Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Βρε Ιασωνα

... τον Αλεκο παριστανεις ?

Οσο λιγο και να εκατσες στην Ελλαδα (που εκατσες και με το παραπανω)
καταλαβαινεις με τι συνδεεται η δημοκρατια εδω : με ΑΣΥΔΟΣΙΑ !!!!

Ολα μετριουνται με την εξης ατακα : "μπορουν να με πιασουν ?"
Η πειθαρχια δεν εκπορευεται απο ΜΕΣΑ ... αλλα απο ΕΞΩ.

Το μυνημα μου ειναι ενα (σε οσους εχουν παιδι και οικογενεια) :
εαν δεν μπορειτε να μαζεψετε το γιο και την κορη σας,
εαν δεν μπορειτε να φορεσετε μασκα στην δουλεια,
εαν δεν σας νοιαζει αν φορανε αλλοι μασκα στην δουλεια ...

... τοτε θα κανουμε οοοοοοοοολοι μαζι ... ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Με lockdowns και θανατους και κλειστες επιχειρησεις και ζοφο (αντι για χαρα).

Το ξερω οτι δεν μου δινει κανεις σημασια, επειδη δεν ειμαι ειδικος η επιστημονας,
ομως ΙΣΩΣ αυτο μου δινει την πολυτελεια να το γραψω ... επειδη δεν χριζω εγκυροτητας,
λοιπον ... ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ... το τι δειχνουν τα λυματα δεν συμβαδιζει με την υγεια και ζωη μας,
θα αργησουμε ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ μεχρι να συμβαδισει .... (εαν συμβαδισει !)

Παρτε ενα playstation, μια tabletα, δυο μηνες συνδρομη στο Netflix ... και κλειστε τους μεσα.
Τ-Ω-Ρ-Α !

αυτοί που φτιάχνουν γύρους πίτες και κόβουν σαλάτες χωρίς να φοράνε μάσκες δε σε πειράζουν;

Εγραψα παραπανω ...
"Οι ολοημεροι σουλατσαδοροι (κατω των 18) ποια αναγκη εχουν ΟΛΗ μερα στους δρομους ?

Ξεκιναμε με αυτους που ΜΠΟΡΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙ να μεινουν σπιτι.
Μετα .... προχωραμε σ'αυτους που εχουν βιοποριστικη αναγκη να ειναι εξω (και παραβατουν η οχι).
Απο το ευκολο στο δυσκολο. Οχι απο το δυσκολο στο ευκολο (ωστε να παραλειφθει και το ευκολο).

Και αν πρεπει να απαντησω για την παραβατικοτητα οσων δεν φορουν μασκα σε ενα γυραδικο :
δεν χαθηκε ο κοσμος να παραγγειλεις κατ'οικον ! Σιγουρα μικροτερο το ιικο φορτιο που θα λαβεις.

Ξεκίνησα από κηφισια κατέβηκα κηφισιας, έπιασα Μεσογείων, πήρα την γυναίκα από τη δουλειά (Χολαργός) και πάλι πίσω.. Εντελώς νεκρα κάτι ντελιβεραδες στα στενά μόνο.. Συνάντησα 1-2 περιπολικά που πηγαίνανε στο χαλαρό μάλλον για να πιάσουν τίποτα κοντρακιδες (ναι συνάντησα κάποιους)
Δεν το έχω ξαναδεί τόσο άδεια την πόλη. Φωτο από Μεσογειων
3d2d160c58c54979da223a8f11e4c4ab.jpg

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Kαλα, κοιτα ... ΝΕΚΡΑ ειμαστε και μεις (αυτην την ωρα).
Το θεμα ειναι τι συμβαινει ΟΛΕΣ τις αλλες ωρες (δηλαδη απο 5:00 πμ μεχρι 9:00 μμ)

Κοιτά το μεσημέρι που έκανα την ίδια διαδρομή αν και με απεργία δεν βρήκα μποτιλιάρισμα.. Βέβαια ούτε lockdown θυμίζει. Κάτι σαν μέρες Αυγούστου πιο πολύ
Είναι και ο καιρός πολλοί έχουν ξεχυθεί με αμάξια και προφανώς όχι για δουλειά 11 και 12 το μεσημέρι.
Πάντως όλο και πιο πολύ πιστεύω ότι η ζημιά γίνεται στις δουλειές.. Στα γραφεία δεν πολύ φοράνε μάσκες η τις έχουν διακοσμητικές..

