Ο Ιασωνας (αν μου το επιτρεπει) αρχιζει να βλεπει τα πραγματα απο το πρισμα του πολιτη της χωρας του.
Δηλαδη, ΑΝΕΥ σπουδαιοτητας σε οτιδηποτε δεν ειναι δυτικοτραφες (ως πεποιθηση, ως ιδεα, ως αξια, ως αντιληψη).
Το ιδιο επαθε και ο ξαδελφος μου στην Αριζονα (πριν πολλα πολλα χρονια). Σε ελαχιστα χρονια, Ιασωνα
(εκτος και αν συμβει κατι εξωπραγματικο και η Ελλαδα αρχιζει να αμοιβει γενναια) η κοσμοθεωρηση σου
θα ειναι ... της χωρας που μενεις και εργαζεσαι. Το οποιο μαλλον ειναι καλυτερο απο το να μενεις και
εργαζεσαι εδω (Ελλαδα). Μαλλον ....
Ομως ... ολοενα και συχνοτερα ... στις ΗΠΑ θα σε αποκαλουν Greek, ενω οποτε ερχεσαι εδω πισω, αμερικανο.
Και στο τελος .... you will become citizen of no man's land.
https://en.wikipedia.org/wiki/No_man's_land
προσπαθωντας να καταλαβεις για το υπολοιπο της ζωης σου (που ειναι παρα πολυ) γιατι οι μεν δεν μπορουν
να αντιληφθουν τους δε ... και γιατι οι δε δεν μπορουν να κατανοησουν τους μεν. Και εσυ, στην μεση ...
μαι μεση ομως που ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
Ισως αυτη ειναι η μοιρα καθε μεταναστη (οικονομικου η μη) στις ΗΠΑ (και οχι μονο στις ΗΠΑ).
Οτι εγραψα δεν αποτελει μομφη για το πως σκεφτεσαι. Αλλωστε, εχω πολυ στενο πρισμα για να σε κρινω.
Απλα ..... βλεπω την ιδια πορεια με τον ξαδελφο (και αυτος μηχανικος σπουδαγμενος στις ΗΠΑ ηταν)
και την βαθια του θλιψη γιατι ειναι να νομοτελειακο ο κοσμος να ΜΗΝ διαθετει συναντιληψη στο παραμικρο.