Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Τι παλιόκαιρος είναι αυτός..
ούτε τον χειμώνα δεν έβρεχε τόσο!!

Όσοι πήγαν διακοπές τώρα θα βρίζουν φαντάζομαι..

Κατι καντηλια (πασαλιμανιωτικα :laugh:) ... τουλαχιστον.

Και εδω πανω, στην Θεσσαλονικη, φθινοπωρινος καιρος.
Βροχα, βροχα, βροχα .... και λιγη ψιχαλα .....

Σιγά μωρέ γατάκια...

Εδώ στα Γιάννενα έχουμε ήδη ξεπεράσει σε ποσότητα την βροχή που ρίχνει στη Θεσσαλονίκη όλο το χρόνο.

Μας βλέπετε να παραπονιόμαστε?

(μόνο όταν δεν βρέχει)

Εμ .... περα απο σενα :rolleyes: .... ποιος αλλος (συμφορουμιτης) μενει Γιαννενα ? :flute:

Δεν διαθετεις κρισιμη πλυθησμιακη μαζα ... για να ξεκινησει η γκρινια :flute:

Τι έγινε,facebook down?

Για το facebook λέει Μάνο..

το ξέρεις ?? :p

Βροχή και χαμηλές νεφώσεις - ομίχλη στην Αθήνα!
https://avclub.gr/forum/showthread....t-Room?p=1058145522&viewfull=1#post1058145522

Ήθελα να είχα ένα Super σπίτι στην κορυφή του βουνού και ένα δωμάτιο με γυάλινη οροφή να βλέπω την βροχή να πέφτει από πάνω μου! :p

Χαχαχα.. και τώρα βγήκε ο ήλιος από μία τρύπα στα σύννεφα !!

Πιο τρελόκαιρος δεν υπάρχει !!

Last edited:
Για το facebook λέει Μάνο..

το ξέρεις ?? :p

Βροχή και χαμηλές νεφώσεις - ομίχλη στην Αθήνα!
https://avclub.gr/forum/showthread....t-Room?p=1058145522&viewfull=1#post1058145522

Ήθελα να είχα ένα Super σπίτι στην κορυφή του βουνού και ένα δωμάτιο με γυάλινη οροφή να βλέπω την βροχή να πέφτει από πάνω μου! :p

Κρυφογιαννιώτης? :D

Χεχε.. όχι.. αλλά αρκεί να είναι ωραίο το μέρος! ;)

Ααα.. και θέλω και μία καλή γραμμή να έχω για να δουλεύω κάτι τέτοιες μέρες από το σπίτι! :cool:

Υπαρχει καμια "επιστημονικη" εξηγηση γιατι στα Γιαννενα βρεχει τοσο πολυ σε συγκριση με ολη την υπολοιπη Ελλαδα;

Υπαρχει καμια "επιστημονικη" εξηγηση γιατι στα Γιαννενα βρεχει τοσο πολυ σε συγκριση με ολη την υπολοιπη Ελλαδα;

Nαι και είναι απλή.

Ο καιρός (τα φαινόμενα δηλαδή) έρχονται κυρίως από τα δυτικά (από τον Ατλαντικό).

Αυτό σημαίνει ότι οι αέριες μάζες περνώντας πάνω από την μεσόγειο έχουν μεγάλο ποσοστό υγρασίας.
Ερχόμενες οι αέριες μάζες από τα δυτικά, συναντάνε στην πορεία τους τον ορεινό όγκο της Πίνδου.
Εκεί αναγκάζονται να ανέβουν προς τα πάνω όπου και υπάρχουν μικρότερες θερμοκρασίες.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την υγροποίηση και άρα παραγωγή βροχής.

Αυτό συμβαίνει σε όλη τη δυτική Ελλάδα.
Σε κάποιες περιοχές περισσότερο όπου οι τοπικές συνθήκες ευνοούν αυτή τη διαδικασία (πχ όπου υπάρχουν ψηλότερα βουνά).\

Τα Γιάννενα (η μορφολογία του εδάφους) έχουν όλα τα κατάλληλα χαρακτηριστικά.

Η οροσειρά της Πίνδου είναι το καιρικό 'φίλτρο' της Ελλάδας. :smile:

Nαι και είναι απλή.

