Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Το βασικο προβλημα με τα νηπιαγωγεια και τα σχολεια, ειναι η συγκεντρωση του ιδιου μεγαλου αριθμου ατομων στις ιδιες, τυπικως μικρες, αιθουσες, στα ιδια διπλά θρανεία, οχι εαν τα ατομα αυτα θα φορουν μασκα.

Για αυτο και βλεπω ξανα μερα παρα μερα.....

Εγω παντως στα πολυ σοβαρα θα καταργουσα αυτοματα μαθηματα περιφερειακα τυπου τωρα θρησκευτικα, πληροφορικες κλπ και θα αυξανα τις ωρες διδασκαλιας στα βασικα μαθηματα να βγει στα αληθεια ολη η υλη ακομα και να πηγαινουν μερα παρα μερα.

Δεν υπαρχει αλλη λυση ετσι οπως παμε .

Καποια 4χρονα θα μαθουν, καποια αλλα θα δυσκολευτουν περισσοτερο.
Κακως δινεται τοση εμφαση στη μασκα, και απο τους αρνητες της (προφανως) και απο τους πολεμιους των αρνητων, οταν η αποτελεσματικοτητά της (μιλαμε για υφασματινη μασκα και μαλιστα μη δεδομενων προδιαγραφων) ειναι συζητησιμη.....

Eγω γελαω στην ΤΒ με τους πολιτικους...που εμφανως φορανε μασκα (για να δωσουν το σινιαλο και το παραδειγμα) σε συνεντευξεις σε ομιλιες σε πολιτικες συναθροισεις κλπ...
Ε τι να πεις... οτι μας ειχαν μαθει οι γιατροι να μην κανουμε με τις μασκες γιατι αλλιως δεν χρησιμευουν βλεπε χειροτερευουν τον ιικο φορτο κατευθειαν στο στομα η στη μυτη, ε αυτα κανουν...
Την ανεβαζουν την κατεβαζουν, την πιανουν με τα δαχτυλα τους, την χουφτιαζουν να δουν αν στεκει καλα, η κατι περιεργο εαν περναει η φωνη λες και ειναι μικροφωνο...
Τελεια !
Και συζηταμε για τα μικρα παιδακια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Αν οι γονείς είχαν αποφασίσει ότι η Λευχαιμία δεν υπάρχει και είναι μια συνωμοσία των γιατρών για να βγάλουν λεφτά, το παιδάκι δε θα ζούσε σήμερα.

Α ... αυτος ηταν ο προβληματισμος σου ? Ε συμφωνουμε, δεν διαφωνουμε.
Μπορει να ειμαι συνομωσιολογος αλλα ΟΧΙ στο θεμα της μασκας και των εμβολιων !
Ειμαι στα περι υπερπλουσιων (που βρισκονται πανω απο πλανηταρχηδες και κυβερνησεις).
Αλλα ας μην εκτρεπω τον συλλογισμο. Η ενσταση μου ειναι οτι το ΠΑΙΔΙ δεν εχει συναισθηση κινδυνου
(η τουλαχιστον εχει εξαιρετικα μικρη διαρκεια και ενταση) και μολις στρεψεις την προσοχη σου καπου αλλου
(ως δασκαλος η νηπιαγωγος) ... απ'το παραθυρο εφυγε και η ενσυναισθηση του κινδυνου (για το παιδι).

Ποσο στενο ελεγχο να κανεις σε ενα παιδι 5 η 6 η ακομα και 8 ετων ? ..... ΠΟΣΟ ? .....
Καποια στιγμη θα τρεξει μαζι με αλλα παιδακια (γιατι ΑΥΤΟ κανουν τα παιδια), θα αγκαλιαστουν,
θα αρπαχτουν, θα χαχανισουν, θα τσιριξουν, θα πεταξουν σταγονιδια το ενα στο αλλο
(γιατι ΑΥΤΟ κανουν τα παιδια) και ψαξε βρες .... γιατι δεν φορουσαν μασκα (εκεινη την στιγμη).

