Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

Αρχίσαμε κιόλας την χαλάρωση.
Και γιατί να μην ακολουθήσουν με την ίδια δικαιολογία το Πλαίσιο το Leroy το Praktiker ο Κωτσοβολος κ.α;
Εν τω μεταξυ καταστήματα που πραγματικά απευθύνονται σε επαγγελματίες ( και όχι να χαμε να λέγαμε) που μόνο τιμολόγια κόβουν θα μείνουν κλειστά για πολύ καιρό ακόμα.
Δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτήν την χώρα.
Αιωνίως έρμαιο συμφερόντων που νικούν την λογική.

ΥΓ.
Τελικά αυτό που γράφω παραπάνω ισχύει και για τους υπόλοιπους που ανέφερα.
Καμία έκπληξη
https://www.aftodioikisi.gr/oikonom...merlin-plaisio-kotsovolos-public-media-markt/
328cc07900b54c609b6ec9d184c89ff9.jpg

Επαγγελματίας είμαι όχι ότι με ενδιαφέρει, αλλά υπάρχει σχετικό ΦΕΚ η κάνουν του κεφαλιού τους; Γιατί αν δεν υπάρχει μιλάμε για σκάνδαλο καταρχήν

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Re: Απάντηση: Ιοί

Επαγγελματίας είμαι όχι ότι με ενδιαφέρει, αλλά υπάρχει σχετικό ΦΕΚ η κάνουν του κεφαλιού τους; Γιατί αν δεν υπάρχει μιλάμε για σκάνδαλο καταρχήν

Αυτο ισχυει εξαρχης.

Εγω ως επαγγελματιας απο την αρχη του lockdown πηγαινω και αγοραζω ΚΑΝΟΝΙΚΑ ειδη που με ενδιαφερουν με εκδοση τιμολογιου. Αυτο που δεν λειτουργουσε εως τωρα ειναι οι εκθεσεις λιανικης.

Μου κανει εντυπωση που το ΙΚΕΑ ηταν κλειστο μεχρι τωρα. Ειμαι βεβαιος οτι την περασμενη εβδομαδα που περασα εξω απο το καταστημα κηφισου ειδα κοσμο στην πορτα και το θεωρησα απολυτα φυσιολογικο να λειτουργει οπως ολα με αυτον τον τροπο.

Πιθανον να το διαφημιζει τωρα.....ή να εχει αλλο καθεστως.

Παντως οχι σκανδαλο δεν υπαρχει αλλα ηταν η κανονικοτητα εως τωρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Αυτο ισχυει εξαρχης.

Εγω ως επαγγελματιας απο την αρχη του lockdown πηγαινω και αγοραζω ΚΑΝΟΝΙΚΑ ειδη που με ενδιαφερουν με εκδοση τιμολογιου. Αυτο που δεν λειτουργουσε εως τωρα ειναι οι εκθεσεις λιανικης.

Μου κανει εντυπωση που το ΙΚΕΑ ηταν κλειστο μεχρι τωρα. Ειμαι βεβαιος οτι την περασμενη εβδομαδα που περασα εξω απο το καταστημα κηφισου ειδα κοσμο στην πορτα και το θεωρησα απολυτα φυσιολογικο να λειτουργει οπως ολα με αυτον τον τροπο.

Πιθανον να το διαφημιζει τωρα.....ή να εχει αλλο καθεστως.

Παντως οχι σκανδαλο δεν υπαρχει αλλα ηταν η κανονικοτητα εως τωρα.

Ποια είναι τα είδη που αγοράζεις με τιμολόγιο;
Δεν υπάρχει τίποτα κανονικό σε αυτό που παραθέτω παραπάνω
Το να έχουμε μαγαζιά που απευθύνονται σε επαγγελματίες αλλα να μην μπορούμε να τα ανοίξουμε αλλά να μπορούμε ως επαγγελματίες να πάμε πελάτες να αγοράσουμε έπιπλα είναι παράλογο και όχι φυσιολογικό.

Re: Ιοί

Η διακίνηση εμπορευμάτων μεταξύ των επιχειρήσεων (=και επαγγελματιών) δε σταματάει με το lockdown, ούτε σταμάτησε ποτέ.

