Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Μια θεσσαλονικιά θειά που έχει η γυναίκα μου έτσι τον κάνει για!
Ποντία βέβαια, δεν ξέρω αν έχει σημασία.

Oι ποντιοι εχουν διασπαρει (ξερεις) σε ολοκληρη την ελληνικη επικρατεια.
Ειναι αστικος μυθος οτι OΛΟΙ βρισκονται μαζεμενοι σε Θρακη και Μακεδονια.
Μια ματια να ριξεις σε οτι επιγραφη γραφει -ιδης ... ειναι αρκετη να πειστεις.
Τωρα ..... αν οι ποντιοι κατω στην Καλαματα (η στην Σπαρτη, η την Κρητη)
ειναι περισσοτεροι απο τους ντοπιους .... ε .... μαλλον ειναι αυτονοητο οτι
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Ειθιστε οι προσφυγες να ειναι λιγοτεροι απο τους ντοπιους.

Ειθιστε .... (δεν ξερω αν υπαρχει στατιστικη επ'αυτου, γιατι ειστε και γατονια εδω μεσα :rolleyes:)

Ξέρω μάναμ.
Ποντία έχω παντρευτεί. :D
Και δεν είναι όλοι εις "-ίδης" πόντιοι, εγώ δεν είμαι.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ξέρω μάναμ.
Ποντία έχω παντρευτεί. :D
Και δεν είναι όλοι εις "-ίδης" πόντιοι, εγώ δεν είμαι.
Έτσι νομίζεις!
Για ψάξτο καλύτερα (αν κρίνω από τον τρόπο που ξυρίζεσαι):flipout:

:flipout:
Όχι, δεν έχω καν επαφή με τον Πόντο.
Εγώ από νησιά κατάγομαι, που δεν είχαν και καμία σχέση με πόντιους.
Κύπρο, Λέρο, Ικαρία.

Πηρα ενα εξωτερικο σκληρο WD Elements 5 Τερα για να βαλω μεσα ολα οσα εχω σε αλλους εξωτερικους και πρωταρχικα φιλμς.

Οταν τον συνδεω στην ΤΒ και αφου εχω μεταφερει καποια φιλμ σε αυτον τον δισκο μου γραφει στην ΤΒ οταν βαζω την ρουμπρικα φιλμ (δεν υπαρχει κανενα φιλμ ...)

Αυριο θα τον γυρισω πισω αλλα θα ηθελα να ξερω, φταιει το μοντελο η μεγαλη χωρητικοτητα κατια αλλο ; Γιατι εχω ηδη 2 Ουεστερν δυο και ενος τερα ππυ παιζουν αψογα εδω και χρονια. Αλλα ειναι Pqssepot.

Ti φταει για ολα αυτα ; Το μοντελο ; Η περιεκτικοτητα ; Η κατι αλλο... Αντιθετα οταν βαζω τον δισκο σε ενα PC παιζει κανονικα ειτε σε Μεντια πλευερ ειτε σε ΒΛΣε.

Ουτως η αλλως τον γυρναω πισω αλλα τι να παρω σε αυτη την τιμη με μεγαλη χωρητικοτητα που να παιζει σε ΤΒ ;

Οπως ειπα εχω WD Passeport και ενα Μαxτοr με μικροτερη χωρητικοτητα που παιζουν αψογα, αλλα ειναι πολυ ακριβοτερα σε euro/Giga.

Tι παιζει με αυτο το WD Elements ???? Να το ξεχασω ;

Πηρα ενα εξωτερικο σκληρο WD Elements 5 Τερα για να βαλω μεσα ολα οσα εχω σε αλλους εξωτερικους και πρωταρχικα φιλμς.

Οταν τον συνδεω στην ΤΒ και αφου εχω μεταφερει καποια φιλμ σε αυτον τον δισκο μου γραφει στην ΤΒ οταν βαζω την ρουμπρικα φιλμ (δεν υπαρχει κανενα φιλμ ...)

Αυριο θα τον γυρισω πισω αλλα θα ηθελα να ξερω, φταιει το μοντελο η μεγαλη χωρητικοτητα κατια αλλο ; Γιατι εχω ηδη 2 Ουεστερν δυο και ενος τερα ππυ παιζουν αψογα εδω και χρονια. Αλλα ειναι Pqssepot.

Ti φταει για ολα αυτα ; Το μοντελο ; Η περιεκτικοτητα ; Η κατι αλλο... Αντιθετα οταν βαζω τον δισκο σε ενα PC παιζει κανονικα ειτε σε Μεντια πλευερ ειτε σε ΒΛΣε.

