Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Πω πω ,πρέπει να είμαι πολύ γομάρι τελικά.
Εύκολα ανταλλασω τον δικό μας δαίμονα, με τον άγγελο της αδερφής μου!
Μετά από κάτι κατεστραμμένους καναπέδες,καρέκλες,bt speakers,tuner ,κατουρημενο το μισό σπίτι και όλη μέρα γρινιοναουρισμα,βλέπω αλλα γατάκια και τα ζηλεύω.
Τον αγαπάμε όμως τον ξεφτίλα και τον έχουμε άρχοντα!

Αυτό συμβαίνει σε όλους Μιχάλη μου (ελπίζω μου επιτρέπεις το "μου" σε θεωρώ δικό μου άνθρωπο)

Και το μικρούλι μου, δεν μου έδωσε επιλογή.

Ήρθε μόνο του στην ζωή μου, επέμενε να είναι μαζί μου και ήταν και σε τραγική κατάσταση.

Αν δεν το συμάζευα δεν θα ζούσε τώρα.

Όπως είπα πρέπει κανείς ναα δείξει εμπιστοσύνη στην ζωή, να αφεθεί.

Αυτή θα του φέρει αυτό που πρέπει όταν θα είναι έτοιμος.

Έτσι έγινε και σε εσάς με την Αυγούστα!

Εννοειται Χρηστο! Ειναι σαν να γνωριζομαστε χρονια. Με τιμας

E .... για μαζευτειτε λιγακι :smash:

Η σημερινη απωλεια ηταν ενος μπουμπη. :love:
Οχι μιας ψιψινελ ! :flute:

Γατοφορουμ πια εδω μεσα. :rolleyes:
Aκομα και το αρφ προκυπτει νιαου. :laugh:

MHΔΕΝ ΣΕΒΑΣΜΟΣ στα μη αιλουροειδη.
Aπαπαπα ....:flipout:

Βρε με πλαγιο τροπο λεμε στον Μπιλακο μας να παρει ενα γατακο, για να ξεχαστει λιγο.!

Άντε βρε με τις βρωμόγατες... Πάρτε κανένα σκύλο να νοιώσετε τι θα πεί αγάπη κι αφοσίωση...
Μακάρι να ήταν εύκολο να πάρετε κι ένα άλογο... Λέμε τώρα...

Στρατηγε μου, κανουμε φιλους κ πλασματα που δεν μας προσκυνουν σα θεους, αλλα μας βλεπουν σαν ισους. Εχει κι αυτο τη χαρη του.
(εχω μεγαλωσει και με τα 2 ειδη)

Και φυσικα και οι γατες αγαπανε. Οταν πριν λιγους μηνες πηγε να πεθανει η μανα μου, οι υπολοιποι μου περιεγραφαν την Αυγουστα που ειχε παει σε μια γωνια και ετρεμε ολοκληρη (η Αυγουστα ειναι γατα). Μην μπλεκεις τις οικοσιτες γατες με τα κακομοιρα τα αγριμακια που αναγκαστηκα ζουν στο δρομο. Ακομα κι αυτα ομως δειχνουν εμπιστοσυνη κ αγαπη, αλλα παιρνει καιρο

Μιχάλη ίσως και να έχεις δίκιο αλλά δεν τις συμπαθώ.
Αντίθετα τους σκύλους, και κυρίως τα άλογα βέβαια, τα λατρεύω.

........

Αυτό έζησα εγώ και με αυτό μπορώ να σου μεταφέρω.

Όταν πεθάνω, στον δικό μου παράδεισο θα είναι όλοι και όλα όσα αγάπησα. Όχι μόνο ένας, μια ή ένα από όλα αυτά.

Το "πάρε άλλο" αυτό σημαίνει: γέμισε τον παράδεισο σου με αγάπες.

Όσο περισσότερες, τόσο καλύτερα.