Η πώληση σε επαγγελματίες μόνο, οι οποίοι κόβουν τιμολόγιο όπως αναφέρεται, αλλά συνοδεύεται και με ταυτόχρονη εκτεταμένη διαφήμιση (π.χ. Πλαίσιο),

="Ανοίγουμε, αλλά από την πίσω πόρτα"!

Παρακαλώ αποφύγετε πολιτικά σχόλια ή σχόλια που μπορεί να ξεκινήσουν πολιτικές συζητήσεις.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δε νομίζω Χρήστο. Δηλαδή αν έκανα κανό-καγιάκ (που επιτρέπεται) πως θα πήγαινα στην παραλία; Και ο κωδικός 6 δεν αντιστοιχεί σε περίπατο, σε σωματική άσκηση αντιστοιχεί, κοντά στην κατοικία μου και χωρίς αλλαγή περιφέρειας.

Νίκο, χωρίς να το λέω προσωπικά, εάν κατάλαβα καλά σε βρήκαν σε αστυνομικό έλεγχο στο αυτοκίνητό σου, σε απόσταση 1 χλμ από το σπίτι, με κωδικό "6" και κατά δήλωσή σου προορισμό κοντινή παραλία για ατομική άσκηση.

Εάν ήμουν αστυνομικός, θα σε έγραφα. Υπό τη λογική ότι όλοι κάπως έτσι βρίσκουν και κινούνται. Δεν είναι ο κωδικός 6 carte blanche για μετακίνηση με το ιχ οπουδήποτε μέσα στον νομό ή έστω δημοτική κοινότητα. Άλλο είναι να με βρουν να τρέχω ή να περπατώ 3 χιλιόμετρα από το σπίτι, και άλλο να με βρουν στο αυτοκίνητό μου με κατεύθυνση, και σκοπό, κατά δήλωσή μου, την ατομική άθληση. Δεν θα άλλαζε κάτι εάν υπήρχε όριο, πχ 4 χιλιομέτρων, πάλι έτσι θα έβρισκαν να το χρησιμοποιούν πολλοί. Θα άλλαζε εάν μετέφερες ένα καγιάκ; Δεν απαγορεύεται, αλλά νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να δείξουμε μια κατανόηση σε αυτά τα έκτακτα και υποτίθεται σύντομα (όπως και θα ήταν, εάν τα τηρούσαμε σωστά) μέτρα. Ατομική άθληση επιτρέπεται για να μη σκουριάσουμε και γίνουμε ένα με τον καναπέ, όχι για να συνεχίζουμε τις συνήθειές μας ως business as usual.

Σήμερα πήγα με το αυτοκίνητο στη Νεάπολη, στο κτηματολογικό γραφείο. Είχα κλείσει ραντεβού πριν 20 μέρες (απίστευτο! για μεταγραφή συμβολαίου την οποία κανονικά πηγαίναμε χωρίς πρόβλημα και την κάναμε την επομένη ημέρα), αλλά πήγα σαν κύριος ακριβώς στην ώρα μου, δεν περίμενα καθόλου (με φώναξαν ακριβώς την ώρα που είχα κλείσει), τελείωσα τη δουλειά μου σε 10 λεπτά και έφυγα (θα μπορούσαν να εξυπηρετούν τουλάχιστον διπλάσιους χωρίς συνωστισμό, έχουν υπολογίσει πολύ χαλαρά τα ραντεβού). Στον δρόμο ήταν κόσμος όπως ακριβώς μια οποιαδήποτε καθημερινή. Ειλικρινά, σήμερα δεν βρήκα καμία διαφορά. Πώς στην ευχή κυκλοφορούν έξω όλοι αυτοί; Βάζουν έναν κωδικό 2 ή έναν κωδικό 6, και έχει ο Θεός. Έξω από μια τράπεζα στη Βενιζέλου, καμιά 30ρια περίμεναν στο πεζοδρόμιο, σε χώρο ούτε 150 τετραγωνικά.
Όλα αυτά στην πολύπαθη Θεσσαλονίκη, που μετρά 10δες θύματα κάθε μέρα.