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Παντου γινεται η ζημια ... απο ενα σημειο και μετα.

ΕΑΝ ομως καποιος ειναι εργενης, ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΟΛΥ απο το χερι του,
μετα την δουλεια, να ΚΛΕΙΣΤΕΙ σπιτακι του, με λιγο Internet, λιγο Netflix,
για κανα δυο βδομαδες ακομα ... και να μην μεταδωσει τον ιο παραπερα.

Για τους οικογενειαρχηδες, εικαζω οτι ειναι αλλιως.
Ας κλειστουμε τουλαχιστον οι εργενηδες σπιτι. Τουλαχιστον εμεις.
Αμα ομως βγαινουμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, που εχουμε 100% ελεγχο στο αν θα
μεταδωσουμε τον ιο .... για μια μπυρα στου Μακη του γειτονα .... ε ... fuckτα.

Γαια πυρι μιχθητω ....

...........
Ολα μετριουνται με την εξης ατακα : "μπορουν να με πιασουν ?"
Η πειθαρχια δεν εκπορευεται απο ΜΕΣΑ ... αλλα απο ΕΞΩ.
Μάνο,

Έγραψες τη Μεγάλη Αλήθεια!

Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

Υπάρχουν αιτίες:
Πολιτικές, κοινωνικές, ψυχολογικές.
(Η ταξινόμηση αντίστοιχη προς το βαθμό επίδρασης τους).

Ποιές;

Απλά σκέψου. Συλλογίσου!

Κοιτά το μεσημέρι που έκανα την ίδια διαδρομή αν και με απεργία δεν βρήκα μποτιλιάρισμα.. Βέβαια ούτε lockdown θυμίζει. Κάτι σαν μέρες Αυγούστου πιο πολύ
Είναι και ο καιρός πολλοί έχουν ξεχυθεί με αμάξια και προφανώς όχι για δουλειά 11 και 12 το μεσημέρι.
Και γιατί όχι;
Εάν κάνεις μόνος σου βόλτα με το αυτοκίνητο, πως στο καλό μπορεί να υπάρχει κίνδυνος να κολλήσεις τον ιό, ή να τον μεταδώσεις αλλού, αν υποθέσουμε ότι τον έχεις και είσαι ασυμπτωματικός;

Η απαγόρευση προσπαθεί να προλάβει άλλου είδους καταχρήσεις, αλλά η ουσία δεν αλλάζει.

Πάντως όλο και πιο πολύ πιστεύω ότι η ζημιά γίνεται στις δουλειές.. Στα γραφεία δεν πολύ φοράνε μάσκες η τις έχουν διακοσμητικές.......
Εδώ θίγεις το υπ' αριθμόν Ένα Πρόβλημα. Το οποίο είναι κατ' εξοχήν πολιτικό! Τον κίνδυνο από το συνωστισμό που προκύπτει, όταν μία ομάδα ανθρώπων είναι αναγκασμένοι να περνάνε πολλές ώρες στον ίδιο χώρο ο ένας κοντά στον άλλον.

Παρόμοιος και ο κίνδυνος από τον αναγκαστικό συνωστισμό που προκύπτει προς και από την μετάβαση προς και από τους χώρους εργασίας. Συνωστισμό στις στάσεις, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κλπ.

Σε σύγκριση με τους παραπάνω, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού από μία ομάδα πιτσιρικάδων που σουλατσάρει με αυθάδεια και χωρίς μέτρα προφύλαξης στις πλατείες και σε ανοιχτούς χώρους είναι πολύ μικρότερος. Όχι ανύπαρκτος, αλλά μικρότερος.

Απο συλλογισμους, αλλο τιποτα στην ζωη μου.
Εχω μια καλη ιδεα τι φταιει (αλλα θα παρεκτραπω
ειτε σε πολιτικους ατραπους, ειτε σε κοινωνιολογικους).

Μας ηρθε για μια φορα (μεσα σε 100 χρονια) ΕΧΘΡΟΣ
που δεν ταιριαζει στα κλασσικα κουτακια ταξινομησης
και εμεις ... ακομα ψαχνουμε τροπους να τον στριμωξουμε
σε καποιο απο αυτα. Και να ξεσηκωθουμε αναλογα ....

