Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Μην τον τρομάζεις... είναι πολύ δύσκολο να πάνε οι ψύλλοι στο σπίτι.

Επίσης είναι απίθανο τα ζουζούνια που είδε να είναι ψύλλοι.

Οι ψύλλοι δεν βγαίνουν έτσι από μόνοι τους. Επίσης αν ήταν τόσοι πολλοί ψύλλοι σε ένα μικρό γατάκι, αυτό δεν θα μπορούσε να πάρει τα πόδια του.

Xρήστο ,δεν τον τρομάζω καθόλου .
Πέρυσι τέτοια εποχή από αδέσποτα γατιά της αυλής πήγαν ψύλλοι στα ρούχα μου και <ήρθαν> σπίτι .
Το ότι ήρθε το συνεργείο ήταν το λιγότερο .
Το κακό είναι ότι αναγκαστικά ψέκασε σε υφάσματα και έπιπλα μεχρι το μισό μέτρο ύψος [το λεγόμενο ψύλλου πήδημα] .
Αν μάλιστα δεν το προλάβεις και πάει και σε άλλους χώρους του σπιτιού ,θα κλαίς με μαύρο δάκρυ .
Βέβαια δεν ξέρω τι είναι αυτά που έχει η γάτα του Βλαδίμηρου ,αν δηλ είναι ψύλλοι.

Καβαντζωσε ένα πρόχειρο μικροσκόπιο από έναν φίλο σου και δες την παρακάτω εικόνα..Αν είναι κάπως έτσι ,τότε είναι σίγουρα ψύλλοι. :)

psilloi_katapolemisi_viologikos_kyklos_trap.png

Καβαντζωσε ένα πρόχειρο μικροσκόπιο από έναν φίλο σου και δες την παρακάτω εικόνα..Αν είναι κάπως έτσι ,τότε είναι σίγουρα ψύλλοι. :)

View attachment 163015

δεν ειναι τετοιο Σπυρο. ενα λιγο μακρουλο ζωυφιο ειναι.

μεταλ θα ακουει;; ή θα λακισει;;; :flipout:

Nα μην ακουει καλυτερα.

Βλαδιμηρε τις ευχες μου για την νεα συγκατικοιση.

Και οτι και να υπαρχει προβλημα απο παρασιτα ειναι μεσα στο προγραμμα και ολα λυνονται οταν επεμβαινει ο κτηνιατρος.

Συγχαρητηρια ( = Συν χαιρω-μαι)

δεχομεθα επισκεψεις.. απο το διπλανο διαμερισμα
η κυρια εχει φουλαρι κολαρο με κουδουνακι
αλλα ειναι ντροπαλη
με το ζορι καθησε για φωτο..

Attachments

• ΓŽΒΌΓŽΒΉΓŽΒ±ΓŽΒΏΓβ€¦.jpg
    ΓŽΒΌΓŽΒΉΓŽΒ±ΓŽΒΏΓβ€¦.jpg
    101.1 KB · Views: 108
@vlad66.

Ετοιμάσου για ταξίδι ζωής. Δεν περιγράφεται με λόγια το πόσες στιγμές χαράς θα ζήσεις με το γατί. Επίσης χίλια μπράβο που πήρες αδεσποτάκι. Εμένα και τα δυο γατιά είναι αδεσποτάκια. Η θηλυκιά με συμβόλαιο υιοθεσίας από φιλοζωική μάλιστα. Ο αρσενικός απλά βρέθηκε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας και με το που μπήκε στο διαμέρισμα η σθεναρή αντίσταση νανοδευτερολέπτων δεν στάθηκε ικανή για να αποτρέψει και εκείνου την υιοθεσία.
ADDED BONUS: κάνουν παρέα και παίζουν και δεν βαριούνται, δίνοντάς μου χρόνο να ασχολούμαι και με κάτι άλλο εκτός από τα ίδια.

Με αυτή σου την κίνηση που έφερες γατάκι στο σπίτι, θα έχεις μόνο κέρδος. Στο υπογράφω.