Τάσο δεν προσβάλλομαι από τα γραφόμενά σου, αλλοίμονο. Από τη στιγμή όμως που δεν απαγορεύεται δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να με γράψει. Αναφέρεται κάπου ρητά πως απαγορεύεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο για προορισμό σωματικής άσκησης; Σήμερα στην εν λόγω παραλία έχουν ενσκήψει νομιμότατα 10 σέρφερ από το Ηράκλειο, 63 χλμ απόσταση με τα αυτοκίνητά τους και τις σανίδες τους εννοείται.

Μα το έγραψα παραπάνω το γιατί.
Όλοι όσοι κυκλοφορούν έξω (ή σχεδόν όλοι τελοσπάντων), "νομιμότατα" κυκλοφορούν. Με sms και τη δικαιολογία στο στόμα. Αλλά εάν μας επέτρεπαν όπως γράφει ο Cicadelic ό,τι γίνεται ή έγινε τελοσπάντων στη Γαλλία, μόνο το επιτόπιο τροχάδην ή γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο, θα ξεσηκωνόμασταν για το αστυνομικό κράτος (που σιγά μην είχε βέβαια τη δυνατότητα -´η τη διάθεση- να το επιβάλλει πραγματικά).

Εγώ την καταλαβαίνω απολύτως την περίπτωσή σου, και ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου έπαιρνε το αυτοκίνητο για ούτε 2 χιλιόμετρα και πήγαινε στο Σέιχ Σου όπου περπατούσε 10 χιλιόμετρα. Λες και έχει πραγματικά πολλά μέρη η πόλη μας για περπάτημα. Αυτό, εάν ήμουν αστυνομικός, δεν θα το αξιολογούσα ως δικαιολογία, αλλά θα το δεχόμουν με κατανόηση. Αλλά το ζήτημα είναι ότι σαν κι αυτόν δεν πιστεύω να είναι ούτε ένας στους 10 από όσους σήμερα κυκλοφορούν, υπό καθεστώς "λοκντάουν" στους δρόμους. Οι 9 στους 10 είναι ....... (συγγνώμη, αλλά η συντριπτική πλειονότητα που κυκλοφορεί σαν την άδικη κατάρα έξω ναι τον αξίζει σήμερα έναν πολύ σκληρό χαρακτηρισμό) που πιάνονται ακριβώς από το ότι δεν απαγορεύεται και δεν καθορίζεται κάτι ρητά. Δηλαδή, αποστρεφόματε την ιδέα ύπαρξης ενός αστυνομικού κράτους, αλλά ταυτόχρονα και προκαλούμε με τη στάση μας την επέλευσή του.

ὅμοιοί εἰσι παιδίοις τοῖς ἐν ἀγορᾷ καθημένοις καὶ προσφωνοῦσιν ἀλλήλοις καὶ λέγουσιν· ηὐλήσαμεν ὑμῖν, καὶ οὐκ ὠρχήσασθε, ἐθρηνήσαμεν ὑμῖν, καὶ οὐκ ἐκλαύσατε.

Διευκρινίστηκε σήμερα πάντως αυτό με την παρουσία επαγγελματιών σε κατάστημα που θέλουν να προμηθευτούν κάτι με τιμολόγιο.

Μάλιστα αναφέρθηκαν και σε διαφήμιση γνωστού πολυκαταστήματος, το οποίο το θεωρούν απαράδεκτο (συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού κλπ).

Εφ' εξής θα ισχύει μόνο με τιμολόγια για οικοδομικές εργασίες.

https://www.newsbomb.gr/oikonomia/s...orio-me-click-away-i-eisodos-se-epaggelmaties

Στα υπόλοιπα που αφορούν το click-away και έτσι όπως ορίστηκαν σήμερα, είναι προφανές ότι θέλουν να αποφύγουν εικόνες συνωστισμού σε εμπορικούς δρόμους π.χ. στην Ερμού.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Πώς στην ευχή κυκλοφορούν έξω όλοι αυτοί; Βάζουν έναν κωδικό 2 ή έναν κωδικό 6, και έχει ο Θεός. Έξω από μια τράπεζα στη Βενιζέλου, καμιά 30ρια περίμεναν στο πεζοδρόμιο, σε χώρο ούτε 150 τετραγωνικά.
Όλα αυτά στην πολύπαθη Θεσσαλονίκη, που μετρά 10δες θύματα κάθε μέρα.

