Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Βλέπω ότι μετά το δημ. υπάλληλοί VS ιδ. υπάλληλοί της οικονομικής κρίσης έχουμε και τους φοράμε μάσκα (και στην τουαλέτα που λέει ο λόγος) VS αυτών που δεν φορούν ή μισό φορούν ή στραβόφορούν. Δεν νομίζω να ωφελούν ιδιαίτερα οι ιστορίες του τύπου "στη λαϊκή σήμερα", "στο κομμωτήριο" μπλα μπλα μπλα.
Ολο το διάστημα των καλών μηνών είχαμε το χρόνο να εξοπλίσουμε τα νοσοκομεία και να κάνουμε καλύτερή διαχείριση έτσι ώστε περιστατικά κορώνας να είναι piece of cake. Ναι ξέρω εδώ προηγμένες χώρες μπλα μπλα μπλα. Δε με νοιάζει. Με εκνευρίζει όμως να μου λένε "ατομική ευθύνη".
Λοιπόν ας κλείσουν τους 65+ και τους ευπαθείς 5 μήνες σπίτι τους να κυκλοφορούμε οι υπόλοιποι σαν άνθρωποι να αποκτήσουμε αυτή την ανοσία που λέτε. Θα ήταν πολύ καλύτερο αυτό από το να βλέπω 7χρονα να φοράνε μάσκες.

Επισκεψη σε τραπεζα σημερα σε γραφειο εξυπηρετησης πελατων. Το σκεφτομουν καιρο αλλα μπηκα για αλλο λογο ειδα σχετικα αδεια την τραπεζα και μπηκα να τελειωνω με μια μου εκκρεμοτητα.

Για να βγουν 2 αιτησεις (σχετικα με πιστωτικες) και να τις υπογραψω εκατσα πανω απο μιση ωρα !!

η υπαλληλος καμια 45αρια κομψη ασφυκτιουσε με την μασκα της .

"Δεν μπορω μου λεει, ολη μερα υποφερω"

Αρχιζει και την κατεβαζει απο την μυτη συνεχως στο μεταξυ και να βηχει....:damnyou:

"Κι εγω ειμουν Μυκονο την περασμενη εβδομαδα , και πηγαινα και στα μπαρακια μου τι να κανω να μεινω κλεισμενη μεσα ? " !!!!!

Εμενα με εχει πιασει στο μεταξυ κρυος ιδρωτας με το ολο σκηνικο της μπαροβιας στην Μυκονο οπου εβηχε χωρις σχεδον μασκα...:flipout:

Μην τα πολυλογω μου τα ειπε ολα για τα παιδια της για τι ωραια που ζει μονη της με την κορη της , την σταση της προς την ζωη.......και γκουχου γκουχου....

Μήπως κάτι άλλο ήθελε από σένα, και όχι μόνο να σου δώσει πιστωτική; κράτα μια κάρτα της και μόλις περάσει το 14ήμερο ξαναπέρνα για άλλη δουλειά-αν είναι εμφανίσιμη όπως λες.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εβλεπα χτες ειδησεις περι Ισπανιας.

Εχουν τρελλη εξαρση κρουσματων και παλι (μη συνοδευομενα απο αναλογους θανατους με του πρωτου κυματος) αλλα ο κοσμος δειχνει στην κοσμαρα του οπως παντου μαλλον.

Πιθανον πλεον να εχει επιδρασει η ολη ιστορια - κυριως στους νεους- εντελως ψυχοδραστικα και να παρουσιαζουν σημαδια αρνησης της πραγματικοτητας που τεινει να αλλαξει την ζωη τους/μας.
Και στην Ιταλία που κοίταζα χθες, έχουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, με μέσο όρο ηλικίας των νέων κρουσμάτων τα 35.

