Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Για τις γάτες που λέτε εδώ η γειτονιά μου είναι γεμάτη με γάτες & γατιά.. υπάρχουν και κάμποσα οικόπεδα που βρίσκουν στέγη..
και ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί που τις ταίζουμε για να μην γυρνάνε συνέχεια στα σκουπίδια...

Και εγώ γουστάρω πιο πολύ τις γάτες.. παρά τους σκύλους! :cool:

Σκύλο μόνο στο χωριό θα είχα, να έχει αυλή μεγάλη το σπίτι.. όπως οι γιαγιάδες και παπούδες μου!

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Άσε Μάνο.. και εγώ είχα κόλλημα από την αρχή με τα Full Tower !!! ;)

Από την μία ήθελα να είναι ευρύχωρα τα πράγματα μέσα στο κουτί..
γιατί κάποτε δεν βάζαμε 1 κάρτα όπως τώρα αλλά και 4-5 κάρτες.. SCSI .. μέχρι και δορυφορική κάρτα TV (και όχι μόνο..) του είχα βάλει κάποτε!! :cool:

και από την άλλη γούσταρα να βλέπω την "κομπιουτεράρα" παλιά.. :p

Το 1ο μου PC ήταν κατευθείαν ένα 286 από τεστ του RAM..
και διάλεξα ένα που ήταν σε Full Tower! :laugh:

Μωρέ κάθε χρόνο πριν το καλοκαίρι το καθαρίζω το PC με αέρα και μαλακό πινέλο..
αλλά που να ξέρεις ότι θα πιάσει τόση σκόνη και η VGA στο εσωτερικό της!! :-\

Καλά και εγώ επειδή πλέον έχω λίγο πρόβλημα στην μέση..
φωνάζω βοήθεια όταν είναι να το σηκώσω πάνω στο τραπέζι για καθάρισμα! :cool:

Αλλά γουστάρω τρελλά να το φταχνώ εγώ..
Όλα τα PC εκτός το 1ο το 286 τα εχω φτιάξει κάρτα - κάρτα μόνος! :)

Και άμα είχα και κανένα φίλο δίπλα φώναζε άντε τελειώνε.. μία ώρα κάνεις..
Αλλά εγώ το γούσταρα να το πηγαίνω σιγά-σιγά με προσοχή και σιγουριά.. :cool:

Και εγω ετσι ημουν Ακη .... για πολλα πολλα χρονια.
Αλλα καποτε ερχεται το πληρωμα του χρονου. Κουραζεσαι.
Τι παει να πει "η κομπιουτεραρα μου" ? Ολα μια ιδεα ειναι !
Ας συναρμολογησει το PC καποιο παιδι στο Πλαισιο.
Δηλαδη, εγω θα βαλω καλυτερα την παστα απο οτι εκεινος ?
Η μηπως την υδροψυξη ? Η μηπως το cable management ?
(που το κανει και καθε μερα).

Σίγουρα Μάνο κάποιοι μπορεί να ξέρουν καλύτερα κάποια πράγματα που έχουν πείρα.

Βέβαια και κάποιος μόνος μπορεί να μάθει διαβάζοντας & βλέποντας..
Εγώ ξεκίνησα και από μικρός με παρέες ηλεκτρονικών.. τελείωσα τεχνικό ηλεκτρονικός.. ;)

"Κομπουτεράρα" ναι ως προς την ιδέα να το βλέπεις και να το χαίρεσε αρχικά..
και να μην ξέρεις τι μπορεί να κρύβει μέσα του! :cool:

Tιιι ... έχει και δορυφορική ??? :p

Όπως περίπου κάποιος χαζεύει ένα μεγάλο ηχείο ας πούμε οπτικά! :cool:

Ααα.. για τις γάτες κάτι ακόμη..
έχουν μάθει πλέον και τα delivery, και όταν τα βλέπουν έρχονται για μεζεδάκι!! :laugh:

Και πάντα τους ρίχνω κάτι πριν φάω με την ησυχία μου εγώ! :laugh:

Στα σουβλάκια γίνεται πανικός! :p

Πιο πολλά χρόνια έχουμε γάτες στο σπίτι, παρά σκύλο, τώρα για την ακρίβεια έχουμε μόνο δύο γάτες. Τη δική μας και της γειτόνισσας. Το σκυλάκι μας πέθανε 31/05 στα 12 της.
Ωραίες οι γάτες, διακριτικές, αλλά με τη γάτα απλώς συνυπάρχεις στο χώρο. Το σκυλί είναι αλλιώς. Το σκυλί θέλει να είστε μαζί. Η γάτα είναι ανεξάρτητο πλάσμα. Θέλει την ησυχία της. Ο σκύλος θέλει την παρέα σου, δένεσαι μαζί του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Και γιατι να μην παρω ενα Windows PC ? ... οπου τα partitions ειναι NTFS by default !
Για να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον. Όταν πήρα το Mac mini το 2013 μπορούσα να κάνω το 95% των εργασιών που ήθελα με το λειτουργικό osx. Τώρα κάνω το 99%. Έχω να ανοίξω το Windows partition μήνες.

Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι, βρε.

Τουλαχιστον αυτο ... το ΞΕΡΟΥΜΕ.

Κανεις δεν υποστηριζει 15πινη VGA εξοδο.

Γιαννη .... δεν ημουν ετοιμος με τα λεφτα στο χερι. :rolleyes:

Θα μεσολαβουσε καποια ερευνα αγορας (για καποιο διαστημα).

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ναι, βρε.

Τουλαχιστον αυτο ... το ΞΕΡΟΥΜΕ.

Κανεις δεν υποστηριζει 15πινη VGA εξοδο.

Γιαννη .... δεν ημουν ετοιμος με τα λεφτα στο χερι. :rolleyes:

Θα μεσολαβουσε καποια ερευνα αγορας (για καποιο διαστημα).

Απλά να ξέρεις ότι το mac δε σηκώνει χέρι (πλέον). Όπως το πήρες έτσι θα είναι μέχρι να το πας στην ανακύκλωση. Το πολύ πολύ να αλλάξεις τον σκληρό δίσκο, αλλά κι αυτό δεν είναι εύκολο.

Κουμπαρε :laugh: ....
εναν σκληρο δισκο (απο την στιγμη που εχει μηχανικα μερη) ΣΙΓΟΥΡΑ θα τον αλλαξω.
Ισως και μνημη (να προσθεσω περισσοτερη). Ισως και καρτα γραφικων (γρηγοροτερη).
Δεν μου τα πες αυτα, χθες !

Eιπα οτι θελω ενα μηχανημα κομπλε, συναρμολογημενο απο τριτους ... ΝΑΙ.
Δεν ειπα οτι καποια στιγμη δεν θα προσθαφαιρεσω τιποτα.
Οτι θα το αποσυρω .... κομπλε !

Ο σκληρός δίσκος δεν έχει πλέον κινητά μέρη, είναι SSD.. Κάρτα γραφικών την ξεχνάς, μνήμη επίσης. Αλλά ούτως ή άλλως μεγάλο μέρος της επεξεργασίας γίνεται πλέον στον σκληρό δίσκο, ή τουλάχιστον έτσι κατάλαβα, οπότε η ram δεν είναι τόσο σημαντική.

Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η RAM παντα θα ειναι σημαντικη ... γιατι ειναι 100 φορες γρηγοροτερη απο τον δισκο (HDD).
Εαν ειναι SSD ... δεν μιλαμε για σκληρο δισκο. Αλλα και ο SSD (απ οσο διαβαζω) δεν ειναι
το ιδιο γρηγορος με μια RAM. Eιναι κατι αναμεσα σε RAM και δισκο (πιο πολυ σε RAM
αλλα ... απεχει ακομα !) Επισης, ο SSD δεν μπορει να φτασει σε χωρητικοτητα τους HDD
λογω κοστους. Αν καποτε τους φτασει, τοτε ναι ... "ο βασιλιας απεθανε, ζητω ο νεος βασιλιας".

ΟΧΙ, το μεγαλυτερο μερος της επεξεργασιας ΔΕΝ γινεται μεσα στους σκληρους δισκους (ΗDD).
ΕΥΤΥΧΩΣ δηλαδη. Το ογκοδεστερο μερος της επεξεργασιας γινεται στην RAM (αφου, αισιως
εχει αγγιξει τα 32 Gb) και το αλγεβρικοτερο μερος της επεξεργασιας, ΑΝ το προγραμμα ειναι
σωστα δομημενο και καταμερισμενο, στα διαφορα threads της CPU. Τις διαφορες caches
(της CPU) η ιδια η CPU δεν αφηνει στον προγραμματιστη να τις χρησιμοποιησει (με διορθωνει
οποιος εχει προγραμματισει τελευταια). Tωρα τελευταια, μπολικη επεξεργασια επιμεριζεται και
σε καποια κομματια της GPU (εαν μιλαμε για αποκωδικοποιηση βιντεο αλλα και παιχνιδια).

Παντως, ο σκληρος δισκος (με μηχανικα μερη) ειναι η τελευταια λυση για επεξεργασια !

Η λογική της apple είναι ότι ο εσωτερικός σκληρός (ή SSD) έχει το λειτουργικό και τα προγράμματα. Αρχεία έχεις είτε σε cloud είτε σε εξωτερικό σκληρό. Οπότε έχεις ένα εσωτερικό SSD με ένα Τερρα και μουσική και ταινίες σε εξωτερικό, ή ακόμη καλύτερα σε NAS. Δεν ξέρω τι ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις με το πισί, αλλά 32gb ram; Τι διάλα, ταινίες της Marvel θα επεξεργαστείς;

Status
Not open for further replies.