Καπως ετσι σκεφτομαι η μαλλον αισθανομαι και γω τον Παραδεισο μου.
Πραγματικα και καποιες νυχτες τον ζω. Οταν ερχονται στο ονειρο μου οι γατουλες μου, οι καποτε και παντα αγαπημενες, απ'οταν ημουν πιτσιρικας, και ειναι και ο πατερας μου και αλλα αγαπητα προσωπα...ετσι νιωθω μια αγαλιαση που με κανει (στο ονειρο) ο πονος να μοιαζει ψευδαισθηση. Και ο χρονος επισης.
Οταν κανω ωραια ονειρα, γιατι κανω και ενα σωρο εφιαλτες...

Στρατηγε μου, κανουμε φιλους κ πλασματα που δεν μας προσκυνουν σα θεους, αλλα μας βλεπουν σαν ισους. Εχει κι αυτο τη χαρη του.
(εχω μεγαλωσει και με τα 2 ειδη)

Και φυσικα και οι γατες αγαπανε. Οταν πριν λιγους μηνες πηγε να πεθανει η μανα μου, οι υπολοιποι μου περιεγραφαν την Αυγουστα που ειχε παει σε μια γωνια και ετρεμε ολοκληρη (η Αυγουστα ειναι γατα). Μην μπλεκεις τις οικοσιτες γατες με τα κακομοιρα τα αγριμακια που αναγκαστηκα ζουν στο δρομο. Ακομα κι αυτα ομως δειχνουν εμπιστοσυνη κ αγαπη, αλλα παιρνει καιρο
Α μπράβο ξενιτεμένε μου.-bye-
Και στο κάτω κάτω:

Attachments

• 20170602_almirofistiki_dogs-and-cats.jpg
    20170602_almirofistiki_dogs-and-cats.jpg
    152 KB · Views: 100
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Άντε βρε με τις βρωμόγατες... Πάρτε κανένα σκύλο να νοιώσετε τι θα πεί αγάπη κι αφοσίωση...
Μακάρι να ήταν εύκολο να πάρετε κι ένα άλογο... Λέμε τώρα...

H επιστήμη απεφάνθη ότι οι γάτες δένονται με τους ανθρώπους τους το ίδιο αν όχι περισσότερο από ότι τα σκυλιά: Cats Bond Securely to Their Humans Maybe Even More Than Dogs Do

Οι τρόποι με τους οποίους επικοινωνεί η γάτα απλά είναι διαφορετικοί και για αυτό πολλοί δεν τους αντιολαμβάνονται καν.

Επίσης παίζει ρόλο το ότι δεν είναι αγελαία ζώα αλλά και το ότι δεν έχουν εξημερωθεί από τον άνθρωπο.

Είναι μαζί μας από δική τους επιλογή και το έχουν προσπαθήσει πολύ. Για παράδειγμα οι γάτες νιαουρίζουν μόνο για χάρη μας.

Μεταξύ τους ποτέ δεν νιαουρίζουν ποτέ εκτός και αν τσακώνονται ή είναι σε οίστρο.

Πολύ παρεξηγημένα ζώα.

Συγνωμη αλλα ... πως ετυχε να βρεθεις διπλα σε αλογο ?
Κανας παππους στο χωριο ?
Για πες ...

