Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Στα αλήθεια τώρα...

πιστεύεις ότι ακόμη υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει να φορέσει την μάσκα? Σοβαρολογείς?

Για αυτό φοράνε τη μάσκα στο πηγούνι? ή με τη μύτη έξω?

Δεν ξέρουν πως να τη βγάλουν?

υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει να πλένει τα χέρια του και να αερίζει τον χώρο?

Ξαναλέω: αν μετά από ένα χρόνο που γμθηκε ο Δίας να μας πιπιλάνε τα αυτιά με αυτά τα πράγματα δεν ξέρουν, τότε είναι κλινικά ηλίθιοι.

Αμοιβάδες και λιγότερο ακόμη.

Όχι λοιπόν δεν συμφωνώ καθόλου με όσα γράφεις.

Όσο για τους αρνητές -που δεν ανέφερες- είναι τόσοι πολλοί που αρκούν αυτοί και μόνο για να είναι χάλια η κατάσταση ακόμη και μετά από 500 lockdown.

Και αυτοί στις αμοιβάδες κατατάσσονται όμως.

Και τι μου φταίνε οι αμοιβάδες δηλαδή... αυτές ξέρουν και επιβιώνουν.

Οι άλλοι θα μας πεθάνουν όλους.

Αν όχι από covid, τότε από τα "τσιμεντόλιθα" που πετάνε ολόγυρα.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

...
Δουλειά που ξεχάσανε να κάνουν μετά την πρώτη καραντίνα.

Δεν ξεχάσανε Ανδρέα...

Προφανώς προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση με βάση το "υλικό" που έχουν.

Δεν βλέπεις τι γίνεται στην Ολλανδία και το Βέλγιο που βγήκαν και τα σπάνε γιατί κάνανε lockdown?

Σαν είδος (species) πάμε μπροστά χάρη σε κάποιους προικισμένους που βγαίνουν μια φορά τον αιώνα.

Με βασανιστικά, αργά και αιματοβαμμένα βήματα γιατί η συντριπτική πλειοψηφία τραβάει προς τα πίσω.

Η πραγματικότητα που μας αφορά στην τελική, είναι άλλη όμως.

Ή καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να προσέχουμε ή όχι.

Το κίνητρο μου είναι να προστατεύσω τον εαυτό μου και τους αγαπημένους μου.&-

Και αυτό δεν έχει σε τίποτε να κάνει με το τι κάνουν τα celebrities ή οι πολιτικοί.

Εκεί είναι η ουσία.

Tους σελεμπριτις και καλλιτεχνες και λοιπους τους εχουμε γραμμενους εδω και πολυ κιρο φιλε για να δουμε τι κι πως θα πραξουμε και θα σκεφτουμε.

Εδω και διομισυ χιλιαδες χρονια τους εχουμε στα καταστιχα.

Εγώ πιστεύω ότι έχουμε να κάνουμε με δύο πανδημίες.
Μία του Covid και μία της ηλιθιότητας.
Τα μέτρα δεν τα παίρνουμε λόγω του Covid αλλά λόγω της βλακείας.
Αν ο κόσμος και οι "ειδικοί" είχαν λίγο μυαλό, ο ιός θα είχε εξαφανιστεί στο πρώτο lockdown.
Για να μην πω δεν θα εξελισσόταν καν σε πανδημία.

Ναι θα εξελισσοταν. Εχει "δημιουργηθει" για να εξελισσεται με ταχυτητες που δεν εχουν ξαναματαειδωθει (τα εισαγωγικα τα βαζετε με δικη σας επιλογη, και κατα ποσο συνομωσιλογος ειστε).
6.000 ποικιλιες μεχρι στιγμης.

Ναι θα εξελισσοταν. Εχει "δημιουργηθει" για να εξελισσεται με ταχυτητες που δεν εχουν ξαναματαειδωθει (τα εισαγωγικα τα βαζετε με δικη σας επιλογη, και κατα ποσο συνομωσιλογος ειστε).
6.000 ποικιλιες μεχρι στιγμης.

Οι ποικιλίες έχουν να κάνουν με τη μετάδοση. Αυτονόητο είναι ότι σε έναν ιό που μεταδόθηκε σε όλον τον πλανήτη θα υπήρχαν και πολλές μεταλλάξεις.

Και ενα τριτο για αποψε γιατι εχω ρεντα...

Ειμαστε η χωρα που γκρινιαζει για την απαγορευση τσιγαρου στα μπουζουκια, για τα μετρα κοβιντ δε θα γκρινιαξουμε; Εννοειται θα γκρινιαξουμε για ολα...
+
E καλά τώρα.

Η γκρίνια είναι εθνικό σπορ μαζί με την απόταξη κάθε προσωπικής ευθύνης.

Οταν διαβαζω συχνα πυκνα σχολια Ελληνων σε ψηατ και φορουμς μου ρχεται στο μυαλο αμεσως μια φραση του Οσκαρ Γουαϊλντ,
(ελευθερα παραφρασμενη) : Ειναι εγωϊστης οποιος δεν ασχολειται με μενα.

