songless_bird
AVClub Fanatic
Πολλούς. Οικογένειες ολόκληρες. Αρνητες χρήσης μασκας , εμβολιασμού κλπ . Κυκλοφορούν μάλιστα χωρίς μάσκα έξω.
Εγώ δεν ειμαι δείγμα μόνος μου φυσικά. Όλοι μαζί όμως όσοι συζητάμε κάτι λίγο αντιπροσωπεύουμε.Εσυ δεν εισαι αντιπροσωπευτικο δειγμα ομως . Απο την αποψη οτι φυλαγεσαι και αρα δεν σουλατσαρεις πολυ εξω να δεις τι γινεται. Στο κατω κατω δεν εχει σημασια ποσους ξερουμε.
Αλλα ποσους βλεπουμε ακομα και να μην τους ξερουμε.
Και τα κρουσματα ακομα και σε lockdown μιλουν απο μονα τους τελικα .
Προφανως ειναι επιλογη η "μη ολικη συγκρουση" με τον κοσμο.
....
Ειναι απολυτως βεβαιο οτι και ειδικοι επι της ψυχολογιας των μαζων συνδραμουν στην συμβουλη των κυβερνητων.
Εγώ δεν ειμαι δείγμα μόνος μου φυσικά. Όλοι μαζί όμως όσοι συζητάμε κάτι λίγο αντιπροσωπεύουμε.
Και αφού η συζήτηση αφορά τους απείθαρχους, ας μεταφέρει ο καθενας εδώ μέσα τη δική του εμπειρία.
Οχι φιλε μου... Δεν τρώγονται τέτοιες ανοησίες απο κανεναν.Δεν ειμαι βεβαιος οτι κατι τετοια θα περνουσε.....μπορει καλλιστα ενας 30αρης να πει δεν ξερω να στελνω μηνυματα.....καταλαβαινεις ποσο ευθραστο ειναι αυτο ετσι ? ι.
Μα ακριβως το αντιθετο συμβαίνει με το κούτσα κούτσα.Οχι γιατι καταλαβαινω και τις δικες τους προθεσεις ισορροπιας μεταξυ οικονομιας και υγειας.
Ναθ οι 50-60 νερκοι σημερα δεν ειναι ουτε απο τον Οκτώβρη ουτε από εισαγωγες.ΔΚαθε ασθενης ειτε βγαινει σε λιγες ημερες απο την ΜΕΘ ειτε περναει εβδομαδες μεσα. Δεν υπαρχει στανταρ σε αυτο ουτε ελεγχεται.
Ασε την τυχη στην ησυχία της.Αν ειναι μεχρι την ανοιξη θα ειμαστε τυχεροι Ανδρεα..
Χρόνια Πολλά Ανδρέα....
Ναθ οι 50-60 νερκοι σημερα δεν ειναι ουτε απο τον Οκτώβρη ουτε από εισαγωγες.
Ειναι απώλειες εν μεσω δίμηνης υποτιθέμενης καραντινας.
Ειναι απίστευτο το νούμερο
Με αυστηρο lockdown θα επρεπε σημερα να μετραμε 10-20 νερκους και οχι 50-60 .
Με το στανιό προχωράμε με αυτην την χαλαρη τακτική.
Ασε την τυχη στην ησυχία της.
Απο μονη της δεν ερχεται.
Συν Αθηνα και χείρα κινει.
Προφανώς και θα παμε ως το καλοκαιρι αν δεν αλλάξει κατι .
Αντοχές ομως υπαρχουν;
Αν ηταν 2-3 μηνες πραγματικά σκληρά μετρα θα ηταν πιο ευκολο. Τωρα ομως σκεφτόμαστε την σοβαρη πιθανότητα για ξεχείλωμα της αντοχής για 6 μηνες .
Γινεται αυτο;
Χρόνια Πολλά Ανδρέα.
Ο ιός είχε/έχει πολύ μεγάλη διασπορά. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πριν 45 ημέρες ήταν 2.600 καθημερινά. Και με την καραντίνα, τα κρούσματα αυτά συνεχίζούν να μεταδίδουν τον ιό σε πιο στενό κύκλο βέβαια, αλλά η μετάδοση δεν σταμάτησε.
.
Το ερώτημα Στέλιο είναι πώς;Χρόνια Πολλά Ανδρέα.
Ο ιός είχε/έχει πολύ μεγάλη διασπορά. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πριν 45 ημέρες ήταν 2.600 καθημερινά. Και με την καραντίνα, τα κρούσματα αυτά συνεχίζούν να μεταδίδουν τον ιό σε πιο στενό κύκλο βέβαια, αλλά η μετάδοση δεν σταμάτησε.
Μη συγκρίνεις με το Μάρτιο που τα πρώτα κρούσματα ήταν μια εκδρομή στους Αγίους Τόπους και 100 άτομα που βρέθηκαν σε λάθος στιγμή στην Ιταλία.
Από την άλλη με 440 άτομα στις ΜΕΘ, αν γίνει το παραμικρό μπραφ με τον ιό τις επόμενες ημέρες, σε μια βδομάδα θα καταρρεύσει το ΕΣΥ. Το spare capacity σε ΜΕΘ που έχουμε πόσο είναι ? Είναι 200 ?
Αν δεν πέσει ο αριθμός των διασωληνωμένων κάτω από 100, δύσκολο το βλέπω να ανοίξει η χώρα.
Πως να στενέψει ο ρημάδης ο κύκλος? Ο μόνος τρόπος είναι με ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, αντίστοιχη του στρατιωτικού νόμου. 2 έξοδοι την εβδομάδα για ψώνια ανά οικογένεια και 6 μόνο για όσους έχουν σκύλο.Χρονια πολλα Στελιο.
Αυτον τον κυκλο θεωρώ πως δεν καταφέραμε να στενέψουμε οσο επρεπε για αυτο εχουμε ακομα τόσους νεκρούς.
Το Νοέμβριο η έννοια της εστίας μετάδοσης δεν υπήρχε πια. Υπήρχαν περιοχές που κάθε σπίτι είχε κρούσμα. Αυτό ήταν/είναι ακόμα το πρόβλημα.Το ερώτημα Στέλιο είναι πώς;
Και για να απαντηθεί στα σοβαρά πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς ποιες είναι οι εστίες μετάδοσης και ποιες είναι οι διαδρομές τους. Όλες!
Μόνο με αυτή τη γνώση μπορούν να ληφθούν σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα.
Απ' ότι φαίνεται ο μόνος τρόπος που δουλεύει είναι ο Κινέζικος τρόπος + σφράγισμα συνόρων μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός.Υπόδειγμα Κίνας;
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν συνδράμουν ή δεν τους ακούν καθόλου ειδικοί στην επικοινωνία, από την πρώτη μέρα έως σήμερα.
Δεν το συνεχίζω θα αρχίσουμε τα "πολιτικά".
Ξεχνάς τα ίδια τα νοσοκομεία!
Δυστυχώς...
Είναι και αυτά εστίες συνωστισμού.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.