Με το μόνο που διαφωνώ είναι αυτό που είπε ο Χρήστος για το κουδούνι στο λουρί. Το είχαμε στη σιαμεζα μας κ μάλλον την ενοχλούσε, ίσως της έκανε και κακό στην ακοή. Το βγάλαμε χρόνια μετά κ το γατί μάλλον φάνηκε να χάρηκε με αυτό.

Χρήστο?

Επίσης να θυμηθώ να ρωτήσω τι έκανε με την Αυγούστα κ τους ψύλλους... Κι εκείνη μας υιοθέτησε περίπου 25-30 ημερών γατάκι. Ακόμα γελάμε καθημερινά με τα καμώματα της, 5 χρόνια μετά

Με το μόνο που διαφωνώ είναι αυτό που είπε ο Χρήστος για το κουδούνι στο λουρί. Το είχαμε στη σιαμεζα μας κ μάλλον την ενοχλούσε, ίσως της έκανε και κακό στην ακοή. Το βγάλαμε χρόνια μετά κ το γατί μάλλον φάνηκε να χάρηκε με αυτό.

Χρήστο?

Ανάλογα την γάτα.

Η Λένα δεν ανεχόταν καθόλου λουρί από όταν έγινε 2 χρονών και μετά .

Η Sheba δεν αντέδρασε καθόλου.

Γενικά πάντως τα τόσο μικρά σε ηλικία δεν έχουν πρόβλημα.

Από την άλλη το κουδούνι σε ένα τόσο μικρό γατί είναι χρήσιμο για να το βρίσκεις.

Σε μεγαλύτερες γάτες αν βγαίνουν από το σπίτι, προφυλάσσουν τα πουλιά από το να τα πιάνουν εύκολα οι γάτες.

Nαι αλλα υπαρχει ενα ΖΩΤΙΚΟΤΑΤΟ στοιχειο που καταστρεφεται με το κουδουνακι στον λαιμο.
Η γατα (ως αιλουροειδες) ΖΕΙ για να ενεδρευει. Πως θα ενεδρευσει οταν το κουδουνι την αποκαλυπτει ?
Τα κυνηγετικα της ενστικτα, σακατευονται απ'το κουδουνι. Ειναι τρελλη ικανοποιηση για μια γατα
να ενεδρευσει, να χυμηξει, να γραπωσει ... και να σκοτωσει (η να δοκιμασει να σκοτωσει).

(μιλαω για γατα που βγαινει και λιγο εξω, εκτος σπιτιου ... οχι συνεχεια μεσα ... σπιτι σπιτι σπιτι)

NAI ... εδω στην Ποτιδαια (που ειναι χωριο).
Καθε φορα που η γατα ξεμυτα (κατα 99%) μετα τις 12 το βραδυ,
την παιρνει χαμπαρι ολη η γειτονια. Γκλιν γκλιν γκλιν .... γκλιν !
Γιατι εχει ησυχια το βραδυ. Πολυ ησυχια ....

Στις πολεις ειναι αλλιως (που να αφησεις γατα εξω, την φαγαν λαχανο).

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

NAI ... εδω στην Ποτιδαια (που ειναι χωριο).
Καθε φορα που η γατα ξεμυτα (κατα 99%) μετα τις 12 το βραδυ,
την παιρνει χαμπαρι ολη η γειτονια. Γκλιν γκλιν γκλιν .... γκλιν !
Γιατι εχει ησυχια το βραδυ. Πολυ ησυχια ....

Στις πολεις ειναι αλλιως (που να αφησεις γατα εξω, την φαγαν λαχανο).

αυτά που έχω εγώ ίσα που ακούγονται αν προσέξεις.

Τώρα αν εκεί τους κρεμάτε κουδούνια για πρόβατα...

Ειναι λιγο πιο μεγαλο απο αυτο που φαινεται στην φωτο του Nikos F.
Λιγο, ελαχιστα ....

