Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Βγαζει 50 C στην πλατη της ? :rolleyes:

Η αληθεια ειναι οτι αυτο που φοβομασταν (οσοι αγορασμε πλασμα, τοτε,
εγω αγορασα την 42αρα Panasonic Viera V20 και σε λιγοτερο απο εναν χρονο
την πασαρα στην αδερφη μου) .... δεν ηρθε ποτε !

Δηλαδη να χαλασει εξαιτιας της θερμοτητας !!!

Τωρα τραβαμε τα μαλλια μας (στο καπακι πηρα την 55αρα LG NanoLED)
αλλα τωρα ..... ειναι αργα ! Φαγαμε το clouding της αρκουδας !!!!!!!!!!!!

Χτες βγήκε θετικός στον covid ένας ειδικευόμενος της αδελφής μου και σήμερα περνάει όλη η κλινική τεστ.

Αλίμονό μας,αυτό μας έλλειπε, ελπίζω να μην τους κόλλησε όλους..

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Χτες βγήκε θετικός στον covid ένας ειδικευόμενος της αδελφής μου και σήμερα περνάει όλη η κλινική τεστ.

το θεμα ειναι οτι τωρα πρεπει να μπουν σε καραντινα και να εξεταστουν οχι σημερα αλλα μετα απο ημερες ετσι δεν ειναι ?

από σήμερα καραντίνα και η κόρη μου.. άλλαξε σωληνάκι (νομίζω) σε ασθενή της με τραχειοτομή, του οποίου το τέστ βγήκε σήμερα και ήταν θετικό.
2 συνάδερφοί της επίσης λόγω του ίδιου ασθενή.. το τεστ που έκαναν και στους 3 θα βγει αύριο.
την Πέμπτη πάλι τεστ και αν βγει αρνητικό γυρίζουν στο νοσοκομείο.
στο τηλέφωνο σήμερα μου είπε ότι ο ασθενής έβηχε συνέχεια και έντονα και ότι αν ο ιός μεταδίδεται τόσο εύκολα όσο λένε, "ίσως να έχω κολλήσει".
αν έχει κολλήσει θα πάει αλυσίδα γιατί και ο σύντροφός της είναι γιατρός σε άλλο νοσοκομείο.
θα δείξει η αυριανή απάντηση...

το θεμα ειναι οτι τωρα πρεπει να μπουν σε καραντινα και να εξεταστουν οχι σημερα αλλα μετα απο ημερες ετσι δεν ειναι ?

και σήμερα και σε 1 εβδομάδα.
τόση είναι η καραντίνα στους γιατρούς.. μετά πάλι τεστ.

δεν τα έχουμε βάψει μαύρα Ναθ.
και η ίδια είναι πολύ ψύχραιμη.. χαρακτηριστικά μου είπε, -μπαμπά και να έχω κολλήσει, θα το περάσω.
νέα υγιέστατη κοπέλα είναι.
ούτε εγώ φοβάμαι για την υγεία της -με την έννοια "τι θα κάνουμε αν έχει..."
περισσότερο φοβόμουν όταν πήγε στην Πάτρα, ή μάλλον όταν την αφήσαμε 1η φορά στο σπίτι που νοικιάσαμε στην Πάτρα μακριά από μας για να σπουδάσει.
εκεί να δεις κλάμα η μάνα της....

το τέστ βγήκε θετικό παιδιά.
σε καραντίνα και ο σύντροφός της και σήμερα ή αύριο αν κατάλαβα καλά, θα κάνει το τέστ.
η κόρη μου έχει μόνο καταρροή χωρίς άλλα συμπτώματα, ούτε πυρετό.
και μπορεί να μην κάνει καθόλου στην πορεία.
είναι προφανές ότι νέοι και υγιείς άνθρωποι το περνάνε "στο πόδι" που λέμε.
ο κίνδυνος είναι για τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας και για τους ηλικιωμένους φυσικά.

ΥΣ.. αυτό που κατάλαβα τελικά είναι ότι μάσκα και γάντια χωρίς απόσταση δεν κάνουν πολλά πράγματα.
αλλά ο γιατρός τι απόσταση να κρατήσει από τον ασθενή του;

ΥΣ2.. πριν την καραντίνα σε όποια γραμμή και να δούλευα σε κάποια δρομολόγια το λεωφορείο γέμιζε ασφυκτικά.
είναι δυνατόν να μην γινόταν μετάδοση του ιού;; δεν το πιστεύω.
ένας να είχε στα 40-50 άτομα, κόλλαγε 2-3 τουλάχιστον μέχρι να κατέβει..
από συναδέρφους δεν έχω ακούσει να έχει κάποιος -στο δικό μου αμαξοστάσιο-, άρα το μέτρο που πήραν για την προστασία μας έχει αποτέλεσμα.
απόσταση απο το κοινό!

