόσο θα κρατήσουν θα το μάθουμε, πέρσι πάντως το βγάλανε το καλοκαίρι χωρίς ίχνος φθοράς!).

Βρε κατάλαβα πως το εννοείς, αυτό που λέω εγώ είναι ότι δε θα'πρεπε να υπάρχει πλαφόν, παρά μόνο έλεγχος για το αν τηρείται ο νόμος (παραστατικά, ασφάλιση, και εσχάτως τα μέτρα της πανδημίας). Από κει και πέρα, αν κάποιος θέλει να σκάσει 1000 ευρώ για να φάει ένα club sandwich, με γειά του με χαρά του, και με χαρά ας εισπράξει το κράτος αυτό που του αναλογεί.

Μωρε ναι αλλα πως εχουν βαλει το νερο σε διατιμηση ?

Μωρε ναι αλλα πως εχουν βαλει το νερο σε διατιμηση ?

Ε, όπως συνέβαινε τόσα χρόνια στα πλοία. Το 0.5L είναι σε διατίμηση, αυτοί θα σου πουλάνε 0.75. Κλπ. Δεν τους πιάνεις πουθενά.

Παράνομες είναι οι ομπρέλες πάνω στο κύμα. Πρέπει να υπάρχει μια απόσταση κάποιων μέτρων, νομίζω 5 αλλά δεν είμαι σίγουρος. Παράνομο είναι να σε εμποδίσουν να βάλεις τη δική σου ομπρέλα μπροστά από τις δικές τους - όταν δεν παρανομούν και δε τις έχουν πάνω στο κύμα. Παράνομο είναι επίσης να σε εμποδίζουν να φτάσεις στην παραλία αν δεν υπάρχει άλλο πέρασμα. Αυτά δυστυχώς γίνονται με την ανοχή των κατά τόπους δημάρχων, αφού αυτοί είναι υπεύθυνοι για να τηρείται ο νόμος.

@Maestro: να δεχθώ τη προσφορά και ζήτηση αν ίσχυε. Αλλά δεν ισχύει! Άδεια ήταν τα μπιτσόμπαρα για την εποχή, οπότε με ποια λογική χρεώνεις παραπάνω από πέρυσι; Επειδή σε ανάγκασαν να έχεις πιο αραιά τις ξαπλώστρες/ομπρέλες; Επειδή δεν έχεις κόσμο οπότε είπες να ανεβάσεις τη τιμή να βγουν τα σπασμένα; Ωραία μυαλά.

edit: Οι δε αποστάσεις είναι επιτέλους όπως έπρεπε να είναι από πάντα! Μέχρι πέρυσι ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, μη χαθεί μίσο χιλιοστό εκμετάλλευσης. Έπρεπε να είναι οι αποστάσεις όπως είναι σήμερα και χωρίς την πανδημία. Και ελπίζω να μην επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς όταν γλυτώσουμε από αυτή την ιστορία οριστικά.

Υπάρχουν και στην Αττική ακόμα ακόμα επιλογές από δωρεάν μέχρι και 40 ευρώ ανά άτομο. Ο καθένας φυσικά είναι ελεύθερος να επιλέξει αυτό που θέλει. Άλλο προιόν προσφέρει ο αστέρας γλυφάδας που κολυμπάς μέσα στην μαρίνα και άλλο ο αστέρας βουλιαγμένης.

Για το πλαφόν, ισχύει ακριβώς ότι είπατε. Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου μου έχει τύχει χαρακτηριστικά να πληρώσω για χυμό ένα νερό και ένα τόστ κάπου 15 ευρώ. Αυτό δεν μου έχει ξανατύχει όπου και να έχω πάει.

Πήγα για μπάνιο σήμερα σχοινιά.. Ξαπλώστρες 2,5 η μια και μετά ότι πάρεις. Περισυ καθημερινές ήταν δωρεάν. Τα ΣΚ το ξεχνάμε τιμές στα 7 η μια και ελάχιστη κατανάλωση όπως και να έχει.
Τόσο λίγο κόσμο όπως σήμερα δεν έχω ξαναδεί στα 20+ χρόνια που πάω σχοινιά
Για νότια ειδικά ΣΚ δεν το συζητάμε οι τιμές στο θεό
Ο κόσμος το έχει καταλάβει και δεν πατάει όπως πριν.. Πήγαν να βγάλουν τα σπασμένα αλλά τους βλέπω να μαζεύουν ελιές τον χειμώνα και καλά να πάθουν

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Πήγαν να βγάλουν τα σπασμένα αλλά τους βλέπω να μαζεύουν ελιές τον χειμώνα και καλά να πάθουν