Βλέπω ότι μετά το δημ. υπάλληλοί VS ιδ. υπάλληλοί της οικονομικής κρίσης έχουμε και τους φοράμε μάσκα (και στην τουαλέτα που λέει ο λόγος) VS αυτών που δεν φορούν ή μισό φορούν ή στραβόφορούν. Δεν νομίζω να ωφελούν ιδιαίτερα οι ιστορίες του τύπου "στη λαϊκή σήμερα", "στο κομμωτήριο" μπλα μπλα μπλα.
Ολο το διάστημα των καλών μηνών είχαμε το χρόνο να εξοπλίσουμε τα νοσοκομεία και να κάνουμε καλύτερή διαχείριση έτσι ώστε περιστατικά κορώνας να είναι piece of cake. Ναι ξέρω εδώ προηγμένες χώρες μπλα μπλα μπλα. Δε με νοιάζει. Με εκνευρίζει όμως να μου λένε "ατομική ευθύνη".
Λοιπόν ας κλείσουν τους 65+ και τους ευπαθείς 5 μήνες σπίτι τους να κυκλοφορούμε οι υπόλοιποι σαν άνθρωποι να αποκτήσουμε αυτή την ανοσία που λέτε. Θα ήταν πολύ καλύτερο αυτό από το να βλέπω 7χρονα να φοράνε μάσκες.
Δεν είναι εύκολο αυτό που γράφεις. Ξέρω πάρα πολλά ζευγάρια που οι γονείς τους ουσιαστικά έχουν αναλάβει την καθημερινότητα των εγγονιών τους. Να τα πάνε σχολείο, να τα κρατήσουν στο σπίτι μέχρι να επιστρέψει η μητέρα από τη δουλειά. Αυτά τα καθημερινά πράγματα δηλαδή που έχουμε συνηθίσει στην "εκτεταμένη" Ελληνική οικογένεια.
Προφανώς τα έχεις δει κι εσύ. Κι εμένα μου τη δίνει με αυτή την κατάσταση και στιγμές στιγμές σκέφτομαι τα ίδια.
Πρέπει να κάνουμε λίγο καιρό ακόμα υπομονή.

Μήπως κάτι άλλο ήθελε από σένα, και όχι μόνο να σου δώσει πιστωτική; κράτα μια κάρτα της και μόλις περάσει το 14ήμερο ξαναπέρνα για άλλη δουλειά-αν είναι εμφανίσιμη όπως λες.

Mηπως εχεις μια ευκολια (παραπανω) να ερμηνευεις γυναικεια λογοδιαρροια ... ως ερωτικο καλεσμα ?
Γιατι κατι παρομοιο μου συνεστησες σε μια φαση με δυο δανεζες στην Χαλκιδικη (Sani Beach) .... :smash:

Εκτος αν εισαι (και ησουν) .... ακατανικητος σε ακτινοβολια (υπαρχει και αυτο το ενδεχομενο !) ....

oποτε παω πασο :proud:

Ένα παράδειγμα χώρας που «εξόπλισε τα νοσοκομεία ώστε ο COVID να γίνει piece of cake» έχουμε, ή απλά αναπαράγουμε την κασέτα γνωστού κόμματος;

Αυτό το λες ως επιδημιολόγος ή ως κάποια άλλη ιατρική ειδικότητα; Δηλαδή οι 65+ δε θα βλέπουν τα παιδιά τους, ή οι 25αρηδες θα πάψουν να ζούν στο σπίτι των γονιών τους;

Mου περασε απο το μυαλο αλλα ειμουνα στο τσακ να παω στο απεναντι γραφειο ετσι οπως εβηχε να μην ειμαι κοντα της . Αλλα ντρεπομουν να την προσβαλλω .

Φιλε ασε αμα ειναι να σου λενε τοσα στην αναμονη για μια πιστωτικη φαντασου στα υπολοιπα.....doctora ψυχαναλυσης θα εκανα.

:flipout:

OXI ρε :angry: ..... αμα ερθει καραντινα ΔΕΝ ξαναβγαινω βολτα :furious3: .....

UwA1.gif

... θα κατσω μεσα :smash: να σου λιωσω τον διαδρομο :flipout:...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Στο chat μπορουμε να καταθεσουμε ΚΑΙ αυτο που νομιζουμε οτι εχει συμβει (αρκει να το γραψουμε ως λεξη, δηλαδη "νομιζω").
Αν περιμεναμε (για ορισμενα ΠΟΛΥ νευραλγικα ζητηματα) ποτε θα απαντηθουμε ... μπορει και να βρισκομασταν κατω απ'τα ραδικια.
Ο συλλογισμος ειναι απλος : απο τον Ιανουαριο μεχρι σημερα, ο ιος μεταφερθηκε με ολα τα συγχρονα μεσα μεταφορας ΠΑΝΤΟΥ
(ακομα και στα βαθη της Αφρικης η της εσχατιες της Ανταρκτικης). Ενας ΑΡΚΕΙ (για μεταδοση) και δεν χρειαζονται χιλιαδες (φορεις).

Ειναι τοσο απλος ο συλλογισμος (μου) που δεν χρειαζεται phD.

