Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Τρελαθηκε ο κοσμος... το Bitcoin ξεπερασε τα 38 000 δολαρια !!!
Οταν σκεφτομαι απο που ξεκινησε.
Πραγματικα τρελαθηκε ο κοσμος.
Εγω όταν σκέφτομαι ότι πριν 10 χρόνια δεν αγόρασα καμια 10αρια όταν μου έλεγες φίλος μου ότι έκαναν 10 το ένα...

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εγω όταν σκέφτομαι ότι πριν 10 χρόνια δεν αγόρασα καμια 10αρια όταν μου έλεγες φίλος μου ότι έκαναν 10 το ένα...

To ιδιο και γω....Μου ρχεται να... αντε δε λεω τι μου ρχεται, υπαρχουν και χειροτερα.

Και θα συνεχισει να ανεβαινει. Το συζητηα σημερα με ενα φιλο οικονομολογο. Αυτος δεν διατιθεται να αγορασει ουτε ηταν ποτε προθεση του.
Μου ειπε... Και θα συνεχισει να ανεβαινει. Οσο πιστευουν οι ανθρωποι θα ανεβαινει.
Σαν τον πυργο της Βαβελ

Τωρα μην το σκεφτεστε αυτο περασμενα ξεχασμενα.

Αλλα ειναι τα προβληματα μας τωρα.....Ενα bidcoin ειναι μια φουσκα.

Ειναι θεμα χρονου να ξεφουσκωσει καποτε.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Και με μαθηματική ακρίβεια θα τα είχες πουλήσει στα 100. Και πολύ λέω. 😉

Αυτό το πράγμα δεν το πίστευε ούτε αυτός που έφτιαξε τον αλγόριθμο.

Πάντως στην τελευταία δεκαετία υπήρξαν πολλά πράγματα που θα μπορούσες να γίνεις εκατομμυριούχος αν είχες μπει στο ξεκίνημα (π.χ. μετοχές amazon, tesla ) σε αντίθεση με τους παλιούς που περίμεναν μια ζωή πότε θα "αυγατισουν" τα λεφτά στην τράπεζα, πότε θα πάρει αξία το οικοπεδακι κλπ

Tασο

τα χρηματα ειναι το τελευταιο που απασχολει τον κοσμο ΑΥΤΗΝ την στιγμη.
Υπαρχουν βεβαια και οι τρελλοι που μεσα στο στομα του δρακοντα ... εκτιμουν επιχειρηματικες ευκαιριες.
Ειναι μεχρι να τους καταπιει ο δρακοντας. Εμεις θα ξαναπαρουμε μπρος (ως κοινωνια και οικονομια) ...
τελη Μαιου με αρχες Ιουνιου. Δεν εχασε η Βενετια βελονι ...

Τα χρήματα ΠΑΝΤΑ θα απασχολούν τον πλανήτη no matter what. ΟΛΑ όπως έχουν γίνει είναι related με χρήματα.
Αν ήξερες τι τζόγος έχει γίνει από τον Μάρτιο που βυθίστηκαν όλα τα χρηματιστήρια μέχρι τώρα.....
Ακόμα και στα σαβουροελληνικά ομόλογα. Σαφώς και δεν τα βλέπει το πόπολο αυτά αλλά ως γνωστόν δεν είναι όλα τα πράγματα για όλους.

ΟΛΟΥΣ τους ενδιαφέρει το χρήμα σαν μέσο επιβίωσης.

Απλά οι λίγοι παίζουν με τα εκατομμύρια και οι πολλοί περιμένουν την επιστρεπτέα προκαταβολή......

Βρε Τασο,

τα εκατομμυρια ειναι μεσο ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ?
Ο 14χρονος στην Σιερα Λεονε που κουβαλαει σακια στην πλατη
πληρωνεται σε εκατομμυρια ?

Τα εκατομμυρια (last time I checked) ειναι XΛΙΔΟζωαρα !
Τα 5 και 10 και 20 ευρω ειναι μεροκαματο και επιβιωση.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Τα 5 και 10 και 20 ευρω ειναι μεροκαματο και επιβιωση.

