Παιδες ...
τον χειμωνα, ΕΑΝ πατε διακοπες (Χριστουγεννα), βρειτε καποιον εμπιστο να αναβει τον καυστηρα για μερικες ωρες
(κυριως στις 9 το πρωι με 1 το μεσημερι) .... γιατι ο "παλιατζης", κοντα στα αλλα, βλεπει αν καπνιζουν τα φουγαρα
και ξαναπερνα καθε μερα να επαληθευσει (ποια και ποτε) ...
Επισης,
το πατακι στην πορτα (αυτο αφορα μερικες σλαβες καθαριστριες) να ΜΗΝ ειναι αμετακινητο για πανω απο μια βδομαδα.
Τα φωτογραφιζουν με κινητο ... και τα συγκρινουν καθε μερα. Ας ειναι λιγο λοξο το χαλακι. Θα μου πειτε "ποιον να βρω ?".
Αυτο ειναι το δυσκολο ! ΟΥΤΕ ΕΓΩ εχω καποιον τοσο εμπιστο να κοιταει. Ομως .... πεταγομαι και βλεπω της μανας μου !!!
Στα θυροτηλεφωνα (στην εισοδο) πανε και χαραζουν με σημαδια το μαρμαρο διπλα στα κουμπια ...
Ειναι δικος τους κωδικας για το ποιος αξιζει να παρακολουθηθει και ποιος οχι. ΧΑΛΑΣΤΕ τις χαραγματιες (με καποιον τροπο).
Αν προσεξετε, αλλαζουν ελαχιστα καθε βδομαδα. Και αλλαζουν το βραδυ (πρωι θα δειτε την οποια αλλαγη).
Οταν περναει ο παλιατζης ... τα πατζουρια ανεβασμενα. Σημαινει οτι "Ειστε σπιτι !"
Παραμονη Πρωτοχρονιας και Μεγαλο Σαββατο ... ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ανοιχτα. Ειστε-δεν ειστε σπιτι !
Οταν λειπετε απο το σπιτι (ακομα και για μια βολτα στο σουπερ μαρκετ) το φως της εξωπορτας ΑΝΑΜΕΝΟ.
Και ας πεταχθηκατε καπου κοντα. Δεν θα "μπειτε μεσα" επειδη το φως εκαψε για 15 λεπτα (η και μιση ωρα).
Οσοι εχετε αυτοκινητο παρκαρισμενο με κουκουλα (που εχει πιασει και μακα !!!) ... πατε γυρευοντας.
Οταν μαλιστα το εχετε παρκαρισμενο στο ιδιο σημειο ... για μηνες (οπως η μανα μου) ... ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΤΕ !
Τα σκουπιδια που πετατε στον καδο απορριματων ... ειναι παντα ευρετηριο. Εδω αφηστε την φαντασια σας
να οργιασει. Ξερουν (στο περιπου) αν βρισκονται ΟΛΟΙ στην πολυκατοικια ... η οχι. Ακομα και αν ο δημος
μαζευει τα σκουπιδια τακτικα. ΟΧΙ ΜΟΝΟ απο το ποσο τιγκαρισμενος ειναι ο καδος (οι καδοι) αλλα και απο
τις μαρκες των σουπερμαρκετ πανω στις σακουλες, αν ειναι μικρες η μεγαλες, πρασινες-μαυρες-μπλε ...
ειναι ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ κανονικο. Απλα δεν εχουμε μαθει εμεις να το διαβαζουμε. Μεσα σε λιγα χρονια,
με την εξασκηση που κανουν ... μεσα σε 2 δευτερα ξερουν στο περιπου αν καποιος "λειπει απο την registry".
Και μετα ψαχνουν ... ποιος ειναι αυτος !
Το ξερω οτι στα περισσοτερα απο αυτα .... δεν μπορειτε να κανετε και πολλα πραγματα .... ΤΟ ΞΕΡΩ !
Α ναι ....
οσα διαμερισματα εχουν ανοιχτα φωτα το βραδυ (προς ξημερωμα, σαν και μενα

) ΔΥΣΚΟΛΑ θα τα χτυπησουν
γιατι υποψιαζονται οτι δεν δουλευετε το πρωι και αρα .... δεν μπορουν να σας "επισκεφθουν" στις 12 το μεσημερι.
Δεν μπορουν να σας επισκεφθουν καμια ωρα .... γιατι ειναι αδιευκρινιστο ποτε λειπετε !!! Ομως αυτο δεν ισχυει
για τελη Ιουλιου-αρχες Αυγουστου. Τοτε ειναι .... που πεφτουν "επισκεψεις" σε ΟΛΟΥΣ ... ειναι-δεν ειναι μεσα.
Γιατι εαν γκαριξετε .... θα βρισκονται πολυ λιγοτεροι μεσα στην πολυκατοικια να σας ακουσουν. Το ιδιο και εξω.
Αυτα .... (υπαρχουν αναριθμητα αλλα traces για να ιχνηλατηθει μια πολυκατοικια ... αναριθμητα !)