Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Αυτό μου φαίνεται πραγματικά πιο τραγικό και από τον κορωνοϊό.

Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο

Δεν νομίζω να λέει ψέματα. Απλά είναι απίστευτο. Να τα έφαγαν σε γιατρούς; Σε σπατάλες; Δεν ξέρω. Αλλά, έλεος. Για τον Θεοδωράκη μιλάμε. Λογικά ακόμα και σήμερα δεν πρέπει να πέφτουν χρήματα από τα royalties των τραγουδιών που παίζονται σε ραδιόφωνα κλπ.;

Στην Ακρόπολη το σπίτι τι έγινε; Στο Βραχάτι το σπίτι μπροστά στην παραλία τόσα στρέματα τι έγινε;
Δεν έχει να φάει και σκέφτεται τα 22 σκυλάκια και τα 35 γατάκια; !!!!!!

Κάτι δεν πάει καλά.....

Κι είναι κακό αυτό; τι να κάνει ο κόσμος, να πέσει να πεθάνει;

Δεν κατάλαβα τη μομφη σου ομολογώ. Είδες κάπου να καυτηριάσω το γεγονός; Ειπώθηκε πως η bf δε θα έχει τζίρους, εγώ είπα πως θα έχει φέρνοντας ως παράδειγμα την κίνηση στο φόρουμ. Προς τι η ζέση να μου την πεις Κώστα;

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Α ναι ... τι γιορταζαμε ? (δεν παει το μυαλο μου)

Του Αγίου Δημητρίου που μαζεύονταν όλοι να κοινωνήσουν με μία λαβίδα loca;

https://www.youtube.com/watch?v=p47fEXGabaY

Δεν έχει να φάει και σκέφτεται τα 22 σκυλάκια και τα 35 γατάκια; !!!!!!

Κάτι δεν πάει καλά.....

Γιατί καλέ;
Δεν σε άγγιξε η φωτογραφία με την λάμπα πετρελαίου και το πούρο στο χέρι;

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν σε άγγιξε η φωτογραφία με την λάμπα πετρελαίου και το πούρο στο χέρι;

Ε τωρα κοντεψατε να το κανετε και cohiba.

Αυτο της εδωσε ο γειτονας.

Re: Ιοί

Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για την πάρτυ τους και μόνο.. «επιχειρηματίες» θέλουν τα μαγαζιά τους ανοικτά αδιαφορώντας αν οι χώροι τους γίνουν εστίες υπέρ μετάδοσης. Ειδικά πολύ μεγάλες αλυσίδες. Βλέπω ανθρώπους με μικρομάγαζα να υπομένουν με τα τόσα προβλήματα που έχουν και μεγαλα κεφάλια να πιέζουν. Ποιοι πιο ίδιοι που κάθονται εκ του ασφαλούς και έχουν τους υπαλλήλους να τρέχουν την επιχείρηση..
Κλινικαρχες να κοιτάζουν την τσέπη. Αλήθεια αν γίνονταν πόλεμος φαντάζομαι αλληλεγγύη στο ναδίρ έτσι;
ΜΜΕ να τσιμπάνε τα κλικ και να θέλουν να δημιουργούν θέματα.. Οι ίδιοι όλη την ώρα ερίζουν ποτέ θα γίνει άρση και στο καπάκι να δείχνουν γεμάτες ΜΕΘ. Παράνοια!!
Κυβερνηση χωρίς να έχει σθένος για τα προφανή. Πείτε θα ανοίξουμε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Τέλος συζήτησης ούτε ελπίδες ούτε παραμύθια. Εκτός αν απευθύνονται σε χαζούς
Τελικά πιστεύω όλο και πιο πολύ ότι σε τέτοιες ειδικές καταστάσεις μόνο μοντέλα και χώρες τύπου Κίνας μπορούν να επιβιώσουν

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Τελικά πιστεύω όλο και πιο πολύ ότι σε τέτοιες ειδικές καταστάσεις μόνο μοντέλα και χώρες τύπου Κίνας μπορούν να επιβιώσουν

Αυτο αναφερθηκε πριν λιγο στο δελτιο του Σταρ απο επιφανη επιδημιολογο.