Αλλα εγω να στο πιασω λιγο διαφορετικοτερα ....
ο παππους και η γιαγια, που φλεγονται να δουν τα εγγονια (και αντιλαμβανεσαι ΠΟΣΟ φλεγονται)
γιατι δεν μπορουν να πεισουν εαυτους οτι "εγγονια μεχρι, να βγει εμβολιο, ΔΕΝ ξαναβλεπω" .... ?
Υποτιθεται εχουν ΠΛΗΡΗ συναισθηση του κινδυνου που διατρεχουν .... ΓΙΑΤΙ ? .....
Και οι γονεις που υποτιθεται ειναι η ενδιαμεση γεφυρα .... πως αντιλαμβανονται τον κινδυνο
που πρεσβευουν τα παιδια τους για τους γονεις τους ? .... τι κανουν ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ γιαυτο ?

Για αυτο και βλεπω ξανα μερα παρα μερα.....

Εγω παντως στα πολυ σοβαρα θα καταργουσα αυτοματα μαθηματα περιφερειακα τυπου τωρα θρησκευτικα, πληροφορικες κλπ και θα αυξανα τις ωρες διδασκαλιας στα βασικα μαθηματα να βγει στα αληθεια ολη η υλη ακομα και να πηγαινουν μερα παρα μερα.

Δεν υπαρχει αλλη λυση ετσι οπως παμε .

Θα μπορούσε να ενισχυθεί η τηλεδιδασκαλια, αλλά φυσικά όχι όπως πρόχειρα έγινε την άνοιξη, όπου σε γενικές γραμμές δεν λειτούργησε. Αφού δεν μπορούν να ανταπεξελθουν όλοι οι εκπαιδευτικοι, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλα προετοιμασμενοι.... Και γιατί όχι και με μεγαλύτερα τμήματα (όχι φυσικά να φορτωθούν και διόρθωση 200 γραπτών, έτσι; ). Θα μπορούσαν έτσι να χωριστούν και αναλόγως των δυνατοτήτων των μαθητων (διαδικτυακά θα είναι ο, τι θεμε κάνουμε) , ώστε να δίνεται η δέουσα προσοχή στους αδύνατους (αλλά και να μην χαραμίζονται οι ικανοτεροι). Σκέψεις κάνω.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δηλαδή τι θες να κάνουν με μηδενικά νέα κρούσματα και κλειστά σύνορα, να κρύβονται ες αεί;; Να σου θυμίσω δε ότι όταν στο Γουχάν πεθαίναν σαν τις μύγες τον Γενάρη-Φλεβάρη, και τρώγανε φρίκη από τα κλειδώματα, εδώ κάναμε χαβαλέ γιατί "Κινέζοι είναι, καλά να πάθουνε γιατί τρώνε νυχτερίδες".

...για σκέψη και περισυλλογή, όπως τα λες...
Η Κίνα εξακολουθεί και δίνει καθημερινά νέους νεκρούς. Δεν κοίταξα σε ποιες επαρχίες ούτε αν είναι οι νεκροί "εισαγώμενοι".

Χωρις εμβολιο (και μαλιστα γρηγορα, μεχρι τον Ιανουαριο το αργοτερο) πολλες οικονομιες θα ξεχαρβαλωθουν.
ΗΔΗ .... αντεξαν πολυ (μεχρι τωρα). Και δεν μιλαω μονο για την ελληνικη (τουρισμο δεν εχει μονο η Ελλαδα).
Αυτος ο ιος .... ηρθε να τεσταρει .... ΑΛΑΖΟΝΕΙΕΣ (κοντα στα υπολοιπα).

Αυτα τα "χωρες δεν κλεινουν" του Trump ... λες και οι χωρες ειναι επιχειρησεις και ΜΟΝΟ .... ε ... απο δω παν και οι αλλοι !
Μαλλον ομως ..... θα προλαβουν τα εμβολιακια ..... και θα σωθουμε .... για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ (και οχι ολοι, αφου αμετρητοι
θα χασουν δουλειες μεχρι τον Ιανουαριο).

Η Κίνα εξακολουθεί και δίνει καθημερινά νέους νεκρούς. Δεν κοίταξα σε ποιες επαρχίες ούτε αν είναι οι νεκροί "εισαγώμενοι".

