Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
https://instanews.gr/90047/paraskinia/poly-aschimi-exelixi-me-ton-sotiri-tsiodra.html

Κλασικοι Ελληνες (εστω και λιγοι)

Πληγωνουν αυτους που αποδεδειγμενα αγαπουν, σεβονται και υπερασπιζουν την πατριδα τους.

Τώρα θα ξεκίναγα μια κουβέντα για το πόσο αυτοί οι τύποι που βρίζουν τον (κάθε) Τσιόδρα νοιάζονται για τον συνάνθρωπο τους ή την πατρίδα τους, αλλά μετά θα πρέπει να κλειδώσω το θρεντ και να αυτομπαναριστώ.

https://instanews.gr/90047/paraskinia/poly-aschimi-exelixi-me-ton-sotiri-tsiodra.html

Κλασικοι Ελληνες (εστω και λιγοι)

Πληγωνουν αυτους που αποδεδειγμενα αγαπουν, σεβονται και υπερασπιζουν την πατριδα τους.

Υπάρχει μια κλασική ελληνική έκφραση γι αυτούς, την ξέρουμε όλοι, μπορείτε να τη συμπληρώσετε μόνοι σας και να την πολλαπλασιάσετε εις την δεκάτη δύναμη. Οι άνθρωποι που δε μπορούν να ξεχωρίσουν τον ιό από το μικρόβιο κρίνουν την επιστημονική επάρκεια του Τσιόδρα. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...

Γιατι τον ρωτησαν τον Τσιοδρα και ειπε οτι φευγω εξαιτιας των ...αγενων πολιτων ? Μπορει να τελειωσε η δουλεια του , η να του εδειξαν ευγενικα την πορτα οι πολιτικοι υπευθυνοι η να μην ειναι ευχαριστημενος που τα 250-300 κρουσματα εγιναν.... κανονικοτητα για χαρη της οικονομιας

Παλι δραμα και ατομικη ευθυνη των πολιτων πουλανε ? :)

Γιατι τον ρωτησαν τον Τσιοδρα και ειπε οτι φευγω εξαιτιας των ...αγενων πολιτων ? Μπορει να τελειωσε η δουλεια του , η να του εδειξαν ευγενικα την πορτα οι πολιτικοι υπευθυνοι η να μην ειναι ευχαριστημενος που τα 250-300 κρουσματα εγιναν.... κανονικοτητα για χαρη της οικονομιας

Παλι δραμα και ατομικη ευθυνη των πολιτων πουλανε ? :)

Θες να πεις ότι δεν υπάρχει ατομική ευθύνη;

Αν θυμάστε, και εδώ μέσα αμφισβητήθηκε ο Τσιόδρας.

ΥΓ
Από άτομο του περιβάλλοντός μου έχω μάθει από πρώτο χέρι για την (ασυνήθιστη για το επάγγελμά του) ανθρωπιά του Σωτήρη Τσιόδρα.

Θες να πεις ότι δεν υπάρχει ατομική ευθύνη;

Υπαρχει ατομικη ευθυνη γιατι τρωνε αμασητο οτι τους πασαρουν

Παμπολλα παραδειγματα στην πολιτικη σκηνη.

Μακαρι παντως να αποτραβηχτει.Δηλαδη τι να λεει ενας λοιμοξιολογος ? Μην πηγαινετε σε πανηγυρια αλλα δεν πειραζει να ειστε με 200 ατομα κολλητα , χωρις μασκα, στο εργοστασιο για να μην πληγει η παραγωγικοτητα και ορυθμος αναπτυξης ?

Ετσι και αλλιως , τωρα που τα γενικα lockdown ειναι off, και τα πολλα κρουσματα...οικονομικη κανονικοτητα θα ''καουν'' σιγα ολοι οι λοιμωξιολογοι , δεν παν να λεγονται και Φαουτσι

Ετσι και αλλιως , τωρα που τα γενικα lockdown ειναι off, και τα πολλα κρουσματα...οικονομικη κανονικοτητα θα ''καουν'' σιγα ολοι οι λοιμωξιολογοι , δεν παν να λεγονται και Φαουτσι

Καλά, κάνε μια αίτηση να πάρουν εσένα για υπεύθυνο επι της Πανδημίας, αφού τα ξέρεις τόσο καλά, μπορεί να σε ακούσουν.

