Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Υπάρχουν και κάποιοι που ντρέπονται να πουν ότι έχουν covid γιατί νιώθουν ότι θα στιγματιστούν και συνεχίζουν την καθημερινότητα τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Άλλο και αυτό.
Εγω θέλω να βγω έξω και να φωνάξω "έχω covid" για να μην με πλησιάζει ο κάθε αναίσθητος και αυτοί έχουν ανασφάλειες της πλάκας

Τετοια Μπαμπη εχουμε ακουσει. Και οχι ενα και δυο. Κι εγω ειχα γραψει, 2-3 χιλιομετρα απο εκει που παραθεριζω, τον Αύγουστο σε ελαιοτριβείο της Χαλκιδικης με 200 εργαζομενους, που εποχιακά γινονται 800. 2 Αλβανιδες επεστρεψαν απο την πατριδα τους, ειχαν πυρετο, πηραν ντεπονακι, πηγαν για δουλεια, κολλησαν οι 50 απο τους 200.
Οι γειτονικες χωρες μας εκαναν τη ΜΕΓΑΛΗ ζημια απο την οποια ξεφυγε το πράμα εδω πανω. Οχι τοσο οι τουριστες, οσο οι διαμενοντες και εργαζομενοι εδω που επισκεφτηκαν τους τοπους τους. Μετα ανελαβαν οι δικοι μας yolo φυσικα.

Άλλο ομως αυτο, αλλο να μιλαμε για νοσηλευτή ή εργαζομενο σε γηροκομείο. Εκεί ισοδυναμει με φονο.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Σε εργοστάσιο στη Β.Ελλάδα... Όχι τώρα, πάει πολύς καιρός.
Εγώ από συνάδελό της το άκουσα στην τηλεόραση.

Nαι! Πήγαινε στη δουλειά με πυρετό και δεν είχε πει τίποτε σε κανένα.

Κόλλησε πάρα πολλούς, έκλεισε το εργοστάσιο νομίζω.

Το ποιο χοντρό παράδειγμα βέβαια -που δεν έχει να κάνει με δουλειά- ήταν με την κοπελιά από τη Θεσσαλονίκη.

'Έμαθε ότι είχε covid, ενώ βρισκόταν στο τρένο για Αθήνα.

Στα παλιά της τα παπούτσια.

Όχι μόνο αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι της για να πάει στη Σαντορινη για διακοπές, αλλά πήρε -ενώ ήταν καθ'οδόν- τηλέφωνο το νοσοκομείο της Σαντορίνης για να κλείσει ραντεβού για αιμοκάθαρση.
Έκλεισε το ραντεβού και δεν τους είπε ότι έχει covid.

Aπό αυτό την εντόπισε το νοσοκομείο ότι έχει covid και την περιμένανε στο λιμάνι της Σαντορίνης.

Σ´αυτές τις περιπτώσεις όμως δεν θα με ενοχλούσε καθόλου η παρέμβαση του εισαγγελέα.

Υπάρχουν και κάποιοι που ντρέπονται να πουν ότι έχουν covid γιατί νιώθουν ότι θα στιγματιστούν και συνεχίζουν την καθημερινότητα τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Άλλο και αυτό. Εγω θέλω να βγω έξω και να φωνάξω "έχω covid" για να μην με πλησιάζει ο κάθε αναίσθητος και αυτοί έχουν ανασφάλειες της πλάκας

Κατσε τωρα .... μισο λεπτο ....
μεσα σ'αυτους ειναι και οσοι δεν ΕΠΕΛΕΞΑΝ να κανουν τεστ ?
Επειδη φοβοντουσαν να πλησιασουν σε καποιο διαγνωστικο κεντρο ?

Αρχιζουν .... σιγα-σιγα .... οι δαιμονοποιησεις ?
Να ξερω να φερω λαδολεμονο ... για την πυρα μου.