Ο καιρός (τα φαινόμενα δηλαδή) έρχονται κυρίως από τα δυτικά (από τον Ατλαντικό).

Αυτό σημαίνει ότι οι αέριες μάζες περνώντας πάνω από την μεσόγειο έχουν μεγάλο ποσοστό υγρασίας.
Ερχόμενες οι αέριες μάζες από τα δυτικά, συναντάνε στην πορεία τους τον ορεινό όγκο της Πίνδου.
Εκεί αναγκάζονται να ανέβουν προς τα πάνω όπου και υπάρχουν μικρότερες θερμοκρασίες.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την υγροποίηση και άρα παραγωγή βροχής.

Αυτό συμβαίνει σε όλη τη δυτική Ελλάδα.
Σε κάποιες περιοχές περισσότερο όπου οι τοπικές συνθήκες ευνοούν αυτή τη διαδικασία (πχ όπου υπάρχουν ψηλότερα βουνά).\

Τα Γιάννενα (η μορφολογία του εδάφους) έχουν όλα τα κατάλληλα χαρακτηριστικά.

Ευχαριστω για την εξηγηση! Απλα και κατανοητα! Παντα το'χα απορια αυτο!

Σήμερα μετά από πολύ καιρό πραγματικά χάρηκα.
Έχουμε μια περίεργη διαστροφή και μας αρέσει το κέντρο της Αθήνας, ακόμα και με τη σημερινή ζέστη κι υγρασία.
Στα σουβλατζίδικα χαμηλά στη Μητροπόλεως (Θανάσης), με την πρώτη ευκαιρία θα κάτσουμε να φάμε το κεμπαπ μας με μια παγωμένη μπυρίτσα.
Το τελευταίο καιρό κυκλοφορεί μια ομάδα μουσικών που παίζουν Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια.
Έχουν και μια κοπέλα που έχει και τη σωστή τσιριχτή φωνή για τα νησιώτικα που μου θυμίζει τη Κονιτοπούλου που άκουγε η μάνα μου στα 45άρια το μακρινό 1970 και πάντα με κάνει να δακρύζω αν τραγουδήσει κάποιο από τα νησιώτικα που ακούγαμε στο σπίτι όταν ήμουν μικρός.
Λοιπόν οι τύποι σήμερα το είχαν ρίξει στα πανηγυριώτικα.
Σήκω χόρεψε κουκλί μου, κλπ, κλπ.
Βλέπω την εξής σκηνή:
Η μαμά κρατά το κοριτσάκι από το χέρι, καθώς περιμένει να της τυλίξουν τα σουβλάκια. Η μικρή γύρω στα 8, με την ωραία τη φουστίτσα, τα χρυσά πεδιλάκια, τα μακριά της τα μαλλάκια, ένα χαριτωμένο κοριτσάκι τέλος πάντων.
Με το που ακούει η μπέμπα τη μουσική αρχίζει ένα χορό να χαίρεται η ψυχή σου. Η ομάδα των μουσικών έκανε ένα κύκλο γύρω από το κοριτσάκι και συνέχισε να παίζει.
Αυτός ο αυθόρμητος ενστικτώδης χορός του κοριτσιού, η ευτυχία που ακτινοβολούσε στο πρόσωπο της, η ενέργεια που ξεχείλιζε από τον τρόπο που κτύπαγε τα ποδαράκια της στο δρόμο μάγεψε όλη τη Μητροπόλεως.
Η μητέρα καμάρωνε τη κόρη της για κανένα τρίλεπτο, μέχρι που κατάλαβε ότι όλος ο κόσμος είχε σταματήσει να περπατάει και χάζευε τη μικρή.
Σαν να ντράπηκε λίγο η μαμά. Τράβηξε τη μικρή από το χέρι και κατηφόρησαν προς το Μοναστηράκι.
Από τον κόσμο ακούστηκε ενα μικρό αχ.
Ευχαριστούμε τη μικρή και τη μαμά της για την υπενθύμιση ότι μερικές φορές η ζωή μπορεί να είναι απλά ωραία. Απλά κι ωραία.

Gif-Cat.gif

Status
Not open for further replies.