Δεν ξερω αν αυτο λεει κατι, αλλα ....
"αν εγινες πολυ καλος στο κατσαβιδι, ΟΛΑ βιδες τα βλεπεις".
Γιατι σ'αυτο εγινες καλος, απο αυτο παιρνεις ηδονη και αναγνωριση.
Μαχες εναντιον ιων ... δεν ειναι το φορτε μας. Ειναι το φορτε των
κινεζων, κορεατων και λοιπων απωανατολιτων. Γιατι κερδιζει
η συνεση και καρτερια .... οχι τα γιουρια και ο ελλην σβερκος !

αυτοί που φτιάχνουν γύρους πίτες και κόβουν σαλάτες χωρίς να φοράνε μάσκες δε σε πειράζουν;
Για τους γύρους που θα ψηθούν σε θερμοκρασία άνω των 70 βαθμών, Όχι!

Για τις σαλάτες Ναι! Αλλά σε μικρό βαθμό.

Μιλώντας με την ιδιότητά του καταναλωτή. Με δεδομένο ότι τώρα πλέον έχει γίνει γνωστό ότι ο ιός δεν μεταδίδεται από τις τροφές αυτες καθαυτές. Για αυτό και έχω καθιερώσει το δικό μου οικιακό, οικογενειακό πρωτόκολλο κατά την παραλαβή φαγητού απέξω ειδικά για το delivery.

• Παραγγέλνουμε και πληρώνουμε μέσα από τις γνωστές ηλεκτρονικές πλατφόρμες (efood κλπ). Στην πληρωμή περιλαμβάνεται και το πουρμπουάρ (=tip) του διανομέα. Καμία επαφή με χρήματα.

• Ο διανομέας εναποθέτει την παραγγελία έξω από την πόρτα.

• Παραλαμβάνουμε την παραγγελία φορώντας μάσκα ή τουλάχιστον την προστατευτική ασπίδα.

• Στη συνέχεια φορώντας ακόμα τη μάσκα, αδειάζουμε τα φαγητά από τις συσκευασίες τους και τα μεταφέρουμε σε δικά μας σκεύη. (Πιάτα, μπωλ, ταψάκια, κλπ).

• Φορώντας ακόμα τη μάσκα ή την προστατευτική ασπίδα, πετάμε τις συσκευασίες και τις σακούλες μεταφοράς στα σκουπίδια, ή -ακόμα καλύτερα,- τις φυλάσσουμε σε κάποιο σημείο όπου θα παραμείνουν ανέγγιχτες τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

• Καθαρίζουμε με σφουγγάρι και αραιωμένη σε νερό χλωρίνη (το γνωστο διάλυμα 1:10) τα μέρη του σπιτιού ή τυχον έπιπλα (π χ. τραπέζι) όπου ακουμπήσαμε τις συσκευασίες κατά την παραλαβή.

• Πλένουμε τα χέρια μας και την προστατευτική ασπίδα αν φοράμε αυτήν, με σαπούνι ή με το υγρό των πιάτων.

• Αφαιρούμε τη μάσκα. Αν έχουμε φορέσει μόνο προστατευτική ασπίδα αυτό το βήμα μπορεί να παραλειφθεί. Κατά τη διαδικασία αυτή προτιμώ τη χρήση της προστατευτικής ασπίδας, εφόσον δεν ερχόμαστε σε επαφή με άλλα άτομα. Η χρήση της θα μας προφυλάξει από κατά λάθος επαφή των χεριών μας με το πρόσωπο όση ώρα χειριζόμαστε συσκευασίες τροφίμων όπου υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να βρίσκεται προσκολλημένος ιός.

Είμαστε έτοιμοι.

Με την ιδιότητα του καταναλωτή που θα αγοράσει ή θα παραλάβει, απάντησα με το προηγούμενο μήνυμα.

Εάν δεν φοράνε μάσκες και δεν παίρνουν προφυλάξεις κατά την διάρκεια της εργασίας, βεβαίως με πειράζει, διότι εκεί βρίσκεται ο μεγάλος κίνδυνος. Να μεταφέρουν ιό ο ένας στον άλλον και να γίνουν παράγοντες διασποράς.