Ουτως η αλλως τον γυρναω πισω αλλα τι να παρω σε αυτη την τιμη με μεγαλη χωρητικοτητα που να παιζει σε ΤΒ ;

Οπως ειπα εχω WD Passeport και ενα Μαxτοr με μικροτερη χωρητικοτητα που παιζουν αψογα, αλλα ειναι πολυ ακριβοτερα σε euro/Giga.

Tι παιζει με αυτο το WD Elements ???? Να το ξεχασω ;

Δε φταίει ο δίσκος, η τηλεόραση φταίει που δε μπορεί να διαβάσει το φορμά. Υποθέτω ότι πριν μεταφέρεις τις ταινίες σου δεν το φορμάρισες, σωστά; Άρα είναι σε φορμά NTFS, και η (μαλλον παλιά σου) τηλεόραση δε μπορεί να το διαβάσει.

Δε φταίει ο δίσκος, η τηλεόραση φταίει που δε μπορεί να διαβάσει το φορμά. Υποθέτω ότι πριν μεταφέρεις τις ταινίες σου δεν το φορμάρισες, σωστά; Άρα είναι σε φορμά NTFS, και η (μαλλον παλιά σου) τηλεόραση δε μπορεί να το διαβάσει.

Nαι δεν το φορμαρισα, αλλα ουτε τους (παλαιοτερους) προηγουμενους ειχα φορμαρει ποτε...

Να τον φορμαρω και να ξαναπροσπαθησω ;

Ζωρζ το φορμά είναι, σύνηθες πρόβλημα.. Αν δεν απατώμαι σε FAT32 ξεχνάς τα αρχεία πάνω από 4GB, ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. Σε NTFS φορμά διαβάζει ταινία ακόμα και αν είναι blu ray rip, δηλαδή ακόμα και πάνω από 40 giga.

Η ΤΒ μου ειναι μια Samsung του 2013. Τι φορμα ειναι δεν ξερω αλλα ... Παιζει κανονικα τα .mkv απο αλλους δισκους ο πιο προσφατος ενας Μαξτορ αγορασμενος πριν ενα η εναμισυ χρονο. Εκτος απο καποια codecs (σπανια) που δεν σηκωνει.

Με λιγα λογια, καποια επισοδεια (που φορτοσα) απο μια σειρα, δεν τα παιζει, ενω τα παιζει με τους προηγουμενους δισκους.

:nounder:

Εχω αρχεια (φιλμς) πανω απο 13 Γιγα ισως και 15 που τα παιζει... με τους αλλους δισκους.

Συμπληρωση... δεν βλεπει καν στην αρχη του φακελου φιλμς οτι υπαρχουν φιλμ μεσα... Ειναι σαν να μην υπαρχει τιποτα.

Ναι, οι οποίοι είναι φορμαρισμένοι κατά NTFS..Λέω εγώ τώρα. Δεν παίρνεις έναν media player να βρείς την υγειά σου;

Αμα ηξερα τι ειναι ... (για ΤΒ γιατι για ΠΣ εχει μεσα) ... γιατι οχι :flipout:
Θα μπορω να βαζω τον σκληρο απανω ;

Ναι βρε, ότι γουστάρεις!! Με ενσωματωμένες εφαρμογές, με codecs, με wifi,με της Παναγιάς τα μάτια! Η τιβι σου θα γίνει έξυπνη λέμε!

Eυχαριστω, δεν το ειχα ψαξει ποτε, οποτε μαλλον σωνομαι ετσι, θα ξαλαφρωσω και τα λαπτοπ μου απο αρχεια που δε διαβαζει η ΤΒ...

Λοιπον εμαθα δω μεσα.

Πρωτα εκανα φορματαρισμα του δισκου, και σε NTFS πρωτα και σε FatEx επειτα.
Ναδα... ουτε βιντεο ουτε φωτογραφιαες ουτε μουσικη... τιποτα δεν εβρισκε το Μ.Πλευερ της ΤΒ.

Μετα με την ιδεα που εριξε για αγορα media player ο Νικος; μου ηρθε και μενα μια ιδεα... Iσως εχω ενα ειδος μηντιακης πασσαρελας και δεν το ξερα.

Με λιγη σκεψη συνεδεσα τον δισκο στο box μου του χορηγου μου ιντερνετ... και ω του θαυματος ! Εκει παιζουν τα βιντεο τουλαχιστον μεσα απο το interface της επιλογης προγραμματων.
Εκπληξη παιζουν καποια που δεν ανοιγαν λογω codecs, στους αλλους σκληρους. Και με αυτη την πασσαρελα παιζουν μια χαρα.