Δηλαδη, οσοι εκαναν τεστ .. κουβαλουν το ΑΓΙΟ ΦΩΣ ?

Kατι που δεν ξερω (αν ξερετε) ...

Επρεπε να ειχατε μειωσει το αλατι στην καθημερινη διατροφη σας.
Κατακρατει νερο που χρειαζεται ο οργανισμος σας για να πολεμησει ... ΚΑΘΕ ιωση.

Απλο στοιχειο ... που ομως ΕΓΩ το χα ξεχασει.

Χρειαζόμαστε λάμπες για το σπίτι και κάποια μικροπράγματα από το συνοικιακό κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Ξεκινήσαμε λοιπόν σήμερα να ψάχνουμε πώς λειτουργεί η διαδικασία του Clickaway.

Δεν ξέρω τι να πω. Η διαδικασία της τηλεφωνικής παραγγελίας και παραλαβής στην πόρτα έξω από το κατάστημα τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης μου φαίνεται εντελώς δικαιολογημένη και λογική.

Αλλά τούτη η απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία, αν τελικά ισχύει χωρίς ν' αλλάξει αυτό που διαβάζουμε, με τα πολλαπλά SMS, τους αριθμούς παραγγελίας διπλούς αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν στην πράξη να λειτουργήσει; :nounder:

Σε τεχνολογικό φόρουμ συμμετέχουμε. Κάτι καταλαβαίνουμε, νομίζω. Δεν γινόταν να βρεθεί κάτι πιο πρακτικό και πιο απλό;

Κατά τη γνώμη μου ο ενδιαφερόμενος σε τυχόν έλεγχο θα έπρεπε απλά να επιδεικνύει 2 SMS.
  1. Το συνηθισμένο προς το 13033 με κωδικό 2.

2. Άλλο ένα προγενέστερο, από το κατάστημα προς τον αγοραστή που θα επιβεβαιώνει ότι έχει γίνει ήδη προσυνεννόηση για αγορά προϊόντων και παραλαβή. Αναφέροντας και τον χρόνο του ραντεβού.

Χωρίς 3ο ή 4ο ενδιάμεσο SMS προς άλλες υπηρεσίες του υπουργείου ανάπτυξης.
Πιστεύω ότι έτσι θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ καλύτερα και αποδοτικά. Για αμφότερες τις πλευρές: αγοραστές και εμπόρους. Και εμείς ως καταναλωτές να έχουμε τη δυνατότητα να ψωνίζουμε άνετα από τη γειτονιά μας αυτά που χρειαζόμαστε με ασφάλεια, χωρίς να προκαλούμε, ούτε να υποκείμεθα σε συνωστισμό.

Δεν είμαι φυσικά μισογύνης, αλλά αυτό με τα κομμωτήρια ξεπερνάει κατα πολύ τα όρια του γελοίου... Εχουν κλείσει τα πάντα, επιτρέπονται μόνο τα καταστήματα που παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης, διατροφής κλπ, αλλά απο αύριο Δευτέρα ανοίγουν τα κομμωτήρια... Φαντάζομαι ανοίγουν γιατί η Ελληνίδα χωρίς κομμωτήριο φθάνει στα όρια της ψυχικής βλάβης... Βέβαια, ανοίγουν και τα κουρεία για τους άντρες, αλλά αυτό πιστεύω είναι ο φερετζές για να μην χαρακτηριστεί σεξιστική η απόφαση ανοίγματος...

Σε τεχνολογικό φόρουμ συμμετέχουμε. Κάτι καταλαβαίνουμε, νομίζω. Δεν γινόταν να βρεθεί κάτι πιο πρακτικό και πιο απλό;

Υπαρχει.

Λεγεται eshopping. Παραγγελνεις ολα οσα χρειαζεσαι και στα φερνουν σπιτι σου. Ειδικα για εσενα ειναι ταμαμ.Μακρυα απο καταστηματα κλπ ακομα .