Υπαρχει και το χειροτερο σεναριο (που μου ετυχε αρχες Νοεμβριου) ...
ο γυρας να θελει να σου ανοιξει κουβεντα ... για να βγαλει το αχτι του
για τα μαζεμενα τραπεζοκαθισματα. Και συ να ανεβοκατεβαζεις το κεφαλι
σαν χανος, να συμφωνεις σε ολα ... γιατι το να φυγεις χωρις το προιον
σε βαζει να σκεφτεις το γιατι βγηκες (αφου βγηκες που βγηκες).

Εκει, σ'αυτην την περιπτωση ... ποσους ιους μαζευεις (ακομη και με μασκα) ?
Να θες να φυγεις .... και να μην σ'αφηνει !

Οποτε μετα, δεν παραγγελνεις τιποτα (ουτε τηλεφωνικα) και ας παει
να ψαχνεται γιατι θα σε ξαναδει ... Ιανουαριο. Γιατι αυτος φυσικα
"αντε μωρε, δεν πιστευω τιποτα, κολπο ειναι ολα αυτα για να μας κλεισουν".

Πως το ειπε ο Kournias .... λειτουργικος αναλφαβητισμος.
Να μην μπορεις να κανεις τρεις-τεσσερεις αναγωγες στο προφανες.
ΣΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ (... οχι σε καμια εικασια του Πουανκαρε για πολλαπλοτητες).
Γιατι να σας κλεισει ανθρωπε μου ? Ποιος να σας κλεισει ? Τι θα κερδισει ?
Θα δωσει ολα τα γυραδικα στη Goody's ? Η θα μαγειρευουν ολοι σπιτι ?
Kαι θα σε πληρωνει μια ζωη με επιδοματακια ? Ενω τωρα του πληρωνεις
κατι φορους ΝΑ με το συμπαθειο ... και θα τα απεμπολισει ολα αυτα ?

Αλλα αυτο ειναι το γελοιο αν εμπλακεις σε τετοια συζητηση με νεοελληνα :
οι απαντησεις του ρχονται οπως τα κεφαλια που κοβονται απ'την Λερναια Υδρα.
ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ .... απο χερι. Ο μονος τροπος να κερδισεις ειναι ... να απεχεις !

Για τους γύρους που θα ψηθούν σε θερμοκρασία άνω των 70 βαθμών, Όχι!

Για τις σαλάτες Ναι! Αλλά σε μικρό βαθμό.

Μιλώντας με την ιδιότητά του καταναλωτή. Με δεδομένο ότι τώρα πλέον έχει γίνει γνωστό ότι ο ιός δεν μεταδίδεται από τις τροφές αυτες καθαυτές. Για αυτό και έχω καθιερώσει το δικό μου οικιακό, οικογενειακό πρωτόκολλο κατά την παραλαβή φαγητού απέξω ειδικά για το delivery.

μα δεν με πειράζει όταν ψήνει τα σουβλάκια με πειράζει όταν φτιάχνει σαλάτα χωρίς μάσκα και όλα τα σταγονίδια μπαίνουν μέσα, το ίδιο και για τους γύρους πίτα όταν τους συναρμολογεί...

Μάνο, απλά τα πράγματα.
Αν κουβεντιάζετε και οι δύο φορώντας τις μάσκες σας, σε απόσταση 1,70-2,50 μ. που είναι το πρόβλημα;
Αν φέρει αντιρρήσεις; Δίνουμε στον άλλο να καταλάβει ότι έχουμε λόγους προσωπικά να ανησυχούμε και οφείλει να μας σεβαστεί.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, πού καλώς ή κακώς ήταν χαλαρά τα πράγματα, στην καφετέρια του χωριού μου σε εξωτερικό χώρο ήρθε ο υπεύθυνος να πάρει από μένα παραγγελία χωρίς να τηρεί μέτρα προφύλαξης.
-" Γιατί δεν φοράς μάσκα; τον ρώτησα.

-"Εδώ κανένας δεν φοράει", μου απάντησε.

-"Από τώρα και πέρα, όταν είμαι εγώ εδώ, θα φοράς"! του είπα. Και έτσι έγινε. Χωρίς πολλές συζητήσεις.

Δεν χρειάζονται πολλές συζητήσεις, διαμαρτυρίες και γκρίνιες. Μόνο ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. Η κοινή λογική και η εφαρμογή της θα μας προστατέψει. Γνωρίζοντας τα βασικά, τις πληροφορίες που παρέχει κάθε φορά η επιστήμη, μπορούμε να προσαρμόζουμε και να επινοούμε τις δικές μας διαδικασίες, τα δικά μας πρωτόκολλα δηλαδή, προκειμένου να αυτοπροστατευτούμε εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι με τον καλύτερο τρόπο.