Οτι μαλλον για εκει θα παμε αν δεν υπαρξει καμψη της μεταδοσης.

Αυτο αναφερθηκε πριν λιγο στο δελτιο του Σταρ απο επιφανη επιδημιολογο.

Οτι μαλλον για εκει θα παμε αν δεν υπαρξει καμψη της μεταδοσης.

Αν δεις τα νούμερα, σήμερα-αύριο μια χώρα 11εκ ξεπερνάει την Κίνα του 1,5δις.. Η κάτι κάνουμε λάθος εμείς η κάτι πολύ καλό αυτοί

Αν δεις τα νούμερα, σήμερα-αύριο μια χώρα 11εκ ξεπερνάει την Κίνα του 1,5δις.. Η κάτι κάνουμε λάθος εμείς η κάτι πολύ καλό αυτοί

Εμείς το κάνουμε το λάθος προφανώς, αλλά όχι τώρα. Εδώ και χρόνια. Η Κίνα του 1.5 δις μπόρεσε να κλείσει τελείως τον τουρισμό της (εσωτερικό και εξωτερικό) χωρίς ουσιαστικό θέμα στην ανάπτυξη της οικονομίας της. Εμείς;

Μήπως θα'πρεπε κάποια στιγμή να πάψουμε να θεωρούμε ανάπτυξη το να είμαστε τα γκαρσόνια της Δύσης, που έλεγε και κάποια ψυχή; Ρητορική ερώτηση, ας μην το ρίξουμε στη βαριά πολιτική.

Συμφωνώ 100%. Στην Ελλάδα η εστίαση ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Όταν στηρίζεις την οικονομία και την ανάπτυξη σε αυτή δεν έχεις καμία ελπίδα γενικά.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Κι είναι κακό αυτό; τι να κάνει ο κόσμος, να πέσει να πεθάνει;

Δεν εχουν ολη την ιδια ψυχολογια με σενα.
Αλλοι το αντιμετωπιζουν ετσι ... και αλλοι αλλιως !
Περα απο τους νεους (που δεν μαζευονται με τιποτα !!!)
η Θεσσαλονικη που ηξερες, την τελευταια βδομαδα,
ειναι μια πολη διαχυτου ΖΟΦΟΥ και ΚΑΤΑΧΝΙΑΣ.
Ευλογη η απορια μου, πως ολοι αυτοι θα πανε,
με την καταναλωτικη τους μανια στο ζενιθ,
να αδειασουν ραφια την Μαυρη Παρασκευη.

Προσωπικη εκτιμηση εκανα ... (οπως παντα).
Δεν εκανα γκαλοπ σε δειγμα 10000 Θεσσαλονικεων.
Μπορει τελικα .... να αδειασουν τα ραφια !

Καλησπέρα φίλοι,
13η μέρα σήμερα με τον ιό και τον πυρετό, ο οποίος σιγά σιγά πέφτει. Χτες βράδυ ανέβηκε μέχρι 37,8. Λογικά στις 14-15 μέρες δε θα έχω πια πυρετό. Η φυσική κατάσταση όμως είναι πολύ άσχημη. Ειλικρινά μου φαινόταν αδιανόητο αυτό που διάβαζα ότι δε μπορείς να πας ούτε μέχρι την τουαλέτα. Κι όμως αυτό ακριβώς ισχύει. Λαχανιάζεις με 3-4 βήματα.

Πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα που δε τα έχει πει κανείς. Δε ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά εμείς οι θετικοί δε μπορούμε να πάμε σε κανένα υγειονομικό κατάστημα για εξετάσεις. Ήθελα απλώς να κάνω μία εξέταση οξυγόνου στο αίμα και μια ακτινογραφία θώρακος. Κανένα μικροβιολογικό/ακτινολογικό κέντρο δε με δέχεται σαν θετικό. Κανένα ιδιωτικό θεραπευτήριο επίσης. Μόνη επιλογή να πας στην τακτική εφημερία, εκεί όμως γίνεται μάχη κυριολεκτικά. Αν δεν είσαι λιπόθυμος με οξυγόνο κάτω από 80, πυρετό πάνω από 39, δεν εξετάζεσαι. Όταν πήγα στην εφημερία του Παπανικολάου ήμουν με 37,5 και οξυγόνο 96, μόνο που δε με διώξανε με τις κλωτσιές. Φύγετε κύριε, μια χαρά είστε. Μα δε θέλω να νοσηλευτώ, χρειάζομαι 2 εξετάσεις που ζήτησε ο πνευμονολόγος μου. Τίποτα.

Η κατάσταση είναι τραγελαφική, δε καταλαβαίνω γιατί να μη μπορώ να κάνω κάπου αυτές τις εξετάσεις. Ας απολυμαίνουν το χώρο μετά από κάθε εξέταση. Ας χωρίσουν τα κέντρα, κάποια να δέχονται θετικούς και κάποια όχι. Αισθάνομαι λες και είμαστε το μίασμα, οι λεπροί του 2020.

Και πάμε τώρα στο θέμα των σχολείων. Για μένα η διασπορά οφείλεται κυρίως στα σχολεία και συμφωνούν και αρκετές έρευνες γι' αυτό. Κανένα lockdown δεν ήταν επιτυχές με τα σχολεία ανοικτά, η εμπειρία από το Ισραήλ είναι πρόσφατη. Εμείς σίγουρα κολλήσαμε από το σχολείο. Σύμφωνα με τη τελική ιχνηλάτηση που έγινε, γονιός ενός παιδιού ήταν θετικός ασυμπτωματικός χωρίς να το γνωρίζει. Όταν η δασκάλα αρρώστησε, έκανε αυτός το τεστ και βρέθηκε θετικός, όπως και το παιδί του. Από εκεί κόλλησε το δικό μου παιδί και μετά όλοι εμείς. Προσέχαμε 100% κι όμως κολλήσαμε από εκεί που μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Αυτό είναι εγκληματική αμέλεια και κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Αλλά πέρα από αυτό, πείτε μου τι θα συνέβαινε αν η σύζυγός μου το πέρναγε το ίδιο βαριά με μένα; Ποιος θα φρόντιζε τον άλλον; Ποιος θα φρόντιζε τα δύο μικρά παιδιά μας αν χρειαζόταν να πάμε και οι δύο νοσοκομείο; Τα σκέφτηκε κανείς ποτέ αυτά; Η ανικανότητά τους να οργανώσουν ένα online σύστημα εκπαίδευσης και η απροθυμία τους να πληρώσουν κάποια λεφτά παραπάνω σε ειδικές άδειες αποτελεί εγκληματική αμέλεια.

Ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας και προσέχετε, αυτός ο σατανάς είναι πολύ δυνατός. Με τη βοήθεια του Θεού εύχομαι όλοι να τα καταφέρουμε.

