Κυριοι, την καλησπερα μου! Σας εχω ενα "προβλημα" για δυνατους λυτες!
Ψαχνω να βρω κλειδαρια σε στυλ λουκετου που να εχει wifi ! Με ενδιαφερει κυριως να μπαινω απομακρυσμενα και να τσεκαρω αν ειναι ανοιχτο το λουκετο η οχι. Αν εχει επιπροσθετες λειτουργιες, οπως πχ να κλειδωνει και να ξεκλειδωνει απομακρυσμενα μεσω wifi, η να στελνει ειδοποιησεις αν πασπατευουν το λουκετο, καλοδεχουμενα, δεν θα πω οχι. Εφαγα το ιντερνετ ψαχνωντας, αλλα το μονο που βρισκω ειναι λουκετα με Bluetooth που τα κλειδωνεις κ τα ξεκλειδωνεις με το κινητο. Απομακρυσμενα μεν, αλλα εντος της εμβελειας που δινει το Bluetooth.
Αφου δεν εβρισκα λουκετο με wifi , η επομενη λυση που σκεφτηκα ηταν καποιος αισθητηρας κινησης η κραδασμου που να εχει wifi και να στελνει ειδοποιησεις οταν ανιχνευσει κατι. Εκει τα πραγματα στην αρχη αποδειχτηκαν πιο ευκολα αλλα στην πορεια διαπιστωσα οτι αυτοι οι αισθητηρες θελουν να εχουν καποια "κεντρικη" μοναδα ( gateway το λενε πολλες εταιριες ) για να συνδεονται με αυτην ασυρματα και η τελευταια με την σειρα της να στελνει τις ειδοποιησεις μεσω wifi. Το προβλημα ομως ειναι οτι αυτες οι κεντρικες μοναδες μπαινουν σε πριζα, πραγμα που δεν υπαρχει.
Οποτε μετα απο πολυ ψαξιμο και κανοντας μια τρυπα στο νερο αφου δεν βρηκα τιποτα, σκεφτηκα να απευθυνθω σε εσας μηπως γνωριζει κανεις σας καποιο προιον που να ανταποκρινεται σε αυτα που θελω. Συνοψιζοντας, οι επιλογες που εχω ειναι τρεις:
1 - Κλειδαρια σε στυλ λουκετο με ασυρματο wifi.
2 - Αυτονομος αισθητηρας κινησης ( ή κραδασμου) που να δουλευει μονος του με μπαταριες χωρις κεντρικη μοναδα.
3 - Μια κεντρικη μοναδα που να δουλευει με μπαταριες και να εχει wifi για ειδοποιησεις, σε συνδυασμο με αισθητηρα κινησης.
Αυτα τα ολιγα, ευχαριστω προκαταβολικα, αν και η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενω να υπαρχει κατι απο αυτα που ζηταω.