Αντιθετα καποια αλλα (λιγα) που επαιζαν δεν εχουν ηχο (απ´'οτι καταλαβα αυτος ο αποκωδικοποιητης δεν σηκωνει DTS παραδειγματος χαριν).

Αλλα παιζει πολλα αλλα που θα ελαφρυνουν αρκετα τους αλλους σκληρους μου και τα λαπτοπ μου. 5 Το ειναι αυτα !

Οποτε τον κραταω τον εξωτερικο αυτον, εξ αλλου απο χτες καταλαβα οτι δεν ειναι "ελατωματικος" γιατι παιζει στα κομπιουτερ.
Τωρα ξερω οτι θα μπορεσει να παιξει και στην ΤΒ.
Οποτε θα κατευθυνθω στην αγορα μιας αλλης τετοιας passarelle multimedia, Media Player, αποκλειστικα για αυτον τον σκοπο.

Αν γνωριζετε καποιο καλο που να τα διαβαζει "ολα" με ηχο και εικονα, και να ειναι φτηνο, πειτε μου καποια προταση.
Εγω μολις τωρα ανακαλυπτω και δεν γνωριζω.

Ευχαριστω Κωστα και Νικο... "μπηκα σε δρομο".

Ασε που εμαθα να παραμετραρω το box μου...ελεγα δεν αξιζει να βλεπω ΤΒ απο αυτο εχει ασχημη εικονα...
Απλα δεν ειχα ψαξει ποτε να βαλω παραμετρους. Τωρα θα μπορω να βλεπω κατς με μεγαλυτερη ακριβεια !!! :firstprize:

Λοιπον εμαθα δω μεσα.

Πρωτα εκανα φορματαρισμα του δισκου, και σε NTFS πρωτα και σε FatEx επειτα.
Ναδα... ουτε βιντεο ουτε φωτογραφιαες ουτε μουσικη... τιποτα δεν εβρισκε το Μ.Πλευερ της ΤΒ.

Μετα με την ιδεα που εριξε για αγορα media player ο Νικος; μου ηρθε και μενα μια ιδεα... Iσως εχω ενα ειδος μηντιακης πασσαρελας και δεν το ξερα.

Με λιγη σκεψη συνεδεσα τον δισκο στο box μου του χορηγου μου ιντερνετ... και ω του θαυματος ! Εκει παιζουν τα βιντεο τουλαχιστον μεσα απο το interface της επιλογης προγραμματων.
Εκπληξη παιζουν καποια που δεν ανοιγαν λογω codecs, στους αλλους σκληρους. Και με αυτη την πασσαρελα παιζουν μια χαρα.

Αντιθετα καποια αλλα (λιγα) που επαιζαν δεν εχουν ηχο (απ´'οτι καταλαβα αυτος ο αποκωδικοποιητης δεν σηκωνει DTS παραδειγματος χαριν).

Αλλα παιζει πολλα αλλα που θα ελαφρυνουν αρκετα τους αλλους σκληρους μου και τα λαπτοπ μου. 5 Το ειναι αυτα !

Οποτε τον κραταω τον εξωτερικο αυτον, εξ αλλου απο χτες καταλαβα οτι δεν ειναι "ελατωματικος" γιατι παιζει στα κομπιουτερ.
Τωρα ξερω οτι θα μπορεσει να παιξει και στην ΤΒ.
Οποτε θα κατευθυνθω στην αγορα μιας αλλης τετοιας passarelle multimedia, Media Player, αποκλειστικα για αυτον τον σκοπο.

Αν γνωριζετε καποιο καλο που να τα διαβαζει "ολα" με ηχο και εικονα, και να ειναι φτηνο, πειτε μου καποια προταση.
Εγω μολις τωρα ανακαλυπτω και δεν γνωριζω.

Ευχαριστω Κωστα και Νικο... "μπηκα σε δρομο".

Ασε που εμαθα να παραμετραρω το box μου...ελεγα δεν αξιζει να βλεπω ΤΒ απο αυτο εχει ασχημη εικονα...
Απλα δεν ειχα ψαξει ποτε να βαλω παραμετρους. Τωρα θα μπορω να βλεπω κατς με μεγαλυτερη ακριβεια !!! :firstprize:

Δεν τραβάς και καμιά ερώτηση εδώ;

Ίσως να μην το διαβάζουν το δικό μας θρεντ τα παιδιά εκεί που ξέρουν καντάρια.

Status
Not open for further replies.