Tασο η διαφορα με το πρωτο lockdown ειναι οι ελευθεροι επαγγελματιες νομιζω.

Στο πρωτο παρολο που οντως μπορουσαμε να κινηθουμε και παλι με χαρτι απο τον εαυτο μας .....λιγοι το εκαναν.

Ο κοσμος ηταν φοβισμενος εμενε μεσα μεχρι να δει τι γινεται, δεν υπηρχε γνωση κοκ.

Τωρα ολοι οι ελευθεροι επαγγελματιες ειναι εξω ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Και εγω μπορω να ειμαι εξω με τον νομο απο τις 5 το πρωι μεχρι οτι ωρα θελω. Ακομα και 24ωρο λογω της φυσης της εργασιας μου.

Ομως εχω επιλεξει να μην κανω καν χρηση του πασαπορτιου μου παρα μονο οταν εχω πραγματικα εργασια φοβουμενος και σεβομενος και τους γυρω μου.

Δηλαδη για παραδειγμα μπορω ΑΝΕΤΑ να παω οχι μονο στην παρνηθα αλλα οπουδηποτε μεσα στην Αττικη και να πω οτι ετοιμαζω γυρισμα . Και να εχω παει για καφε ή αλλου.

Και στον καθρεπτη μου τι θα πω ? μπραβο στον Ελληναρα που τους κοροιδεψα ?

Δεν μπορω να το κανω .

Επειδη ποτε η ιατρικη δεν πολιτικοποιθηθηκε τοσο, δεν ηρθαν αντιμετωπα τοσα "στρατοπεδα" δεν μπηκαν στο παιχνιδι τοσα συμφεροντα....λεχθηκαν πολλα, συχνα με στομφο και σιγουρια δικαστικης αποφασης και ζηλο νεοφωτιστου...
Στο συγκεκριμενο. Η θεραπεια.

Εδω τα συμπερασματα. Μετααναλυση 160 ερευνων. Περι HCQ πρωτοκολου.

Μελετηστε και βγαλτε τα συμπερασματα σας.

https://hcqmeta.com/

Σε παρακαλω πολυ Γεωργιε.
Εαν εσυ επελεξες να πιστευεις σε Θεο, εγω επελεξα να πιστευω στην Γνωση (δηλαδη, επιστημες).
Και δεν ειμαι ουτε γνωστης, ουτε επιστημονας (ουτε καν πειθαρχημενος εγκεφαλος).
Ουτε στομφο ειχαν αυτα που εγραψα τοτε, ουτε σιγουρια δικαστικης αποφασης.

Εγραψα "πιστευω στην επιστημονικη γνωση" .... δεν καλεσα κανεναν σε προσυλητισμο.
Ουτε βρισκεται σε καποιου ειδους σεχτα οποιος πιστευει ΜΟΝΟ στον ανθρωπο (και τις δυναμεις του).
Ουτε ανακαλω την επιλογη μου να κανω εμβολιο (ουτε την επιβαλλω σε καποιον αλλον).
Ακομα και γνωριζοντας οτι το εμβολιο θα κανει καλο μονο σε μενα και ΟΧΙ στην μανα μου.

Μια ειναι η πιστη ... και ειναι στις ικανοτητες μας. ΑΥΤΗ ειναι η θεση μου και ειστε ελευθεροι
να διαφωνειτε !

Επειδη ποτε η ιατρικη δεν πολιτικοποιθηθηκε τοσο, δεν ηρθαν αντιμετωπα τοσα "στρατοπεδα" δεν μπηκαν στο παιχνιδι τοσα συμφεροντα....λεχθηκαν πολλα, συχνα με στομφο και σιγουρια δικαστικης αποφασης και ζηλο νεοφωτιστου...
Στο συγκεκριμενο. Η θεραπεια.