Ε προφανως αυτο ειναι το υστατο μετρο.

Αποστασεις θελουμε δεν θελουμε και να περασουν την ασθενεια οσοι την εχουν ηδη αλλα να αποφευχθει να την κολλησουν πολλαπλασιοι οπως θα γινοταν αν ολοι αυτοι κυκλοφορουσαν ελευθεροι χωρις περιορισμο.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

ΥΣ2.. πριν την καραντίνα σε όποια γραμμή και να δούλευα σε κάποια δρομολόγια το λεωφορείο γέμιζε ασφυκτικά.
είναι δυνατόν να μην γινόταν μετάδοση του ιού;; δεν το πιστεύω.
ένας να είχε στα 40-50 άτομα, κόλλαγε 2-3 τουλάχιστον μέχρι να κατέβει.

Bλαδιμηρε
ΦΥΣΙΚΑ και γνωριζουν οτι τα λεωφορεια ειναι διασκορπιστηρια ιων !
Οποιος μπαινει σπρωχνει ολους τους αλλους .... σε εγγυτητα.
Και στο τελος ... σε ΦΥΣΙΚΗ επαφη !

Ομως ειστε το κυκλοφορικο συστημα του οργανισμου που λεγεται ... ΠΟΛΗ.
Χωρις αυτο, οσοι εργαζονται (και οχι μονο) θα πρεπει να παιρνουν ταξι (η να διακτινιζονται).
Η .... το παρακατω :laugh: ....

049906.jpg

ΠΟΤΕ δεν προκειται να σας καθηλωσουν !

Καταρχήν περαστικά. Είναι γεγονός πως οι νεότερες ηλικίες αν δεν υπάρχει κάποιο νόσημα, το περνάνε ελαφριά έως και καθόλου συμπτώματα.. Τα δύσκολα αρχίζουν μετά τα 40 που είναι θαύμα αν δεν έχεις σύμπτωμα... Όποτε οι γονείς των σημερινών εφήβων, όπως και η πλειοψηφία εδώ μέσα προσοχή μεγάλη!!! (Καθηγητής φροντιστηρίου, που ανέφερα τις προάλλες, 45 και αθλητικός τύπος νοσηλεύεται με υψηλό πυρετό και συμπτώματα δύσπνοιας)
Δεύτερον είμαι πεπεισμένος ότι η μάσκα δεν κάνει σχεδόν τίποτα στο συνωστισμό των μμμ.. Όταν είσαι σε απόσταση αναπνοής η πιάνεις τα πάντα μέσα, στο πρώτο λάθος την πάτησες
Κακώς δεν είχαν προβλέψει κάτι για αυτό..
Αφού δεν μπορούσαν να τα κόψουν ας άφηναν την επιβίβαση αυστηρά σε όσους τα χρησιμοποιούσαν για λόγους εργασίας η ανάγκης.. Βόλτες εν μέσω πανδημίας είναι πρόκληση και έπρεπε να απαγορεύονται δια ροπάλου

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Μονη λυση ισως θαταν το πλαφον στο ποσοι επιβατες ΘΑ ΜΠΟΥΝ σε καθε μεσο ειτε ειναι συρμος μετρο (για τους Αθηναιους το λεω αυτο :flipout:) ειτε λεωφορειο ειτε τρολλευ.

Μονον αυτο ισως θα μπορουσε να επιτρεπει την χρηση των ΜΜΜ.

Kαθε μετρο, εχει το κοστος του.
Το να βρεις καποιον αλλο τροπο μετακινησης προϋποθετει ... δαπανη.
Ακομα και γαιδουρακι να ειναι (λεμε τωρα) εχει και αυτο, το κοστος του.
Αλλα ακομα και αν επιβαλεις τηρηση αποστασεων ΜΕΣΑ στα ΜΜΜ.
Καποιος (που δεν θα ειναι ο οδηγος) πρεπει να επιβλεπει.
Αρα προσληψη (προσωπικου).
Επισης, αν το κανεις τελειως αστυνομικο το καθεστως (λεμε τωρα)
ποιος θα επαληθευει τον λογο που μετακινηθηκες ???
Αρα παλι ... προσληψη εκτακτου προσωπικου.

