Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δημητρη γιατι δεν τραβιεσαι απο Καμαρι μερια;
πολυ καλυτερη η θαλασσα, καθαρη, χωρις πετρες και ησυχα.. ουτε μουσικες, ουτε βαβουρα, κανα πιτσιρικι μπορει να ουρλιαζει μονο.. :flipout:

Βαριέμαι να οδηγώ για να κάνω ένα μπάνιο.

Και εκεί που πάω με ποδήλατο τραβιέμαι.

Εχει και στο Μελίσσι ωραία στέκια αλλά πάλι θα χρειαστεί να οδηγήσω.

Πάντως η θάλασσα είναι καθαρή και δεν έχει τσούχτρες,να κάνεις το διάβημα και να έρθεις..

Πανέμορφο πλάσμα...Κάθε πρωί με περιμένει υπομονετικά ,τρώει και εξαφανίζεται για κάποιες ώρες..Απ ότι έχω καταλάβει ο ακάλυπτος είναι ο χώρος της,δεν πλησιάζει άλλο γατί ,εκτός ίσως...

aviary-image-1561460871505-01_1.jpg

Αφού σας άρεσε τόσο,άλλη μια σημερινή..Στο ίδιο ακριβώς σημείο..Περιμένει το φαγακι της..
Όταν μπω σπίτι ,σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο και πηδάει στο μπαλκόνι,το οποίο είναι περίπου στα δυόμιση μέτρα ύψος..(μπορεί και παραπάνω..)

aviary-image-1561534020437.jpg

Μ'αρεσουν πολυ αυτες οι μπαριολέ.

Το πρωτο μου γατακι ηταν καπως ετσι αλλα με περισσοτερο ασπρο ισως.

Οι περισοτεροι τις λενε τριχρωμες, αλλα αμα παρατηρησετε στην πραγματικοτητα ειναι πενταχρωμες.
Πως λεμε πενταμορφες...

Περί τρίχρωμων γατών

Πολύ όμορφες γάτες οι τρίχρωμες!
Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι δύστροπες. Από προσωπική εμπειρία όμως, οι δύο πιο φιλικές (από αδέσποτες και μη) γάτες που έχω συναντήσει (από αυτές που ταΐζουμε εδώ και χρόνια στη γειτονιά) ήταν τρίχρωμες.
Η Πίπη και η Πάτυ, μάλλον στον γατοπαράδεισο τώρα.

Περί τρίχρωμων γατών

Πολύ όμορφες γάτες οι τρίχρωμες!
Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι δύστροπες. Από προσωπική εμπειρία όμως, οι δύο πιο φιλικές (από αδέσποτες και μη) γάτες που έχω συναντήσει (από αυτές που ταΐζουμε εδώ και χρόνια στη γειτονιά) ήταν τρίχρωμες.
Η Πίπη και η Πάτυ, μάλλον στον γατοπαράδεισο τώρα.

Μα δεν ειναι τριχρωμες ειναι πενταχρωμες... Προσεξε υπαρχουν 3 plages (εκτασεις) χρωματων.
Η πρωτη ειναι ασπρο.
Η δευτερη η πιο ανοιχτοχρωμη ειναι ξανθο και κοκκινοπο (καφετι) μεσα στο ξανθο, αρα 3 χρωματα μεχρι στιγμης.
Και η σκουρα περιοχη συμπεριλαμβανει 2 χρωματα. Γκρι, και μεσα στο γκρι μαυρο... αρα 5 !!!

Μάλλον για αποχρώσεις των βασικών (τριών) χρωμάτων πρόκειται.
Όπως και νά'ναι όμως, είναι κούκλες!

Αφού σας άρεσε τόσο,άλλη μια σημερινή..Στο ίδιο ακριβώς σημείο..Περιμένει το φαγακι της..
Όταν μπω σπίτι ,σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο και πηδάει στο μπαλκόνι,το οποίο είναι περίπου στα δυόμιση μέτρα ύψος..(μπορεί και παραπάνω..)

View attachment 162768

Αν κρίνω από το ύφος πρέπει να ρέπει προς την αλητεία! :flipout: + ματαρες

Από την εμπειρία που έχω με την μικρή όντως πρόκειται για δυστροπο πλάσμα..Δεν εμπιστεύεται εύκολα...Δεν γνωρίζω αν αλλες πολύχρωμες συμπεριφέρονται έτσι,αλλά αυτή δεν πιάνεται φίλος...Αλλά είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει..Αρκεί που είναι καλά και έχει ένα πιάτο φαι..

Πολλες αδεσποτες γατες πρεπει να διψουν αγωνιωδως αυτες τις μερες εδω και Ιταλια μερια με τον καυσωνα...
Ελπιζω να ξερουν να βρισκουν νερο (χωρις χλωριο :chinscratch: ) γιατι οι πισινες και διακοσμητικες λιμνουλες και ολα αυτα στους κηπους εχουν χλωριο και αλλα χημικα.

Το φαινόμενο πάνω των τριών χρωμάτων ονομάζεται στην βιολογία "Μωσαικισμός" και απαντάται αποκλειστικά σε θηλυκά γατιά.Είναι γονίδιο.

(Η μητέρα του Robin μου ήταν πολύχρωμη..:))

Πολλες αδεσποτες γατες πρεπει να διψουν αγωνιωδως αυτες τις μερες εδω και Ιταλια μερια με τον καυσωνα...
Ελπιζω να ξερουν να βρισκουν νερο (χωρις χλωριο :chinscratch: ) γιατι οι πισινες και διακοσμητικες λιμνουλες και ολα αυτα στους κηπους εχουν χλωριο και αλλα χημικα.

Πρέπει να βγάζετε ένα σκεύος με νερό έξω για τα αδέσποτα.

Πάντα. Ακόμη περισσότερο με τον καύσωνα.

Εγώ το κανω εδώ και χρόνια.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Το φαινόμενο πάνω των τριών χρωμάτων ονομάζεται στην βιολογία "Μωσαικισμός" και απαντάται αποκλειστικά σε θηλυκά γατιά.Είναι γονίδιο.

(Η μητέρα του Robin μου ήταν πολύχρωμη..:))

Καλησπέρα Δημήτρη!

Είχα διαβάσει κάπου ότι το άσπρο και το μαύρο χρώμα διαμορφώνεται από τη θερμοκρασία του δέρματος.

Ότι όσο είναι στην κοιλιά της μαμάς τους, είναι άσπρα.

Δεν ξέρω αν ισχύει.

Status
Not open for further replies.