Εδω τα συμπερασματα. Μετααναλυση 160 ερευνων. Περι HCQ πρωτοκολου.

Μελετηστε και βγαλτε τα συμπερασματα σας.

https://hcqmeta.com/

Γιώργο, παρακάτω παραθέτω 3 papers με μεταανάλυση που λένε το αντίθετο. Μάλιστα, απλά διάλεξα τα τρια πρώτα που βρήκα στο google. Δεν έχω άποψη για την ποιότητά τους, ενώ πιθανότατα υπάρχουν δεκάδες άλλα. Μη βγάζουμε συμπεράσματα λοιπόν όσο δεν είμαστε του πεδίου. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη δραστική ουσία έγινε σημαία ανθρώπων που μέχρι και πριν λίγο καιρό διαλαλούσαν ότι ο COVID είναι hoax.

https://academic.oup.com/jac/article/76/1/30/5919602

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.05.14.20101774v3

https://journal.chestnet.org/article/S0012-3692(20)32503-4/fulltext

Kαι...

https://www.nytimes.com/2020/07/28/..._AorHqkcFkg9qQjOsKJtinEHHCllK32jA_gr0AVdwzDOg

Εάν ήμουν αστυνομικός, θα σε έγραφα. Υπό τη λογική ότι όλοι κάπως έτσι βρίσκουν και κινούνται. Δεν είναι ο κωδικός 6 carte blanche για μετακίνηση με το ιχ οπουδήποτε μέσα στον νομό ή έστω δημοτική κοινότητα.

Να σας θυμίσω πως σε πρόσφατη του συνέντευξη ο Πρωθυπουργός της χώρας είπε επί λέξη <<Διότι, θέλω να τονίσω ότι η άσκηση επιτρέπεται εντός περιφερειακής ενότητας>>. Ποσό πιο επίσημα;
Συνεπώς δεν νομιμοποιείται κλήση ειδικά αν φοράς και αθλητικά ρούχα διότι θα μπορούσε κάποιος άνετα να καταθέσει μήνυση σε οποίον αστυνομικό έκανε αυτή την ενεργεία (πολλαπλές μηνύσεις μάλιστα). Αν για παράδειγμα μένω Μοσχάτο και θέλω να πάω Υμηττό για τρέξιμο μπορώ.

.... Επίσης, μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη δραστική ουσία έγινε σημαία ανθρώπων που μέχρι και πριν λίγο καιρό διαλαλούσαν ότι ο COVID είναι hoax.

https://academic.oup.com/jac/article/76/1/30/5919602

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.05.14.20101774v3

https://journal.chestnet.org/article/S0012-3692(20)32503-4/fulltext

Kαι...

https://www.nytimes.com/2020/07/28/..._AorHqkcFkg9qQjOsKJtinEHHCllK32jA_gr0AVdwzDOg

Καμμια σχεση με ατομα που λεγαν οτι ο ο Covid19 ειναι hoax.

O ενας ειναι αυτο που βαζω συχνα εδω που ειναι η παγκοσμια αυθεντια στις μολυμαντικες αρρωστιες, ο αλλος ειναι ο καθηγητης που ανακαλυψε και απεδειξε την υπαρξη της ασθενειας του Lyme. O πολεμος που διεξαχθη σε αυτους (και οχι μονο) τους ανθρωπους ειναι ανευ προηγουμενου με "αποδειξεις" τυπου Lancet (οπου καποιος εδω νομικος ειχε πει οτι κανονικα πρεπει να μπει εισαγγελεας- και ειχα πει "σιγα μην μπει) και προοθηση απο γιατρους (επιστημονες ! ) του Ρεμντεσιβιρ που αποδεικνυεται μια απο τις μεγαλυτερες απατες τη ιστοριας δεδωμενου οτι κοστιζει και 2000 ευρω η δωση, και ειναι και επιβλαβης. Βλεπεις η παραπανω μοριακη ουσια ειναι σχεδον τζαμπα.