Για τα εκατομμύρια δεν ξέρω, αλλά ο καθένας την επιβίωση την ορίζει αλλιώς. Ένας ΔΥ των 1000 ευρώ στην Ελλάδα για παράδειγμα, λογικά αν χάσει τη δουλειά του θα πρέπει να βρει από κάπου 600-700 ευρώ το μήνα που είναι τα ανελαστικά του έξοδα.

Ένας γιατρός στη NYC αν χάσει τη δουλειά του, θα πρέπει να βρει κάπου 6000-7000 το μήνα, απλά και μόνο για να μη βρεθεί στο δρόμο και να συνεχίσει να έχει ασφάλιση.

Τα νούμερα για έναν Κινέζο αγρότη σε ένα χωριό μπορεί να είναι 60-70 το μήνα.

Κοινώς, δεν είναι το ίδιο πράγμα το χρήμα για όλους, και δεν είναι μικρότερο το δράμα ενός απολυμένου γιατρού στη ΝΥ από έναν απολυμένο αγρότη στην Κίνα.

Νταξ ...

το περιμενα οτι θα φταναμε εδω (α ρε κακουργε Τασο :laugh:).
Προσπαθουσα να πω οτι οσα και αν ειναι τα χρηματα (η τα bitcoins)
κλεισμενος σε μια ΜΕΘ .... ειναι ενα ΤΙΠΟΤΑ πλουτος.

Τωρα το πως φτασαμε εδω ... :nounder: ... δεν ηταν επιδιωξη μου.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Για τα εκατομμύρια δεν ξέρω, αλλά ο καθένας την επιβίωση την ορίζει αλλιώς. Ένας ΔΥ των 1000 ευρώ στην Ελλάδα για παράδειγμα, λογικά αν χάσει τη δουλειά του θα πρέπει να βρει από κάπου 600-700 ευρώ το μήνα που είναι τα ανελαστικά του έξοδα.

Ένας γιατρός στη NYC αν χάσει τη δουλειά του, θα πρέπει να βρει κάπου 6000-7000 το μήνα, απλά και μόνο για να μη βρεθεί στο δρόμο και να συνεχίσει να έχει ασφάλιση.

Τα νούμερα για έναν Κινέζο αγρότη σε ένα χωριό μπορεί να είναι 60-70 το μήνα.

Κοινώς, δεν είναι το ίδιο πράγμα το χρήμα για όλους, και δεν είναι μικρότερο το δράμα ενός απολυμένου γιατρού στη ΝΥ από έναν απολυμένο αγρότη στην Κίνα.

Υπερβαλλεις λιγο... Γυρω στα $5,000 καθαρα το μηνα ειναι τα ανελαστικα εξοδα στη ΝΥ -bye-
(ενοικιο $2,500+, Ασφαλεια $1,000, εξοδα συντηρητικα $1,500 για ατομο. Για ζευγαρι $6-$7κ. Αυτα στη μεσσαια ταξη. Χαμηλοτερα ισως επιβιωνεις με $3-$4κ)

To μελλον της οικοδομης πρεπει να ειναι (και να γινει) το ξυλο.
Και για οικολογικους λογους λογους αλλα και για λειτουργικους.
Γιαυτο πρεπει να προγραμματιστουν καλλιεργειες και των δυο κατηγοριων ξυλου σκληρου-ακριβου (βελανιδιας κλπ) και του φτηνου ταυτοχρονα (κονοφορα).

Οι κατασκευες οικιων αλλα και οικισμων απο ξυλο αλλα ακομα και απο αχυρο compacted εχουν εξελιχθει παρα πολυ. Με εξαιρετικα αποτελεσματα σε αντχη, μονωση, σεισμικη αλλα ακομα και αντιπυρικη προστασια. Καποτε το τσιμεντο πρεπει αν οχι να απαγορευτει (εκτος εξαιρετικων περιπτωσεων) τουλαχιστον να καταστει πολυ δυσκλολο στην προσβαση του.