Περαστικά και σύντομα γερος.
Πιάνοντας και την περιπέτεια του φίλου εύλογες είναι όλες αυτές οι απορίες. Όπως επίσης τι γίνεται αν ζει κάποιος μόνος του; Πως θα τρέφεται, πως θα ψωνίζει; Πως θα εξετάζεται η θα παρακολουθείται η πορεία της υγείας του;
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για παρακολούθηση υγείας σε κατ οίκον νοσηλεία; Όπως επίσης και παροχή βοήθειας σε όσους δεν την έχουν... Πολύ δύσκολη κατάσταση και φυσικά δεν έχει να κάνει με ηλικίες ασθενών
Στα της πανδημίας, θεωρώ ότι σε καμία πανδημία στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπάρχει χρυσή τομή οικονομίας και υγείας. Αυτό είναι ένα τέχνασμα-ελπίδα του τρόπου που έχει χτιστεί ο κόσμος. Ο ιός δεν κοιτάζει αριθμούς.. Αποδεικνύεται και στην παρούσα κατάσταση. Ίσως ήταν καλύτερο να νέκρωναν τα πάντα για 1-2 μήνες χωρίς δεύτερη κουβέντα από το να εφαρμόζονται τεχνοκρατικές τακτικές. Η ανθρωπότητα έχει περάσει πολυετής πολέμους θα καταστρεφόταν αν κλείνανε τα πάντα 1-2 μήνες;

Καβάτζαρες τον κάβο, λίγο υπομονή ακόμα κάνε, πέρασε κι αυτό. Τις καλύτερες ευχές μου. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις απλά επιβεβαιώνουν όλα αυτά που ουρλιάζουν όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί ανα τη χώρα, πως το ΕΣΥ έχει εγκεταλειφθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με μηδενικά εφόδια, και το σταματάω εδώ. Και πάλι εύχομαι τα καλύτερα.

@malakudi, περαστικά, έφαγες το γάιδαρο, τώρα ξεκούραση λίγες μέρες ακόμα.

Κι εμένα αυτό ήταν πάντα το μεγάλο μου άγχος, άπαξ και αρρωστήσεις, μετά τι; Επίσης, τι γίνεται με τους υπόλοιπους ασθενείς;

Ο πατέρας μου πριν λίγους μήνες χρειάστηκε να πάει στα επείγοντα (για θέμα όχι τόσο σοβαρό μεν, που έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης δε, εξ ου και τα επείγοντα). Κατά τη διαδικασία που του έκαναν, ανέβασε -ελάχιστο- πυρετό. Ο οποίος πυρετός είναι λίγο-πολύ αναμενόμενος λόγω της διαδικασίας. Ε, πριν πεις κύμινο, εμφανίστηκαν κάποιοι με χάζματ, και τον κουβάλησαν σε πτέρυγα Covid μέχρι να κάνει τεστ και να αποδειχθεί αρνητικός.

Δηλαδή, καρκινοπαθής με εν ενεργεία χημειοθεραπείες (ο ορισμός του υψηλού κινδύνου), παγιδεύτηκε για 3 μέρες (τόσο κράτησε μέχρι να βγει το αρνητικό αποτέλεσμα) σε χώρο εξαιρετικής επικινδυνότητας που θα μπορούσε να μολυνθεί, απλά επειδή -ίσως- να είχε και covid.

Είναι φοβερά αυτά τα πράγματα, κι αν δεν κατανοούσα τον πανικό των γιατρών και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ζούμε θα ήμουν πολύ θυμωμένος. Όμως μιλάμε για πρωτόγνωρες καταστάσεις, και δεν είναι ώρα για κατηγορίες σε ανθρώπους που δίνουν ψυχή και σώμα. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε μετά, όταν τελειώσει ο πανικός.

Λαχανιάζεις με 3-4 βήματα.

To περασες (σχετικα) βαρια.
Τωρα θελει προσοχη ΑΛΛΕΣ δυο-τρεις βδομαδες να μην καταπιαστεις με κοπιωδεις ενεργειες.
Ουτε κατι επεσε-να σκυψω να το σηκωσω, ουτε κουβαληματα, ουτε ανεβοκατεβασματα σκαλες.
Σιγα-σιγα ολα αυτα.

Περαστικα (και αγυριστα).
Και επειδη ουδεν κακον αμιγες καλου -> εχεις αποκτησει αντισωματα για 6 μηνες, τωρα !!!!
(μεχρι ισως και μια δεκαετια ... αλλα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για αλλους 6 μηνες).