Για τη Γουχαν έγραψα συγκεκριμένα. Οι Κινέζοι κάνουν σκληρά εσωτερικά κλειδώματα (προφανώς για να μη χρειάζεται να κλείσουν συνολικά). Τα κλειδώματα δε, ισχυουν για όλους χωρις εξαιρεσεις. Χρειάζεσαι 15ημερη καραντίνα για να μπεις, και μάλιστα σε ξενοδοχείο αναφοράς, ούτε καν σπίτι σου. Τα θετικά του να μη στηρίζεις όλο σου το ΑΕΠ στον τουρισμό.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Τα περισσοτερα κρουσματα νομιζω οτι ειναι εισαγομενα παντως πλεον στην Κινα.

Προσπαθω να θυμηθω : Eιχαν ξεκαθαρο δευτερο κυμα οπως εχει η δυση αυτην την στιγμη ?

Θα μπορούσε να ενισχυθεί η τηλεδιδασκαλια, αλλά φυσικά όχι όπως πρόχειρα έγινε την άνοιξη, όπου σε γενικές γραμμές δεν λειτούργησε. Αφού δεν μπορούν να ανταπεξελθουν όλοι οι εκπαιδευτικοι, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλα προετοιμασμενοι.... Και γιατί όχι και με μεγαλύτερα τμήματα (όχι φυσικά να φορτωθούν και διόρθωση 200 γραπτών, έτσι; ). Θα μπορούσαν έτσι να χωριστούν και αναλόγως των δυνατοτήτων των μαθητων (διαδικτυακά θα είναι ο, τι θεμε κάνουμε) , ώστε να δίνεται η δέουσα προσοχή στους αδύνατους (αλλά και να μην χαραμίζονται οι ικανοτεροι). Σκέψεις κάνω.

Τασο η τηλεδιδασκαλια θα επρεπε να ειναι η νουμερο ΕΝΑ μεριμνα του υπουργειου Παιδειας αυτους τους μηνες.

Ολοι ηξεραν για το δευτερο κυμα απλα τα περιμεναν λιγο πιο μετα. (ανεξαρτητως του ποσο θανατηφορο ειναι )

Το επιπεδο που ζησαμε εμεις ηταν ετοιμοτητα Ουγκαντας. Κλασικα καποιοι εχουν παρει τα φραγκα και αυτο που εστησαν ηταν για γελια.

Ελπιζω πλεον να εχει διορθωθει αν δεν το εχουν κανει θα ειναι για τα μανταλακια.

(προφανως και δεν το συγκρινω με του ιδιωτικου τομεα ετσι ? )

Τασο η τηλεδιδασκαλια θα επρεπε να ειναι η νουμερο ΕΝΑ μεριμνα του υπουργειου Παιδειας αυτους τους μηνες.

Ολοι ηξεραν για το δευτερο κυμα απλα τα περιμεναν λιγο πιο μετα. (ανεξαρτητως του ποσο θανατηφορο ειναι )

Το επιπεδο που ζησαμε εμεις ηταν ετοιμοτητα Ουγκαντας. Κλασικα καποιοι εχουν παρει τα φραγκα και αυτο που εστησαν ηταν για γελια.

Ελπιζω πλεον να εχει διορθωθει αν δεν το εχουν κανει θα ειναι για τα μανταλακια.

(προφανως και δεν το συγκρινω με του ιδιωτικου τομεα ετσι ? )

Το θεμα τους δεν ειναι να βγει η υλη και τα παιδιά να μορφωθουν. Εδω δεν ηταν πριν, τωρα θα ειναι;
Το θεμα ειναι να μεινουν τα σχολεια ανοιχτά για να πηγαινουν οι γονεις στη δουλεια.

Αν συνεχιστεί καθημερινά έτσι, περιμένετε να δείτε μετά την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου και διψήφιο αριθμό θυμάτων καθημερινώς.

Και άμα πάει έτσι και δεν επιβάλλουν lockdown είναι άξιοι της μοίρας τους..
Ταξιδεύω αυτή τη στιγμή με καράβι από Κρήτη.. Οι μισοί φορούν λάθος τη μάσκα οι άλλοι μισοί πιγούνι
Ευτυχώς που κλειδαμπαρώθηκα καμπίνα
Θερμό μέτρηση στην είσοδο ούτε για δείγμα.. Περάσαμε έτσι απλά δώσαμε το έντυπο με τα «σωστά» κουτάκια συμπληρωμένα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Το θεμα τους δεν ειναι να βγει η υλη και τα παιδιά να μορφωθουν. Εδω δεν ηταν πριν, τωρα θα ειναι;
Το θεμα ειναι να μεινουν τα σχολεια ανοιχτά για να πηγαινουν οι γονεις στη δουλεια.