Όχι... Εγώ στο χωριό... :flipout:
Με άλογα μεγάλωσα. Όχι άλογο, άλογα... Πολλά άλογα. Στο σπίτι είχαμε δύο δικά μας τεράστια άσπρα. Ψαριά τα λέγαμε.
Έχω φάει εκατοντάδες τούμπες από άλογο, και δεν είναι υπερβολή.
Ακόμα και σήμερα, αν γκουγκλάρεις Βόνιτσα-άλογα-Αγίου Γεωργίου, θα δείς πολλά άλογα.
Μόνο πιυ τώρα τα τρέχουν με σέλες και χαλινάρια, εμείς δεν είχαμε τίποτε, ξεσαμάρωτα άλογα κι ένα σχοινί στο λαιμό, περδίκλι το λέγαμε, και το χρησιμοποιούσαμε για να τους δένουμε τα μπροστινά πόδια για να μην απομακρύνονται πολύ στο βουνό που τα πηγαίναμε για βοσκή.
Στα πολύ ατίθασα, μαζί με τα δύο μπροστινά τους δέναμε και το ένα απ´ τα πίσω. Τα "κοστικιάζαμε".
Τώρα όταν τα πηγαίναμε στο βουνό κι όταν τα γυρίζαμε μπορείς εύκολα να φανταστείς τι αγώνες και τι επικές τούμπες γινότανε.
Το πιο επώδυνο όμως ήταν οτι κάθε φορά πιυ ξεκίναγε η περίοδος, την Άνοιξη δηλαδή, όλοι βγαλζαμε ένα σπυρί στον κεταυτάιο σπόνδυλο, στον κόκυγα, απ´ τη γυμνή πλάτη του αλόγου.
Τις πρώτες 15 με.ρες υποφέραμε, μάτωνε και πονούσε. Μετά σκλήραινε, γινόταν σαν κάλος, κι όλα καλά μέχρι Σεπτέμβρη.
Την επόμενη Άνοιξη ξανά απ´ την αρχή.

IMG_2231.jpg

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Αν κάποιος είναι φιλόζωος φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στις Γάτες.

Και το έχω ζήσει στο Ξυλόκαστρο.

Οταν καποιος εχει γατα την εχει απο καθαρη αγαπη προς το ζωο. και πολυ πιθανα προς τα ζωα που φερνουν γουνα η φτερα.
Παντως για την γατα η αγαπη ειναι inconditionnelle. Ανευ προϋποθεσεως. Xωρις καποιο συμφερον η καποιο κερδος.

Οποιος εχει σκυλο μπορει να ειναι απο καθαρη αγαπη για το ζωο. Αλλα οχι παντα και απαραιτητα. Μπορει για να πουλει μουρη, να δειχνει την κοινωνικη του "ταξη", η για προσωπικο συμφερον: φυλαξη, ανιχνευση, προστασια.( τα σκυλια ειναι ζωα εργασιας ). Μπορει ν ειναι λοιπον για καποιο σκοπο κερδος κλπ...

Φυσικα οι ανθρωποι απολαμβανουν ενα τεραστειο κερδος απο τις γατες απλα οι περισσοτεροι δεν το γνωριζουν. Εαν δεν υπηρχαν οι γατες μπορει το ανθρωπινο ειδος να μην υπηρχε ηδη, η να ειχε αποδυναμωθει σε τετοιο σημειο απο λιμους και αρρωστιες που να μην ειχε εξελιχθει οπως το εχει κανει.

@Cicadelic Ranger υπερβάλλεις τώρα. Στα χωριά είχαν γάτες γιατί καθάριζαν τα σπίτια από έντομα, τρωκτικά μέχρι και φίδια.
Ο παππούς μου βρήκε φίδι σ' ένα δεμάτι ξύλα που είχε στην αποθήκη. Έκλεισε τη γάτα μέσα 2 ημέρες. Όταν άνοιξε την αποθήκη, το φίδι ήταν ψόφιο κι η γάτα μια χαρά.
Άσε που καθάριζαν τον τόπο από τους σκορπιούς.
Στην πόλη είναι αλλιώς.
Καλές οι γάτες (αν εξαιρέσεις ότι σχίζουν τις κουρτίνες), αλλά με τον σκύλο δένεσαι περισσότερο. Τα ξέρεις άλλωστε.
Κρίμα που ζουν τόσο λίγα χρόνια τα ζωντανά. Κι όταν τα θάβεις σπάει η καρδιά σου. Κουβαλάς τη θλίψη της απώλειας πάντα μέσα σου.
@Billy the Kid , σχεδόν συμπάσχω. Να είστε καλά.

Status
Not open for further replies.