Απάντηση: Re: Ιοί

Με συνεργάτες από Κίνα πολλές φορές κάνουμε συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί λόγο covid. Με κάποιους συνεργάζομαι αρκετά χρόνια και εκτός των τυπικών, κάποιες φορές γίνεται κουβέντα και για άλλα πράγματα. Σε μια από αυτές τις σύντομες συζητήσεις μου έκανε εντύπωση το σχεδόν ειρωνικό σχόλιο που εισέπραξα ( εγώ τουλάχιστον έτσι το είδα) που μήνες μετά το πρώτο μήνα δεν είμαστε σε θέση στην Ευρώπη να ελέγξουμε την κατάσταση των κρουσμάτων.
Παραμονές του αποκλεισμού στην Θεσσαλονίκη, δηλαδή περίπου πριν τρεις βδομάδες, η κατάσταση εκεί εξακολουθεί να είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ εδώ ακόμα δεν έχουμε μπει σε πραγματική καραντίνα.

-aha, in china, we are normal
i think china control situation very well.
i mean before, you know, if we lockdown we can not go outside 100%
Και τι να πεις όταν σε εμάς αυτό δεν περνά καν σαν σκέψη.

Αυτο όμως που έκανε εντύπωση και το θεωρώ όχι γνώρισμα κάποιου μοντέλου αλλά διαφορετικής νοοτροπίας, είναι το παρακάτω...
—i think many people didn't do as govenment told...
Αφου λοιπόν δεν κάνετε ότι σας ζητάνε να κάνετε πως περιμένετε να τελειώσει αυτός ο Γολγοθάς;
Και φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον απλό κόσμο αλλά και με τις εταιρείες.

Στην Κίνα είναι πλέον γνωστό ότι επικράτησε
1ον αυστηρή απαγόρευση 2ον αυστηρή έως στρατιωτική πειθαρχία από τους πολίτες
Και ερωτώ (αφήνοντας την Ελλάδα που είναι φτωχή χώρα έξω) καθώς και το δεύτερο σε ένα βαθμό που απαιτεί νοοτροπίες αιώνων.
Ποσο δύσκολο είναι να βάλουν σε δεύτερη μοίρα Ευρωπαϊκές προηγμένες χώρες και ΗΠΑ την οικονομία για ένα διάστημα;
Καταστράφηκε η Κίνα; Όχι.. Μήπως τελικά η Κίνα είναι οικονομική υπερδύναμη η κάτι άλλο;

Δεν κατάλαβα τη μομφη σου ομολογώ. Είδες κάπου να καυτηριάσω το γεγονός; Ειπώθηκε πως η bf δε θα έχει τζίρους, εγώ είπα πως θα έχει φέρνοντας ως παράδειγμα την κίνηση στο φόρουμ. Προς τι η ζέση να μου την πεις Κώστα;

Καμια ζέση να σου την πω Νίκο, αλλα όταν γράφεις αυτό:
Μιά χαρά θα δουλέψει το bf, ρεκόρ θα κάνει, όσοι έχουν μαρούλι θα το σκορπίσουν σαν να μην υπάρχει αύριο, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με home entertainment και... κουζινικά.
και αυτό

λέω εγώ τώρα.... Δες έξω στις κατηγορίες πόσος κόσμος ψάχνει τιβι, παιχνιδοκονσόλες και λαπτοπ.

φαίνεται πραγματικά σα να μέμφεσαι όσους θα κάνουν ψώνια τέτοιες εποχές.

Καμια ζέση να σου την πω Νίκο, αλλα όταν γράφεις αυτό: και αυτό

φαίνεται πραγματικά σα να μέμφεσαι όσους θα κάνουν ψώνια τέτοιες εποχές.

Κώστα καμία σχέση. Βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Ας είναι, να το λήξουμε.

Status
Not open for further replies.