Είδες που μπορείς μια χαρά να γράψεις μια τεκμηρίωση για το νομίζω σου; Μην αρπάζεσαι, έβγαλες ολόκληρη την επιστημονική διανόηση του πλανήτη 16000% λάθος, ε, μπες στον κόπο να εξηγήσεις λίγο τι εννοείς!

Παρεπιπτόντως διαφωνώ καθέτως: όταν βλέπεις ότι ακόμα και σε χώρες με τρομακτική μετάδοση όπως ΗΠΑ τα ποσοστά των θετικών τεστ είναι 5-20%, αυτό από μόνο του είναι απόδειξη ότι ούτε καν σε τέτοιες χώρες δε μιλάμε για μισό πληθυσμό, ποσο μάλλον σε άλλες με σχετικό έλεγχο της κατάστασης.

Τεστ δεν γινονται σε ολους.
Μονο ανα περιπτωση (διαπιστωμενο κρουσμα).
Ουτε ολες οι χωρες τρεχουν να κανουν τεστ ...
Α-Υ-Τ-Ο ... ειναι η βαση για την πεποιθηση μου.

Με στατιστικη ... κανεις στατιστικη !
ΟΧΙ σκαναρισμα ....

Δεν είναι εύκολο αυτό που γράφεις. Ξέρω πάρα πολλά ζευγάρια που οι γονείς τους ουσιαστικά έχουν αναλάβει την καθημερινότητα των εγγονιών τους. Να τα πάνε σχολείο, να τα κρατήσουν στο σπίτι μέχρι να επιστρέψει η μητέρα από τη δουλειά. Αυτά τα καθημερινά πράγματα δηλαδή που έχουμε συνηθίσει στην "εκτεταμένη" Ελληνική οικογένεια.
Προφανώς τα έχεις δει κι εσύ. Κι εμένα μου τη δίνει με αυτή την κατάσταση και στιγμές στιγμές σκέφτομαι τα ίδια.
Πρέπει να κάνουμε λίγο καιρό ακόμα υπομονή.

Όχι μόνο τα έχω δει αλλά τα ζούσα και τα ζω είτε προσωπικά (αλλά τώρα είναι σπίτι η γυναίκα ως λεχώνα) είτε στα αδέλφια μου. Δεν μπορώ όμως να σκέφτομαι ότι η τελευταία λύση που είχαν οι επιστήμονες ήταν να φορέσουν μάσκα σε παιδάκια. Αδιανόητο.

Ένα παράδειγμα χώρας που «εξόπλισε τα νοσοκομεία ώστε ο COVID να γίνει piece of cake» έχουμε, ή απλά αναπαράγουμε την κασέτα γνωστού κόμματος;

Αυτό το λες ως επιδημιολόγος ή ως κάποια άλλη ιατρική ειδικότητα; Δηλαδή οι 65+ δε θα βλέπουν τα παιδιά τους, ή οι 25αρηδες θα πάψουν να ζούν στο σπίτι των γονιών τους;
Δεν με ενδιαφέρουν φίλε αυτά. Το συμφέρον μου δεν έχει σχέση με κόμματα ή πολιτικά και γνωρίζω πως απαγορεύεται η συζήτηση απλά το αναφέρω για λόγους ενημέρωσης. Παρόλα αυτά έχω δουλέψει σε νοσοκομείο 12 χρόνια και έχω άποψη για όλα αυτά και πως λειτουργούν. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα ή αλλιώς είναι "above my paygrade" που λέτε εκεί στην ΗΠΑ αλλά θα μπορούσε ένα ευνομούμενο κράτος να σκεφτεί τι θα κάνει με αυτές τις περιπτώσεις. Εν ανάγκη ας επιδοτήσει για 6 μήνες ένα ποσό για ενοίκιο σε airbnb πχ (για να είναι εξοπλισμένο) έτσι ώστε ο 25άρης να μείνει αυτούς τους 6 μήνες και να κινηθούν και αυτά που έχουν πατώσει. Ας επιδοτούσε τον εσωτερικό τουρισμό με μεγάλο ποσοστό έτσι ώστε και διακοπές να πάνε όλοι οι Έλληνες (ή όσοι διαμένουν Ελλάδα με δικαιώματα και υποχρεώσεις) και να κινηθεί η οικονομία (ένα μεγάλο ποσοστό της επιδότησης θα επέστρεφε στο κράτος είτε ως ΦΠΑ είτε ως φόρος εισοδήματος μπλα μπλα μπλα) και να μην υποχρεωθεί να εισάγει/εξάγει κρούσματα που έφεραν την αύξηση. Πήγαμε πολύ καλά ως χώρα και ως κράτος στην αρχή αλλά μετά το χύσαμε το γάλα (το μισό τουλάχιστον).