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Υπαρχει.

Λεγεται eshopping. Παραγγελνεις ολα οσα χρειαζεσαι και στα φερνουν σπιτι σου. Ειδικα για εσενα ειναι ταμαμ.Μακρυα απο καταστηματα κλπ ακομα .

Μα να παραλάβει φέτος είναι το θέμα... Και αν σου χάλασε πχ. το λαμπάκι στο ψυγείο (όπως συνέβη σε μένα - αλλά ευτυχώς είχα ανταλλακτικό) που κοστίζει 1-2 ευρώ, πόσο θα κοστίσει να παραγγείλεις και να σου έλθει ένα με ηλ.παραγγελία ? - άν κάτσει να ασχοληθεί δηλαδή για ένα λαμπάκι το κατάστημα... Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι αν χρειάζεται κανείς ευτελή αλλά απαραίτητα μικροπράγματα, θα πρέπει να κάνει μη απαραίτητες μεγάλου ποσού αγορές ωστε να δικαιολογείται η συνολική ταλαιπορία εκατέρωθεν...

εντιτ

...και να εκατονταπλασιαστεί ο αριθμός των ντιλιβεράδων και των οχημάτων διανομής...

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν είμαι φυσικά μισογύνης, αλλά αυτό με τα κομμωτήρια ξεπερνάει κατα πολύ τα όρια του γελοίου... Εχουν κλείσει τα πάντα, επιτρέπονται μόνο τα καταστήματα που παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης, διατροφής κλπ, αλλά απο αύριο Δευτέρα ανοίγουν τα κομμωτήρια... Φαντάζομαι ανοίγουν γιατί η Ελληνίδα χωρίς κομμωτήριο φθάνει στα όρια της ψυχικής βλάβης... Βέβαια, ανοίγουν και τα κουρεία για τους άντρες, αλλά αυτό πιστεύω είναι ο φερετζές για να μην χαρακτηριστεί σεξιστική η απόφαση ανοίγματος...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Μα να παραλάβει φέτος είναι το θέμα... Και αν σου χάλασε πχ. το λαμπάκι στο ψυγείο (όπως συνέβη σε μένα - αλλά ευτυχώς είχα ανταλλακτικό) που κοστίζει 1-2 ευρώ, πόσο θα κοστίσει να παραγγείλεις και να σου έλθει ένα με ηλ.παραγγελία ?

απο 2 εως 4 ευρω αν ειναι τοσο σημαντικο και δεν μπορεις να κανεις χωρις αυτο δεν νομιζω οτι ειναι θεμα .Αν μπορει να περιμενει ας περιμενει.

Ποσο καιρο ειμαστε κλεισμενοι μεσα ?

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Υπαρχει.

Αυτό κάνω, έτσι κι' αλλιώς. Και όποτε υπάρχει κάτι επείγον στέλνω κάποιον άλλον.

Μα να παραλάβει φέτος είναι το θέμα... Και αν σου χάλασε πχ. το λαμπάκι στο ψυγείο (όπως συνέβη σε μένα - αλλά ευτυχώς είχα ανταλλακτικό) που κοστίζει 1-2 ευρώ, πόσο θα κοστίσει να παραγγείλεις και να σου έλθει ένα με ηλ.παραγγελία ? - άν κάτσει να ασχοληθεί δηλαδή για ένα λαμπάκι το κατάστημα... Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι αν χρειάζεται κανείς ευτελή αλλά απαραίτητα μικροπράγματα, θα πρέπει να κάνει μη απαραίτητες μεγάλου ποσού αγορές ωστε να δικαιολογείται η συνολική ταλαιπορία εκατέρωθεν...

Ακριβώς αυτό. Μία λάμπα που κάηκε. Δύο μπαταρίες για το τηλεκοντρόλ. Ένα ψαλιδάκι. Χίλια-δυό μικροπράγματα της καθημερινής ζωής, ευτελούς αξίας, αλλά τα χρειαζόμαστε επειγόντως.