Σωστο κι αυτο. Αλλα ηδη το δημοσιο αρχιζει και προωθει εκ νεεου την τηλεργασια. Το ιδιο θα κανει και ο ιδιωτικος τομεας ξανα .

Και το χειροτερο θα αρχισουν οι λυσεις συμβασεων πλεον.....για οκτωβρη το περιμεναν το κυμα ανεργιας το βλεπω νωριτερα.

Καπου διαβασα ενα αρθρο για αυτο θα ψαξω να το βρω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

ΑΥΤΟ ειναι το προβλημα.

Bullseye .... πετυχες διανα !

Το θεμα δεν ηταν ΠΟΤΕ η υλη (διδακτεα η διδαχθεισα).

Σωστο κι αυτο. Αλλα ηδη το δημοσιο αρχιζει και προωθει εκ νεεου την τηλεργασια. Το ιδιο θα κανει και ο ιδιωτικος τομεας ξανα .

Και το χειροτερο θα αρχισουν οι λυσεις συμβασεων πλεον.....για οκτωβρη το περιμεναν το κυμα ανεργιας το βλεπω νωριτερα.

Καπου διαβασα ενα αρθρο για αυτο θα ψαξω να το βρω.

https://www.iefimerida.gr/oikonomia/koronoios-pros-paratasi-i-anastoli-ergasias-ergodotes-ypoik

https://www.iefimerida.gr/ellada/nea-metra-stirixis-epiheiriseis-ergazomenoi-ypoik

Πρεπει ναναι σε πανικο παντως ο επιχειρηματικος κοσμος πλεον. Με ανεπιτυχη την περιοδο του τουρισμου, με εμφανες το δευτερο κυμα που ειμαστε μονο στην εξαρση του να δουμε πως θα τα καταφερουν να το μασκαρεψουν με τις ελαχιστες δυνατες απωλειες πριν το 2021 που μπορει να αρχισει να χορηγειται το εμβολιο.

https://www.iefimerida.gr/oikonomia/koronoios-pros-paratasi-i-anastoli-ergasias-ergodotes-ypoik

https://www.iefimerida.gr/ellada/nea-metra-stirixis-epiheiriseis-ergazomenoi-ypoik

Πρεπει ναναι σε πανικο παντως ο επιχειρηματικος κοσμος πλεον. Με ανεπιτυχη την περιοδο του τουρισμου, με εμφανες το δευτερο κυμα που ειμαστε μονο στην εξαρση του να δουμε πως θα τα καταφερουν να το μασκαρεψουν με τις ελαχιστες δυνατες απωλειες πριν το 2021 που μπορει να αρχισει να χορηγειται το εμβολιο.

Σε ένα μεγάλο βαθμό πάντως τα θέλαμε και τα πάθαμε. Η εικόνα ήταν (και είναι ακόμα, κακά τα ψέμματα) πολύ καλύτερη από το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, και ο κόσμος συνεχίζει να σκούζει για να μη φοράει μια γ@μημένη μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Εγώ στην Ελλάδα βρίσκομαι εδώ και 1 μήνα τώρα, και ζω ποιότητα ζωής (καθημερινής) 100 φορές καλύτερη απ'αυτή που ζούσα φέτος στις ΗΠΑ: βγαίνω έξω, τρώω έξω, πάω διακοπές, μένω σε ξενοδοχεία, συναντάω ανθρώπους (με προσοχή), πάω για μπάνιο, πάω για ποτό (έξω), και απλά φοράω μια μασκούλα όποτε βρίσκομαι σε εσωτερικό χώρο. Σιγά την υποβάθμιση ποιότητας ζωής που το'χουμε κάνει καραμέλα πια.

Ένα ενδιαφέρον (προσωπικό πάντα) στατιστικό: τα λεφτά που ακούμπησα φέτος στις διακοπές μου είναι ίδια (ή και οριακά περισσότερα) με αυτά που ακουμπούσα σε χρονιές εκτός Covid. Και προσέχτε, είμαι άνθρωπος που είμαι τρομοκρατημένος με τον ιό με όσα έχω δει στις ΗΠΑ, και φοβάμαι και τη σκιά μου.