Εγω δεν εχω, αλλα αυτοι που το προοθουν (δραστικα) πρεπει να εχουν.

Παραδειγμα αρχιζουν να εμφανιζονται ουρανοξυστες με ξυληνη κατασκευη, παραδειγμα ο πρωτος στην Γαλλια στο Μπορντω 55μ. Ο υψηλοτερος ειναι στην Νορβηγια 85 μετρα υψος.

Παντως συντηρηση θελει καθε κτιριο. Απο σοφαντισμα μεχρι βαψιμο. Τακτικα.
Και επειδη αν και δεν εχω καμμια γνωση περι συντηρησης εκτος απο προσωπικης εμπειριας, και κατοικοντας και συνιδιοκτητης σε κτιριο μπροστα σε παραλια, αρα η συντηρηση με "βαραινει" προσωπικα και με ενδιαφερει, εχω παρατηρησει οτι αυτο που προτεινεται γι εξωτερικη επενδυση ειναι πλεον η χρησιμοποιηση ενος ειδους ξυλου που κραταει πολυ καλυτερα και μακροχονια απεναντι στις κακουχιες (της θαλασσας) σχετικα με τα δικα μας που ειναι κατασκευες μπετον, και των οποιων η συντηρηση ειναι πολυ ακριβοτερη.

Οπως και η ολη κατασκευη ολο το processus ειναι ακριβοτερο (ακομα και η χρηση μηχανηματων πολυ ογκοδεστερη και ακριβη).

Το μελον ειναι εκει. Επιπλεον το μεγαλυτερο οικολογικο προβλημα μετα την βιοποκιλια ειναι η ελειψη αμμου της θαλασσας εξ αιτιας της κλοπης της (sic) για τσιμεντοκατασκευες των με ανα τον κοσμο μεγαλουπολεων. Αμμος που ουσιαστικα δεν αναπληρωνεται ΟΥΤΕ ανακυκλωνεται μια φορα χρησιμοποιουμενη στο τσιμεντο.

Γιαυτο βλεπετε και παραλιες που εξαφανιζονται χονο με τον χρονο.

Μην παιρνετε για παραδειγμα την συντηρηση ξυλου σε σκαφη θαλασσης σχετικα με σκαρια απο συνθετα υλικα. Αυτη δεν εχει καμμια σχεση με ενα οικοδομικο προγραμμα.

Η τιμη του Λιθιου αυξηθηκε κατα 468% μεσα σε ενα χρονο.
Αυτη του Κοβαλτιου κατα 78%...

Αναλογες αυξησεις θα βρειτε στα υπολοιπα σπανια μεταλα Τιτανιο, Νικελιο κλπ...

Κινα, Ρωσσια, Αφρικη (κυριως κεντρικη Αφρικη) και καποιες χωρες της Λατινικης Αμερικης (Βολιβια Περου) ειναι οι κυριοι τοποι εξωρυξης και παραγωγης.

Γιατι δεν υπαρχουν στην Ευρωπη ; Στην Γαλλια για παραδειγμα ; Φυσικα και υπαρχουν, και σε μεγαλη ποσοτητα αλλα....μολυνουν την οικολογια σε μεγαλο βαθμο.
Οποτε...

Τα ιδια δεν εχουμε και εδω στην Ελλαδα με τον λιγνιτη ?

Ολοι ξερουν ποσοι ανθρωποι εχουν πεθανει -περαν του φυσιολογικου- σε περιοχες οπως η κοζανη και η μεγαλοπολη

Κατι εχω ακουσει και για τον χρυσο στην Χαλκιδικη, που πωληθηκε προς εκμεταλευση σε ξενα ενδιαφεροντα (παρτε τωρα που γυριζει) αλλα η επεξεργασια μολυνει πολυ το περιβαλον (ετσι ακουσα).

Status
Not open for further replies.