Οι ποικιλίες έχουν να κάνουν με τη μετάδοση. Αυτονόητο είναι ότι σε έναν ιό που μεταδόθηκε σε όλον τον πλανήτη θα υπήρχαν και πολλές μεταλλάξεις.

Ποτε τοσες, και με τετοια ταχυτητα (αριθμο σε χρονο). Ρωτα αν εχεις γνωστους γιατρους η επιστημολογους.

Τι να λέμε τώρα ρε παιδιά.

Εδώ πάνω που έγραφα ότι ηρέμησαν λίγο τα πράγματα μετά από 12 μήνες, με τα κρούσματα για πρώτη φορά να πέφτουν, έσπευσαν οι @$#@$%# κυβερνήτες σε πολιτείες ανέκαθεν συνυφασμένες πολιτικά με την άρνηση του ιού και αναίρεσαν το μέτρο της μάσκας.

Ετοιμαζόμαστε για νέα κόλαση τις επόμενες εβδομάδες.

Ε, όχι, με συγχωρείτε, πλέον νομίζω μπορούμε να μιλάμε ξεκάθαρα με τους όρους "ηλίθιος". Πολύ σωστά έκανε ο Μπάιντεν και χρησιμοποίησε τον όρο "Νεάντερταλ" χθες μιλώντας για αυτούς.

Ποτε τοσες, και με τετοια ταχυτητα (αριθμο σε χρονο). Ρωτα αν εχεις γνωστους γιατρους η επιστημολογους.

Μα έχουμε άλλο προηγούμενο ιού με τέτοια μετάδοση; Η γρίπη, που είναι ίσως συγκρίσιμο μέγεθος, αλλάζει εμβόλιο κάθε χρόνο για τον ίδιο λόγο, ενώ και τα εμβόλια που βγαίνουν, πάλι για τον ίδιο λόγο, έχουν γενικότερα χαμηλή επιτυχία.

Μα έχουμε άλλο προηγούμενο ιού με τέτοια μετάδοση; Η γρίπη, που είναι ίσως συγκρίσιμο μέγεθος, αλλάζει εμβόλιο κάθε χρόνο για τον ίδιο λόγο, ενώ και τα εμβόλια που βγαίνουν, πάλι για τον ίδιο λόγο, έχουν γενικότερα χαμηλή επιτυχία.

Μεχρι περσι μετρουσαμε - στην Ελλαδα- καμια 120αρια νεκρους απο εποχικη γριπη καθε χρονο.

Απο τον Covid στο peak μετρουσαμε τους ιδιους νεκρους καθε μερα.

Ακομα θυμαμαι να λενε οτι και απο την γριπη πεθαινει κοσμος αλλα δεν εγινε και τιποτα.

Ενα χρονο μετα αντι να βαλουν μυαλο βρισκουν αλλους τροπους να πηγαινουν κοντρα στην λογικη.

....

Ε, όχι, με συγχωρείτε, πλέον νομίζω μπορούμε να μιλάμε ξεκάθαρα με τους όρους "ηλίθιος". Πολύ σωστά έκανε ο Μπάιντεν και χρησιμοποίησε τον όρο "Νεάντερταλ" χθες μιλώντας για αυτούς.

Σε αυτο καλα εκανε, βεβαια μπορει να αδικουμε τους Νεατερνταλ. Παντως αυτο με ξεπερναει. Γιατι τις μασκες ;;; Να ελεγαν για τα μαγαζια το καταλαβαινω αλλα τι μασκες ; Μεγαλη ηλιθιοτητα. Εκτος εαν κατι δεν καταλαβαμε.

Δύο μεταλλάξεις υπάρχουν ουσιαστικά στον covid.

H Βρετανική και η Νοτιοαφρικανική.

Η Βρετανική εμφάνισε το εξής φαινόμενο: έφτασε να αντικαταστήσει στην ουσία τον αρχικό ιό.

Αυτό είναι παράξενο γιατί βιολογικά δεν συμβαίνει εύκολα στην φύση.

Ψάχνοντας βρήκανε ότι οφειλόταν σε έναν (1) ασθενή covid.

Αυτός ο φουκαράς είχε καρκίνο με σμπαράλια ανοσοποιητικό σύστημα και για αυτό ήταν ασθενής στον covid για μήνες.

Υποστηρίζοντας το ανοσοποιητικό του σύστημα με την παράλληλη χρόνια παρουσία του ιού στον οργανισμό έγινε στην ουσία το ιδινακό περιβάλλον για να μεταλλαχθεί ο ιός σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Αυτό σημαίνει ότι στην τελική δεν συνέβη κάτι μυστήριο με τον ιό όπως οι συνομωσιολόγοι λένε αλλά είχε λογική πορεία.

Αυτή που κάνει και η γρίπη κάθε χρόνο που μεταλλάσεται σε νέο στέλεχος.