Είμαστε χώρα των "οικονομολόγων", "προπονητών", "γιατρών" κλπ...
Η χώρα του "έλα μωρέ, τι να μας πει τώρα ο [x ειδικός στον τομέα του];

Να του ειπαν του Φαουτσι,οτι δεν αποφασιζεις εσυ.

Δηλαδη τι να κατσει να κανει ο Φαουτσι μετα , τον μαιντανο και τον αποδιοπομπαιο τραγο των πολιτικων ? :)

https://www.lifo.gr/now/world/28208...kai-giatros-den-dino-symvoyles-gia-oikonomika

Ποτέ κανείς Τσιόδρας και κανείς Φάουτσι δεν αποφάσισε. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι πολιτικοί γιατί γι αυτό εκλέγονται (σε δημοκρατικές κοινωνίες). Απλά οι ικανοί πολιτικοί ακούνε τους εκάστοτε Τσιόδρες και Φάουτσι.

Ενταξει τοτε, αν δεν παει καλα το σχεδιο των πολιτικων , και φυγει ο Φαουτσι θα φταινε οι πολιτες που ειναι αχαριστοι , δεν εκτιμουν καποιον γνωστη επιστημονα .Και αν φυγει ο Φαουτσι θα ειναι επειδη επαθε βαβα απο τα διαδικτυακα σχολια των πολιτων :)

Ενταξει τοτε, αν δεν παει καλα το σχεδιο των πολιτικων , και φυγει ο Φαουτσι θα φταινε οι πολιτες που ειναι αχαριστοι , δεν εκτιμουν καποιον γνωστη επιστημονα .Και αν φυγει ο Φαουτσι θα ειναι επειδη επαθε βαβα απο τα διαδικτυακα σχολια των πολιτων :)

:nounder:

Σχεδον 11 000 κρουσματα σε 24 ωρες χτες στη Γαλλια. Το δευτερο κυμα ειναι ηδη εδω και ισως σε υψηλοτερο βαθμο απο τον ΜΑρτη.
Τα νοσοκομεια αρχιζουν και ξαναγεμιζουν.

Εγω παντως ειμαι αρκετα απαισιοδοξος, περιμενω να κολησω το πρωτο μου covid19... Kαι ισως ειμαι και σε ευπαθη ομαδα εχοντας κατα καιρους και σπανια, αλλα εχοντας, κρισης αλεργικου ασθματος.

Αν θυμάστε, και εδώ μέσα αμφισβητήθηκε ο Τσιόδρας.

ΥΓ
Από άτομο του περιβάλλοντός μου έχω μάθει από πρώτο χέρι για την (ασυνήθιστη για το επάγγελμά του) ανθρωπιά του Σωτήρη Τσιόδρα.

Δεν χρειαζεται καμια ιδιαιτερη ικανοτητα σκιαγραφησης χαρακτηρων για να αντιληφθει κανεις τον εξαιρετικο χαρακτηρα και ευαισθησια του ανθρωπου ετσι οπως τον "γνωρισαμε"

Αντιθετως πρεπει ναναι πολυ "κλειστος" σε ερεθισματα καποιος για να μην τα αντιληφθει. ή περιορισμενων τετοιων ικανοτητων.

Ελπιζω να μην ισχυει παντως και απλα να χρειαζεται ενα μεγαλο διαλλειμα. Θελει δεν θελει εχει αναδειχθει στον πατερουλη της χωρας οσον αφορα την μαχη με τον ιο.

..... Θελει δεν θελει εχει αναδειχθει στον πατερουλη της χωρας οσον αφορα την μαχη με τον ιο.

Μη σου πω οτι ειχε γινει παραδειγμα και στη Γαλλια ο Τσιοδρας, που με τοση δυσκολια προφεραν το ονομα του σε καποιες εκπομπες ...