Όχι μόνο τα έχω δει αλλά τα ζούσα και τα ζω είτε προσωπικά (αλλά τώρα είναι σπίτι η γυναίκα ως λεχώνα) είτε στα αδέλφια μου. Δεν μπορώ όμως να σκέφτομαι ότι η τελευταία λύση που είχαν οι επιστήμονες ήταν να φορέσουν μάσκα σε παιδάκια. Αδιανόητο.

ΟΚ, δηλαδή δε σου αρέσει η λύση, αλλά δεν ξέρεις και τι να προτείνεις. Όπως πας να αγοράσεις παπουτσια ας πουμε και λες στην πωλήτρια, αυτό το παπούτσι με στενεύει, δωστε μου κάτι άλλο.

Δεν με ενδιαφέρουν φίλε αυτά. Το συμφέρον μου δεν έχει σχέση με κόμματα ή πολιτικά και γνωρίζω πως απαγορεύεται η συζήτηση Τη συνεχίζεις όμως, εμμέσως πλην σαφώς απλά το αναφέρω για λόγους ενημέρωσης. Παρόλα αυτά έχω δουλέψει σε νοσοκομείο 12 χρόνια Με ποιά ιδιότητα; Γιατρός; Νοσηλευτής; και έχω άποψη για όλα αυτά και πως λειτουργούν. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα ή αλλιώς είναι "above my paygrade" που λέτε εκεί στην ΗΠΑ αλλά θα μπορούσε ένα ευνομούμενο κράτος να σκεφτεί τι θα κάνει με αυτές τις περιπτώσεις. Εν ανάγκη ας επιδοτήσει για 6 μήνες ένα ποσό για ενοίκιο σε airbnb πχ (για να είναι εξοπλισμένο) έτσι ώστε ο 25άρης να μείνει αυτούς τους 6 μήνες και να κινηθούν και αυτά που έχουν πατώσει. Ας επιδοτούσε τον εσωτερικό τουρισμό με μεγάλο ποσοστό έτσι ώστε και διακοπές να πάνε όλοι οι Έλληνες (ή όσοι διαμένουν Ελλάδα με δικαιώματα και υποχρεώσεις) και να κινηθεί η οικονομία (ένα μεγάλο ποσοστό της επιδότησης θα επέστρεφε στο κράτος είτε ως ΦΠΑ είτε ως φόρος εισοδήματος μπλα μπλα μπλα) και να μην υποχρεωθεί να εισάγει/εξάγει κρούσματα που έφεραν την αύξηση. Πήγαμε πολύ καλά ως χώρα και ως κράτος στην αρχή αλλά μετά το χύσαμε το γάλα (το μισό τουλάχιστον).

Τα λεφτά για όλα αυτά που θα βρεθούν; Η φετινή σοδειά στα λεφτόδεντρα δεν προβλέπεται καλή, έπεσε δάκος το Μάρτη που μας πέρασε.

Τα λεφτά για όλα αυτά που θα βρεθούν; Η φετινή σοδειά στα λεφτόδεντρα δεν προβλέπεται καλή, έπεσε δάκος το Μάρτη που μας πέρασε.

Όπως και είπα και πριν "above my paygrade". Όσοι έχουν θέσεις και γνώσεις θα πρέπει να προτείνουν. Και επαναλαμβάνω θεωρώ αδιανόητο να βγήκε επιστήμονας λοιμοξιολόγος ή όποια άλλη παρεμφερή ειδικότητα και να είπε "βάλτε στα παιδάκια μάσκες"; Το θεωρείς ότι μπορεί να εφαρμοστεί; Ειλικρινά θα μου απαντήσεις. Έχεις παιδιά μικρά;

Εσύ τη συνεχίζεις εμέσως πλην σαφώς (βλέπε λέξη "λεφτόδεντρα"). Μακριά από μένα, αηδιάζω με αυτά.
Παρόλα αυτά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενέκρινε κάποια κονδύλια για την αντιμετώπιση; Αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν;

Ούτε γιατρός ούτε νοσηλευτής (αν είχα τις περιπετειούλες μου με νοσηλευτικό προσωπικό). Η ειδικότητα μου όμως με έκανε να γυρίζω όλο το νοσοκομείο (γραφεία/κλινικές) και φυσικά να παρακολουθώ από κοντά τις διοικητικές διαδικασίες.