(και δεν κρεμαω εγω, δεν ειμαι γατοφιλος, η κυρα απεναντι τα κρεμαει ...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Xρήστο ,δεν τον τρομάζω καθόλου .
Πέρυσι τέτοια εποχή από αδέσποτα γατιά της αυλής πήγαν ψύλλοι στα ρούχα μου και <ήρθαν> σπίτι .
Το ότι ήρθε το συνεργείο ήταν το λιγότερο .
Το κακό είναι ότι αναγκαστικά ψέκασε σε υφάσματα και έπιπλα μεχρι το μισό μέτρο ύψος [το λεγόμενο ψύλλου πήδημα] .
Αν μάλιστα δεν το προλάβεις και πάει και σε άλλους χώρους του σπιτιού ,θα κλαίς με μαύρο δάκρυ .
Βέβαια δεν ξέρω τι είναι αυτά που έχει η γάτα του Βλαδίμηρου ,αν δηλ είναι ψύλλοι.
Στο λέω από προσωπική πείρα, για να χαλαρώσει κι ο vlad66.
Εμείς πήραμε ψύλλους στο σπίτι από αδέσποτο σκυλί (Κανέλος) που φροντίζαμε στη γειτονιά χωρίς να έχουμε δικό μας κατοικίδιο. Από το συνεργείο απεντώμωσης καταστράφηκαν οι καναπέδες και 3 στρώματα. Οι ψύλλοι είναι ανίκητοι. Χωρίς συνεργείο δεν σώζεται η κατάσταση. Μπορεί να ζήσουν σε νάρκη μήνες μέχρι να νιώσουν τη δόνηση βήματος κοντά τους. Πρέπει να διάβασα τότε όλα τα άρθρα που υπήρχαν στο νετ για την καταπολέμηση των ψύλλων με φυσικά μέσα. Στο τέλος αφού πάθαμε σχεδόν υστερία φωνάξαμε το συνεργείο.

ΑΛΛΑ ( @vlad66 αυτό είναι για σένα) αν στο σπίτι υπάρχει ζωάκι, όλοι οι ψύλλοι πηγαίνουν πάνω του. Τους τραβάει σα μαγνήτης. Με την αμπούλα στη πλάτη και το έντομοαπωθητικό κολλάρο ξεμπερδεύεις. 12 χρόνια με κοντό, μακρύτριχο σκυλάκι που όλο τριβόταν στο γρασίδι (παράδεισος για τους ψύλλους το γρασίδι το καλοκαίρι) δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα στο σπίτι.
Μίλησε όμως και με το κτηνίατρο, αν είναι το γατάκι στη σωστή ηλικία.

ευχαριστω ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα παιδια για τις ευχες τους ΚΑΙ τις συμβουλες τους - που ειναι πραγματικα πολυτιμες!!
το γατι δεν πρεπει να ειχε ψυλλους μονο αυτα τα τσιμπουρια τα μακροστενα. δεν εχει μεινει ουτε ενα.
το εκανα και μπανιο τωρα που ηρθα απο την δουλεια και αυριο η συντροφος θα το παει στον κτηνιατρο μολις σχολασει για τα σχετικα.
μπανακι το εκανα με πρασινο σαπουνι που πριν ετριβα στα χερια μου. το νερο χλιαρο.
μην με μαλωσετε επειδη δεν ειχα ειδικο σαμπουαν, ακομα ψαχνομαστε με το νεο μελος..
απο το πλυσιμο δεν πληγωθηκε τιποτα εκτος τον εγωισμο του :BDGBDGB53: :flipout:
τωρα ειναι ακομα πιο γλυκο και απολαμβανει γυναικεια χαδια.. :laugh:

Δεν φανταζεσαι ποση χαρα θα σας δωσει! Λοιπον ρωτησα για τη σκονη για τα παρασιτα και η απαντηση ειναι πως δεν υπαρχει πια στο εμποριο, οποτε κανε οτι πει ο/η κτηνιατρος. Λογικα μπορει να εχει και σκουληκια στην κοιλια του οποτε να χρειαστει μια συντομη θεραπεια με χαπακια.

Ειναι πολυ τυχερο, αλλα κι εσεις ειστε πολυ τυχεροι που το βρηκατε.

(κι εγω ζηλιαρης)

Α! Επισης φαινεται πολυ μικρο. Λιγο λιγοτερο απο 2 μηνων, αλλα μπορει να φταιει και η ελλειψη φαγητου που του εκοψε απο την αναπτυξη

Status
Not open for further replies.