Άσε το άλλο: Όταν κάνουμε μαζικές παραγελίες σε eshop, ουδέποτε θυμόμαστε να περιλάβουμε τα μικροπράγματα. :bang:

Είναι δυστυχώς, πάντα της τελευταίας στιγμής! :frown:

εντιτ
...και να εκατονταπλασιαστεί ο αριθμός των ντιλιβεράδων και των οχημάτων διανομής...

Συμφωνώ.

Μεγάλη κουβέντα και μεγάλο θέμα άνοιξες!
Η πρόταση που έκανα παραπάνω αποσκοπεί να διευκολύνει το συνοικιακό εμπόριο.

Συνοικιακό εμπόριο = αποκεντρωμένο εμπόριο.

Αποκεντρωμένο εμπόριο = λιγότερες μετακινήσεις.

Λιγότερες μετακινήσεις = αποφυγή συνωστισμού

Αποφυγή συνωστισμού σε συνδυασμό με όλα τα μέτρα προφύλαξης = Ελαχιστοποίηση των κινδύνων.

Θυμάστε τις παλιές ελληνικές ταινίες;
Που έπαιρνε τηλέφωνο η νοικοκυρά το μπακάλη, τον περιπτερά, τον ψιλικατζή, κλπ. Και αφού συνεννοούνταν για την παραγγελία, εκείνος κατόπιν έστελνε το "μικρό" που μετέφερε τα ψώνια;

Πιστεύω ότι θα μπορούσε να ξαναγίνει. Με σύγχρονη μορφή. Είναι ασφαλής. Και συνάμα πολύ ανθρώπινη.

Με τον κορωνοϊό θα ζήσουμε πολύ καιρό ακόμα. Μεγάλο χρονικό διάστημα. Και καθώς θα συνεχίζονται εν τω μεταξύ τα εμβολιαστικά προγράμματα.
Θα είναι ανάγκη λοιπόν να προσαρμοστεί και η Οικονομία στα νέα δεδομένα.
Όχι μόνο σε λύσεις εξ αποστάσεως, αλλά και σε λύσεις καθημερινής διαβιώσεως.

Που να είναι ανθρώπινες και όμορφες!

Παιδες δεν ειμαστε στην εποχη των μπακαλικων ομως .

Που ελεγες βαλε ενα κιλο ρυζι και μια ρεγγα και μισο κιλο φετα. (γιατι ειχε μονον ενα ειδος απο καθε τι)

Καλως ή κακως εχει αλλαξει δεκαετιες το εμποριο.

Αυτα ειναι ανεφικτα που λες Μιχαλη. Αν δεν προσαρμοστουν τα μικρα καταστηματα θα εχουν τετοιο ρισκο λειτουργιας και επιβιωσης.

Το ηλεκτρονικο εμποριο ειναι το μελλον οχι η διανομη με τον μικρο του μαγαζιου.

Θα επιθυμούσα ένα σύγχρονο συνδυασμό και των δύο Ναθαναήλ. Με τα πλεονεκτήματα του καθενός χωρις τά μειονεκτήματα.

Βέβαια, άλλο τι επιθυμώ εγώ και άλλο τι θα συμβεί στην πραγματικότητα.

Υ.Γ. Και επειδή ρώτησες σε προηγούμενο μήνυμα πόσο καιρό είμαστε μέσα
Απαντώ για μένα: - "Οκτώ μήνες!"

Πανυως από Σκλαβενίτη σου φαιρνουν κανονικά τα ψώνια που παραγγέλνεις.
Αν θυμάμαι καλά πάνω από 30 ευρώ δεν χρεώνονται μεταφορικά.
Μάλιστα δεν χρειάζεται να πληρώσεις online μπορείς να πληρώσεις στην πόρτα σου κατά την παράδοση

Status
Not open for further replies.