Για αυτό έχει τελικά τεράστια σημασία να νοσήσουν όσο το δυνατό λιγότεροι.

Ακόμη και ένας μπορεί να γίνει κρίσιμος στην πορεία του ιού.

Και εκεί μπαίνει ο εμβολιασμός, τον οποίο οι συνομωσιολόγοι πολεμούν.

Φαύλος (κυριολεκτικά) κύκλος.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Όντως σοβαρός, ο προβληματισμός της εφημερίδας "Το Βήμα" σε αυτό το άρθρο. Είναι σύντομη μελέτη και όχι απλά δημοσιογραφικό άρθρο, όπως δείχνει και ο τίτλος: Κορωνοϊός : Μηχανιστικές προσεγγίσεις και μέτρα που οπισθοκροτούν στην πανδημία.
Το άρθρο είναι λίγο ότι να ναι. PR ακαδημαϊκών που γράφουν με πομπώδες ύφος.
Αν δεις τα στοιχεία του mobility index της Google, που χρησιμοποιούν για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ( ??? ) ότι το μέτρο μάλλον αύξησε τα κρούσματα (???)
έχουμε αύξηση της κίνησης στα sm & φαρμακεία την Παρασκευή και πτώση το Σάββατο. Άρα δεν υπάρχει άρα.
Πραγματικά αναρωτιέμαι που την βρίσκουν τέτοια ευκολία και καταλήγουν στο συμπέρασμα "Εν κατακλείδι, το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 6 μ.μ. όχι μόνο απέτυχε στον στόχο του, αλλά ενδεχομένως οπισθοκρότησε, οδηγώντας σε μεγαλύτερη διασπορά.*"

Τους ρώτησα σε τι στοιχεία βασίζονται και επικαλέστηκαν πιθανή μυστική έρευνα που ίσως έχουν τρέξει κι ότι είναι ειδικοί λόγω ειδικότητας κι ότι έκαναν diff κι ότι να 'ναι δηλαδή.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 σε μία πόλη 5εκ. ανθρώπων συμπίεσε τις δραστηριότητες της σε μικρότερο χρόνο. Πρώτη φορά είδα ουρές 15+ ατόμων σε σούπερ μάρκετ τα Σάββατα κυρίως πρωινές ώρες. Ομοίως συμπίεσε τις βόλτες.

Στις βολτες λογικα δεν κολλαει κανεις οσο κρατουν αποστασεις.

Επισης στα σουπερμαρκετς υπαρχει παντα πλαφον αρα ο ιδιος αριθμος μεσα στα καταστηματα. Η ουρα απ' εξω εφοσον κρατουν αποστασεις θεωρητικα ειναι ασφαλης .

Αρα ?

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 σε μία πόλη 5εκ. ανθρώπων συμπίεσε τις δραστηριότητες της σε μικρότερο χρόνο. Πρώτη φορά είδα ουρές 15+ ατόμων σε σούπερ μάρκετ τα Σάββατα κυρίως πρωινές ώρες. Ομοίως συμπίεσε τις βόλτες.
Κι εγω είδα ουρά το Σάββατο απ' έξω από το σούπερ της γειτονιάς. Το δεύτερο Σάββατο μικρότερες από το πρώτο. Για αυτό αυξήθηκε η κίνηση την Παρασκευή.

Στάλθηκε από το SM-P600 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πάντως οι Κινέζοι θα γελούσαν με την κατάντια των υπολοίπων ένα χρόνο τώρα.. Κακά τα ψέματα το πιο ασφαλές μέρος να ζεις εν μέσω έκτακτων αναγκών και πανδημίας είναι η Κίνα.
Φτασαμε στο σημείο να θέλουν υπενθύμιση κάποιοι για το πλύσιμο των χεριών λες και πριν τον COVID δεν έπρεπε να πλέουν τα χέρια που είναι εστίες μικροβίων κάθε λογής.. Αηδιάζω και μόνο που σκέφτομαι ότι κάποιοι το ανακάλυψαν με τον κορονοιο
Περιόρισαν την ασυδοσία που γίνονταν με τα sms και τις βόλτες παντού, αλλά δεν σκέφτηκαν ότι και οι μαζώξεις εντός δήμου η οι χώροι εργασίας είναι τεράστιο θέμα..
Αν δεν βγαίνει με το καλό θέλει με το ζόρι. Ας κλείσουν επιτέλους κάποιες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να τηρήσουν τα μέτρα και ας απομακρύνουν τον κόσμο με πυγμή εκεί που δημιουργείται θέμα.
Έτσι θα τραβιόμαστε για καιρό γιατί κάποιοι δεν τόλμησαν να συγκρουστούν με όσους παρανομούν ασυστόλως.
Είμαι εδώ και ένα χρόνο δουλειά-σπιτι, τους γονείς μου τους βλέπω από το μπαλκόνι κάτι άλλο δεν μπορώ να κάνω, τηρώ τα πάντα σχολαστικά. Απαιτώ όμως από το κράτος να διαλύσει παραδειγματικά όσους βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Status
Not open for further replies.