Tωρα ... σε τα μας μιλας !
Ανθρωπος της πιατσας, τζιμανι παιδι πριν γεννηθει, αν ΔΕΝ θελει να σ'αφησει ... εχει τον τροπο του !!!!
Ολο θα στο τυλιγει το πιτογυρο, ολο θα χασκογελαει, και ολο ... στο φευγιο και στο περιμενε θα εισαι !

Δεν μπορεις να του αγριεψεις αποτομα .... γιατι θα σε εχει γλυκοστριμωξει σαν τυρι στον τενεκε.

Τεσπα ... περα απο πιτογυρα, υπαρχουν και αλλα στριμωγματα. Οπως μεταφορες, παραδοσεις, εγκαταστασεις
... καλη ωρα ... ΒΛΑΚ ΦΡΑΙΔΕΥ ... τουδεϋ !

To αλλο με το Τοτο, το ακουσες ? :laugh::flipout::laugh::flipout::laugh:

header.png

Το πακετο ερχεται κατευθειαν απο Κινα ... με διακτινισμο ! :laugh::flipout::laugh::flipout::laugh:

μα δεν με πειράζει όταν ψήνει τα σουβλάκια με πειράζει όταν φτιάχνει σαλάτα χωρίς μάσκα και όλα τα σταγονίδια μπαίνουν μέσα, το ίδιο και για τους γύρους πίτα όταν τους συναρμολογεί...
Νομίζω πως απάντησα πιο πάνω. Για τις σαλάτες αν ανησυχείς τόσο, απλά δεν παίρνεις σαλάτα.
Όσο για τους γύρους, αν έχεις επιφυλάξεις, κάνεις ένα πρόσθετο ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων και τελείωσε.

Αυτό εννοώ όταν μιλάω για Κοινή Λογική.
Να μη φτάσουμε στο σημείο να στερηθούμε τα πάντα. Αλλά να κάνουμε ότι μπορούμε, εφόσον δεν γίνεται αλλιώς.

Tωρα ... σε τα μας μιλας !
Ανθρωπος της πιατσας, τζιμανι παιδι πριν γεννηθει, αν ΔΕΝ θελει να σ'αφησει ... εχει τον τροπο του !!!!
Ολο θα στο τυλιγει το πιτογυρο, ολο θα χασκογελαει, και ολο ... στο φευγιο και στο περιμενε θα εισαι !

Δεν μπορεις να του αγριεψεις αποτομα .... γιατι θα σε εχει γλυκοστριμωξει σαν τυρι στον τενεκε.

Τεσπα ... περα απο πιτογυρα, υπαρχουν και αλλα στριμωγματα. Οπως μεταφορες, παραδοσεις, εγκαταστασεις
... καλη ωρα ... ΒΛΑΚ ΦΡΑΙΔΕΥ ... τουδεϋ !

To αλλο με το Τοτο, το ακουσες ? :laugh::flipout::laugh::flipout:
..................................
Το πακετο ερχεται κατευθειαν απο Κινα ... με διακτινισμο ! :laugh::flipout::laugh::flipout::laugh:

Έλα τώρα Μάνο, υπεκφυγές!
Εντάξει με την πλάκα και το χιούμορ, αλλά εδώ πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον με πρακτικούς τρόπους, όσο γίνεται, να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε όλοι μας.

Για μένα τουλάχιστον αυτή είναι η έννοια τούτου του νήματος και όλων των άλλων του χώρου.

Στο δικό σου κόσμο, ο καθένας στο δικό του, μπορεί να επιβάλλει τους όρους συμβίωσης. Ή μήπως δεν σε θέλει για πελάτη;

Πάντως είναι απάλευτη η φάση που περνάμε...

Μου έχει λείψει τρομερά να βγω με φίλους να πάμε για ένα καφεδάκι κ.λπ.

Έχω να το κάνω από πριν την πανδημία (Φεβρουάριο).

Λόγω του πατέρα μου που τον φροντίζω και έχει προβλήματα, είμαι αναγκασμένος να προσέχω πολύ.

Χαλάλι του, αλλά βαρύ πράγμα αυτό που περνάμε.

Δεν βλέπω την ώρα για το εμβόλιο.

Status
Not open for further replies.