Ένα δεύτερο ενδιαφέρον: Η Πελοπόννησος έχει βουλιάξει από κόσμο.

Αν γκρινιάζαμε λιγότερο και προσπαθούσαμε ο καθένας τα δικά του λίγο πιο συνειδητά, τώρα θα'μασταν σε καλύτερη κατάσταση.

Last edited:

Ένα ενδιαφέρον (προσωπικό πάντα) στατιστικό: τα λεφτά που ακούμπησα φέτος στις διακοπές μου είναι ίδια (ή και οριακά περισσότερα) με αυτά που ακουμπούσα σε χρονιές εκτός Covid.

Από φόβο να μην παρερμηνευτεί, να διευκρινίσω: προφανώς δεν έχουν όλοι την οικονομική άνεση να πάνε φέτος διακοπές, αυτό που ήθελα να θίξω είναι ότι όλα είναι ακόμα εκεί, φτηνά και ακριβά, και οι επιχειρήσεις εκεί που πήγα εγώ τουλάχιστον είναι γεμάτες (από τσαμπατσίδικα μπιτσόμπαρα στην Πελοπόννησο έως και πανάκριβα μονάστερα εστιατόρια στην Αθήνα).

Γενικά νομίζω ότι οι τουρίστες που όντως έρχονται, κάνουν τις διακοπες που θα έκαναν και πριν. Απλα είναι σημαντικά λιγότεροι. Αντίστοιχα, οι Έλληνες τουρίστες μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους. Το να ακυρώνουμε διακοπές επειδή θα πρέπει στο ΣΜ να φοράμε μάσκα ή επειδή δε γίνεται να χτυπιόμαστε στα μπιτσόμπαρα στις 2 τη νύχτα, είναι τουλάχιστον υπερβολικό.

Ακομη κι εγω που δεν το συζητω για την αναγκαιοτητα της μασκας θεωρω το να εφαρμοστει ο νομος κατα γραμμα ως εχει, μπορει να οδηγησει σε τραγελαφικες καταστασεις.
Γιατι ναι, το να επιβληθει προστιμο 150 ευρω επειδη ενα νηπιο 3 ετων και 1 ημερας παιζοντας εβγαλε ή πεταξε τη μασκα το θεωρω ξεκαθατα γελοιο. Θα γνωριζετε οτι υπαρχουν 3χρονα που ουτε καν μιλανε.
Θα επρεπε αφενος μεν να ανεβει το ηλικιακο οριο (λχ στα 5) και απο εκει και κατω να υπαρχει ισχυρη συσταση για χρηση μασκας, οσο ειναι δυνατο.

Εδω δεν μπορει το κρατος να κανει τους ενηλικους να φορουν σωστα μασκα, ανεχθηκε τις ανοητες προσωπιδες, και βαζει μπαμ στο κεφαλι υποχρεωτικα μασκα στα 3χρονα; Ε στασου βρε αδερφε.

Λες και το 'ξερα. Πάρ'τα κατά το λαϊκώς λεγόμενον. Από εμένα διαβάζει ο ΠΟΥ?

Children aged 5 years and under should not be required to wear masks. This is based on the safety and overall interest of the child and the capacity to appropriately use a mask with minimal assistance.

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-children-and-masks-related-to-covid-19

Αλλά η Ελλάδα, ως χώρα του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" (και των δειγματοληπτικών ελέγχων του ενός στους χίλιους), θα καταφέρει να επιβάλει την ορθή χρήση της και στα 3χρονα, όταν σήμερα δα είδα στο υποθηκοφυλακείο μεσόκοπη κυρία με γελοία προσωπίδα.

Απορώ, οι γονείς του κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου;
Ακόμη και αν δεχτούμε ότι ο αέρας το παρέσυρε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, γιατί με τέτοιον αέρα να έχουν το παιδί σε στρώμα μόνο του;
:slapface:

!!!!! μου σηκώθηκε η τρίχα λέμε! Παρόμοιο (ένα τουκάν) έχει η τρίχρονη ανηψούλα μου! Καλά, τι γονείς έχει το κακόμοιρο;

Status
Not open for further replies.