Ελέω εξωτερικού, αλλά και ότι συχαίνομαι την Ελληνική τηλεόραση και ειδικά την "ενημέρωση" από τα "δελτία ειδήσεων", ομολογώ ότι δεν έχω δει live τον κ.Τσιόδρα. Έχω διαβάσει μόνο κάποια ρεπορτάζ τα οποία αναφέρονται στο τι λέει ο άνθρωπος (όπως επίσης και τι φοβερή απήχηση είχε στον κόσμο με την παρουσία του, που βοήθησε στην τήρηση των σκληρών μέτρων). Εκτός λοιπόν από τις ανακοινώσεις των κρουσμάτων και τις συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε, για να αποφύγουμε την διασπορά, δεν νομίζω ποτέ να έχει ανακοινώσει οποιοδήποτε μέτρο. Αυτό είναι δουλειά του υπ. προστ. πολίτη Χαρδαλιά.
Τι ακριβώς λοιπόν θα μπορούσε κάποιος να αποδώσει στο Τσιόδρα (και τον κάθε Τσιόδρα)? Ότι αυτός ή η ομάδα του συμβουλέψανε κάτι τους πολιτικούς και εκείνοι κάναν κάτι άλλο? Σε μια χώρα μπουρδέλο, που δεν ξέρουμε καν ποιος πραγματικά κυβερνάει? Που μιλάει το χρήμα και μόνο? Σε έναν κόσμο που οι αποφάσεις γίνονται πια από funds και επιχειρηματίες μόνο?

Τις αμαρτίες και εγκλήματα εκατοντάδων χρόνων ή την αμάθεια και νοοτροπία του Έλληνα, θα τα αλλάξει ο Τσιόδρας?
Και φυσικά το πιο αστείο που ακούω από όλα. Προσωπική ευθύνη. Τι ακριβώς έχουμε να συζητήσουμε? Εάν είμαστε αρκετά σοβαροί ώστε να μην βάζουμε σε κίνδυνο άλλους? Εάν είναι καταπίεση να φοράμε μάσκα? Εάν μάθουμε στα παιδιά μας να σέβονται τους κανόνες? Ευθύνη του Τσίοδρα είναι αυτό? Μήπως δική του ευθύνη είναι και τα σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες που ψηφίσανε ένα φασιστικό κόμμα?
Σοβαρευτείτε και ελάτε στην σημερινή πραγματικότητα. Το χρήμα κυβερνάει και θα κυβερνάει για πολλές δεκαετίες ακόμα. Δεν ζούμε στον κόσμο του Star Trek. Και από την στιγμή που και εμείς εξαρτόμαστε από αυτό, θα κάνουμε σαν καλά στρατιωτάκια ότι μας πούνε, γιατί αυτό και μόνο, μπορεί να μας δώσει μια ελπίδα να επιβιώσουμε, με τις λιγότερο δυνατές απώλειες.
Να είμαστε ευγνώμονες, που το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να φοράμε μια βαμβακερή μάσκα και δεν βλέπουμε τα παιδιά μας ή τους γύρω μας να πεθαίνουν από την πείνα ή ακόμα χειρότερα από βόμβες και πόλεμο. Να τρέχουμε να σωθούμε και να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει.
Ας κλαίμε λοιπόν, γιατί δεν μπορούμε να γλεντοκοπάμε στις 00:01 και να πηγαίνουμε γήπεδο, από το να κρατάμε κάποιον/α στην αγκαλιά μας και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Σχεδον 11 000 κρουσματα σε 24 ωρες χτες στη Γαλλια. Το δευτερο κυμα ειναι ηδη εδω και ισως σε υψηλοτερο βαθμο απο τον ΜΑρτη.
Τα νοσοκομεια αρχιζουν και ξαναγεμιζουν.

Εγω παντως ειμαι αρκετα απαισιοδοξος, περιμενω να κολησω το πρωτο μου covid19... Kαι ισως ειμαι και σε ευπαθη ομαδα εχοντας κατα καιρους και σπανια, αλλα εχοντας, κρισης αλεργικου ασθματος.

Και να ξέρεις ότι εδώ είναι ακόμα χειρότερα. Μας υποχρεώνουνε να γυρίσουμε στην δουλειά, ακόμα και εάν μπορούμε να κάνουμε 100% home office. Για να καλλιεργήσουμε τις συναδελφικές σχέσεις και να μην χάσουμε την επαφή λέει. Σε ένα openspace 60τμ. με 20 άλλα άτομα και μάσκα συνέχεια. Να κάνεις συναντήσεις στο Teams, την ώρα που έχουν τον κλιματισμό κλειστό για να μην απλώνεται ο ιός.

Από εκεί και πέρα, δεν φταίει κανείς που ξεχύθηκαν όλοι στους δρόμους να δούνε τους ντοπαρισμένους να κάνουν ποδήλατο.

Status
Not open for further replies.