Τελος παντων, ενημερωθειτε, και οπως λεει κι ο καθηγητης Ραουλτ "ο χρονος θα κανει το ξεκαθαρισμα".

Το αποτελεσμα της θεραπειας στην Μασσαλια ειναι εκτος οποιασδηποτε αμφισβητησης. Τα στοιχεια μετρανε.
Μεχρι και πρωην υπουργοι υγειας μεταφερθηκαν σε αυτο το ερευνητικο κεντρο για να θεραπευτουν, και θεραπευτηκαν μεταξυ των οποιων ο Ντουστ Μπλαζυ, καθηγητης καρδιολογιας και πρωην υπουργος υγειας, υπουργος υγειας
Και επεβαλαν η προσπαθησαν να επιβαλουν απαγορευσεις και εκει. Πολλα τα λεφτα Αρη που λεγε και η ταινια.

Οπως ειπα, μαθετε (οχι της στατιστικης και των αρθρων των μηντια, απο γιατρους, απο πρακτικους που μια ζωη παλευουν με ασθενειες σε "πραγματικους ασθενεις") και βγαλτε τα πορισματα σας.
Η υγεια ειναι η ευθυνη του καθενος προσωπικα, και το αναποσπαστο δικαιωμα του.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Σε παρακαλω πολυ Γεωργιε.
Εαν εσυ επελεξες να πιστευεις σε Θεο, εγω επελεξα να πιστευω στην Γνωση (δηλαδη, επιστημες).
Και δεν ειμαι ουτε γνωστης, ουτε επιστημονας (ουτε καν πειθαρχημενος εγκεφαλος).
Ουτε στομφο ειχαν αυτα που εγραψα τοτε, ουτε σιγουρια δικαστικης αποφασης.

Εγραψα "πιστευω στην επιστημονικη γνωση" .... δεν καλεσα κανεναν σε προσυλητισμο.
Ουτε βρισκεται σε καποιου ειδους σεχτα οποιος πιστευει ΜΟΝΟ στον ανθρωπο (και τις δυναμεις του).
Ουτε ανακαλω την επιλογη μου να κανω εμβολιο (ουτε την επιβαλλω σε καποιον αλλον).
Ακομα και γνωριζοντας οτι το εμβολιο θα κανει καλο μονο σε μενα και ΟΧΙ στην μανα μου.

Μια ειναι η πιστη ... και ειναι στις ικανοτητες μας. ΑΥΤΗ ειναι η θεση μου και ειστε ελευθεροι
να διαφωνειτε !

Εσυ πιστευεις οτι εισαι το κεντρο του συμπαντος η κατι αναλογο ;
Σου κατεβηκε ξαφνικα πως οτι εγραψα εχει σχεση με κατι που ειπες εσυ καποτε... ημαρτον

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Αν για παράδειγμα μένω Μοσχάτο και θέλω να πάω Υμηττό για τρέξιμο μπορώ.

Και θεωρεις οτι εισαι οκ δηλαδη με τον εαυτο σου ?

Αντι να πας στην παραλια που εχεις διπλα σου ?

Δηλαδη επειδη ενας πολιτικος εδωσε το κακο παραδειγμα θα πιαστουμε ολοι απο αυτο αντι να κανουμε αυτο που λεει η κοινη λογικη ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εσυ πιστευεις οτι εισαι το κεντρο του συμπαντος η κατι αναλογο ;
Σου κατεβηκε ξαφνικα πως οτι εγραψα εχει σχεση με κατι που ειπες εσυ καποτε... ημαρτον

Moνο ΕΓΩ εγραψα οτι πιστευω στην επιστημονικη γνωση (τοτε που αμφεβαλλαν ολοι για τα εμβολια
και ακομα και ο Kournias εξεφραζε επιφυλαξεις). Δεν θυμαμαι κανεναν αλλον να ηταν τοσο ξεκαθαρος.
Μαλιστα αν δεν κανω λαθος, ο Sonus μου συνεστησε να μην κανω την Επιστημη Θρησκεια.
Λοιπον ? .... εγω ειμαι το κεντρο του κοσμου ? ....

Status
Not open for further replies.