Εκτος ... αν φορεσεις σε ολους βραχιολακι (που να ΜΗΝ βγαινει)
και με ενα απιθανα αποτελεσματικο GPS tracking system
πιστοποιεις το SMS με τον προορισμο. Ομως ουτε αυτο αποδιδει.
Πχ, λεω οτι παω ψωνια στην μανα μου και στην ιδια πολυκατοικια
υπαρχουν αλλα δυο φιλαρακια μου για χαβαλε και κουβεντουλα
.... ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ !

Ομως, αυτο .... ουτε στο 1984 του Οργουελ δεν κατεστη εφικτο.

Τι απομενει ? Να εισαι λαος με τρομερη αυτοπειθαρχια που (μαζι με αυτην)
να ζεις επι δεκαετιες σε καταπιεστικο καθεστως και κρατος (λεγε με Κινα).
Δυστυχως .... λιγο να κοιταξει κανεις προς τα κει ... τα συμπερασματα ΑΝΑΒΛΥΖΟΥΝ αβιαστα.

ΥΓ. το πλαφον επιβατων προυποθετει οτι καποιοι δεν θα πανε στην δουλεια τους (on time),
η οτι καποιοι χαβαλεδες τους "κλεψαν" την θεση (ψαξε βρες ποιοι) η οτι χρειαζεσαι περισσοτερα
λεωφορεια, συρμους, κλπ (οποτε εκει το θεμα θαφτηκε πανηγυρικα). Η θεσσαλονικη ΥΠΟΦΕΡΕΙ,
εδω και χρονια, απο ελλειπεστατο στολο οχηματων ... και τιποτα δεν γινεται. Δεν κουνιεται βλεφαρο.

Παιδιά η Κίνα αντιμετώπισε τον ιό γιατί είναι άλλη κοινωνία μεν, αλλά επέβαλε αυστηρότατα μέτρα πραγματικό lockdown, επιτήρηση με βραχιολάκια και σκληρά πρόστιμα και συλλήψεις.. Σε δυτική κοινωνία εξαιρετικά δύσκολο να το επιβάλλεις
Το αμέσως επόμενο είναι να περιορίσεις τις μετακινήσεις στις πλέον απαραίτητες και με περιορισμό χρονικό η ποσοτικό στα sms
Πχ κομμένες οι αθλήσεις (κανείς δεν πέθανε από το να αφήσει το χόμπι του για ένα μήνα). Όσοι το κάνουν για ιατρικούς λόγους μόνο με χαρτί γιατρού
Περιορισμένες μετακινήσεις για σούπερ. 1 φορά την ημέρα. Αν «ξέχασες» κάτι λυπάμαι αύριο πάλι κτλ κτλ..
Το είχε εφαρμόσει η Γαλλία και η Ισπανία αν δεν κάνω λάθος στο πρώτο κύμα και είχαν ρίξει αισθητά τα χιλιάδες κρούσματα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

E τοτε ... ας το κανουν και δω ! :laugh:
Κοιτα, Ικαρε ... οι παθογενειες του λαου μας εχουν τρομερη μαζα ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ (σωστα δεν το πα ?).
Περνα μια βολτα απο λαικες, η τελωσπαντων απο οπουδηποτε θα περασει ενας μπαρμπας συνταξιουχος (και αργοσχολος).
Και μπαρμπας να μην ειναι, περνα απο την εισοδο της πολυκατοικιας μου, οπου ΑΝ τυχει να μαζευτει τσακαλοπαρεα
4+ εφηβων .... οι μασκουλες, μπηκαν στην κωλοτσεπη. Δυστυχως Ικαρε ... υπαρχει τρομερη ΜΑΖΑ αδρανειας.

(η μαζα ηρεμιας ? :chinscratch:.... ολο τις μπερδευω αυτες τις δυο :hmmmm:)

Πάντως σήμερα σα να τους πάτησες το κουμπί. Ξεχύθηκαν να τρέχουν σαν τρελοί και να ξεποδαριάζουν απορημένα σκυλάκια.
Καμιά αδράνεια (ανάλογα το πως μας βολεύει). Τώρα έχουμε και το νέο φρούτο τους χειμερινούς κολυμβητές, σε λίγο θα εμφανιστούν και οι σκιέρ, και ποιός ξέρει τι άλλο...:BDGBGDB55:

Status
Not open for further replies.