Πάντως είναι εξαιρετικά απλό να βάλεις μάσκες σε παιδιά. Είτε με παιχνίδια και δοκιμασίες (σε πολύ μικρά παιδιά), είτε με απλούς κανονισμούς (σε μεγαλύτερες τάξεις Δημοτικού και Γυμνάσιο). Σε μεγαλύτερους εφήβους και φοιτητές είναι το πρόβλημα, ειδικά όταν γίνεται ολόκληρη εκστρατεία στις πλάτες τους για να καταργηθεί ως έννοια το αυτονόητο της ατομικής ευθύνης. Οπότε, λίγο η φυσική αμφισβήτηση που είναι γνώρισμα της ηλικίας, λίγο η πλύση εγκεφάλου, κάνουν τα πράγματα πιο σύνθετα.

Πάντως είναι εξαιρετικά απλό να βάλεις μάσκες σε παιδιά. Είτε με παιχνίδια και δοκιμασίες (σε πολύ μικρά παιδιά), είτε με απλούς κανονισμούς (σε μεγαλύτερες τάξεις Δημοτικού και Γυμνάσιο). Σε μεγαλύτερους εφήβους και φοιτητές είναι το πρόβλημα, ειδικά όταν γίνεται ολόκληρη εκστρατεία στις πλάτες τους για να καταργηθεί ως έννοια το αυτονόητο της ατομικής ευθύνης.

Έχεις παιδιά; Και αν ναι τι ηλικίας;

Επίσης, από οικονομικά δε σκαμπάζω ιδιαίτερα παραπάνω από τον μέσο πολίτη, αλλά ακόμα κι αυτά αρκούν για να καταλάβει κανείς ότι τα περί 'επιδοτούμενων διακοπών' κλπ δε βγάζουν κανένα νόημα σε επίπεδο 'βαριας βιομηχανίας του τουρισμού' (όπως θέλουμε να τη λέμε). Τα λεφτά πρέπει να έρχονται από αλλού, όχι να μεταφέρονται από τη δεξιά τσέπη στην αριστερή (κανένα πολιτικό υποννοούμενο εδώ).

Όχι. Έχω υπάρξει ο ίδιος παιδί όμως, ενώ η δουλειά μου είναι καθηγητής, και έχω παρακολουθήσει τόνους σεμιναρίων κλπ για εκπαίδευση.

Τότε με συγχωρείς αλλά μόνο μια θεωρητική άποψη μπορείς να έχεις. Κάποια στιγμή όλοι οι θεωρητικοί θα πρέπει να ακούσουν και τους γονείς.
Να σημειώσω πως δεν είμαι κατά της μάσκας. Τη φοράω κανονικά όπου είναι υποχρεωτική και στην εργασία μου όταν πάω στο μέρος που έχει κοινό.

Τότε με συγχωρείς αλλά μόνο μια θεωρητική άποψη μπορείς να έχεις. Κάποια στιγμή όλοι οι θεωρητικοί θα πρέπει να ακούσουν και τους γονείς.
Να σημειώσω πως δεν είμαι κατά της μάσκας. Τη φοράω κανονικά όπου είναι υποχρεωτική και στην εργασία μου όταν πάω στο μέρος που έχει κοινό.

Με τον ίδιο τρόπο που ο γονιός μπορεί να πείσει το παιδί του να φοράει βρακί, μπορεί και να το πείσει να φοράει μάσκα. Υπάρχουν χιλιάδες μέθοδοι για να το πετύχει. Αυτά πάντα στο οικογενειακό του περιβάλλον (που στο κάτω κάτω δε χρειάζεται να φοράει και μάσκα συνεχώς). Στο σχολείο τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά, αφού οι μαθητές υπακούν σε κανόνες (είτε το θέλουν, είτε από τον φόβο της όποιας τιμωρίας). Στο χέρι του δασκάλου είναι πάλι να αφιερώσει λίγο χρόνο και να τους δείξει ένα από τα χιλιάδες γραφικά ή βίντεο που κυκλοφορούν και εξηγούν τι κάνει η μάσκα και γιατί είναι απαραίτητη.

Status
Not open for further replies.