Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

το κοκονι τι ειναι???

Η μια απο τις δυο παλαιοτερες ελληνικες ρατσες σκυλων (πανε πισω 2500 χρονια).
Ξεχναω ποια ειναι η αλλη ....

Πανεξυπνος σκυλος. Φορες-φορες αγγιζει την πονηρια της γατας.
Αν τον κοιταξεις μεσα στα ματια του .... σε υπολογιζει-ζυγιζει καθε secοnd.
Εμαθε να ζει απο την κλοπη, αιωνες τωρα. Δεν ειναι απο τζακι. Ειναι αλητης :proud:
Eαν τον ζουσες για δυο ωρες ... θα καταλαβαινες τι σου λεω. Επισης ειναι πολυ
ζηλιαρης με αλλους σκυλους. Τους διωχνει για να σε εχει κατ'αποκλειστικοτητα.
Μπορει να τα βαλει με τριπλασια σε ογκο σκυλια (αν δεν ειναι αποφασισμενα).
Δαινομισμενη ευκινησια. Kαι εκρηκτικη ταχυτητα (μεχρι να αρπαξει αυτο που θελει).

Εγω φυσικα εκτιμω απεραντα την μπουνταλαδα, η τελωσπαντων την μπουνταλαδα
στο βλεμμα (ισως γιατι ειμαι μπουνταλας ο ιδιος). Αμετρητες οι ρατσες που την εχουν.
Εναν κηπο να ειχα (5 x 10) .... :rolleyes: ....

17388654.jpg

Ταφόπλακα στην Αττική, 340 π.Χ.
Η Μελιστώ με το σκυλάκι της

http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2016/10/blog-post_13.html#axzz5jM8yx6SC

Τα περισσοτερα κοκονια (που εγω εχω συναντησει) ειναι μαυρα καταμαυρα.
Για καποιο λογο, εδω πανω στην Βορεια Ελλαδα, εχει επικρατησει το σκουρο στα γονιδια.
Το κοκονι του Τασου καφετιζει που σημαινει οτι εχει ερθει απο λιγο μακρυτερα ....

Τα περισσοτερα κοκονια (που εγω εχω συναντησει) ειναι μαυρα καταμαυρα.
Για καποιο λογο, εδω πανω στην Βορεια Ελλαδα, εχει επικρατησει το σκουρο στα γονιδια.
Το κοκονι του Τασου καφετιζει που σημαινει οτι εχει ερθει απο λιγο μακρυτερα ....

Ήπειρος παραδοσιακό!

Όταν χάσαμε τον πατέρα μου, το ζήτησε η μητέρα μου απευθείας από τη μπατζανάκω μου. Αποτέλεσμα κάποιας ημίαιμης γέννας λίγο έξω από τα Γιάννενα, θα κατέληγε αδέσποτο. Η μητέρα μου δεν είχε ποτέ της σκυλί ή ζώο (πέρα από μια ...κότα στο πατρικό της πριν 60 χρόνια). Το εκπαίδευσε μόνη της, δίχως οδηγίες, μόνο με αγάπη. Συνεννοούνται απόλυτα!

Τα κοκόνια δεν είναι επίσημη ράτσα, και ως τέτοια, εξ ορισμού δεν έχει νόημα το εάν είναι "καθαρόαιμα" ή μη. Συνήθως έχουν προσμίξεις από άλλες φυλές. Της μητέρας μου μοιάζει να έχει κάτι από σπιτσάκι ή τζακ ράσελ...

Πριν χρόνια στην αεροπορική γραμμή Ιωάννινα - Αθήνα είχα πετύχει τον θρυλικό Χάρο.

Μόλις απογειωθήκαμε ακούμε μια χαριτωμένη να αναγγέλλει από τα μεγάφωνα:

Κυρίες και κύριοι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους κ. Χάρος σας καλοσωρίζει στην πτήση αριθμός μπλα μπλα.

Είχε πέσει το χειροκρότημα της αρκούδας.

:flipout:

77a7fbd8e4c68ecdb03058cf4628174c.jpg

Και ένα ερυθρόμορφο αγγείο στο οποίο απεικονίζεται κοκόνι: προσοχή στα βασικά του χαρακτηριστικά, δηλαδή την αλεπουδίσια του μουσούδα, την φουντωτή και κυρτή σε σχήμα ημισελήνου ουρά, και το μετρίου μήκους τρίχωμα.

Τη ...σβάστικα στα ρούχα προσπεράστε την :p

Είναι πάντως εξαιρετικοί χαρακτήρες, εύκολα στη φροντίδα τους, και μάλλον ανθεκτικά.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Φιλικό ζευγάρι έχει ένα Jack Russell.....δεν αντέχεται ούτε 5 λεπτά!
Πανέξυπνο βέβαια αλλά τόσο υπερκινητικό και απαιτητικό που τους έχει σούζα μέρα νύχτα.

Ιδια εμπειρια μονο που... επρεπε να το εχουμε μπροστα μας (κυριολεκτικα) για μια βδομαδα περιπου σε πολυ μικρο χωρο.
Ασε που ηταν ακομα μικρο ( θυληκο 7 μηνων κατι τετοιο) και δεν ηταν ακομα καθαρο και αργησε να ειναι...