H χωριατικη κουτοπονηρη αρπακτικη φιλοσοφια της υπαιθρου .... ξαναχτυπα ! :proud:
Aυτη την φορα ... ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΗΣ. :laugh::flipout:

Ουτε εγω θα παω Ποτιδαια φετος ! Και ας ειναι ελεεινα φθηνη (γιατι ειναι οικογενοκρατουμενη)
και ας μην χρεωνει ξαπλωστρα αλλα μονο ποτο. Οταν περσι ειχε εναν καφε .... 6 ευρω,
για το δικο μου βαλαντι ... δεν βγαινει ! Και δεν εχω αυτοκινητο να κουβαλαω ομπρελες
και καθισματακια. Ποδαρατος παω. Οπου παω ....

Και στο Ξυλόκαστρο ανέβασαν τις τιμές: 15 ευρώ η ομπρέλλα πίσω πίσω και 20 οι μπροστά στο κύμα !!

Οι καφέδες φυσικά και το νερό,έξτρα.

Και υπάρχουν πλούσια κορόιδα που κάνουν και κρατήσεις.

Εμείς δεν είμαστε σε αυτούς.Η αδελφή μου είναι μισθωτή και εγώ (παρ όλη την ηλικία μου) συνταξιούχος των 800 ευρώ.

Είναι δυνατόν να δίνουμε 22 ευρώ κάθε μέρα μόνο για μπάνιο και ένα ρημαδοκαφέ ??????

Αγοράσαμε λοιπόν ομπρέλλα και ξαπλώστρες και θα το κάνουμε όπως όταν ήμασταν μικρά,πριν καλομάθει ο κ@λος μας στις χλιδάτες ξαπλώστρες με τις φοινικάτες ομπρέλες.

Κορονοιός my ass...

2χμ παραλία είναι ο Πευκιάς. όπου γουστάρεις αράζεις!!
(1,6 για την ακρίβεια :flipout:)

έχει ταμπέλα σε κάποιο σημείο (αν θυμάμαι καλά κοντά στο connection) που λέει διάφορες πληροφορίες όπως και το τι φυτά έχει, που έχει wc, ντους κλπ...
:flipout:

Όπως πάντα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση :flipout:
Στο Google Earth πάντως το έβγαλα κάμια 1800μ.

μπορεί να είναι τόσο και να μην θυμάμαι..
δυστυχώς έχω κλείσει αρκετά χρόνια που δεν έχω πατήσει το πόδι μου εκεί....
διέλυσε και η παλιά παρέα, καλή τους ώρα όπου και να είναι ο καθένας και η κάθε μια τους...

Kosh η Ελληνικη φυλλαδα επιλεγοντας την λεξη "επιβατες" αποπροσανατολιζει τελειως και διατρεβλωνει την πραγματικοτητα, που φυσικα κλεινει ατυχως σε λεξεις οπως "νοοτροπια", "δικη μας (δικη τους)" κλπ. Αυτο οπως αλλα πολλα και καθημερινα, δεν εχουν καμμια σχεση με "νοοτροπια" ειτε δικη μας ειτε δικη σας ουτε τιποτα απο αυτα.
Μια επιλεγομενη λεξη στο κειμενο αρκει για να ντεραπαρει καθε ιχνος αληθειας της πραγματικοτητας. Θα μπορουσε να μπει στο αλλο νημα περι "τυπου".
Πιστευω οτι καταλαβατε τι θελω να πω.

Kosh η Ελληνικη φυλλαδα επιλεγοντας την λεξη "επιβατες" αποπροσανατολιζει τελειως και διατρεβλωνει την πραγματικοτητα, που φυσικα κλεινει ατυχως σε λεξεις οπως "νοοτροπια", "δικη μας (δικη τους)" κλπ. Αυτο οπως αλλα πολλα και καθημερινα, δεν εχουν καμμια σχεση με "νοοτροπια" ειτε δικη μας ειτε δικη σας ουτε τιποτα απο αυτα.
Μια επιλεγομενη λεξη στο κειμενο αρκει για να ντεραπαρει καθε ιχνος αληθειας της πραγματικοτητας. Θα μπορουσε να μπει στο αλλο νημα περι "τυπου".
Πιστευω οτι καταλαβατε τι θελω να πω.

Εγώ δε σε κατάλαβα πάντως. Δεν ήταν επιβάτες; Πως έπρεπε να χαρακτηριστούν δηλαδή; Ή πρέπει να μη δημοσιοποιούνται τα όλο και πιο συχνά τέτοια περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά (τουλάχιστον στις ΗΠΑ);

Status
Not open for further replies.