Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Τα χελιδόνια δεν τρώνε ψωμί, είναι σαρκοφάγα: Τρώνε έντομα. Το κάθε ένα τρώει γύρω στα 1200 κουνούπια ή μύγες την ημέρα. Οπότε κάτσε και απόλαυσε το πιο αποτελεσματικό εντομοκτόνο του πλανήτη. Για νερό δεν ξέρω, αλλά μάλλον θα το βρούνε μόνα τους πολύ εύκολα.

Υπ'αρχει κάποιος τρόπος να τα φροντίζω?

Να αφήσω δηλ. στο περβάζι λίγο νερό και ψωμί ή θα το φάνε τα μυρμήγκια?
Είναι καλοτυχία &; ευλογία τα χελιδόνια στο σπίτι. Αν δεν θέλεις να επιστρέψουν του χρόνου, το χειμώνα που θα φύγουν χάλασε τη φωλιά τους & βάλε ένα σύρμα για να μην ξαναφτιάξουν του χρόνου.
Και προς Θεού, μην τα πειράξεις καθόλου φέτος. Αν μπορείς βάλε ένα κάλυμμα εκεί που πέφτουν οι κουτσουλιές να μην λεκιασουν το πάτωμα και μην πλησιάζεις καθόλου τη φωλιά τους. Ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς να φροντίζουν τον εαυτό τους και τα πουλάκια τους.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fisher_Electronics#/media/File:Fisher_Electronics_Logo.jpg
το πιο "μουσικο" χελιδονακι "γεννηθηκε" το 1945 στην Νεα Υορκη. :laugh:
Δημητρη εισαι πολυ τυχερος για την νεα σου "παρεα" !! κατσε και χαζευε τα με τις ωρες!!! :popcorn: κοιτα τα διακριτικα στην αρχη, μη νομισουν οι γονεις οτι τα λιμπιζεσαι σαν να'σουν γατα.
μετα θα σε συνηθισουν και δεν τρεχει τιποτα.

Στείλε ουρανέ μου ένα πουλί
ένα χελιδονάκι,
να πάει να χτίσει τη φωλιά
στου κήπου την κορομηλιά
δίπλα στο μπαλκονάκι

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παιδι'α σας ευχαριστώ όλους.Δεν είχα άλλες εμπειρίες με πουλάκια.

Δεν με ενοχλούν οι κουτσουλιές μπροστά σε αυτά τα πλασματάκια ούτε κάθομαι κάτω απ την φωλιά για να μη τα τρομάξω.Τώρα τα ακούω που τιτιβίζουν και νιώθω χαρούμενος.

Α,σήμερα έκανα και το πρώτο μου μπάνιο.

Η θάλασσα ήταν αρκετά κρύα ακόμη,είναι και τα ρεύματα δυνατά,κολύμπησα δύο φορές για ένα τέταρτο.

Αλλά ο βλαξ αποκοιμήθηκα στην ξαπλώστρα και τσουρουφλίστηκα !!!

Και είπα φέτος να προσέξω...

Δεν υπαρχει πιο ωραια αισθηση απο το να σε κοιμιζει ο ηλιος και ο παφλασμος, αρκει να μην εχει κοσμο η παραλια. Κατι που σπανιως πλεον απολαμβανω. Θελει καθημερινη μεχρι μεσα Ιουνιου ή απο μεσα Σεπτεμβριου.

Το καλοκαίρι υπάρχει και άλλη μια όμορφη αίσθηση: να είσαι αραχτός στην αιώρα σου στα 1500 μέτρα κάτω από τα έλατα μέσα στη δροσιά και με απίθανη θέα.
Nα ακούς μόνο το θρόισμα του αέρα που περνάει μέσα από τα κλαριά.
Done it!

Το χειμώνα, η καλύτερη είναι να βρέχει τουλούμια έξω και εσύ να είσαι μέσα στα σκεπάσματα έτοιμος για ύπνο (I love Ioannina).

Τάσο ,δεν είχε κόσμο η παραλία,έπαιζε χαμηλά μουσική lounge,είχα ξυπνήσει και νωρίς,αποκοιμήθηκα ο μισός στον ήλιο!

Χρήστο ,ευχαριστώ αλλά προτιμώ την θάλασσα απ το βουνό,δεν είμαι στο στοιχείο μου.Οσο για την βροχή,δεν θα πάρω..:)

Και εγώ προτιμώ τη θάλασσα Δημήτρη.
Και το βουνό όμως έχει τις χάρες του.

Σκέψου να είσαι στην αιώρα σου αραχτός και να έχεις αυτή τη θέα (εδώ είναι στα 1700):

Alpine plateau
by Chris Brn, on Flickr

Κάνε κλικ στην φωτό να τη δεις μεγαλύτερη.

Όσο για την βροχή δεν το συζητάω... πάνω από 3 μέρες λιακάδα είναι βασανιστήριο!

Και εγώ προτιμώ τη θάλασσα Δημήτρη.
Και το βουνό όμως έχει τις χάρες του.

Σκέψου να είσαι στην αιώρα σου αραχτός και να έχεις αυτή τη θέα (εδώ είναι στα 1700):

Alpine plateau
by Chris Brn, on Flickr

Κάνε κλικ στην φωτό να τη δεις μεγαλύτερη.

Όσο για την βροχή δεν το συζητάω... πάνω από 3 μέρες λιακάδα είναι βασανιστήριο!

Για μενα που είμαι απο τη Λάρισα, λιγότερο απο 7 μέρες συνεχούς λιακάδας είναι σα να μην έκανε λιακάδα!

Κάποιοι απλά βρέχονται από την βροχή.

Άλλοι την απολαμβάνουν!

img47.jpg

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν υπαρχει πιο ωραια αισθηση απο το να σε κοιμιζει ο ηλιος και ο παφλασμος, αρκει να μην εχει κοσμο η παραλια. Κατι που σπανιως πλεον απολαμβανω. Θελει καθημερινη μεχρι μεσα Ιουνιου ή απο μεσα Σεπτεμβριου.

Ξέρω, σας τα'χω πρήξει με το μέρος, αλλά δεν κρατιέμαι. Στην πιο πολυσύχναστη περίοδο ίσως να δεις κάποιον στα 150 μέτρα να στήνει ομπρέλα. Τα καλάμια-φοινικόκλαδα τα'χουμε στήσει μόνοι μας, δεν είναι μαγαζί ή κάτι τέτοιο. Και χωράει βία 3-4 άτομα ξάπλα. Η φωτό είναι από αρχές Αυγούστου.

25 κ.σ.

Clare's summer office by betonven, on Flickr

Θερινό ηλιοστάσιο σήμερα κύριοι !
Ας το γιορτάσουμε όπως του αξίζει.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Με καλά μπάνια !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ξέρω, σας τα'χω πρήξει με το μέρος, αλλά δεν κρατιέμαι. Στην πιο πολυσύχναστη περίοδο ίσως να δεις κάποιον στα 150 μέτρα να στήνει ομπρέλα. Τα καλάμια-φοινικόκλαδα τα'χουμε στήσει μόνοι μας, δεν είναι μαγαζί ή κάτι τέτοιο. Και χωράει βία 3-4 άτομα ξάπλα. Η φωτό είναι από αρχές Αυγούστου.

25 κ.σ.

Clare's summer office by betonven, on Flickr
Μη λέμε τα αυτονόητα, σαν το χωριό μας δεν.....
Καλά να περάσεις !!

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Status
Not open for further replies.