Αλλα οταν το βραδυ το βγαζαμε βολτα στη στερια δεν μπορειτε να φανταστειτε καν ολες τις κοπελιτσες που ερχοντουσαν να του κανουν χαδια και να του πουν γλυκολογα...
Το απολυτο οπλο για καμακι ελεγα.
Αυτη η ατραξιον βεβαια κρατησε οσο ηταν μικρο. Οταν μεγαλωσε και αυξηθηκε λιγο ο ογκος του (εστω και λιγο γιατι δεν μεγαλωνουν πολυ αυτα) επαψε να ειναι μαγνητης γυναικειων αισθηματων...

Είναι λίγο μύθος ότι με τη στείρωση τα σκυλιά παχαινουν...

Εγώ έχω 3 καναπεδοσκυλα γκριφον-μαλτεζακια μπασταρδάκια τα 2 στειρώθηκαν στα 3 τους (αρσενικό θηλυκό) και η άλλη στα 9, τώρα τα 2 κοντεύουν τα 6 και η άλλη τα 13 χρόνια...
Τα κιλά τους είναι ίδια με πριν τη στείρωση...
Ποτέ δεν έφαγαν από πιάτο ή από κουτί μόνα τους επειδή ξεχάστηκε, πάντα έτρωγαν απ' το χέρι...
Δεν ξέρω αλλά έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη για τη φέτα, τους έχω δώσει σουβλάκι και δεν έχουν φάει!!!!
Επίσης έχουν μια αγάπη στα κόκαλα από αρνί ή κατσίκι κι όχι τόσο στο χοιρινό...

Μια φορα (ισως και 25 χρονια πριν) ανεβαινω στην ταρατσα (απο τα γαυγισματα)
και βλεπω ενα pointer δεμενο. Ποιος καπλαμας το εδεσε εκει, δεν ξερω (γιατι
το βραδυ ηρθε και το πηρε και δεν το ξαναειδαμε).

Λοιπον, κατεβαινω κατω στο Λημερι (Κουφιτσα με Ολυμπου) και ζηταω απο τον Ζηση
να μου βρει οτιδηποτε κοκκαλο εχουν για πεταμα. Μετα απο λιγο μου ρχεται με ενα
αρνισιο κρανιο. Δεν ειχε ιχνος απο κρεας πανω του. Το γυαλισαν οι θαμωνες !!!!!!
Του λεω "τι να το κανω αυτο ? δεν εχει κρεας". Μου λεει "για σκυλο δεν το θες ?
πηγαινε το και θα σε ευγνωμονει αιωνια".

Το παω επανω, και πριν ανοιξω την πορτα για την ταρατσα, το Pointer κοντευε να
σπασει το λουρι του, να πνιγει πανω του. Απο την λαχταρα και βιασυνη που ειχε
φοβηθηκα και του πεταξα το κρανιο απο μια αποσταση δυο μετρων. Εφυγα μετα.
Ξανανεβηκα πανω ... μετα απο μιση ωρα !

Ψαχνω να βρω το αρνισιο κρανιο .....

Ψαχνω μηπως το πεταξε μακρια. Στο παλιο πλυσταριο. ΤΙΠΟΤΑ. Ψαχνω κατω απο
κατι κεραιες πεταμενες και στοιβαγμενες. ΤΙΠΟΤΑ. Ψαχνω μεσα στις τρεις αποθηκουλες
που ηταν παρατημενες και χωρις πορτα. ΤΙΠΟΤΑ. Ψαχνω πανω απο τις αποθηκουλες.
ΤΙΠΟΤΑ. Κοιταω το δικο μου μπαλκονι απο πανω απο την ταρατσα, μηπως το ριξε
ενοσω ανεβαινα.

Στο τελος ..... εντρομος και εκπληκτος αποδεχθηκα το αδιανοητο ......

ΤΟ ΡΟΚΑΝΙΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕ ΟΛΟ ! Κοκκαλο που ΔΕΝ κοβεται ουτε με πριονι.
Δοκιμαστε να κοψετε ενα αρνισιο κρανιο .... και πειτε μου ποσο ευκολο ηταν !

ΤΙ ΜΑΣΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ (γμ την ανημπορια μας :nounder: για sapiens)

Για πατσα και γω τρελΑινομαι αλλα που...

Πατσατζιδικα δεν... και στο σπιτι απαγορευεται δια ροπαλου :twoguns:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν τα βγάζει πια κιόλας, άσε, καταστράφηκα...

Η τρέχουσα έκδοση εν τω μεταξύ, εκτός του ότι δε βλέπεται (συγκριτικά πάντα), κοστολογείται και όσο ένα (καινούριο) Audi. :bigcry:

Τώρα βέβαια μπαίνουμε στα χωράφια της κατηγορίας του δικάναλου, μα δεν βαριέσαι.

Και για μένα πρόκειται για ηχείο που είχα ερωτευτεί και μόνο από την εμφάνιση πριν καν ακούσω. Όταν μετά από χρόνια τα βρήκα προς πώληση... δεν άφησα την ευκαιρία.

Τώρα το αισθητικό σκέλος... ούτε κι εμένα μου αρέσουν τα νέα, αν και εγώ είμαι και λιγάκι υπέρ του old school, αλλά και υπέρ της μίας μονάδας έναντι των δύο, γιατί έτσι ...κοντόχοντρα και μονόφθαλμα που είναι, θυμίζουν κάπως τον Βαζόφσκυ από το Monsters Inc.:

p-monsters-inc-mike-wazowsk.jpg

Όταν βγήκαν έκαναν 11k$: https://www.stereophile.com/floorloudspeakers/207/index.html
Το οποίο σε σημερινά χρήματα είναι σχεδόν 17 χιλιάρικα.

Status
Not open for further replies.